Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

http://index.hu/tech/2017/12/06/ieast_a ... ito_teszt/
Jó kis játékszer laikusoknak (akiknek az igényeit kielégítette a műanyag mikorhifi hangdoboza). Röhejesen túl van árazva ellenben...

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: antizigün »

kb másfél év után vissza kellett adnom a nálam parkoltatott akai előerősítő-erősítő párost, így megleptem magam egy kortárs darabbal. szépen szólt a 80-as évek japó cucca is (bár a phono állásban volt alapzaj, igaz csak addig amíg el nem indult a zene), de nagyon tetszik az új vétel

sokáig egy CA topaz am-10ben gondolkodtam, aztán felkerült a listára az onkyo a9010 is, de végül szembejött a denon pma 520 és levadásztam

szépen szól, cd-t és lemezeket hallgatok vele

van pár tetszetős feature, bár lehet hogy ezek manapság megszokottak: pl a hangerőgomb akkor is elforog ha távirányítóval hangosítok

vagy, a bemeneti selector szép hangos visszajelzést ad (igaz a led-es kijelző arra kevés hogy sötétben megvilágítsa hogy cd/aux/pho stb)

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: arn »

van vkinek szemelyes tapasztalata a parasound halo integralttal?
http://www.parasound.com/hint.php

Krisztian102
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Krisztian102 »

Beszéltem Zolival és meggyőzött, hogy ez kell nekem. Meg is vettem és gondoltam veletek us megosztom a tapasztalataim:

Szia!

Most h túl vagyok pár napon van egy kis tapasztalatom, így írok néhány sort:

Zenére és házimozira is használva van, ezen ne lepődjetek meg, igen házimozira! :-O

Első körben a szokásos techno és klasszikus zenéimet hallgattam rajta. Meghallgattam az ipodoról és szifon telómról zenéket. Nem rossz, de semmi különös, inkább rádugtam az Onkyo TX SR806-os házimozim (itt most szentségtörés történt, tudom! ) front kimenetét és meghallgattam így!

Volt minden zene, mozi, PS4 játék. Mindenhol szebb lett a hangkép, mint korábban, de egy picit megváltozott a front oldali hangzás, így annyira nem egységes a teljes 5.1 hangkép, de jó, sőt annnyira jó, hogy egy végfokot szretnék még venni a front oldalra, leváltva ezzel az Evergreent, mivel a végfok ugye nem nyúl bele a hangba, de most attól félek, hogy nem fog annyira tetszeni a kapott eredmény mint most!

És akkor jöjjön egy két hű meg ha:

Barátnőmmel néztük a REC horror filmet. Egyszer csak jön egy öreg nő, aki berohan a kamerába ordítva, én kicsit megrémültem a csajom meg szó szerint megijedt! Ilyen nem volt korábban, minden hang lapos egyhangú, vékonyka, életelen volt.

Ugyan ebben a filmben egy csap csöpögöt és teljesen olyan volt a hatása, mintha a front oldal mögöttről jött volna a hang, meg is állítottam a filmet, hogy egy kicsit csodálhassam, hogy egy kicsit llegyen időm feldolgozni az élményt és összeszednem az állam a padlóról.

A filmben kint szirénázott a mentőautó és én tényleg úgy hallottam, mintha kint az utcán szirénázott volna! Ez durva, ilyen nem volt soha ebben a rendszerben!

Aztán ma poénból egy-két számomra ritka sz@rnak tartott zenét kezdtem el hallgatni rajta, mit Andrea Bochelli, mindenféle Jazz (ezt egy kicsit szerettem korábban is), Michael Bubblé. Bakker nem bírtam kikapcsolni, ismét leesett az állam. Testes erőteljes jelenlét, egy csoda a hangzás, imádom!

Az történhetett plusszban, hogy kevésbé terhelődik a házimozim és a front vonal is hatalmasat javít a hangképen, így egy brutálisan jó hangzás lett a rendszetemben, ami így ennyi pénzért magyon megérte nekem.

