Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
	Pc alapú audio lejátszás
- Cinemadness
- Nincs visszaút 
- Értékelés: 113
Pc alapú audio lejátszás
.... Nekem a Kodi kezelője bejön, de most ott csak kiválasztjuk a filmet, elolvassuk a tartalmát aztán mpc-hc-vel indítom..
Hú de nagyon kiszúrsz magaddal. Akármilyen külső lejátszót integrálhatsz, maximum beállítástól függően a beépülés észrevehetősége lesz eltérő, annak függvényében, hogy milyen ablakkezelést használsz. Akár teljesen észrevehetetlen lehet az indítás és leállás, csak a lejátszás közbeni felület lesz a meghívott playeré. XML szerkesztés, ablakkezelés beállítás, lejátszandó formátumok kijelölése a külső lejátszó felé, ennyi a dolgod, google első találat...
Server is kezesbáránnyá alakítható, de ha többet mozizol az öszvér géppel, valóban jobb a W10. Ha már mozi és nem JRiver, abszurd lenne DirectSound kimenet, ilyenformán az audio kijáratod áthalad a Windows mixeren, ezzel kinyírva a tökéletesen érintetlen hangfolyamot, ezzel együtt hangminőséget. Cél a minél jobb WASAPI, ami alá keresni kell a számodra és az AVR-ed/processzorod számára legjobb minőségű és hibamentes kezelhetőségű audio renderert. Ebből legalább 3-4 fajta szóba jöhet.
Dsplayer és MPC illetve további lejátszók képminősége teljesen egyforma, ha azonos szűrőkkel használod, márpedig nálad a DS és MPC ilyen tekintetben azonos, tehát minden minőségbeli változás pusztán placebo, mert a képalkotási folyamat 100%-ban azonos. Amiért az MPC (HC és BE) jobb lehet és jobban szeretjük integrálni, az az eltérő audio renderer, audio kijárat és vagy felirat kezelés, kényelmesebb alkalmazkodás 21:9-es vetítéshez, legyen az anamorf, maszkolt stb. Illetve UHD és HDR, de ez már más lap...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok 
- Értékelés: 11079
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nekem is Server op. rendszer volt a Bodor Htpc-men azzal jobb volt kicsit a hang, mint a win10-el de tényleg nagyon macerás (jelszavas bejelentkezés, a hálózati meghajtókat minden alkalommal egyesével kell felcsatolni, stb...)
A win 10 nem olyan rossz, és már tudja az Atmos-t is. Nekem is az a tapasztalatom, hogy az mpc-hc+madVR szebb képet ad, mint a Kodi DS+ madVR, ráadásul sokszor ami gond nélkül fut az mpc-hc-n az a film a Kodi DS-el döcög (ugyanazon madvr beállítás esetén). Nekem a Kodi kezelője bejön, de most ott csak kiválasztjuk a filmet, elolvassuk a tartalmát aztán mpc-hc-vel indítom...ha jól tudom a Kodi nem tudja indítani az mpc-hc-t.
Valaki tudna feltenni egy linket a JRiver pontos beállításáról? Eddig csak annyit állítottam rajta, hogy default direct sound-ra állítottam a lejátszó kimenetét, nekem így szebb a hang, mint Wasabi-n. (nálam hdmi-n megy a hang a Yami prociba).
Ez mind megoldható Server alatt is.
Az Atmos kezelése szerintem nem operációs rendszer kérdése, de ebben nincs tapasztalatom. A KODI csak egy használói felületed ad, a filmek lejátszása olyan szoftverrel történik alatta, amilyent szeretnél, akár MPC-HC is lehet.
A Direct Sound messze a leggyengébb hangminőséget produkálja a kijátszó protokollok között.
Pc alapú audio lejátszás
Nekem is Server op. rendszer volt a Bodor Htpc-men azzal jobb volt kicsit a hang, mint a win10-el de tényleg nagyon macerás (jelszavas bejelentkezés, a hálózati meghajtókat minden alkalommal egyesével kell felcsatolni, stb...)
A win 10 nem olyan rossz, és már tudja az Atmos-t is.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy az mpc-hc+madVR szebb képet ad, mint a Kodi DS+ madVR, ráadásul sokszor ami gond nélkül fut az mpc-hc-n az a film a Kodi DS-el döcög (ugyanazon madvr beállítás esetén). Nekem a Kodi kezelője bejön, de most ott csak kiválasztjuk a filmet, elolvassuk a tartalmát aztán mpc-hc-vel indítom...ha jól tudom a Kodi nem tudja indítani az mpc-hc-t.
Valaki tudna feltenni egy linket a JRiver pontos beállításáról?
Eddig csak annyit állítottam rajta, hogy default direct sound-ra állítottam a lejátszó kimenetét, nekem így szebb a hang, mint Wasabi-n. (nálam hdmi-n megy a hang a Yami prociba).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
						Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Nagyon megkönnyíti az ember életét a használata. Például amikor annyira "optimalizáljuk"
a rendszert, hogy nem működik. Ilyenkor nem kell telepíteni, csak felülírjuk a romhalmazt
az előzőleg elmentett hibátlannal.

