Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bocs, a kábel nem a kukában landolt, megvan, csak úgy emlékeztem, hogy a "vén kecske" hozta! Valahogy egy kissé szétszórt vagyok mostanában...

Azt ha én wittem wona,akko a kukában lenne má? Wazze, mingyá odarakom ez a két fos dobozt, ami itt wan nálam!

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

"A Goldring hangkaraktere egy gyors és szikár hang. semmi szinezés. "
Ühüm...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Na ez szép dolog Lpfan!Speciel kecskére nem gondoltam, hanem arra a kox kábelre, amit én vittem hozzád. Pipa alkú speciális csatlakozók voltak a végén.
De már látom, amint elfordultam, dobtad a kukába és elfelejtetted az egészet.
Pedig rosszul tetted, mert ez lett volna a legújabb óriásölő

Bocs, a kábel nem a kukában landolt, megvan, csak úgy emlékeztem, hogy a "vén kecske" hozta! Valahogy egy kissé szétszórt vagyok mostanában...

Vendég

Lemezjátszó

bocsi,hogy hosszab lett,de nem tudok róla 2 sort írni

Pedig eccerü 2sort irni.

Goldring az isten,azt kéx!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4358
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

RevoxEgyenlőre még (jó ideig) csak érdeklődés szintjén:
Jó lenne, ha nagyjából le tudnád írni a Goldring GR2 hangkarakterét, előnyeit, gyengéit, esetleg összehasonlítva pl. a Rega 3-al, meg hogy lefele is nézzünk, egy Dual 505-el.
Nem tudom, hogy az RB250-es kar (és másolatai) mennyire alkalmasak MC hangszedők fogadására. Inkább csak MM-el javasolják őket a legtöbb helyen.
És hogy fölfele is tekintsünk, mi a véleményed az AN lemezjátszójáról (a nagyobbik karral)? Hogy aránylik ez a Goldringhoz és meg tudod-e mondani, hogy ennek mi az ára (hangszedő nélkül)?

szia!

ezer kérdés

A Goldring hangkaraktere egy gyors és szikár hang. semmi szinezés. az az igazság,hogy ezért a 100ezer Ft-ért nem nagyon lehet neki semmit felróni. ami nekem előrelépés a rega planar3-RB250 lmezjtászóhoz,hogy teltebb a hangja és fesztelenebb. a komplexebb zenék sem esnek rajta össze. olcsóbb,függesztett vázas gyalukhoz képest fürgébb. azok valahogy kicsit alszanak ehhez képest. Az az igazság,ha keresnem kell negatívumot,nehéz. igazából én kevesebbet vártam az egésztől így is(túlteljesített). hosszú távon feltétlenül érdemes hálózati drótot cserélni rajta(hála égnek akinek ilyen terve van vele,van felhalmozva egy rakat olcsóbb drót,ami erre alkalmas) és akinek van kedve karkábelt és összekötőt,de ami fura,hogy a gyárilag szerelt "gatyamadzaggal" is kielégítő hangot produkál(én nem is nyúltam hozzá). Még nem próbáltam,de a Huszti Zsolt féle "Heed Orbit" külön táp,ezen is biztosan lendít,mert elmondások alapján a regákon segített. De végül is ezek inkább már a tuning kategóriába tartoznak,mert a sokkal drágább lemezjtászókat is gatyamadzaggal szállítják. szal nekem nehéz róla rosszat mondani,mert ilyen áron még nem láttam ilyen hangú lemezjátszót, és ami nekem fontos,roppant energikus és testes hangja van,így a kötlező dolgok melett tökéletesen lehet vele popzenét és rockot is hallgatni.

kérdezed az rb-250 MC kapcsolatát. tudtommal nincs semmi akadálya a dolognak. egyébkét is a 300-as csapágyazása tér el és a tűerő állítás lehetősége és az ellensúly,de alapvetően én nem sok eltérést látok magában a karban. amit asszem meg kell említeni,nem rega másolat van ezen se,csak a rega karral minden cég kicsit elmatat még,főleg a csapágyazáson dolgoznak,de lényegébe ugyanaz. esetleg másik kábel húznak bele,stb...

