Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szétszerelt hangsugárzókról készült képek
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 559
Grundig Box MB 100
Egy kis méregzsák , méreteit meghazudtoló hang , részletesség , tér . 125x230x200 mm .
- Kellnerművek
- Fórumlakó

B & O Beovox S 22
Made in Denmark , japán hangszóró készlet . Egyszerű váltó , nagyon hallgatható hang .
...akkor már mutassuk meg azt is, mihez készült a "cabrio" keresztváltó.
longkft.hu/audioblog/
-
Vendég
A középső a feng-shui miatt áll az élén vajon, míg a többi fekszik? Gondolom amik közé kötve szolgál se piskóta.
Ez gyárilag "cabrio", nem?
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Miért? MI változik akkor?
Ha egy fórumtag szétszed egy hangfalat és azt fényképekkel illusztrálja akkor az számomra hiteles.
Javaslom, hogy lépjünk túl ezen és térjünk vissza a főtémához.
Ha a topik címe az volna: "Saját szétszerelt....", akkor volna igazán jelentősége, hogy saját képek legyenek, nem? Nekem teljesen mindegy kié...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Mindazonáltal én úgy tartom helyesnek, hogyha nem saját maga, ismerőse stb. követte el a szétszerelést, akkor említse meg, hogy a netről leszedett tartalom az, amit látunk.
Miért? MI változik akkor?
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Én nem látom hol lenne kényszer, hogy saját szétszedett cuccról kell a képet feltenni. Én is, meg sokan mások is raktak fel netes képeket ide.
Lehet, hogy nem a legjobban fogalmaztam, javaslom lépjünk túl ezen.
Természetesen bárki betehet ide fotókat szétszerelt hangfalakról, akár a netről leszedettet is.
Mindazonáltal én úgy tartom helyesnek, hogyha nem saját maga, ismerőse stb. követte el a szétszerelést, akkor említse meg, hogy a netről leszedett tartalom az, amit látunk.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1732
Én nem látom hol lenne kényszer, hogy saját szétszedett cuccról kell a képet feltenni. Én is, meg sokan mások is raktak fel netes képeket ide.
A netes képeknek külön topic-ja van !
Ezek a dobozok saját tulajdonomban vannak, saját készítésű felvételek , legtöbbjük ugyanazon az asztalon kerültek lencsevégre. Vízjelezve nincsenek, mert szabad felhasználásra szánom , bárki számára.
Ezeket hallgatom, véleményt alkotni, szerintem , csak arról lehet és szabad, amit ismersz. Bár mindenki igy gondolkodna.
Más tollával meg nem szoktam ékeskedni.
Ezek a dobozok saját tulajdonomban vannak, saját készítésű felvételek , legtöbbjük ugyanazon az asztalon kerültek lencsevégre. Vízjelezve nincsenek, mert szabad felhasználásra szánom , bárki számára.
Ezeket hallgatom, véleményt alkotni, szerintem , csak arról lehet és szabad, amit ismersz. Bár mindenki igy gondolkodna.
Egyetértek: véleményt alkotni csak arról lehet és szabad, amit ismersz.
Ennek a topiknak a témája már alapból kényszerítő erővel bír, hogy saját, aktuális fényképeket közöljél a közösség elé tárt hangsugárzóról.
Persze megértem, ha valakinek nincs digitális fényképezőgépe vagy egyéb nehézségek merülnek fel, s internetes képeket tesz közzé, ebben az esetben viszont úgy fer, ha közli, hogy a fotók netesek.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Ezt a sok képet a sok ősrégi hangfalról netről szeditek? Vagy saját műhely?
Az általam publikált hangfalakról készült fotók kivétel nélkül frissek, egy kedves barátom követte el valamennyit egy digitális Sony fényképezőgéppel - még egyszer hálás köszönet neki.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1732
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Wharfedale Triton 3
3 utas , 50 W , 8 ohm , 89 dB érzékenység
Alapjában fehér volt, de előző gazdája szőrös szövetet tett reája.
A közép sugárzó egy kb. 20 cm hosszú csillapító anyaggal töltött papírhengerben van, izoláltan a többi hangszórótól .
Vékony jégen táncoltatsz !
Próbálom úgy megfogalmazni, hogy ne indítsak sárlavinát magamra.
A mai kor rendszerei , saját vélemény , nagyon elmennek a részletek kihangsúlyozása felé , hallhatod a jazz dobos seprűjének minden szőrszálát külön, koncerten soha sem hallható dinamikával és térélménnyel élvezheted a játékukat, szinte " beülhetsz " a zenekari árokba, vagy a zongora húrjai elé.
Élménynek nem semmi , csak szerintem a lényeg sikkad el, maga a zenemű összességében való élvezete. Mindig a kis részletekre figyelsz, jómagam is , ha módom van High End-et hallgatni valamely ismerősömnél.
A régi , 30-50 éves hangládák, melyeket én bitorlok - hozzátéve, hogy azért nem a kor csúcsait képviselik , azok ma is csillagászati összegekbe kerülnek , mai társaikhoz hasonlóan -, jobban adják vissza a mű egészét, talán kevésbé tolakodóan hangsúlyozzák a részleteket. Nekem természetesebben , kevésbé zavaróan szól .
Persze nagyon sok múlik a rendszer többi tagján is. De nem ez volt a kérdés.
