Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
Hinnye, azt hiszem az otthoni zenehallgatas eleg szeles spektrumat sikerult lefednunk a kulonfele ajanlatokkal. A Lumin egyebkent mit mond a szoftveres supportjuk idotavjarol? Es mi a tapasztalat? Mikori az elso halozati lejatszojuk? Jonnek meg hozza frissitesek?
Nézd, az én A1-em az első volt az országban. Azóta minden percet élvezek, amikor hallgatom.
A szoftverfrissítések folyamatosan jönnek rá is. Ha van egy új szoftver verzió, a Lumin AP jelzi a bekapcsoláskor, hogy új szoftver érhető el. Akarom-e telepíteni? Ha igen, automatikusan letölti az új szoftvert, majd upgradeli magát. Pár perc az egész. Így a közel 5 éves A1 ugyanazt tudja, mint a vadonatúj darabok. Teljességgel naprakész ma is. A cég profizmusát ismerve sokáig az lesz még.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Hálózati audio lejátszók
No Urak, köszönöm a segítséget, kicsit beleástam magam még:
Azért elég durvának érzem, hogy ha valaki DSD-t szeretne hallgatni, annak kb. 500.000 Ft körül kezdődik az első lejátszó ami erre lehetőséget ad. Mindent egybevéve a Cocktail lenne a választásom. Használtpiacon csak 40-es van/volt, külföldön is, újonnan most ez lefedné a teljes rendszerem árát, szóval túlzónak érezném ezt megvenni.
Ezek szerint mindenki optikain, vagy koaxon hallgat zenét, illetve aki DSD-zik nyom mellé egy számítógépet + monitort stb.? (az utóbbit akartam elkerülni, hogy az audio rendszerem mellett képernyő, meg gép meg egyebek legyenek... No nem baj, emésztem most a dolgokat. Köszönöm mindenkinek!
Hallottál már N50A-t szólni?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Hálózati audio lejátszók
Pioneer N-30AE miben gyengébb az 50-es verzióval szemben állítva? Mert fele annyiba se kerül a kisebbik most..
Számomra az applikáció alapú lehetőleg irányítás (nem BubbleUpnp!) a fontos, mert futóműként használnám.
Mi bajod a BubbleUpnp-vel? 100x jobb mint a gyári Pio app! A 30-asban szerintem gyengébb a hardver. 1 táp 2 helyett, stb...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Hálózati audio lejátszók
....kétmilláért 'hálózati dsd transzport' b+.... Egy tíz évnél fiatalabb középkategóriás autó ára... Aztaku..,,
Hálózati audio lejátszók
- Lumin U1: pazar darab, számomra bőven elegendő képességekkel, csak hát 2.150.000 Ft
- Squeezebox Touch: win/mac/linux server futtatása a háttérben, nekem Synology NAS-om van, korábban volt egy verziója 3rd party szoftverrel, ennyit nem szeretnék mókolni egyelőre.
- Cocktail Audio X35 és X50 tud mindent amit szeretnék: 500.000- 550.000 Ft
(ha lenne egy olyan példányuk, amiből kihagyják a CD részt, az erősítő részt, hangfalkimeneteket stb. simán berepülhetnének 300.000 Ft környékére... nem értem miért kizárólag olyan termékük van... tudom van olyan is, amiben nincs CD, de az 2-3 fos kimentettel-bemenettel van megáldva. X50-X35 szintű CD nélküli változatra gondolok, bestbuy lenne a Pioneer N70-N50-ek mellett).
- Auralic Aries: ő is lefedné az igényeimet: 560.000 Ft
Azért elég durvának érzem, hogy ha valaki DSD-t szeretne hallgatni, annak kb. 500.000 Ft körül kezdődik az első lejátszó ami erre lehetőséget ad. Mindent egybevéve a Cocktail lenne a választásom. Használtpiacon csak 40-es van/volt, külföldön is, újonnan most ez lefedné a teljes rendszerem árát, szóval túlzónak érezném ezt megvenni.
Ezek szerint mindenki optikain, vagy koaxon hallgat zenét, illetve aki DSD-zik nyom mellé egy számítógépet + monitort stb.? (az utóbbit akartam elkerülni, hogy az audio rendszerem mellett képernyő, meg gép meg egyebek legyenek... No nem baj, emésztem most a dolgokat. Köszönöm mindenkinek!
