Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10197

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Hello!

Érdeklődnék hogy szerintetek egy Bladelius Saga előfok, egy Ymer végfokkal ma mennyit érhet használtan?? Kifogástalan állapotban van.
Előre is köszönöm ha segít valaki.
Üdv: Pioneer

Az Audiophile Szalonból?

A végfok 5-6000 EUR
Az előfok is kb. ennyi. 
Szóval összesen kb. 10-12 000 EUR
Nagyon ritkán van eladó, szerintem nagyon ajánlott vétel!
Mihez vennéd, ha megkérdezhetem?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Hello!

Érdeklődnék hogy szerintetek egy Bladelius Saga előfok, egy Ymer végfokkal ma mennyit érhet használtan?? Kifogástalan állapotban van.

Piros passz...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

XD

Egyelőre nem nyúlnék hozzá. Szeretem a retro audiot a maga originál állapotában. Meg aztán esetleges eladáskor negátívum lehetne.
Van amúgy benne anyag és fantázia is. Hiába ilyen lapos,elég tisztességes trafó van benne... Egyelőre nem hajtottam rendesen meg. B&W 603-mal ez az erősítő...a szomszéd kifogásolni fogja!

A 603 S3-assal, Antonio?

Nekem volt olyan, bazi jó, csak a magasa nem tetszett, eldobtam egy 7 literes Dánaudio Audience 40esért. 

Jó zenét, lassan mennem kell siklóernyőzni:

Bastiano

(XXXXXXXXXXXXXXXXXXDDDDDDDDDDDDDD)

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Kedves Antonio!

Ha már korábban kikötöd a hangszínt, akkor el se romolhat, és sztem jobb lesz a hangja. Most csekkoltam a képeit, télleg jól tele van SMD-vel, biztos, h nem leányálom szerelni, de legalább jól merevített a ház, ha már leányálomnál tartunk. 4 Ohmra lead 50W-ot, totál jó kis vas lehet. Beleupgradelsz DIY-ben?

http://www.hifimuseum.de/grundig-sv2000.html

Szép napot!

Bastiano

XD

Egyelőre nem nyúlnék hozzá. Szeretem a retro audiot a maga originál állapotában. Meg aztán esetleges eladáskor negátívum lehetne.
Van amúgy benne anyag és fantázia is. Hiába ilyen lapos,elég tisztességes trafó van benne... Egyelőre nem hajtottam rendesen meg. B&W 603-mal ez az erősítő...a szomszéd kifogásolni fogja!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

Hello!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Kösz az infót, de már késő. Vettem egy Grundig sv2000-et. Az elsődleges tapasztalataim jók. Némi tisztítás után szépen működik és azt mondanám, hogy eléggé semleges és hosszan hallgatható gép a kategóriájában, ami végül is nagy dicséret, hiszen hi-fi-ről van szó. Csak el ne romoljon, mert a szerelése nem biztos, hogy egy álom (akkor esetleg kikötném/kiköttetném a hagszínt és ha kell, a bemenetválasztót és lehetne egy sallangmentes végerősítő...).

Tetszik az uher is, eléggé jó fölépítésű, kimondottan tetszik, nagy tápegység, szellős elrendezés, nagy borda, Uher Werke München <3  csupa német felirat ...de már késő!

Kedves Antonio!

Ha már korábban kikötöd a hangszínt, akkor el se romolhat, és sztem jobb lesz a hangja. Most csekkoltam a képeit, télleg jól tele van SMD-vel, biztos, h nem leányálom szerelni, de legalább jól merevített a ház, ha már leányálomnál tartunk. 4 Ohmra lead 50W-ot, totál jó kis vas lehet. Beleupgradelsz DIY-ben?

http://www.hifimuseum.de/grundig-sv2000.html

Szép napot!

Bastiano

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A régi Uher gyártmányok szerintem jóval komolyabb szintet képviseltek ekkor és kb. ugyanilyen áron hozzájuthatsz.
Gondolok itt elsősorban a VG850 / CG350 / EG750 toronyra.