Dual-al nem tudom megmondani. a dualt még sose láttam goldring 1012GX szintű tűvel szólni,így passz.

az AN TT1 lemezjátszó hirtelen nemtom,de 150-180 között van. a kar 127 000e Ft,aminek ezüst karkábele van és lóg a végén egy méteres AN-V drót. Volt ilyen gyalum és goldring Eroica LX volt benne,AN S2 trafóval. A GR2-höz képest finomabb volt a felbontása. úgy érzem,ez a lemezjátszó komolyabb hangszedőt is elbír,bár mostani gazdája egy magas kimenetű Goldring Eroica-t vett hozzá. amit én megnézek egyből,elbírja e a rockzenét. a metallica igen jól szól rajta. Ha viszonyítanom kell,a TT1 egész jól éri az árát,ahhoz képest,hogy volt használtpiaci áron ennyiért lemezjtszóm és igazából nem tudott így szólni,de azt érzem ez optimális ár neki. A goldringnál nem optimális árról lehet beszélni,hanem marha jó árról,így a közhelyes ár/érték viszonya a goldringnak jobb bőven. Főleg az fogja értékelni,aki nem csak bambulós zenéket hallgat és kesergőket,hanem néha odacsapnak a zenészek. A -számomra- rossz értelmeb vett nyugodt,lágy hangot kedvelők ne ezt válasszák,mert ez biza táncraperdít mindenkit,nem hagy aludni. persze egy nat king cola más,az ringat,de a prodigy szaggat. szal úgy érzem,nem akarja a zene ritmusát Ő maga szabályozni,hanem hagyja menni.

egyébként egy srác most állítatott össze egy olcsó rendszert,ahol a front a goldring GR2 lesz a goldring phono-box-al. Már a cucc megvan,de még nincs összelőve,ami talán következő hétvégn fog megtörténni. asszem nála lehet bekéreckedni, hallgatózni majd

bocsi,hogy hosszab lett,de nem tudok róla 2 sort írni
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Papi
Isten Hozott! :)

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Papi »

Na ez szép dolog Lpfan!
Speciel kecskére nem gondoltam, hanem arra a kox kábelre, amit én vittem hozzád. Pipa alkú speciális csatlakozók voltak a végén.
De már látom, amint elfordultam, dobtad a kukába és elfelejtetted az egészet.
Pedig rosszul tetted, mert ez lett volna a legújabb óriásölő

Vendég

Lemezjátszó

Ha arra a kábelre gondolsz, amit egy Bigdewil fedőnevű, vén kecske hagyott nálam, még nem tudtam kipróbálni, de megteszem!

Az nem koax! Hanem litze. Mosmá kezd öxxeállni a rendxerem. Má csak egy jo lemezjácco asztalka kéne,de inkább a falra,me a födém a fa wolta miatt naon mozog. Wixont jo a hang. Wmit walamié.
Tucc wmit ajánlani? Falra.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

A Regákba, /és klónjaiba/ nyugodtan lehet MC hangszedőt tenni!
Miwa wazze, te még élsz?

Mint látod igen, de már csak halódni jár belém a lélek...

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Tehát a 250-es csapágyazásával nincs ilyen gond? Egyébként milyen különbségek vannak a 250-es és a 300-as között? 
Ha már összefutottunk, hadd kérdezzem meg, hallgattál-e mostanában zenét egy bizonyos szürke színű koax kábel közreműködésével? -

Más az ellensúly, illetve a kiegyensúlyozás után, egy tekercsrugó állítja be a tűnyomást! No, ez egy vitatott megoldás, vannak pártolói, illetve ellenzői...
Ha arra a kábelre gondolsz, amit egy Bigdewil fedőnevű, vén kecske hagyott nálam, még nem tudtam kipróbálni, de megteszem!

