Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Mennyivel lett lassabb ? Vagy hogyan jöttél rá hogy lassabb? Nem biztos , hogy a szíj a hiba. Előbb pontosan ismerni kellene a körülményeket. De ha régi a szíj akkor mondjuk eleve érdemes cserélni. Mindenesetre nagyon rossznak kellene lennie a szíjnak hogy lassulást okozzon. Csak emiatt érdeklődöm a körülményekről.
Jogos a kérdésed. A szíj miatt nem lassul, ha már elöregedett és megnyúlt, hanem ingadozik a fordulat.
Lemezjátszó
Mennyivel lett lassabb ? Vagdy hogyan jöttél rá hogy lassabb? Nem biztos , hogy a szíj a hiba. Előbb pontosan ismerni kellene a körülményeket. De ha régi a szíj akkor mondjuk eleve érdemes cserélni. Minesetre nagyon rossznak kellene lennie a szíjnak hogy lassulást okozzon. Csak emiatt érdeklődöm a körülményekről.
Elsősorban a hangzásban vehető észre,mint egy részeg énekelne,nagyon mélyen.
Konkrétan,ha valakinek már van regisztrációja a Thakker oldalán és megrendelné nekem az én címemre-sajnos nem értem olyan jól az angolt és nem akarok belezavarodni-akkor én átutalom neki az összeget és várom a szíjat.Nem tudom,hogy ez így működhetne-e?
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1326
Lemezjátszó
Sziasztok!Egy szépen karbantartott,átépített ROTEL RP-850-s lemezjátszom van,aminek a meghajtó gumiszíja valószínűleg megnyúlt,mert lassabb a fordulat.Ezért egy eredeti Thakker gumiban gondolkodom ebben kérném a segítségeteket,mert sosem rendeltem még ilyen helyekről.
Előre is köszi.
Kvaterka
Mennyivel lett lassabb ? Vagy hogyan jöttél rá hogy lassabb? Nem biztos , hogy a szíj a hiba. Előbb pontosan ismerni kellene a körülményeket. De ha régi a szíj akkor mondjuk eleve érdemes cserélni. Mindenesetre nagyon rossznak kellene lennie a szíjnak hogy lassulást okozzon. Csak emiatt érdeklődöm a körülményekről.
Lemezjátszó
Sziasztok!Egy szépen karbantartott,átépített ROTEL RP-850-s lemezjátszom van,aminek a meghajtó gumiszíja valószínűleg megnyúlt,mert lassabb a fordulat.Ezért egy eredeti Thakker gumiban gondolkodom ebben kérném a segítségeteket,mert sosem rendeltem még ilyen helyekről.
Előre is köszi.
Kvaterka
9 euro a cucc, 2,9 euro a sima levél, 5 euro a követett. Konkrétan miben kell a segítség ?
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
Lemezjátszó
Előre is köszi.
Kvaterka
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"
Lemezjátszó
Vagy valami tudós tyuningnak gondolta:))
Nem mindegy fekete fehér vagy kék szigszalag
A feketétől stabilabb a fordulatszám, a fehértől jobb a felbontás, a kéktől meg a tér:))
és plusz poén hogy a szíjcsere után nem működik az auto return, elpörög magának a cimkénél :-)
Lemezjátszó
nem tudom milyen megfontolásból, de vettem egy új szíjat
a meglepetés ott ért hogy a tányér alja, ahova a szíj kerül, kb 10x körbe volt szigszalagozva
csak sejtem hogy mi lehetett az oka, vagy a megnyúlt szíjat "korrigálták " így vagy a méret nem stimmelt
szóval ilyen meglepetések előfordulnak ha nem újonnan kerül hozzánk egy lemezjátszó :-)
Vagy valami tudós tyuningnak gondolta:))Nem mindegy fekete fehér vagy kék szigszalag
A feketétől stabilabb a fordulatszám, a fehértől jobb a felbontás, a kéktől meg a tér:))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Lemezjátszó
nem tudom milyen megfontolásból, de vettem egy új szíjat
a meglepetés ott ért hogy a tányér alja, ahova a szíj kerül, kb 10x körbe volt szigszalagozva
csak sejtem hogy mi lehetett az oka, vagy a megnyúlt szíjat "korrigálták " így vagy a méret nem stimmelt
szóval ilyen meglepetések előfordulnak ha nem újonnan kerül hozzánk egy lemezjátszó :-)
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek!