Kösz az infót, de már késő. Vettem egy Grundig sv2000-et. Az elsődleges tapasztalataim jók. Némi tisztítás után szépen működik és azt mondanám, hogy eléggé semleges és hosszan hallgatható gép a kategóriájában, ami végül is nagy dicséret, hiszen hi-fi-ről van szó. Csak el ne romoljon, mert a szerelése nem biztos, hogy egy álom (akkor esetleg kikötném/kiköttetném a hagszínt és ha kell, a bemenetválasztót és lehetne egy sallangmentes végerősítő...).

Tetszik az uher is, eléggé jó fölépítésű, kimondottan tetszik, nagy tápegység, szellős elrendezés, nagy borda, Uher Werke München <3  csupa német felirat ...de már késő!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Köszi! Én is hasonlót remélek, a műszaki tartalom alapján. Végül egy SV2000 erősítőt rendeltem, majd kiderül, hogy mit tud.
A régi Uher gyártmányok szerintem jóval komolyabb szintet képviseltek ekkor és kb. ugyanilyen áron hozzájuthatsz.
Gondolok itt elsősorban a VG850 / CG350 / EG750 toronyra.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Szia,

Evergreen nagyon jó ár értek arannyal bír,
és Zoli olcsón javítja, ha bármi baja lesz.

Azért ahhoz, hogy bárki válaszolni tudjon a kérdésedre,
kellene pár adat.
Mekkora szobában hallgatsz zenét?
Milyen zenéket?
Milyen hangfalhoz lesz?
Mi a forrás, dac?
Milyen kábeleket használsz?

Sziasztok!
Hasonló kérdésem lenne, mint az elöttem szólóé:
Melyik milyen hangban és melyik érdemesebb vajon megvételre:?
NAD 306 vs Evergreen A30?

Krisztian102
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Krisztian102 »

Sziasztok!

Hasonló kérdésem lenne, mint az elöttem szólóé:

Melyik milyen hangban és melyik érdemesebb vajon megvételre:?

NAD 306 vs Evergreen A30?

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Elég jó cuccokat gyártottak akkoriban a németek.
Nekem van egy erositom 1977 óta, hibátlanul működik a mai napig.
Attól függ, milyen gazdiknal volt mostanáig.
A grundig CF 5000 magnóban tavaly tönkrement egy fogaskerék, más hiba nem volt
1981 óta. Akkor, a gariidon belül eltört egy műanyag alkatrész, azt cseréltek, a gyár küldött pótalkatrészt ingyen.
Garázs hifi célra szerintem tökéletes.

Köszi! Én is hasonlót remélek, a műszaki tartalom alapján. Végül egy SV2000 erősítőt rendeltem, majd kiderül, hogy mit tud.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Elég jó cuccokat gyártottak akkoriban a németek.
Nekem van egy erositom 1977 óta, hibátlanul működik a mai napig.
Attól függ, milyen gazdiknal volt mostanáig.
A grundig CF 5000 magnóban tavaly tönkrement egy fogaskerék, más hiba nem volt
1981 óta. Akkor, a gariidon belül eltört egy műanyag alkatrész, azt cseréltek, a gyár küldött pótalkatrészt ingyen.
Garázs hifi célra szerintem tökéletes.

Üdv.
Grundig erősítőkről mi a vélemény? Gondolok itt a 70-es évek vége, 80-as eleje időszakra. R1000, SV1000, SV2000. Másodrendszerbe gondolkodom egy pofás erősítőn, vagy rádióerősítőn. Kisebb kerti partykhoz, munkahelyi karácsonyi partyhoz jutott eszembe, polcsugárzókkal üzemelne, pl Ruark, Monitor Audio. Vagy esetleg egyenest Grundig dobozokkal (pl box650) szóval nívósabb garázshifi jellegű alkalmazásra gondolok.
Jó műszaki színvonalat és megbízható elegáns gépet szeretnék. (hangdobozban a Box 650-ről jó emlékeim vannak)

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

Rega Brio 3-ról mi a vélemény?
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Kef

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Üdv.
Grundig erősítőkről mi a vélemény? Gondolok itt a 70-es évek vége, 80-as eleje időszakra. R1000, SV1000, SV2000. Másodrendszerbe gondolkodom egy pofás erősítőn, vagy rádióerősítőn. Kisebb kerti partykhoz, munkahelyi karácsonyi partyhoz jutott eszembe, polcsugárzókkal üzemelne, pl Ruark, Monitor Audio. Vagy esetleg egyenest Grundig dobozokkal (pl box650) szóval nívósabb garázshifi jellegű alkalmazásra gondolok.
Jó műszaki színvonalat és megbízható elegáns gépet szeretnék. (hangdobozban a Box 650-ről jó emlékeim vannak)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Sziasztok!