Papi

Lemezjátszó

Tehát a 250-es csapágyazásával nincs ilyen gond? Egyébként milyen különbségek vannak a 250-es és a 300-as között?

Ha már összefutottunk, hadd kérdezzem meg, hallgattál-e mostanában zenét egy bizonyos szürke színű koax kábel közreműködésével? -

Vendég

Lemezjátszó

Miwa wazze, te még élsz?

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Papi

Lemezjátszó

Revox
Egyenlőre még (jó ideig) csak érdeklődés szintjén:
Jó lenne, ha nagyjából le tudnád írni a Goldring GR2 hangkarakterét, előnyeit, gyengéit, esetleg összehasonlítva pl. a Rega 3-al, meg hogy lefele is nézzünk, egy Dual 505-el.
Nem tudom, hogy az RB250-es kar (és másolatai) mennyire alkalmasak MC hangszedők fogadására. Inkább csak MM-el javasolják őket a legtöbb helyen.
És hogy fölfele is tekintsünk, mi a véleményed az AN lemezjátszójáról (a nagyobbik karral)? Hogy aránylik ez a Goldringhoz és meg tudod-e mondani, hogy ennek mi az ára (hangszedő nélkül)?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Sziasztok! 
Kacsingatok az LP felé én is, de nem vagyok jártas a lemezjátszók terén.
Új cucc érdekel. Pro-ject Debug szériát néztem ki, de nem tudom van-e más alternativa ennyiért.
Az alap Goldring mennyibe kerül?
40-50k fölé nem tudok menni, ez nagyon fontos szempont. És az is hogy új legyen.
Szivesen fogadom a tippeket.

Üdv, Péter

Lehet lesz egy utolsó GR1.2. 62 az új ára. ugyanezt a NAD 120-ért árulja, miután megveszi a goldringtól és "átcimkézi". ez több mint 50, de van benne egy Goldring Elektra hangszedő,ami 13-14ezer Ft. (lentebb elírtam. az elan a kisebb hangszedőjük)

De megfigyeléseink szerint a GR2 megéri a különbözetet bőven,így a kisebből nem is lett nagy raktárkészlet berendelve és nagyrészét elvitték,ezért a feltételes mód.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: topeti »

Sziasztok!

Kacsingatok az LP felé én is, de nem vagyok jártas a lemezjátszók terén.
Új cucc érdekel. Pro-ject Debug szériát néztem ki, de nem tudom van-e más alternativa ennyiért.
Az alap Goldring mennyibe kerül?
40-50k fölé nem tudok menni, ez nagyon fontos szempont. És az is hogy új legyen.
Szivesen fogadom a tippeket.

Üdv, Péter
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: close652 »

teljesen működőképes -- gondolom
gondolkodom a beteges gépem kiváltásán...
írtam PM-t.
system

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NGA »

én is Pécs.......mi az hogy sajna? király hely!

Hát azért jegyeztem meg igy, mivel mindenki pesten akarja megvenni :-)

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

én is Pécs.......
mi az hogy sajna? király hely!
system

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Dual CS150Q DD-s Quartz vezérlésű lemezjátszó Audiotechnika hangszedővel eladó. Ára 10000 Ft.
Bp.?

Sajna Pécs, de utánvéttel el tudom postán küldeni. Elég sok lemezjátszót adtam el igy, és soha nem volt panasz!
Üdv
Gábor

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Dual CS150Q DD-s Quartz vezérlésű lemezjátszó Audiotechnika hangszedővel eladó. Ára 10000 Ft.
Bp.?
system

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

bocsánat. elnéztem a dátumot. 2004...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Gondoltam nem nyitok új topikot.Úgy érzem lassan eljő a pillanat, hogy be kell szerezzek a lemezjátszót. A nad-ot (533 LP) ismerem, többször hallottam.    Mondjuk az ára  . Mindenképpen újat szeretnék, de árban ennél (ca 100e) többet nem szívesen adnék ki érte. Mit javallanátok?
A lentebb szerepló Project-et pl. nem ismerem, de az ára ölég szimpatikus.
Nézegetetm még a denon-t, asszem cosmo-nak van.
Túl sok helyen nem láttam, főleg nem meghallgathatóan.
Itt a Nagyfaluban van valami 5let?