Van egy pro-ject perspective lemezjátszóm.
Szeretném hozzá értővel átnézetni.Korábban volt az Aliscánál,ott rendben találták,de szerintem tüzetesen nem nézték át.
Egy ortofon blue hangszedő van benne.
Mind a gépet,hangszedőt használtan vettem.
Észre vettem pl.hogy tök új lemeznél serceg,vagy a lemez közepénél mintha érintkezési probléma lenne.Gondoltam cseréltetnék karkábelt,meg tűt.Én dunaföldvári vagyok.Tudtok olyan fórumtársat aki ért a projectekhez?
Esetleg olyan helyet ahol a kért dolgokat tüzetesen átnéznék?
Köszi előre is a segítségeteket!
Üdv Misi
Szia! Az mit takar , hogy serceg az új lemez? Meg a közepén érintkezési hiba? Milyen Projekt meg kar?
Ha alap, akkor nem érdemes rákölteni semmit.
Lemezsercegés nen meglepő. Új lemeznél sem.
Lehet nyomási hiba meg sztatikus feltöltődés is.
Le van földelve a lemezjátszó? Be van kötve a földelő kábele is? Lemez könnyen kijön a belső tasakból? Vagy bele van "ragadva"? Ha tapad rá erősen a belső tok akkor nagyon fel van töltődve sztatikusan. Antisztatizáló kellene hozzá. Ha kell tudok adni. Keress meg.
De mosni is érdemes a lemezt. Antisztatikus lesz tőle. Meg van egyéb hasznos hatása.
Sok új lemezem van amiket még tégen lemezboltban vettem és alig voltak használva. Volt ami soha sem. Mostanában mostam le mondet. Olyan vizet öntöttem ki a gépből amilyet sokszor a mosógép sem nyom ki.
Keress meg ha érdekelnek ilyen infók.
De azt jegyezze meg mindenki , legfontosabb a megelőzés!
Lemezjátszó
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek!
Van egy pro-ject perspective lemezjátszóm.
Szeretném hozzá értővel átnézetni.Korábban volt az Aliscánál,ott rendben találták,de szerintem tüzetesen nem nézték át.
Egy ortofon blue hangszedő van benne.
Mind a gépet,hangszedőt használtan vettem.
Észre vettem pl.hogy tök új lemeznél serceg,vagy a lemez közepénél mintha érintkezési probléma lenne.Gondoltam cseréltetnék karkábelt,meg tűt.Én dunaföldvári vagyok.Tudtok olyan fórumtársat aki ért a projectekhez?
Esetleg olyan helyet ahol a kért dolgokat tüzetesen átnéznék?
Köszi előre is a segítségeteket!
Üdv Misi
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2875
Lemezjátszó
@peterson/Laci köszi hogy jelenkeztél,és hogy hajlandó voltál megosztani tapasztalataid,felhasználói oldarol nézve ..lehet hogy én voltam nagyon hepciás,és túllihegtem a dolgot ,de igazán nekem sikerült túllépnem már ezen kérdésen és más vizeken evezem,azóta is,ismét.....amit sikerült megtudnom egy másik StabiS felhasználótol:PSU nélkül a motor nem meleg,(én is igy emlékszem),és hogy a gyári PSU is meleg/melegszik használat közben...
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
A Kuzma külső tápkérdéshez: kölcsönkérni jó dolog ha van Szegeden Orbit, akkor szívesen kipróbálnám.
Nekem egy Linn-hez volt 2-es korábban. Ott 45-ös fordulatra felkapcsolva nem pörgette fel a Linn motorját. Át lett nézve, de hibátlannak bizonyult, így kézzel rásegítve lett használva a továbbiakban.
De ettől függetlenül nem emléxem (főleg, mivel a Linn-nek nem kívül volt a motorja, mint egy Kuzmánál), hogy melegedett volna az Orbit 2-es, vagy a Linn motor.
A korábbi Kuzma szett-ben ahogyan írtam, volt saját táp. Nem nagyon melegedett maga a táp, soha nem volt kikapcsolva. A motorra meg nem emléxem, hogy melegedett volna, mivel nem kapcsolgattam a motor rézházán semmit.
A külső táp nélkül azonban feltűnik, hogy a rézház meleg egy lemezoldal lejátszása után, a motor háza pedig forrónak mondható. Kikapcsolt állapotában a motor csonkjához hozzáérve, rezgő/remegő érzés tapasztalható.