Nem. Csak nem aggódom én legalábbis túl. Sajnos digitális világban nem lehet örökélet megegynapban gondolkodni, erre jutottam a hosszas gondolkodás után, ami az én lejátszó vásárlásomat megelőzte. Komolyan a végére rendesen papírra kellett írogatnom a prokontrát, mert az egyiktől a jó hangot szerettem volna nagyonnagyon, a másiktól meg az xlr-t.... Aztán arra jutottam, hogy annál, hogy itt vakarom a fejem szinte bármi jobb, akármelyiket veszem, és nem jön be, lesz rá vevő, egyikre ezért, másikra azért. De lesz. És lesz akkor is, ha már 'elavult' lesz. Vagy ha nem, akkor annyi idő fog eltelni, hogy nem fog fájni, ha három gombóc fagyi áráért kell oda adnom valakinek, aki viszont nagyon fog neki örülni....
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Hálózati audio lejátszók
Muszáj a natív dsd? Jriver át tudja konvertálni a dsd-t neked és használhatsz akármilyen dacot illetve network lejátszót is onnantól kezdve.
Illetve mondtam még a microrendut, amire ezek szerint rá se néztél?
http://www.sonore.us/microRendu.html
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1047
Hálózati audio lejátszók
- Lumin U1: pazar darab, számomra bőven elegendő képességekkel, csak hát 2.150.000 Ft
- Squeezebox Touch: win/mac/linux server futtatása a háttérben, nekem Synology NAS-om van, korábban volt egy verziója 3rd party szoftverrel, ennyit nem szeretnék mókolni egyelőre.
- Cocktail Audio X35 és X50 tud mindent amit szeretnék: 500.000- 550.000 Ft
(ha lenne egy olyan példányuk, amiből kihagyják a CD részt, az erősítő részt, hangfalkimeneteket stb. simán berepülhetnének 300.000 Ft környékére... nem értem miért kizárólag olyan termékük van... tudom van olyan is, amiben nincs CD, de az 2-3 fos kimentettel-bemenettel van megáldva. X50-X35 szintű CD nélküli változatra gondolok, bestbuy lenne a Pioneer N70-N50-ek mellett).
- Auralic Aries: ő is lefedné az igényeimet: 560.000 Ft
Szia en is dsdzek de nem kell hozza koax vagy sztgep. Van egy lindemann dsd25 streamerem ami a halozatra kozvetlen csatlakozik. Ezt is erdemes megnezni jo kis cucc.
Hinnye, azt hiszem az otthoni zenehallgatas eleg szeles spektrumat sikerult lefednunk a kulonfele ajanlatokkal. A Lumin egyebkent mit mond a szoftveres supportjuk idotavjarol? Es mi a tapasztalat? Mikori az elso halozati lejatszojuk? Jonnek meg hozza frissitesek?
Folyamatosan jönnek a frissítések még a legelső modelhez is, többek között idei friisítés volt az MQA dekódolás és a Roon alapú lejátszás.
Hálózati audio lejátszók
Folyamatosan jönnek a frissítések még a legelső modelhez is, többek között idei friisítés volt az MQA dekódolás és a Roon alapú lejátszás.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
A Squeezebox Touch tud ilyet, de utana kellene nezned, hol tart most az ara, meg tudni kell rola, hogy elvileg mar egy halott platform. Ez sokakat nem zavar (engem sem), de legyel tisztaban vele.
Ez így van, tudja a DSD natív lejátszást mint futómű USB kimenetén keresztül külső DAC-ra, de a szerver programjának futnia kell egy számítógépen.
A leírás:
http://www.easysqueezebox.com/index.php ... roduction/
Hálózati audio lejátszók
A Squeezebox Touch tud ilyet, de utana kellene nezned, hol tart most az ara, meg tudni kell rola, hogy elvileg mar egy halott platform. Ez sokakat nem zavar (engem sem), de legyel tisztaban vele.
Ez így van, tudja a DSD natív lejátszást mint futómű USB kimenetén keresztül külső DAC-ra, de a szerver programjának futnia kell egy számítógépen.
A leírás:
http://www.easysqueezebox.com/index.php ... roduction/
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Hálózati audio lejátszók
Van itt megoldás mindenre, csak péééézed legyen....
Hálózati audio lejátszók
A Lumin U1-et azért ne hagyjuk ki a sorból.
http://www.luminmusic.com/lumin-u1.html
- ZZZolika
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Hálózati audio lejátszók
most látom a 30-asnak nincs digit kimenete..
Pioneer N-30AE miben gyengébb az 50-es verzióval szemben állítva? Mert fele annyiba se kerül a kisebbik most..
Számomra az applikáció alapú lehetőleg irányítás (nem BubbleUpnp!) a fontos, mert futóműként használnám.
Vagy Bluesound Node 2 vs. N-30AE verseny győztese?
Ki mit gondol? Tanácsol?