Igen nekem van, de ez nem az a ketegoria, amit szeretnél. 30.000 és 35.000 Ft. között lehet kapni ezt a Denon modellt. Már más tipust nem is gyártanak, csak ezt láttam a katalógusba.

Ez egy alap szintű lejátszó. Semmi extra. 45 és 33 rpm-et tud, van rajta lemezméretbeállító (jobb szót nem találtam rá ) : Meg start és stop gomb . Teljresen autómatikusan teszi a fejet a lemezre. Negatív benne, hogy nem cserélhető rajta az RCA csati és sajnos elég rövid és nem valami jó minőségű. Szép hangja van, de a te keretedből már sokkal komolyabbra is futja. Mondjuk biztos nagyot dobna a hangján egy Phono előerősítő.

Én még javasolnám még meghallgatni a Nadot is.

sziasztok!

elég gáz,hogy az első hozzászólásom ez,de olvasva a problémát, adnék én is információt.

az általatok nézett NAD lemezjátszó tökéletesen megfelel a Goldring Gr1.2 lemezjátszónak. Tudtommal a NAD 100-120 ezer között van. A Goldring gr1.2 ugyanazzal a Goldring/Elan PU-val 62 000 Ft.

infók vannak a http://www.goldring.co.uk oldalon. ellenben a Goldring GR2 komolyabb kart kapott (rb-250 és rb-250 között is van különbség) és a PU egy Goldring 1012GX típus benne,ami az Elan 13ezres árához képest 35ezer Ft, de ami a lényeg,sokkal jobb!!! Ez a GR2 változat 104 000 Ft-ba kerül, PU-el.

Az infók első kézből vannak,mert én árulom a Goldring lemezjátszókat itthon. Magamnak is vettem egy GR2-t és biza igen jó. végre egy olyan olcsó lemezjátszó,ami minden zenei stíluson otthon van. Ugyanúgy megeszi rockzenét is,mint az audiofülek jazz és komolyzenéjét. határozottan a townshend lemezjátszók hangjára hajaz...

üdvözlettel,revox
halfnote.hu

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Alakul, de a Denon Phonoerősítőjében sem hiszek annyira....
Mindenesetre próbának jó, mire belejössz, már lehet jobb cuccokkal gyakorolni
A poti a levegőben van, vagy valami rögzített dobozolt megoldással.
Ugyanis ez is lehet a vacakolás oka... mármint nembizos, hogy maga a poti, hanem a kábelek is okozhatják...

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: biagio »

Nem a csatlakozás elsőképpen ami nem jó, de a többi is lehetne erősebb...
na gondolkodjunk...   

Hát lehetne. Sokszor ez csak az ember pénzén múlik. Apropó! Vettem egy új hangkártyát.

Képzeld, a digitalizálásra találtam egy megoldást!
Mivel az erősítőből túl erős jel jött ki RCA-n (már torzított a gépen), így azt egy potméterrel leszabályoztam
-6 db-re. Így a következőképpen néz ki a dolog:
Ortofon Super OM 10 --> Akai AP 100 --> Denon PMA-480R (RCA-out)--> Potméter (RCA-Jack konverter) --> SB Live! (24bit)

Az erősító RIAA korrektorának a jelébe pedig nem lehet sem a balance-szal, treble-lel, sem bass-szel belenyúlni; szerintem ez kifejezetten jó! Így tényleg azt veszi a hangkártya, amit a tű "felszed" a lemezről.

Egy baj van csak: a poti néha rosszalkodik. Hétfőn megcsinálom.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”