Pc alapú audio lejátszás
Nagyon megkönnyíti az ember életét a használata. Például amikor annyira "optimalizáljuk"
a rendszert, hogy nem működik. Ilyenkor nem kell telepíteni, csak felülírjuk a romhalmazt
az előzőleg elmentett hibátlannal.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
						- 
				Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Virtual Hard Drive, egy fájl .vhd kiterjesztéssel, ebben van az egész oprendszer.
Ertem .Ez egy portable verzio.Programokban szoktam ilyent hasznalni de oprendszerrel meg nem talalkoztam.
Köszi

Mi az a vhd?
Virtual Hard Drive, egy fájl .vhd kiterjesztéssel, ebben van az egész oprendszer.

Pc alapú audio lejátszás
Mi az a vhd?
						- 
				Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Játszadozásra, kísérletezésre bootolható VHD a kényelmes megoldás.
Nem kell bajlódni a partíciókkal, és a meglévő vason elkészíthető,
futtatható.
Mi az a vhd?

Pc alapú audio lejátszás
Játszadozásra, kísérletezésre bootolható VHD a kényelmes megoldás.
futtatható.

futtatható.
						- 
				Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Hmmmmm!? Kétlem, hogy menne így, de ha megkeresel privátban segítek.
Köszi!
Ha nyaribol hazaerek elni is fogok vele.
Habar mar nagyon sokat telepitettem mindenfele Wint.
De a Server tipusoknal mar a belepes is zavaro volt,es emlekszem ,h egyiknel sem sikerult wifit racsatlakoztatni.Utana meg minden kikapcsolasnal ledobta a dac programjat.Csak hibakereses mizeriaval lehetett vissza eleszteni.
- Big
- V.I.P. 
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Hangra a Jriver jobban bejon mint a kodi.
Kodi kezelo felulete nem jon be es a kepesem olyan jo mint az mpc hc -nak.
Arra meg nem gondoltam ,hogy 2 wint rakjak a gepre.
De ki probalo .Habar nem tudom hogyan kel,de majd rajovok.
Hangra a Jriver jobban bejon mint a kodi.
Kodi kezelo felulete nem jon be es a kepesem olyan jo mint az mpc hc -nak.
Hmmmmm!? Kétlem, hogy menne így, de ha megkeresel privátban segítek.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
						Pc alapú audio lejátszás
Másik meghajtóra (partícióra) lehet.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
						CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- 
				Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ja, és a filmezéshez nem biztos, hogy a jRiver a legjobb, próbáld ki a Kodit is.Hangra a Jriver jobban bejon mint a kodi.Kodi kezelo felulete nem jon be es a kepesem olyan jo mint az mpc hc -nak.
- zozoweb
- V.I.P. 
- Értékelés: 115
Pc alapú audio lejátszás
Ok! A Win 10 mellé feltolsz egy Server 2016-ot a 10-est optimalizálod a filmre a Servert meg az audióra. Egyszerre úgysem csinálod a két dolgot, ha igen akkor baj van!
Ja, és a filmezéshez nem biztos, hogy a jRiver a legjobb, próbáld ki a Kodit is.
Így van!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
- Big
- V.I.P. 
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ja, és a filmezéshez nem biztos, hogy a jRiver a legjobb, próbáld ki a Kodit is.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
						- Big
- V.I.P. 
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
1 gep.A Jriverhez csak azert ragaszkodnek mert filmeket is evvel jatszom le.Bodor Ferivel egy 8 cs dac van epitettve.Szuper hanggal.Ezert nem csak zenehez de filmekhez is a legjobbat szeretnem ki hozni