A fejlődés, újabb anyagok használata, átgondoltabb, a hangszórók karakterisztikájához jobban igazított váltók építése , merevítések , akusztikai tudomány fejlődése, beleértve az emberi fülről azóta megismert újabb ismeretek , fellelhetőek az újabb készítésű dobozokban. Persze nem a kommerszekben , ott hatalmasat romlott a minőség , minden vonalon / anyag használat, hangszóró,kialakítás, igényesség /. A felső kategóriában talán nem . Bár a gyártás helye és a technológiai fegyelem betartása ill. be nem tartása nagyban befolyásolja a felső kategóriások megítélését is.
Köszi. Valahogy ilyen fajta választ feltételeztem. Néha elkap a hév még egy akkortájt nagyvérű, elérhetetlen hangsugárzó megvételére, (mint a Revox-od ) de aztán mindig sikerül lebeszélni magam róla.
Ne keverjük!
A kérdés nem nekem szól ugyan, de ha hozzászólhatok, akkor megjegyzem, hogy véleményem szerint csak a magassugárzók terén érzékelhető valódi fejlődés.
Valahogy sejtettem, hogy nem igazán tudtak újat hozni e-téren. Az elektrodinamikus hangszórók működési elvét már idestova 100 éve ismerik, használják, finomítgatják, de igazi áttörés nem történik.
Ne keverjük!
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Akkor Neked van összehasonlítási alapod. Van hangzásbeli változás, netán fejlődés a régiekhez képest, vagy csak más kivitelben adják el nekünk ugyanazt?
Vékony jégen táncoltatsz !
Próbálom úgy megfogalmazni, hogy ne indítsak sárlavinát magamra.
A mai kor rendszerei , saját vélemény , nagyon elmennek a részletek kihangsúlyozása felé , hallhatod a jazz dobos seprűjének minden szőrszálát külön, koncerten soha sem hallható dinamikával és térélménnyel élvezheted a játékukat, szinte " beülhetsz " a zenekari árokba, vagy a zongora húrjai elé.
Élménynek nem semmi , csak szerintem a lényeg sikkad el, maga a zenemű összességében való élvezete. Mindig a kis részletekre figyelsz, jómagam is , ha módom van High End-et hallgatni valamely ismerősömnél.
A régi , 30-50 éves hangládák, melyeket én bitorlok - hozzátéve, hogy azért nem a kor csúcsait képviselik , azok ma is csillagászati összegekbe kerülnek , mai társaikhoz hasonlóan -, jobban adják vissza a mű egészét, talán kevésbé tolakodóan hangsúlyozzák a részleteket. Nekem természetesebben , kevésbé zavaróan szól .
Persze nagyon sok múlik a rendszer többi tagján is. De nem ez volt a kérdés.
A fejlődés, újabb anyagok használata, átgondoltabb, a hangszórók karakterisztikájához jobban igazított váltók építése , merevítések , akusztikai tudomány fejlődése, beleértve az emberi fülről azóta megismert újabb ismeretek , fellelhetőek az újabb készítésű dobozokban. Persze nem a kommerszekben , ott hatalmasat romlott a minőség , minden vonalon / anyag használat, hangszóró,kialakítás, igényesség /. A felső kategóriában talán nem . Bár a gyártás helye és a technológiai fegyelem betartása ill. be nem tartása nagyban befolyásolja a felső kategóriások megítélését is.
Akkor Neked van összehasonlítási alapod. Van hangzásbeli változás, netán fejlődés a régiekhez képest, vagy csak más kivitelben adják el nekünk ugyanazt?
A kérdés nem nekem szól ugyan, de ha hozzászólhatok, akkor megjegyzem, hogy véleményem szerint csak a magassugárzók terén érzékelhető valódi fejlődés.
A hétvégén elvittek tőlem egy ilyen dobozt, három doboz volt terítéken egy Celestion 3, JPW Sonata és egy B&W DM12. Nem szedtem szét az enyémet, ezek netes képek. Valahogy régen is tudtak nagyon jó dobozkákat gyártani, sőt....nos itt vannak a képek.
A hétvégén elvittek tőlem egy ilyen dobozt, három doboz volt terítéken egy Celestion 3, JPW Sonata és egy B&W DM12. Nem szedtem szét az enyémet, ezek netes képek. Valahogy régen is tudtak nagyon jó dobozkákat gyártani, sőt....nos itt vannak a képek.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Természetesen vásárlás útján .
Engem nem az érdekel, hogy a mai csodákkal hogyan szól a régi lemez, hanem a 50', 60" , 70' , 80' években hogyan hallhatta a hifista a korabeli forrásanyagokat .
Mindegyikőnknek mások a szempontjai, preferenciája , más utat jár. , ez így van jól.
Én ezt .
Ne keverjük!
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Hozzád hogy kerül ennyi régi csoda?
Természetesen vásárlás útján .
Engem nem az érdekel, hogy a mai csodákkal hogyan szól a régi lemez, hanem a 50', 60" , 70' , 80' években hogyan hallhatta a hifista a korabeli forrásanyagokat .
Mindegyikőnknek mások a szempontjai, preferenciája , más utat jár. , ez így van jól.
Én ezt .
Hozzád hogy kerül ennyi régi csoda?
Amennyit epekedtem ezután a hangsugárzó után.. Azt hiszem a 83-as magnósok évkönyvében volt
ReVox Forum B
Hatalmas monitor, front oldali reflex nyílás . Részletgazdag, dinamikus hang .
- Kellnerművek
- Fórumlakó

ReVox Forum B
Hatalmas monitor, front oldali reflex nyílás . Részletgazdag, dinamikus hang .