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
A legtöbb hálózati lejátszónak nincs USB kimenete, így a DSD nem fog menni. Viszont van két olyan digitális futómű (DAC nélküli hálózati lejátszó) amelyik tudja ezt. Cocktail Audio X50 és Auralic Aries.
A Lumin U1-et azért ne hagyjuk ki a sorból.
http://www.luminmusic.com/lumin-u1.html
Dedikalt kulso DAC-ot szeretnek hasznalni es kulon forrast is. Igy amelyik hamarabb elavult lesz azt tudom dobni es feljebb lepni idovel. A masik az, hogy csoves DAC vonalon nezelodok (most is azt hasznalok, eretnek modon egy kis kinait 1969-es NOS csovel es egy paran meglepodtek mar mit tud). Igy vegkepp kizarva a lejatszo-dac egyben ketyere.
A legtöbb hálózati lejátszónak nincs USB kimenete, így a DSD nem fog menni. Viszont van két olyan digitális futómű (DAC nélküli hálózati lejátszó) amelyik tudja ezt. Cocktail Audio X50 és Auralic Aries.
Hálózati audio lejátszók
Dedikalt kulso DAC-ot szeretnek hasznalni es kulon forrast is. Igy amelyik hamarabb elavult lesz azt tudom dobni es feljebb lepni idovel. A masik az, hogy csoves DAC vonalon nezelodok (most is azt hasznalok, eretnek modon egy kis kinait 1969-es NOS csovel es egy paran meglepodtek mar mit tud). Igy vegkepp kizarva a lejatszo-dac egyben ketyere.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- ZZZolika
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Hálózati audio lejátszók
Vagy Bluesound Node 2 vs. N-30AE verseny győztese?
Ki mit gondol? Tanácsol?
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2
Hálózati audio lejátszók
Ok, koszi megsasolom!
Vagy a Hifiberryre, ami egy rapsberry alapu project.
https://www.hifiberry.com/products/digiplus/
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Hálózati audio lejátszók
nézz rá a microrendu-ra.
Hálózati audio lejátszók
Épp mondani akartam hogy ennyi idő alatt kifut ám egy dac is a divatból. Szpotifájni meg tud almáról, lényg, hogy airplay legyen.... Már ha tényleg kell.
Hálózati audio lejátszók
Miért bonyolítanád az életed külső dac-kal...? Hacsak nem vakami űűűbermagas minőség...
Megy a hálón is a dsd128 is akár. Nem kellvjozzá usb
Amiert pl en is: tobb digitalis eszkoze van, amiknek szinten szeretne feldobni a hangjat. Ehhez tobb digit bemenet kell, ami ritkan van meg egy komplett medialejatszon. Na meg egy DAC meg akkor is DAC marad, amikor a medialejatszonak mar reg lejart a szerviztamogatasa, es mondjuk csak az nem megy rajta, amiert vetted. Pl frissit a spotify es az uj APIt nem tamogatja a lejatszo. Vagy hirtelen jon egy tok jo uj streaming szolgaltato, amit mar nem fog tamogatni az esetleg felmillios, vagy megdragabb lejatszod. Nekem ezek a felelmeim.
Persze nem tokeletes megoldas a kulon DAC sem, ezek dilemmak, amiket mindenkinek maganak kell megragni. De uj nezopontokat mindig jo hallani, szoval hajra.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, mert vagy túlbonyolítottam magamban végiggondolva a dolgot, vagy tényleg nem egyszerű a felvetés.
Szóval megnézegettem a külső DAC-okat, amiket szeretnék venni, és azt tapasztaltam, hogy a legmagasabb minőséget (magas bitrátákat 64-128-256 bit DSD esetén akkor érik el, ha USB bemenetükön csatlakoztatom őket (XMOS-on keresztül megy a jel) a forráshoz.
Ebben az esetben az kell gondolom, hogy a forrásanyagomat tároló készülék USB kimenetén kell csatlakozzon a DAC USB bemenetéhez.
Jelenleg ez hibátlanul működik a mac-emen, ahol Audirvana+-t használok, benne a DSD fájlok SACD.iso-ból futnak és USB kábellel összekötöttem a meglévő DAC-ommal, és játszik, gyönyörűen.
DE
Én nem szeretnék audio PC-t építeni, meglévő notebookomat nyitogatni indítgatni, használni (mondjuk egy macminin elgondolkodtam, de végül inkább nem, a PC-s audio és videolejátszó topikok pedig elrémítettek, elég csak egy-két másfél oldalas leírást végigolvasni egy egyszerűbb beállításhoz)... egy dedikált lejátszóra lenne szükségem ami ezt tudja, tehát USB kimenete van.
