Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

s8109csa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: s8109csa »

Sziasztok! Érdekelne a véleményetek Dual 721-ről. Érdemes elgondolkodni rajta? Nekem nagyon tetszik kinézetre, sok mindent lehet állítani. De sajnos nem értek a lovakhoz, úgyhogy érdekelne pro/kontra.

Köszi előre is!
Processzor: Marantz AV7705, Végfok: ROTEL RMB-1585
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO  LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM
TV: Philips 65PUS7363/12

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Kvaterka »

Nem értem a kérdést. Karbantartani kötelező kb 2 évenként. Rutkábban kell szíjat is cserélni. Ez elhasználódástól függő. Ha meg valami elromlikbakkor javítani cserélni kell. Nem tudom mi ezen a felháborító? Egy drágább lemezjátszó is így működik. Ott ugyan esélyes lehet hogy jobb anyagok miatt ritkábban hibásodik meg. De ha mégis akkor jobban zsebbe kell legtöbbször nyúlni. Leggyakoribb egyébként az elhanyagoltságból adódó hibák!
Tudom sokan az autójukat is addig hajtják amíg szét nem esik és szidják milyen fos hogy még csak 30 éves meg mindig mennyit kell költeni a használt gumira......
Bocs. Kipanaszkodtam magam.

Semmi gond,hisz "mindenkinek igaza van"/Megáll az idő c.film/.Holnapután irány a "kórház":-)!
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Az viszont fontos,hogy milyen gyakran és milyen kórház és mennyit költesz a kezelésre-ha már ennél a hasonlatnál maradunk.Nem mindenki Krőzus ám közöttünk
Nem értem a kérdést. Karbantartani kötelező kb 2 évenként. Rutkábban kell szíjat is cserélni. Ez elhasználódástól függő. Ha meg valami elromlikbakkor javítani cserélni kell. Nem tudom mi ezen a felháborító? Egy drágább lemezjátszó is így működik. Ott ugyan esélyes lehet hogy jobb anyagok miatt ritkábban hibásodik meg. De ha mégis akkor jobban zsebbe kell legtöbbször nyúlni. Leggyakoribb egyébként az elhanyagoltságból adódó hibák!
Tudom sokan az autójukat is addig hajtják amíg szét nem esik és szidják milyen fos hogy még csak 30 éves meg mindig mennyit kell költeni a használt gumira......
Bocs. Kipanaszkodtam magam.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Ez egy 20 év feletti készülék. Nem azért kell karbantartani , hogy ne romoljon el , hanem hogy kisebb eséllyel és minél később. Mint egy autó. Vagy egy ház.
Most kórház kell neki. A kábelek cseréjének nincs köze az állapotához. Az a te vágyad kielégítésére volt.

Az viszont fontos,hogy milyen gyakran és milyen  kórház és mennyit költesz a kezelésre-ha már ennél a hasonlatnál maradunk.Nem mindenki Krőzus ám közöttünk
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Lemezjátszó

Isten őrizz,hogy belenyúljak meg WD-zem:-))Egyszerűen idegesít,hogy ennyi mindent kapott és így viselkedik.Olyan ez,mint amikor valaki állatira hálátlanná válik egy jótevővel.Remélem megértesz?!
Ez egy 20 év feletti készülék. Nem azért kell karbantartani , hogy ne romoljon el , hanem hogy kisebb eséllyel és minél később. Mint egy autó. Vagy egy ház.
Most kórház kell neki. A kábelek cseréjének nincs köze az állapotához. Az a te vágyad kielégítésére volt.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Nos ha akkor rendeden meg lett csinálva ,akkor nyugodj bele, hogy elromlott. Ezt javítani kell.
Nem a türelmem teszed próbára, hanem ilyenkor szokott következni, hogy neki esik a tulaj mert meg távmondták neki mit csinàljon. Aztán lesz a végére egy majdnem kukába való készülék.
Jó ez nem egy nagy érték, de akkor is. Nem kell....
Örülök, hogy csak tájékozódni akarsz és végül úgyis szervízbe viszed.

Isten őrizz,hogy belenyúljak meg WD-zem:-))Egyszerűen idegesít,hogy ennyi mindent kapott és így viselkedik.Olyan ez,mint amikor valaki állatira hálátlanná válik egy jótevővel.Remélem megértesz?!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Lemezjátszó

Pont egy éve esett át elég sok mindenen:csapágy olajzás,kábel csere,RCA aljzat,belső kábelezés.Ezek után kb.5-6 hónapig ment elég intenzíven/napi 2-3 óra/.Viszont április óta semmi.Most meg beütött a "ménkű".
Kedves SoundMania azért kérdezősködök,hogy hátha találkozott már valaki hasonló problémával és nem a türelmét akarom senkinek sem próbálgatni

Nos ha akkor rendeden meg lett csinálva ,akkor nyugodj bele, hogy elromlott. Ezt javítani kell.
Nem a türelmem teszed próbára, hanem ilyenkor szokott következni, hogy neki esik a tulaj mert meg távmondták neki mit csinàljon. Aztán lesz a végére egy majdnem kukába való készülék.
Jó ez nem egy nagy érték, de akkor is. Nem kell....
Örülök, hogy csak tájékozódni akarsz és végül úgyis szervízbe viszed.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

És ezt miért kérdezted? Van otthon olajzód?!
Könyörgöm, vidd inkább szervízbe!
Mióta van meg a készülék? Mikor volt utoljára karbantartva?

