Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Ragyogás (1980)
Régen láttam már, tartottam is most tőle, mert a régi horrorok / thrillerek a mai ingerküszöböt ritkán érik el.
Nos, ez ma is tökéletes film, + kiemelve a színészi alakításokat és a zenét.
Régen láttam már, tartottam is most tőle, mert a régi horrorok / thrillerek a mai ingerküszöböt ritkán érik el.
Nos, ez ma is tökéletes film, + kiemelve a színészi alakításokat és a zenét.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Ha valaki nevetne egy jót: BBC 100-as vígjáték-lista.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
megkezdték a 4. évadát:
ja hát az alap
Régebben volt még a The Unit, egyik kedvenc sorozatom.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 716
A Shooter tisztességes iparos munka. Sajna semmi több. Most tavasszal indult még a Six, az is csak egy tucatfilm lett sajna.
A Strikbe back fent van a listámon, de amúgy most fog jönni jó pár katonás sorozat.
The Long Road Home
The Brave
Seal Team
Valor
Kíváncsi vagyok mennyi lesz köztük az igazán jó.
megkezdték a 4. évadát:
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Szerintem ez egy "kötelező" film mindenki számára. 10/10
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mivel a jelenlegiek közül már nincs mit néznem, ezért néhány régebbi amit szerintem érdemes újranézni.
Törés 2007
Suburra 2015
Igazából szerelem 2003
A vadon foglyai 1997
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Tegnap megnéztük a Baywatch-ot. Nem kellett volna. Bárgyú. A jó csajok miatt 4/10
- -KP-
- V.I.P.

bírom a filmes bakikat és az a bajom,ha egy pillanatra villannak is fel (és nem vagyok túl fáradt), kiszúrom
ugyanaz a konvoj végig, semmi nem változik, pár percig tart a jelenet.
amúggy a shooter 2. évadából van, sokkal jobb, mint az első évad, tele akcióval. talán a strike back volt ilyen
A Shooter tisztességes iparos munka. Sajna semmi több. Most tavasszal indult még a Six, az is csak egy tucatfilm lett sajna.
A Strikbe back fent van a listámon, de amúgy most fog jönni jó pár katonás sorozat.
The Long Road Home
The Brave
Seal Team
Valor
Kíváncsi vagyok mennyi lesz köztük az igazán jó.
- GTomi
- V.I.P.

valamiért "triplikált" és a fotókat sem oda tette ahvá kellett volna, hanem ide..
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- GTomi
- V.I.P.

- GTomi
- V.I.P.