A REGA erősítőket ismeri valaki, milyen rendszerbe illeszkednek?
Regába. Nagyon jó a rendszerszinergiájuk.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

K.Attila
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: K.Attila »

Sziasztok!

A REGA erősítőket ismeri valaki, milyen rendszerbe illeszkednek?

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 413

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: nor »

Nem könnyű  a helyzeted. Az enyém kit hangsugárzó, igen jól meghajtja a 211-es, de 11 m2 -re már túl nagy. 87-88 dB érzékenység alattit nem javasolnék. Érdemes lenne régebbi zárt dobozos Cantont vagy Braunt kipróbálni, persze nem a legkisebbeket. , vagy újabbak közül Audio Physicet (nálam a Virgo 3-al jól szólt).
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Ez is kérdés egyelőre. 11 m2 re keresek megoldást. Free jazz, hard bop zenét hallgatnék. Legutóbb Dénes Péter amppot DIY dobozzal hallottam, de az rossz párosítás volt

Leginkább valamelyik két dobozos előfok amit Péter készített. Utóbbi időben két barátom is beruházott Promitheus trafós passzív előfokba, tudnám azt is ajánlani. Milyen hangsugárzóval szeretnéd párosítani a 211-est?

qqc
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: qqc »

Hát igen, valakinek nagyon bejön a Rotel, valakinek nagyon nem. Nincs ezzel gond, én az Advanced Audio készülékeinél éreztem azt, hogy nincs az a rendszer, körítés, amibe azok az erősítők beleillenek. 
​Ezért javasoltam neked inkább az angol gyártókat, és CA-t sem véletlenül. A régebbi CA-k (még bőven az Azur sorozat előttiek) között volt MOS-FET-es erősítőjük is, ennek megfelelően majdnem mind a csövesek, úgy szóltak. Továbbra is tartom, hogy felesleges egy teljes, integrált erősítőt megvenned, miért járatnád meg a "hangot" kétszer is hangszínszabályzó és egyéb felesleges elektronikákon? Egy 2x50, 2x60 wattos végfok szerintem kevesebb pénzből kijön. Egy P50 vagy P500 szerintem nem rossz. A Cyrust nem ismerem, így nem tudom, ott milyen lehetőségek lennének. De én biztosan végfokban gondolkodnék.

Természetesen eltérő ízlések, de ez így van jól. Ettől a Rotel nagyon jó erősítő, sokan használják nagy megelégedéssel.

Ha jól tudom a Cyrus sztereó vonalon alkotott, aztán gondoltak egyet és a meglévő sztereó tulajdonosoknak készítettek egy 5.1-re történő bővítést, meghagyva a megszokott minőséget és kihozták a 3.1-es erősítő-7.1 előerősítőt tartalmazó motyójukat. Ez lett az AV master. Ha netán mégsem így történt majd a hozzáértők kijavítanak. 
Ebből gondoltam, hogy egy "sima" erősítő is elég lenne. Megfogadva a tanácsot vagy a saját erősítője, vagy angol vonalon mozogva egy végfok lesz.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 413

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: nor »

Dénes Péter alábbi erősítőjéhez milyen előerősítő passzolna vajh????

http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... 1-se,38929

Leginkább valamelyik két dobozos előfok amit Péter készített. Utóbbi időben két barátom is beruházott Promitheus trafós passzív előfokba, tudnám azt is ajánlani. Milyen hangsugárzóval szeretnéd párosítani a 211-est?
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Van Dénes Péter előfok, annak idején eizol fórumtársnál láttam-hallottam, csöves, baromi jó hangja van, csak sajna pont emiatt nagyon ritka madár az apróban...