Pont egy éve esett át elég sok mindenen:csapágy olajzás,kábel csere,RCA aljzat,belső kábelezés.Ezek után kb.5-6 hónapig ment elég intenzíven/napi 2-3 óra/.Viszont április óta semmi.Most meg beütött a "ménkű".
Kedves SoundMania azért kérdezősködök,hogy hátha találkozott már valaki hasonló problémával és nem a türelmét akarom senkinek sem próbálgatni

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Lemezjátszó

Még van egy ötlet,mivel mechanikus alkatrészekről van szó és legalább 6-7 hónapja nem használtam a pörgettyűt,hogy nem lehet,hogy valamiféle kiszáradás,olajtalanság,beállás lehet itt a háttérben?Csak egy ötletbörze volt a részemről!
És ezt miért kérdezted? Van otthon olajzód?!
Könyörgöm, vidd inkább szervízbe!
Mióta van meg a készülék? Mikor volt utoljára karbantartva?

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Nyugat-Dunántúl.
Ajajj ,az nagy messzeség.Pest közelebb van,de lehet,hogy lesz még itt közelebbi Mester is még várok egy kicsit

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Még van egy ötlet,mivel mechanikus alkatrészekről van szó és legalább 6-7 hónapja nem használtam a pörgettyűt,hogy nem lehet,hogy valamiféle kiszáradás,olajtalanság,beállás lehet itt a háttérben?Csak egy ötletbörze volt a részemről!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Lemezjátszó

Dél-alföld és Te?
Nyugat-Dunántúl.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Igen. Így már egyértelmű. Ahogy mondtam, ha régi a szíj akkor majd azt is cserélni kellene, de előbb a motor környékét kell megnézni.
Ha a közelben laknál segíthetnék. De gondolom pesti vagy.

Dél-alföld és Te?

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Lemezjátszó

Nem 100-at pörgött ,hanem csak kb.60-at.Nem tudom,hogy érted-e?Torzzá,mélyebbé,furcsábbá vált a hangzás,de már ez is csak a "múlt".Levettem a tányért és megnéztem a motorról jövő "hajtást","ékszíjtárcsát" ez bekapcsoláskor néha elindul,néha nem ,tehát a motorral lesz a gond ....én erre gondolok,de várom még az építő jellegű hozzászólást.Azt hiszem Alisca lesz ebből.Most még egy másik-nem thakker gumit-felrakok,ami újszerű és megnézem,hogy azzal mi a helyzet.
Igen. Így már egyértelmű. Ahogy mondtam, ha régi a szíj akkor majd azt is cserélni kellene, de előbb a motor környékét kell megnézni.
Ha a közelben laknál segíthetnék. De gondolom pesti vagy.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

És láthatóan elcsúszik a szíj vagy a motor sem forgott?! Nem mindegy. Lehet hogy a motor haldoklik. De nem értema részeg énekesed sem.
Fordulat ellenőrizhető egyszerűen. 3 perc alatt 100 fordulat.

Nem 100-at pörgött ,hanem csak kb.60-at.Nem tudom,hogy érted-e?Torzzá,mélyebbé,furcsábbá vált a hangzás,de már ez is csak a "múlt".Levettem a tányért és megnéztem a motorról jövő "hajtást","ékszíjtárcsát" ez bekapcsoláskor néha elindul,néha nem ,tehát a motorral lesz a gond ....én erre gondolok,de várom még az építő jellegű hozzászólást.Azt hiszem Alisca lesz ebből.Most még egy másik-nem thakker gumit-felrakok,ami újszerű és megnézem,hogy azzal mi a helyzet.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Ma viszont el sem indult,tehát jogos a kérdés valóban.Egy kicsi "rásegítéssel" sem veszi fel igazán a fordulatot.Mi lehet itt a baj uraim?
Először is , ne kísérletezz tovább, magától nem fog megjavulni. Az áramellátással lesz a gond, esetleg magával a motorral. Keress a környékeden valakit, aki ért a tápegységekhez és meg tudja nézni, de az is lehetséges, hogy a szíj annyira megnyúlt, hogy egyszerűen már nem képes elég forgatónyomatékot közvetíteni.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Lemezjátszó