Nem tudom, hogy mennyire 50hz az 50hz egyébként kis hazánkban, erről biztosan volt már szó, de első nekifutásra egy kedves ismerősöm ajánlotta, hogy készít egy trafós megoldást. Tulajdonképpen levéve a jelenlegi 110 voltos motor előtti előtétellenállásról a munka nehezét, hiszen eleve 110 volttal lehet táplálni az eleve 110 voltosra tervezett motort. Ha ezzel a túlzott melegedést és rezonanciát kiküszöbölhetjük, akkor előrébb jutottunk. Ez csak egy kósza gondolat, biztosan inkább ellenzi a legtöbb kolléga, de anyagköltségen számolva sem túl nagy kiadás, a kíváncsiság pedig hajt. Az ismerősöm véleménye szerint az 50hz-től való eltérés ezrednyi mértékben mutatható ki igazán és ahogyan a szavaiból kivettem, nem nagyon hisz a hájendes hókusz-pókuszokban sem. Én meg amúgy is a saját fülemnek hiszek, meglehet a végén komolyabb táp lesz belőle.
https://www.flickr.com/photos/59684834@ ... 898119387/
Èrdekes a dolog mert nem szoktak melegedni ezek a motorok. Viszont lehet, hogy ha az áramköre is ugyanabban a dobozban van akkor az ott levő nagyteljesítményű ellenállás fűti ilyen melegre. Sôt sztem biztosan. Ez a trafós megoldás is már egy lépés előre. Legalábbis a korrekt meghajtás felé. A fázistoló viszont jó minőségű legyen! Meg ajánlom cseréld ki akkor a hàlózati kábelt is olyanra amit szeretsz. Meghallani. Hálózati 50 hz elég stabil. Amúgy is csak kis fordulatszàm változást okozna. Ami nem meghallható. Max ha gyorsan ingadozna akkor az nyávogásnak érzékelhető lenne. De olyan gyors változások nincsenek. Úgyhogy ebbe is belevághatsz. Sztem a motornak ,szijnak is jót tesz ha nem fogja ott fűteni az ellenállás
Ha bármilyen más tápot teszel rá akkor pontosan meg kell nézni. Pl az Orbit csak kis teljesítményű motorokkal bír el. Leginkább Regában használt 3 wattosakkal. Legtöbb motor ennél erősebb és nem lesz jó hozzá az Orbit!
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Lemezjátszó
A Kuzma külső tápkérdéshez: kölcsönkérni jó dolog ha van Szegeden Orbit, akkor szívesen kipróbálnám.
Nekem egy Linn-hez volt 2-es korábban. Ott 45-ös fordulatra felkapcsolva nem pörgette fel a Linn motorját. Át lett nézve, de hibátlannak bizonyult, így kézzel rásegítve lett használva a továbbiakban.
De ettől függetlenül nem emléxem (főleg, mivel a Linn-nek nem kívül volt a motorja, mint egy Kuzmánál), hogy melegedett volna az Orbit 2-es, vagy a Linn motor.
A korábbi Kuzma szett-ben ahogyan írtam, volt saját táp. Nem nagyon melegedett maga a táp, soha nem volt kikapcsolva. A motorra meg nem emléxem, hogy melegedett volna, mivel nem kapcsolgattam a motor rézházán semmit.
A külső táp nélkül azonban feltűnik, hogy a rézház meleg egy lemezoldal lejátszása után, a motor háza pedig forrónak mondható. Kikapcsolt állapotában a motor csonkjához hozzáérve, rezgő/remegő érzés tapasztalható.
Nem tudom, hogy mennyire 50hz az 50hz egyébként kis hazánkban, erről biztosan volt már szó, de első nekifutásra egy kedves ismerősöm ajánlotta, hogy készít egy trafós megoldást. Tulajdonképpen levéve a jelenlegi 110 voltos motor előtti előtétellenállásról a munka nehezét, hiszen eleve 110 volttal lehet táplálni az eleve 110 voltosra tervezett motort. Ha ezzel a túlzott melegedést és rezonanciát kiküszöbölhetjük, akkor előrébb jutottunk. Ez csak egy kósza gondolat, biztosan inkább ellenzi a legtöbb kolléga, de anyagköltségen számolva sem túl nagy kiadás, a kíváncsiság pedig hajt. Az ismerősöm véleménye szerint az 50hz-től való eltérés ezrednyi mértékben mutatható ki igazán és ahogyan a szavaiból kivettem, nem nagyon hisz a hájendes hókusz-pókuszokban sem. Én meg amúgy is a saját fülemnek hiszek, meglehet a végén komolyabb táp lesz belőle.