Ti hogy viszitek át, milyen hálózati médialejátszóval az ilyen nagyobb formátumokat? (azt tudom, hogy mondjuk a Pio 50-70 is le tudja játszani a DSD fájlokat, viszont én nem az ő saját DAC-ját akarom használni, hanem a külsőt... így Pio 50-70-ből viszont nem tudom kivinni csak coax vagy optikai kimeneten a digitális jelet... az meg ugye nem XMOS-hoz megy, hanem az optikai/coax jelfeldolgozó audio processzorhoz, alacsonyabb képességekkel).
Keverem a szezont a fazonnal, vagy vannak erre megoldások csak még nem találtam rájuk? Köszi előre is!
W
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, mert vagy túlbonyolítottam magamban végiggondolva a dolgot, vagy tényleg nem egyszerű a felvetés.
Szóval megnézegettem a külső DAC-okat, amiket szeretnék venni, és azt tapasztaltam, hogy a legmagasabb minőséget (magas bitrátákat 64-128-256 bit DSD esetén akkor érik el, ha USB bemenetükön csatlakoztatom őket (XMOS-on keresztül megy a jel) a forráshoz.
Ebben az esetben az kell gondolom, hogy a forrásanyagomat tároló készülék USB kimenetén kell csatlakozzon a DAC USB bemenetéhez.
Jelenleg ez hibátlanul működik a mac-emen, ahol Audirvana+-t használok, benne a DSD fájlok SACD.iso-ból futnak és USB kábellel összekötöttem a meglévő DAC-ommal, és játszik, gyönyörűen.
DE
Én nem szeretnék audio PC-t építeni, meglévő notebookomat nyitogatni indítgatni, használni (mondjuk egy macminin elgondolkodtam, de végül inkább nem, a PC-s audio és videolejátszó topikok pedig elrémítettek, elég csak egy-két másfél oldalas leírást végigolvasni egy egyszerűbb beállításhoz)... egy dedikált lejátszóra lenne szükségem ami ezt tudja, tehát USB kimenete van.
Ti hogy viszitek át, milyen hálózati médialejátszóval az ilyen nagyobb formátumokat? (azt tudom, hogy mondjuk a Pio 50-70 is le tudja játszani a DSD fájlokat, viszont én nem az ő saját DAC-ját akarom használni, hanem a külsőt... így Pio 50-70-ből viszont nem tudom kivinni csak coax vagy optikai kimeneten a digitális jelet... az meg ugye nem XMOS-hoz megy, hanem az optikai/coax jelfeldolgozó audio processzorhoz, alacsonyabb képességekkel).
Keverem a szezont a fazonnal, vagy vannak erre megoldások csak még nem találtam rájuk? Köszi előre is!
W
Sokkal egyszerübb lenne egy olyan hálózati lejátszód venned, amiben elég jó a belső DAC, viszi DSD-t is, és így nem kell hozzá külső DAC. Pl. Lumin D2
Hálózati audio lejátszók
DE
W
Sokkal egyszerübb lenne egy olyan hálózati lejátszód venned, amiben elég jó a belső DAC, viszi DSD-t is, és így nem kell hozzá külső DAC. Pl. Lumin D2
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hálózati audio lejátszók
Miért bonyolítanád az életed külső dac-kal...? Hacsak nem vakami űűűbermagas minőség...
Megy a hálón is a dsd128 is akár. Nem kellvjozzá usb
Hálózati audio lejátszók
ha nagyon eltevedtel a sok csudakabel kozott, koss be helyettuk szimpla jo minosegu studiokabelt.
Elvileg most is azt használok Belden formájában. Van változás egyébként, de hogy beszámoljak, azt hiszem, kell még pár óra...
Hálózati audio lejátszók
Én is gondolkodtam ezen.... De az a helyzet, hogy eléggé elmosódott a határ a milyen-kábelt-válasszak-amivel-jól-szól és a kábellel hangolok között.
Konkrétan kábellel hangolunk végtére is, amikor egy eszközhöz tápkábelt keresünk. Hiszen semmire nincs "ráírva", hogy naöcsém, ez mindent átenged, ez meg nem... Ha lenne ilyen kábel, mindenki azt használná.
Most végre nyugalom van. Hallgatom a tesztfelvételeket, meg a mezeieket is. Nincs itt nagy baj. Igazából ha belenyúltak is a Pioneernál, azt a minél pontosabb térleképezés miatt tették.
ha nagyon eltevedtel a sok csudakabel kozott, koss be helyettuk szimpla jo minosegu studiokabelt.
Hálózati audio lejátszók
Kérdezd meg tibikecsokit. Neki van Marantza is, meg Oppo 105-öse is. Meg használ külső dacot is.
OK, köszi!
.