Ez a kis Evergreen egy csoda! Sok oldala van és nem mindenben jó, de amiben igen, abban nagyon.

Hát ez a kép alakult ki bennem

Akkor nekiszegezem a kérdést Zolinak, hiszen a kezei között is voltak a dobozaim, csak fogja már tudni.

Egyébként milyen erősítő lenne az ideális, ilyen zenére?

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 62

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Sikerült szert tennem egy Sony TA-F 530ES erősítőre. Tudna valaki segíteni honnan tudnék fa oldallapot szerezni hozzá? Vagy ha szerezni nem, milyen fából van, es mekkora az eredeti? Illetve hogyan van rögzítve?

speeedfire
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: speeedfire »

Pedig van.
Köszi, beírom akkor oda.
Weblapom: http://szabolcs-toth.com
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
DUAL CS505 - 3 Audiophile Concept + Audio Technica AT-95 E

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Jobb topicot nem találtam.

Pedig van.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

speeedfire
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: speeedfire »

Sziasztok,
Bp-en kit tudtok ajánlani, mint szerelőt? Erősítőhöz keresnék. Néha fogja magát az egyik oldal és elhalkul, vagy elnémul. Ha tekerek a potin, akkor megjavul. De van, hogy csak egy ideig marad ez így.
Lehet, hogy előfok vagy poti. Én viszont nem szívesen nyúlnék hozzá.

Jobb topicot nem találtam.
Weblapom: http://szabolcs-toth.com
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
DUAL CS505 - 3 Audiophile Concept + Audio Technica AT-95 E

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Azt a bazi nagyot ami a hatuljabol kilog, De valahol olvastam, hogy ki kell sutni elotte meg ilyesmik bar lehet nem pont erositonel.
Motorola Sangamo C3436 13,500uF 70 VDC.

Csak ne csavarhúzóval süsd ki, mert elfröccsentheti a végét.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Nekem úgy tűnik, igen. :-) Melyik kondenzátort cserélnéd? Van benne néhány.
Azt a bazi nagyot ami a hatuljabol kilog, De valahol olvastam, hogy ki kell sutni elotte meg ilyesmik bar lehet nem pont erositonel.
Motorola Sangamo C3436 13,500uF 70 VDC.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hello, olyat szeretnek kerdezni, hogy az erositomben ki szeretnem cserelni a kondenzatort?
Nekem úgy tűnik, igen. :-) Melyik kondenzátort cserélnéd? Van benne néhány.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hello, olyat szeretnek kerdezni, hogy az erositomben ki szeretnem cserelni a kondenzatort? Ha megtalalom a pontos masat es megrendelem akkor csak siman bele kell csavarozni es kesz? Crown DC300A Series II.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

A 603 S3-assal, Antonio?

Nekem volt olyan, bazi jó, csak a magasa nem tetszett, eldobtam egy 7 literes Dánaudio Audience 40esért. 

Jó zenét, lassan mennem kell siklóernyőzni:

Bastiano

(XXXXXXXXXXXXXXXXXXDDDDDDDDDDDDDD)

Helló!

A maga szintjén sztem megteszi, másképpen mondva szépen megdolgoznak a vételi árukért. Sztem inkább a közepe kemény egy kicsit, a kevláros közép, meg az elsőrendű váltás okán. Az erősítőre mindenképpen kényes.