https://www.flickr.com/photos/59684834@ ... 898119387/
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Lemezjátszó
Heed Orbit 2..de ha rákérdezel maga H.Zsoltnál,az sem fog egyértelmű ajánlást adni rá..én használtam vele,marhára melegedett az Orbit 2.. a saját példányomat én eladtam,aki megvásárolta,az is Kuzma Stabi S-hez vásárolta,és használja,igy a felrakott képei alapján,még ma is..keresd meg @peterson-t.. nagyot lendit az alap StabiS-en,ha nincs hozzá gyári külső táp hangban,az tény és valóság,a kényelmi faktor meg csak hab a tortán ha váltasz 33 és 45RPM között..
Aztán emlékeim szerint volt egy Szentgyörgyi féle PSU is ami jó volt hozzá...de ezek ritkán bukkanak fel,a Heed-hez képest....A Pro-Ject-ek meg nem jók hozzá,ezt a fülest kaptam egy gyártótol annó,aki a nagyobb Kuzma-khoz is gyártotta a külső tápegységeket (Karan),annak a motornak van egy 60* fáziseltolása,ezt figyelembe kéne venni
mehet az Orbit 1 is,de ott ellenáslást kell kiszedni a motornál,emlékeim szerint,és innét nem sima plug n play a dolog..cimbim segitségével,Norvég,Svéd forumokon levelztünk Ortbit 2-es felhasználokkal akiknek volt/van StabiS,és nem panaszkodtak rá..ahogyan irtam,az én esetemben nagyon melegedett az Orbit 2-es,nem is mertem bekapcsolva hagyni soha,csak használatkor kapcsoltan be,meg utánna ki,de az is indián tánc volt,ügyelnem kellett mindig mit milyen sorrendben kapcsolok be,aztán ki,mert volt 1812/Csájkovszkij-es ágyúdörgés a hangszorókban szépen ha nem tartottam be a sorrendet..soha nem sikerült fényt deritenem a misztikumra,hogy valahol mért jó,és van ahol nem a sima felhasználói oldalát nézve,hogy hangra jótékony hatása volt/van,az 1000%
Igen, még ma is használom! Mondjuk én nem kapcsolom ki szinte soha sem! Melegszik ugyan valamennyire, de terhelés nélkül is, s terheléssel sem jobban. Szerintem nem tragikus, de nem szoktam tapogatni... és el sem romlott tőle.(talán évente egyszer van kikapcsolva, nyaraláskor, mikor áramtalanítom a rendszert esetleges villám miatti túláram ellen)
Barátom használ szintén StabiS-hez Orbit 1-et, de az 110V-hoz van (ha jól tudom, s valamit át kellett kötnie talán a motornál ) A 2-nél a sebesség váltás valóban előny, annak aki kihasználja.
A bekapcsolás kori "csattanás" nálam Orbit nélkül és vele is megvan, vagy először a lemezjátszót kapcsolom, s utána az erősítőt, vagy elkapcsolom a bemenet választót a bekapcsolás idejére. Ez a jelenség talán erősítő függő is?
- Pointe
- V.I.P.

- Értékelés: 491
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Segitssetek mar abban hogy belso karkabekezessel ki foglalkozik a forumon? Koszi!
Mészáros János. (Alphawolf)
Lemezjátszó
Segitssetek mar abban hogy belso karkabekezessel ki foglalkozik a forumon? Koszi!
- dixie-chicken
- V.I.P.

Lemezjátszó
@atis:a második tányérnak a hiánya még akár előny is lehet..ha segitett a hangján egy Orbit 1/2-es (és segit,ezen felesleges vitatkozni=szárnyalobb hang,jobban pezseg valahogy a zene,ritmikailag gyosabb,vagy ahogyan mondták "megjelent a zene is már") a második tányér mindent visszavesz=eszméletlen combos,testes (lassú) hang ,hullámzik a szőnyeg amit kapsz vele a mélytartományban,zseniális Bob Marley-hez,de nincs a zenében már igazi "swing",van aki azt úgy szereti,és van aki nem..nem véletlenül játszadoznak másféle tányérokkal a kiskuzmánál (!),a gonosz nyelvek szerint a duplatányéros változatnál felső csapágyazást kéne alkalmazni ,túl nagy már a forgó tömeg a fix/T részhez viszonyitva,és tömeget kéne növelni a fix résznél...