Jegkocka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Jegkocka77 »

Hát igen, valakinek nagyon bejön a Rotel, valakinek nagyon nem. Nincs ezzel gond, én az Advanced Audio készülékeinél éreztem azt, hogy nincs az a rendszer, körítés, amibe azok az erősítők beleillenek. 
​Ezért javasoltam neked inkább az angol gyártókat, és CA-t sem véletlenül. A régebbi CA-k (még bőven az Azur sorozat előttiek) között volt MOS-FET-es erősítőjük is, ennek megfelelően majdnem mind a csövesek, úgy szóltak. Továbbra is tartom, hogy felesleges egy teljes, integrált erősítőt megvenned, miért járatnád meg a "hangot" kétszer is hangszínszabályzó és egyéb felesleges elektronikákon? Egy 2x50, 2x60 wattos végfok szerintem kevesebb pénzből kijön. Egy P50 vagy P500 szerintem nem rossz. A Cyrust nem ismerem, így nem tudom, ott milyen lehetőségek lennének. De én biztosan végfokban gondolkodnék.

Ma sikerült a Rotel egyik erősítőjét (szándékosan nem írok típust) meghallgatnom, igaz nem saját környezetben, de vittem a saját Cyrus erősítőmet és összevetettük.

Röviden nekem nagy csalódás volt. Már már bántóan erős középtartomány kiemelés, elnyomva a magas és mély tartományokat. A mélyek alja hiányzott, vagy eléggé elmosott volt.  Szóval a Cyrus-hoz nem igazán passzol, jól mondta Jegkocka77 kolléga, hogy más irányba kellene keresgélni. Most úgy tűnik nem lesz egyszerű, bár lehet, hogy csak a márkán belül kellene szétnézni és egy sztereó erősítőt beszerezni.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hukkle »

qqc
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: qqc »

Ma sikerült a Rotel egyik erősítőjét (szándékosan nem írok típust) meghallgatnom, igaz nem saját környezetben, de vittem a saját Cyrus erősítőmet és összevetettük.

Röviden nekem nagy csalódás volt. Már már bántóan erős középtartomány kiemelés, elnyomva a magas és mély tartományokat. A mélyek alja hiányzott, vagy eléggé elmosott volt.  Szóval a Cyrus-hoz nem igazán passzol, jól mondta Jegkocka77 kolléga, hogy más irányba kellene keresgélni. Most úgy tűnik nem lesz egyszerű, bár lehet, hogy csak a márkán belül kellene szétnézni és egy sztereó erősítőt beszerezni.

Ervin83
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Ervin83 »

A hangfalak műszaki adatai közül a maximális terhelhetőséget a legtöbben félreértelmezik. A 150W maximális terhelhetőség nem azt jelenti, hogy ekkora teljesítményű erősítő kell hozzá, csak annyit mond, hogy 150 Watt feletti teljesítménnyel lehet kinyírni, ami önmagában egy elég semmitmondó adat. Sokkal fontosabb ennél a hangfal érzékenysége, ami  azt mutatja meg, hogy a hangfal milyen hatékonyan alakítja át a erősítőből bejövő  elektromos energiát hangenergiává. Decibelekben mérik, minél magasabb, annál hatékonyabb a hangsugárzó. 3 dB különbség nagyjából azt jelenti, hogy 3 dB-vel érzékenyebb hangfal fele akkora erősítő teljesítményt igényel azonos hangerő előállításához.

Az R-28F érzékenysége messze átlag feletti, 98 dB, a legtöbb hangfal 88-89 dB-t tud. Ezt nagyjából azt jelenti, már kb. 20 wattal is extrém hangosan képes megszólalni.

Wifis erősítő alatt gondolom azt érted, hogy legyen benne beépített hálózati audio lejátszó.
Ezeket tudnám javasolni:

Pioneer SX-S30DAB: 179.900 Ft

Cocktail Audio X12: 180.000 Ft

Pioneer SX-N30: 189.900 Ft

Onkyo TX-8150: 199.900 Ft

Nagyon szépen köszönöm a választ, igen nagy segítség volt.
Időközben ajánlottak nekem egy Denon 3313 erősítőt 90ezerért ami igaz nem sztereó , de ezzel később bővíteni tudnám 5.1-re a rendszert. A kérdésem az hogy egy ilyen Denon 3313 féle erősítő, hangban messze alulmarad a lent javasoltaktól?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”