Upgrade után
A közzététel után egyből jelentkeztem ellenállás ügyben ... s valóban hamar megvolt vele Józsi ... közben én hallgatóztam , leskelődtem , hogy milyen dolgok készülődnek HááT.... lesz min csodálkozni a nem is oly távoli jövőben abban biztos vagyok!
Na , de a lényeg bekötöttük a kész DAC-t egy rövid teszt erejéig minden múködik OK autóba bepak majd egész álló nap csak ott utazott velem , alig bírtam kivárni , hogy hazaérjek beköt közzben kisebb sérülések a családi békén és indulhat az audiencia.... Én korai barokk zenét hallgatok meg kevés hangszeres akusztikus jazzt mondjuk abból azért big-band-t is .
1.
Nos ami feltűnt azon kívül amit Józsi írt a felhívásban , hogy a sávszélek kissé nem férnek a bőrükbe minden irányban kitolódtak mivel a felső-közép / felső tartomány hordozza a térre vonatkozó információkat itt nagyon tetten érhetőek a pozitívumok minden kiterjedésében a térnek !
2.
A dinamika / sebesség / ritmika megjelenése , pontossága alapvetően feltételez a a minél jobb precízebb felbontást . nekem ez a pont hozta a legkedvesebb változást az általam kedvelt zenékben gyakran fordulnak elő viszonylag nagy tempónál ütemdíszítések bonyolult lantfutamok hallgatása közben azt vettem észre , hogy szinte csak úgy gurulnak a hangok .. valami hihetetlen finom ritmikai játék vette kezdetét . Gratulálok !
3.
Hangszerhűség / lecsengések itt is csak pozitívumok vannak a barokk mély fúvós-rezes szekció szokott nehéz ügy lenni mikor meghajtják rendesen akkor már nehezen követhetőek a dolgok , de most akár le is tudná kottázni valaki aki ért hozzá . A másik kedvencem a hegedű pedig
egyszerűen fenségesen szikrázva ragyog vagy épp már-már szinte némán szomorún gyászolva reszketnek a húrjai az ősöreg jávorfa felett....
Utoljára ekkora mértékű változást ennél olcsóbban csak ellenkező irányban tapasztaltam: amikor kiskoromban kikapcsoltam a merülőfélben lévő elemmel küszködő SOKOL rádiónkat..

Hát ennyi .
Köszönöm Józsi !
És mindannyiunk nevében mondhatom , hogy várjuk a hasonló pozitívumokat !!!