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- dixie-chicken
- V.I.P.

Lemezjátszó
Zsolt engem is első körben eltanácsolt az Orbit 2+StabiS párositástol....egy internetes oldalon találtam aztán pár képet ahol volt egy felhasználó,ahol látható volt a párositás..ki is lett faggatva minden oldalrol a felhasználó a cimbim segitségével+talált szintén még egy srácot "Ikea-rénszarvasországban",aki gondmentesen használta a párositást szwsz..Lehet hogy Ikeaországban stabilabb az áramellátás mint errefele,és az 50Hz valóban,mindig 50Hz....
Végül is,a Heed Thesis sorozatban van egy komolyabb lemezjátsó tápegység is,ezt ajánlotta maga Zsolt is tavaly,amikor egy VPI 19/III-nek szintén gondjai voltak az Orbit 2-sel,az már 15W,szemben az Orbit 2 5W(?)-jával...ott is eleinte minden rendben volt,direkt felhivtam a srácnak a figyelmét arra hogy esetleg melegedhet,figyeljen erre..kb fél év használat után kezdek jelentkezni bizonyos hibák,nem akart váltani 45RPM-re,Zsolt átnézte ,mindent rendben talált,aztán ott is szét lett párositva a dolog....
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Lemezjátszó
Köszönöm a válaszokat!
És nem azért, hogy meglegyen az 1000-dik hozzászólásom de:
Alapvetően egy PS Audio Quintet tápszűrő van a rendszer előtt. (a két kazettás magnó nem arról megy )
Ha jól sejtem, ez sem elhanyagolható dolog.
A korábbi Kuzma-hoz volt külső táp, eleve azzal is kértem.
A mostanihoz nincs, meglátom, mit tud így, csak a Quintet-tel maga előtt a pörgető. Még a héten összerakom valahogy, ha lesz időm. Mivel eleve rendszer leépítésben voltam egész évben, így nem lenne elhanyagolható szempont, ha a gyári táp helyett egy megbízható, jó tápegység kerülne a Kuzma elé, mivel a gyári igencsak borsos árú. (igen-igen: a rendszer leépítés az analógnál "olcsósítást" jelentett, ki is akartam szállni, de otthon az asszony nagyon pozitívan állt hozzá és a nagyobb Kuzma set-up árából azért még marad is így csak "köll" egy gyalu)
Annak idején sokat elvacakoltam az alátét dolgokon a Kuzma alatt, azt hiszem, itt is megosztottam a tapasztaltakat. A nálam bevált szendvics-jellegű alátétezés lesz most is.
Régi képek a régi és a mostani rendszerről. A képeken látható pörgető teljes felállásban (kivéve a gyári hangszedő) már egy kedves fórumtársunknál "porosodik"
A mostani Kuzma a síma 12-es karos verzió, talán nem lesz nagy visszalépés, no meg a dupla tányér is szimpla, illetve ugye, most "nem van" tápegység.
Csak a Quintet.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Nem rosszindulatúlag, csak tapasztalatnak osztanám meg az Orbit2-vel a kalandomat. Sajnos nem tudtam beüzemelni, Zsolt-al való előzetes egyeztetés ellenére sem, sajnos nem bírta megforgatni a lemeztányéromat, illetve a motort. Ez talán magyarázhatja Dixie-nél a melegedést, nem vagyok szakember, de gondolok itt a motorok teljesítményfelvétele és a táp méretezése közötti összefüggésre. Szóval érdemes leellenőrizni, vagy szakemberrel megnézetni az áramfelvételt stb.
Azóta Pointe lemezjátszó tápot használok, minden tekintetben kiválónak tudom minősíteni az ár/érték arányban.
Így van! Nagyon eltérő teljesítményüek a motorok. Van táp ami könnyedén meghajtja van ami alig, van ami nem. Ezt egy szakember meg tudja állapítani ha meg tudja mérni a tápot üzem közben.
Akár át is lehet alakitani a tápot persze hogy elbírja hajtani a motort. De ez nehezebb dolog.
Egyébként egy jó tápkábel meg a sima fázitolás korrektebb áramkörrel való kiváltása is már igen komoly javulást hoz!