Ok! A Win 10 mellé feltolsz egy Server 2016-ot a 10-est optimalizálod a filmre a Servert meg az audióra. Egyszerre úgysem csinálod a két dolgot, ha igen akkor baj van!
						- 
				Vendég
Pc alapú audio lejátszás
1 vagy 2 gép?
1 gep.A Jriverhez csak azert ragaszkodnek mert filmeket is evvel jatszom le.Bodor Ferivel egy 8 cs dac van epitettve.Szuper hanggal.Ezert nem csak zenehez de filmekhez is a legjobbat szeretnem ki hozni
- Big
- V.I.P. 
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Probaltam a server 2016 ot de tul macerasnak tunt.
Mivel macerásabb mint a Win 10?
						- 
				Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ha van rá lehetőséged, próbáld ki a szerver 2012 vagy 2016-ot.
Probaltam a server 2016 ot de tul macerasnak tunt.
- Big
- V.I.P. 
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Win 10
1 vagy 2 gép?
						- Big
- V.I.P. 
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Win 10
Sokat segítene az általad említett problémákon, ha Server 2012 vagy 2016 alól zenélnél. Esetleg egy AO még hozzá és egy jPlay, jRiver meg KS ahogy zozoweb is írta. Sokat javulna a hang, megnyugszik és élvezhetőbb lesz. Persze minden egyéni ízlés dolga, de egy próbát megér!
						- zozoweb
- V.I.P. 
Pc alapú audio lejátszás
Win 10
Ha van rá lehetőséged, próbáld ki a szerver 2012 vagy 2016-ot.
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
- Big
- V.I.P. 
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Termeszetesen
Bodor pc Bodor dac full full legujabb valtozat.
Csak az akusztikam nagyon borzaszto ,ezert jo mikrofonnal kelloen korigalva sokkal tetszetosebb hangot kapok.
Beallitasokrol annyi,h en a rendel beallitasokon kivul nem nagyon hallok kulonbseget.
Lehet nem jokat allitgatok .Mivel sokan mondjak hogy meg van tartalek boven a Jriverben.
Milyen oprendszert használsz?
						- 
				Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Lehet hogy sokan mondják, de sokan nem is foglalkoznak igazán az audio pc megfelelő beállításával. Pláne, ha meg nem dedikált dedikált gépezet...
A Wasapi hatása pont az amit leírtál... De számomra az EQ már eretnekségnek számít!
Szerintem próbálkozz a Kernellel...
Dedikált audió pc-t használsz?
Termeszetesen
Bodor pc Bodor dac full full legujabb valtozat.
Csak az akusztikam nagyon borzaszto ,ezert jo mikrofonnal kelloen korigalva sokkal tetszetosebb hangot kapok.
Beallitasokrol annyi,h en a rendel beallitasokon kivul nem nagyon hallok kulonbseget.
Lehet nem jokat allitgatok .Mivel sokan mondjak hogy meg van tartalek boven a Jriverben.
- zozoweb
- V.I.P. 
Pc alapú audio lejátszás
Pedig a 22-sokan mondjak ,h rosszabb.Azert voltam kivancsi,hatha javitottak a 23-ast.
Lehet hogy sokan mondják, de sokan nem is foglalkoznak igazán az audio pc megfelelő beállításával. Pláne, ha meg nem dedikált gépezet...
Kivancsisagbol felraktam a 22-ot a 19 utan.
Elsore jobbnaktunt.tisztabb teresebb reszletesebb hangot hallottam.Ido utan elkezdett zavarni a tulzo magasai .Mintha folyamatosan sziszegne minden.A kozepmely meg gyengelett.Filmeknel pont ez miatt eltunt a dogoseg.
Lehet valami maskep kellene be allitani?Vagy egyszeruen masabban szol.
En wasabit hasznalok kernel helyett,mert a kernel nem engedi az eq hasznalatat.
A Wasapi hatása pont az amit leírtál... De számomra az EQ már eretnekségnek számít!
Szerintem próbálkozz a Kernellel...
Dedikált audió pc-t használsz?