Ma viszont el sem indult,tehát jogos a kérdés valóban.Egy kicsi "rásegítéssel" sem veszi fel igazán a fordulatot.Mi lehet itt a baj uraim?
És láthatóan elcsúszik a szíj vagy a motor sem forgott?! Nem mindegy. Lehet hogy a motor haldoklik. De nem értema részeg énekesed sem.
Fordulat ellenőrizhető egyszerűen. 3 perc alatt 100 fordulat.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Mennyivel lett lassabb ? Vagy hogyan jöttél rá hogy lassabb? Nem biztos , hogy a szíj a hiba. Előbb pontosan ismerni kellene a körülményeket. De ha régi a szíj akkor mondjuk eleve érdemes cserélni. Mindenesetre nagyon rossznak kellene lennie a szíjnak hogy lassulást okozzon. Csak emiatt érdeklődöm a körülményekről.
Jogos a kérdésed. A szíj miatt nem lassul, ha már elöregedett és megnyúlt, hanem ingadozik a fordulat.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Mennyivel lett lassabb ? Vagdy hogyan jöttél rá hogy lassabb? Nem biztos , hogy a szíj a hiba. Előbb pontosan ismerni kellene a körülményeket. De ha régi a szíj akkor mondjuk eleve érdemes cserélni. Minesetre nagyon rossznak kellene lennie a szíjnak hogy lassulást okozzon. Csak emiatt érdeklődöm a körülményekről.
Elsősorban a hangzásban vehető észre,mint egy részeg énekelne,nagyon mélyen.
Konkrétan,ha valakinek már van regisztrációja a Thakker oldalán és megrendelné nekem az én címemre-sajnos nem értem olyan jól az angolt és nem akarok belezavarodni-akkor én átutalom neki az összeget és várom a szíjat.Nem tudom,hogy ez így működhetne-e?

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Lemezjátszó

Sziasztok!Egy szépen karbantartott,átépített ROTEL RP-850-s lemezjátszom van,aminek a meghajtó gumiszíja valószínűleg megnyúlt,mert lassabb a fordulat.Ezért egy eredeti Thakker gumiban gondolkodom ebben kérném a segítségeteket,mert sosem rendeltem még ilyen helyekről.
Előre is köszi.

Kvaterka

Mennyivel lett lassabb ? Vagy hogyan jöttél rá hogy lassabb? Nem biztos , hogy a szíj a hiba. Előbb pontosan ismerni kellene a körülményeket. De ha régi a szíj akkor mondjuk eleve érdemes cserélni. Mindenesetre nagyon rossznak kellene lennie a szíjnak hogy lassulást okozzon. Csak emiatt érdeklődöm a körülményekről.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Sziasztok!Egy szépen karbantartott,átépített ROTEL RP-850-s lemezjátszom van,aminek a meghajtó gumiszíja valószínűleg megnyúlt,mert lassabb a fordulat.Ezért egy eredeti Thakker gumiban gondolkodom ebben kérném a segítségeteket,mert  sosem rendeltem még ilyen helyekről.
Előre is köszi.

Kvaterka

9 euro a cucc, 2,9 euro a sima levél, 5 euro a követett. Konkrétan miben kell a segítség ?
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok!Egy szépen karbantartott,átépített ROTEL RP-850-s lemezjátszom van,aminek a meghajtó gumiszíja valószínűleg megnyúlt,mert lassabb a fordulat.Ezért egy eredeti Thakker gumiban gondolkodom ebben kérném a segítségeteket,mert  sosem rendeltem még ilyen helyekről.
Előre is köszi.

Kvaterka

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: antizigün »

Vagy valami tudós tyuningnak gondolta:))
Nem mindegy fekete fehér vagy kék szigszalag
A feketétől stabilabb a fordulatszám, a fehértől jobb a felbontás, a kéktől meg a tér:))

és plusz poén hogy a szíjcsere után nem működik az auto return, elpörög magának a cimkénél :-)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2793

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: supravox »

nem tudom milyen megfontolásból, de vettem egy új szíjat

a meglepetés ott ért hogy a tányér alja, ahova a szíj kerül, kb 10x körbe volt szigszalagozva

csak sejtem hogy mi lehetett az oka, vagy a megnyúlt szíjat "korrigálták " így vagy a méret nem stimmelt

szóval ilyen meglepetések előfordulnak ha nem újonnan kerül hozzánk egy lemezjátszó :-)
Vagy valami tudós tyuningnak gondolta:))Nem mindegy fekete fehér vagy kék szigszalag
A feketétől stabilabb a fordulatszám, a fehértől jobb a felbontás, a kéktől meg a tér:))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”