Ha azt nézem hogy power kábel a külső táphoz is ajánlott, akkor egy ilyen korrekt fázistoló legyártása meg egy a tervezettnel is jobb halózati kábel használata akár jobb eredményt hoz azonos , de lehet hogy kevesebb pénzért!
Ilyen -olyan összevadászott tápokat mindenképpen le kell mérni. Ez is emeli a költségeket. Ráadásul a méréskor majdnem biztosa ki fog derülni hogy nem való oda az a táp. Bármilyen híres márka is. Hozzá kell(ene) alakítani a készülékhez!
További költségekkel!
Na, ezeket azert fontoljátok meg nagyon tápcserelgetések előtt!
Ja és a régi, készülékhez kapott tápokkal is ugyanez a helyzet! Nagyrészét már rég fel kellett volna minimum újítani! De sokról kiderül még így is hogy bizony eleve nem olyan korrektan hajtja meg a motort mint ahohyan azt a tulajdonos elképzeli.
Szóval akár külső akár belső tápos a készülék , érdemes jól átnézetni. Főleg ha sok éves a készülék. Pl bőven felnőtt korú
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Lemezjátszó
Nem rosszindulatúlag, csak tapasztalatnak osztanám meg az Orbit2-vel a kalandomat. Sajnos nem tudtam beüzemelni, Zsolt-al való előzetes egyeztetés ellenére sem, sajnos nem bírta megforgatni a lemeztányéromat, illetve a motort. Ez talán magyarázhatja Dixie-nél a melegedést, nem vagyok szakember, de gondolok itt a motorok teljesítményfelvétele és a táp méretezése közötti összefüggésre. Szóval érdemes leellenőrizni, vagy szakemberrel megnézetni az áramfelvételt stb.
Azóta Pointe lemezjátszó tápot használok, minden tekintetben kiválónak tudom minősíteni az ár/érték arányban.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- dixie-chicken
- V.I.P.

Lemezjátszó
mehet az Orbit 1 is,de ott ellenáslást kell kiszedni a motornál,emlékeim szerint,és innét nem sima plug n play a dolog..cimbim segitségével,Norvég,Svéd forumokon levelztünk Ortbit 2-es felhasználokkal akiknek volt/van StabiS,és nem panaszkodtak rá..ahogyan irtam,az én esetemben nagyon melegedett az Orbit 2-es,nem is mertem bekapcsolva hagyni soha,csak használatkor kapcsoltan be,meg utánna ki,de az is indián tánc volt,ügyelnem kellett mindig mit milyen sorrendben kapcsolok be,aztán ki,mert volt 1812/Csájkovszkij-es ágyúdörgés a hangszorókban szépen ha nem tartottam be a sorrendet..soha nem sikerült fényt deritenem a misztikumra,hogy valahol mért jó,és van ahol nem a sima felhasználói oldalát nézve,hogy hangra jótékony hatása volt/van,az 1000%
Lemezjátszó
Sziasztok,
segítségeteket kérem lemezjátszó kiválasztásához.
Kérlek segítsetek dönteni.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -audio-30/
ne keress tovább.............
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Lemezjátszó
Heed Orbit 2..de ha rákérdezel maga H.Zsoltnál,az sem fog egyértelmű ajánlást adni rá..én használtam vele,marhára melegedett az Orbit 2.. a saját példányomat én eladtam,aki megvásárolta,az is Kuzma Stabi S-hez vásárolta,és használja,igy a felrakott képei alapján,még ma is..keresd meg @peterson-t.. nagyot lendit az alap StabiS-en,ha nincs hozzá gyári külső táp hangban,az tény és valóság,a kényelmi faktor meg csak hab a tortán ha váltasz 33 és 45RPM között..
Aztán emlékeim szerint volt egy Szentgyörgyi féle PSU is ami jó volt hozzá...de ezek ritkán bukkanak fel,a Heed-hez képest....A Pro-Ject-ek meg nem jók hozzá,ezt a fülest kaptam egy gyártótol annó,aki a nagyobb Kuzma-khoz is gyártotta a külső tápegységeket (Karan),annak a motornak van egy 60* fáziseltolása,ezt figyelembe kéne venni
Szia Sztem a legelső Orbit amit. Zsolt regákhoz épített én használtam a "kiskuzmához"
Valamit a motorban át kellett forrasztani azt tudom
Nagyon megérte a befektetés.
Mondhatjuk "beköltöztek a zenészek a szobába":))))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349