Látom másik szálon már elfajul a vita. Nos a tapasztalataim alapján a Grundig eléggé mélyre megy, hosszan hallgatható, neutrális, jó hallgatni. Már persze a kategóriájában. De garázshifihez képest még talán túl jó is.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Veni »

Mire ide kattintasz, már meg is érkezik az első ajánlat. Szerintem egy Dénes Péter-féle izmosabb csöves biztosan elboldogulna vele. Én 211-essel hallottam Vandit, az nagyon rendben volt. Az én érzéketlenebb "Signature" változatomat egy Bryston 4B hajtja, teljes megelégedésemre, szóval a tranzisztoros vasakat se hagyd ki a számításból. Én ha most keresgélnék árérzékeny megoldást (kell a jó előfok is majd), akkor ezt hallgatnám meg. Ha pénz nem számít, akkor ezzel hallgasd meg, vagy mondjuk ezzel.
Nagyon köszönöm Bitrograde,és azt is hogy áttetted ide. Máris nézem! Szeretném ha csőves lenne,kedvelem azt a hangzást. Dénes Péterről már hallotam, de annyira nem ismerem a munkáit,így ezt is megnézem. Azt külön megköszönöm ha ajánlani tudtok izmossabb csővest!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Tisztelt uraim! Csak jelezni szeretném hogy hogy a Vandik ma estétől új gazdájuknál vannak. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek akik ajánlották, és hozzáértő tudásukkal véleményt írtak róla.Nagyon köszönöm,előző tulajdonosának hogy ilyen makulátlan állapotban megörizte nekem,és köszönöm a végtelenül korrekt üzlet menetet! Kis szösszenet a ma estéből... miútán bekötöttük és mégszólalt lakonikus egyszerűséggel megállapítottuk hogy pocsékul szól. Ezen én nem lepődtem meg,hisz pontossan tudtam hogy az a 15 uszkve 20 watt cső kevés hozzá. A kedvesem pánikba esett, hogy vagy ne adjam az oda a cserébe felajánlott hangfalat, vagy azonnal keresek valami normális erősítőt ezekhez... (imádom ezt a nőt). Nos ezért arra szeretnélek kérni benneteket ha esetleg valaki tud valami combos csővest ne kiméljen! Mcintosh, Audio Research előnyben. Köszönöm!
Mire ide kattintasz, már meg is érkezik az első ajánlat. Szerintem egy Dénes Péter-féle izmosabb csöves biztosan elboldogulna vele. Én 211-essel hallottam Vandit, az nagyon rendben volt. Az én érzéketlenebb "Signature" változatomat egy Bryston 4B hajtja, teljes megelégedésemre, szóval a tranzisztoros vasakat se hagyd ki a számításból. Én ha most keresgélnék árérzékeny megoldást (kell a jó előfok is majd), akkor ezt hallgatnám meg. Ha pénz nem számít, akkor ezzel hallgasd meg, vagy mondjuk ezzel.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Krisztian102
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Akkor nekiszegezem a kérdést Zolinak, hiszen a kezei között is voltak a dobozaim, csak fogja már tudni.

Egyébként milyen erősítő lenne az ideális, ilyen zenére?

Ezekre a zenékre nem hiszem, hogy Evergreen lenne a legjobb választás.
Én főleg klasszikust és jazzt hallgattam rajta.

De kérdezd meg a gyártót is, ő mit mond.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Ezekre a zenékre nem hiszem, hogy Evergreen lenne a legjobb választás.
Én főleg klasszikust és jazzt hallgattam rajta.

De kérdezd meg a gyártót is, ő mit mond.
......

.. leginkább elektonikus zenét hallgatok (minimal, trance), de néha chillre is és klasszikusra is betévedek.

Krisztian102
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Szia!

Igen, pont ilyenekre vagyok kiváncsi! Köszi a hozzászólást!

Én nem vagyok meggyőződve (finoman szólva) arról, hogy (elsősorban) ilyen zenére, (másodsorban) ilyen frontokkal van értelme Evergreent beállítani a rendszerbe.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Kérem ne kövezzetek meg, most lépnék a sterejó vonalra:
Házimozi szettem van: Onkyo TX SR806, hiVOX Zoli tuningolta Wharfedale Vardus VR400-as hangfal szett és KÁCSÁS 2.5 -ös OFC hangszóró kábelek frontvonalon.
Az Evergreen ezekre a frontokra kötődne és alap kábeleket kapna egyenlőre, szintén KÁCSÁS RCA réz vagy ezüstözött rezet.
A forrás első körben az Onkyo és egy apple TV lenne.
A legnagyobb bajom, hogy meghallgatnám az Evergreent, de nem tudom, mert nagy a táv az eladó és köztem így megvenni lutri és már a karácsony is jön, ha elverek erre 45ezret és nem tetszik, akkor nem leszek túl boldog.
20nm a szoba, ahová menne és leginkább elektonikus zenét hallgatok (minimal, trance), de néha chillre is és klasszikusra is betévedek.