bírom a filmes bakikat és az a bajom,ha egy pillanatra villannak is fel (és nem vagyok túl fáradt), kiszúrom
ugyanaz a konvoj végig, semmi nem változik, pár percig tart a jelenet.
amúggy a shooter 2. évadából van, sokkal jobb, mint az első évad, tele akcióval. talán a strike back volt ilyen
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Ma délután... "hosszú" idő után filmet néztem...
Halálos iramban 8...
Mivel nem vártam tőle sokat, mivel pár előzetes után kb mindent lehetett tudni már... nem okozott meglepetést.
Egyszer meg lehet nézni, de nagyon messze van a "régi" részektől (lehet kövezni, én szerettem őket).
Nem pontoznám.
https://www.youtube.com/watch?v=mAZb7vfy3rU
Álmatlanság (Sleepless)...
Tőle sem vártam sokat de talán ezért tetszett, igaz hogy néha túljátszották a dolgokat, lehetett sejteni hogy ki kivel van... de mindenképpen érdemes volt az időt rászánni.
Érdemes megnézni.
https://www.youtube.com/watch?v=LzWNDXwRbLY
Billy Lynn hosszú félidei sétája...
Sok helyen elgondolkodtató film, de itt ott túlzásba vitték a "hazafiasság érzést" (igaz, van ismerősöm amcsiban és azt mondta hogy bizonyos államokban ill helyeken valóban ilyenek az amerikaiak).
Sok helyen kicsit vontatott és kissé az az érzésem hogy félbehagyott a dolog de tulajdonképpen nézhető volt.
https://www.youtube.com/watch?v=mUULFJ_I048
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Trónok harca,véletlenül kikerült a 7/6 epizód.Gondoltam szólok ha valaki nem akar hétfőig várni és még nem tudta!
No igen! Az uristen@menny.hu!!!
Kb. 20x láttam, de még ennyiszer meg lehet nézni ezt a rövidfilmet. Zseniális!
Megnéztem.......
Vannak benne poénok, trágár poénok ok. értem. De hogy ezt 20x megnézni és majd még 20x
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
És az is kérdés, hogy mit vársz a filmektől.
Engem pl. nem érdekelnek filmen a társadalmi problémák (a környezetemben látok eleget), nem érdekelnek egyéni kínok (meg van nekem a saját nyomorom, köszönöm, máséra nem vagyok kíváncsi), ne akarjon tanítani, megmagyarázni semmit (ismeretterjesztést könyvben szeretem), a film varázsoljon el, vigyen el a mindennapi valóságtól, mutasson kalandos históriákat (pl. Karib-tenger kalózai, bár az 5-t még nem láttam), fantasztikumot (pl. Valerian), szuperhősöket (pl. Dr. Strange).
Én nagyon ritkán járok moziba...
Pedig te vagy az ideális közönsége számtalan kortárs filmipari alkotásnak.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
...
...
Én azt látom, hogy annyira nincsenek mai jó filmek, hogy ennyire régi és "izgalmas" filmekre vagytok rákényszerülve és ráadásul annyira ráértek, hogy el kell ütni valamivel a rengeteg szabadidőt. A hobbi az amikor haladva a korral, hébe - hóba megnézel valami újat. A hóbort az, amikor annyira függő valaki, hogy szinte naponta képes 2003-as filmeket nézni.
...
Ez nem igaz.
Régen is rengeteg ótvar film volt, legfeljebb a megkopott emlékek és a nosztalgia megszépítik.
(És azzal se jöjjön senki, hogy jaj a "remake" mánia, régen is volt, a Bogart-féle, véleményem szerint filmipari hulladék Máltai sólyom épp a 3. filmfeldolgozása volt az alapul szolgáló regénynek 1941-ben.)
És az is kérdés, hogy mit vársz a filmektől.
Engem pl. nem érdekelnek filmen a társadalmi problémák (a környezetemben látok eleget), nem érdekelnek egyéni kínok (meg van nekem a saját nyomorom, köszönöm, máséra nem vagyok kíváncsi), ne akarjon tanítani, megmagyarázni semmit (ismeretterjesztést könyvben szeretem), a film varázsoljon el, vigyen el a mindennapi valóságtól, mutasson kalandos históriákat (pl. Karib-tenger kalózai, bár az 5-t még nem láttam), fantasztikumot (pl. Valerian), szuperhősöket (pl. Dr. Strange).
Miért érdekes, hogy egy film mikor készült?
Én nagyon ritkán járok moziba, vannak több éves/évtizedes lemaradásaim a filmes bakancslistámon (viccen kívül, tényleg van egy listám), amiket mikor-hogy pótolok.
Pl. a Szárnyas fejvadászt is csak nemrég láttam, a sok verzió közül a végső vágást (Final Cut) annak apropóján, hogy jönnek a hírek a folytatásról.
(Az más kérdés, hogy nem élveztem, filmtörténeti jelentőségének elismerése mellett úgy vélem, hogy elavult, mára egy dögunalmas, lassú és érdektelen filmmé vált.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- -KP-
- V.I.P.