Én nem vagyok meggyőződve (finoman szólva) arról, hogy (elsősorban) ilyen zenére, (másodsorban) ilyen frontokkal van értelme Evergreent beállítani a rendszerbe.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Krisztian102
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Szia!

Köszönöm a választ, már ezzel is sokat segítettél!

Kérem ne kövezzetek meg, most lépnék a sterejó vonalra:

Házimozi szettem van: Onkyo TX SR806, hiVOX Zoli tuningolta Wharfedale Vardus VR400-as hangfal szett és KÁCSÁS 2.5 -ös OFC hangszóró kábelek frontvonalon.

Az Evergreen ezekre a frontokra kötődne és alap kábeleket kapna egyenlőre, szintén KÁCSÁS RCA réz vagy ezüstözött rezet.

A forrás első körben az Onkyo és egy apple TV lenne.

A legnagyobb bajom, hogy meghallgatnám az Evergreent, de nem tudom, mert nagy a táv az eladó és köztem így megvenni lutri és már a karácsony is jön, ha elverek erre 45ezret és nem tetszik, akkor nem leszek túl boldog.

20nm a szoba, ahová menne és leginkább elektonikus zenét hallgatok (minimal, trance), de néha chillre is és klasszikusra is betévedek.

Szia,

Evergreen nagyon jó ár értek arannyal bír,
és Zoli olcsón javítja, ha bármi baja lesz.

Azért ahhoz, hogy bárki válaszolni tudjon a kérdésedre,
kellene pár adat.
Mekkora szobában hallgatsz zenét?
Milyen zenéket?
Milyen hangfalhoz lesz?
Mi a forrás, dac?
Milyen kábeleket használsz?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Belül meg kell keresned a Phono áramkört a bemenetek közelében és ott találsz 2x2 egyértelműen jelölt jumpert, hosszúkás műanyag pöcköt, azokat kell átdugnod. Fotót sajnos nem találok róla. Előtte áramtalanítsd a készüléket és várj 1-2 percet a beavatkozás előtt!Valami ilyesmit!? 
https://www.google.hu/search?q=heed+jum ... RPl-CYh4eM:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10151

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ki probalnam szivesen de sajnos nem all rendelkezesemre c2. De ha erdekel az Usherrel valo meghallgatasrol beszamolhatok Persze csak ha erdekel. Jelenldg egy McIntosh proci, Halcro vegfokot kellene ledongolnie a Bladeliusnak
Udv.

Úgy értettem a kipróbálást. Arról számolj be.
Kipróbálást követően kiderül, hogy sikerül-e?!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

Nincs mit. És tenyleg próbáld ki! Aztán szamolj be kerlek!
Egyébként a Bladi olyan szinten tudja gatyába rázni a Dynot, hogy ott minden a helyére kerül. Hiba nincsen.
Ki probalnam szivesen de sajnos nem all rendelkezesemre c2. De ha erdekel az Usherrel valo meghallgatasrol beszamolhatok Persze csak ha erdekel. Jelenldg egy McIntosh proci, Halcro vegfokot kellene ledongolnie a BladeliusnakUdv.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10151

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ertem. Koszonom a segitseged
Nincs mit. És tenyleg próbáld ki! Aztán szamolj be kerlek!
Egyébként a Bladi olyan szinten tudja gatyába rázni a Dynot, hogy ott minden a helyére kerül. Hiba nincsen.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”