A 2016-os fősodrásból pár filmet kiemelnék.
Ezek a filmek nem kifejezetten kedvencek, csupán pár tavalyi mozi, mely vetítése során egy-egy popcorn elmajszolása mellett, kellemes perceket szereztünk. Van köztük olyan, amit megfogunk még párszor nézni. S az is elképzelhető, hogy 2025-ben újra ajánlásra kerül, amire jön majd olyan reakció, bezzeg 2016-ban voltak jó filmek.
Teljesen felesleges most párat kiragadni, majd negatív kritikákat beollózni róluk. Mindegyikről fellelhető jó és rossz is. Az ízlésről is kár vitatkozni, bár múltkor ezt te magad is jól leírtad.
Hát azért van jónéhány bűnrossz film köztük
Nagy vonalakban igazad van.
Viccelődhet velem doki, de ha megnézzük az ajánlóit, látjuk hogy ő sem talál mai normális filmet. Emiatt képes feltúrni egy 2003-as filmet. Ennek okán megemlíteném a Családi vakációt (1983) és az Európai vakációt (1985). Nem kommentálom a filmek mai értékét, de nem fura, hogy ilyen korú filmeket túrnak elő a hobbisták?
Ezek a filmek nem kifejezetten kedvencek, csupán pár tavalyi mozi, mely vetítése során egy-egy popcorn elmajszolása mellett, kellemes perceket szereztünk. Van köztük olyan, amit megfogunk még párszor nézni. S az is elképzelhető, hogy 2025-ben újra ajánlásra kerül, amire jön majd olyan reakció, bezzeg 2016-ban voltak jó filmek.
Teljesen felesleges most párat kiragadni, majd negatív kritikákat beollózni róluk. Mindegyikről fellelhető jó és rossz is. Az ízlésről is kár vitatkozni, bár múltkor ezt te magad is jól leírtad.
Sok szavaddal egyetértek, de ezen kicsit megakadtam. Miért baj, ha régi alkotásokat élvezünk? Zenéből sem a legújabbakat hajszoljuk, néha több száz évvel ezelőtt született ,műveket is előveszünk (már amelyiket érdemes).
A zene más mint a film. A zene egyszerűbb, ősibb "valami", és szerintem jobban is szűrődik/rostálódik mint a film. Talán ezért lehet az, hogy századokkal később is működhet.
Fekete pillangó, jó kis esti mozi, ajánlott. 7/10.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Billy Lynn hosszú, félidei sétája - Billy Lynn's Long Halftime Walk
Ang Lee Oscar esélyes drámája. Nem érintett meg.
4/10
Ui: most jött ki UHD BD-n, HDR képpel és HFR-rel, amivel sokan meg fognak piszkosul szenvedni.
Engem sem érintett meg a film, de a 60fps kép brutál minőségű volt. :-)
Billy Lynn hosszú, félidei sétája - Billy Lynn's Long Halftime Walk
Ang Lee Oscar esélyes drámája. Nem érintett meg.
4/10
Ui: most jött ki UHD BD-n, HDR képpel és HFR-rel, amivel sokan meg fognak piszkosul szenvedni.
Csajok , puskák és a király
Mintha Tarantino készitette volna , persze nyomába nem ér filmjeinek de nézhető akció/road movie !
Mostanában néztem két nagyon jó filmet, ami nagy hatással volt rám.
Éjszakai ragadozók:
Senkinek ne vegye el a kedvét az első 1,5 perc, sajnos nálam első alkalommal így volt. Másodszorra, amikor folytattam, nagyon tetszett. A színészi alakítások Jake Gyllenhaal és Amy Adams által zseniálisak. A történet vezetése szintén nagyon jó, egyszerre 3 szálon fut. Érdekességként a filmben elhangzik, hogy miért kellett ennyit várni a rendezőtől egy új filmre, ugyanis a filmben lévő nőnek is hasonló érzései vannak. Számomra 8,5/10
A következő az Arrival - Érkezés
A női szerepet ismét Amy Adams alakítja. Az előző film hatására néztem meg. A filmnek vannak hibái, de nekem kifejezetten tetszett. Végre nem egy sablonos űrlényes, rombolós film. A téma nagyon érdekel, de sajnos mindben a látványra fektetik a legnagyobb hangsúlyt és azt veszem észre, hogy nem is figyelek a filmre. Nos, ez nem ilyen. Sokkal mélyebb dolgokról szól a film, mint arról, hogy jönnek az űrlények. A hangulata nekem nagyon bejött.
7,5/10 a hibák miatt.
Erősítő: Denon AVR-2113
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC