Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rag »

Lehet hogy csak nekem ùj, de phono bemenetén az úgynevezett lezárás csak egy földelö ellenállás. Átalában ez 47kohm. Az év hangszedömnek 100kohm kellene. Ez könnyen megoldható. De amit nem értek, hogy miért nem tesznek egy phonoba egy kis jumpert meg pár ellenállást? Filléres dolog lenne. Nem hiszem el, hogy annak a sokezer féle hangszedönek mindik jó a 47kohm. Persze van az a drága kategória is...
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Mostanában ezen gondolkodom. Mivel nagyon kis feszültségû a jel, illesztés is kellene, ezért fontosabbnak érzem, mint a normál IC-t.
Mostanában két helyen is hallottam a saját lemezjátszóm és mindkétszer pozitiv meglepetés volt. Ezért otthon lehet, hogy csere lesz.
Nekem most egy règi litze van.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2664

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Sziasztok, ki mit használ phono kábelnek?
És milyen hosszút?

én ezt:

https://www.bluejeanscable.com/store/au ... -notes.htm

1 méterest
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Sziasztok, ki mit használ phono kábelnek?
És milyen hosszút?

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt gondolom, most nem az a diskurzus tárgya, hogy hány forintból lehet jó zenét csinálni. Ez is jó téma, de most az merült fel kérdésként, hogy ha már van Bentley árú hifi, garancia - e ez a jó hangra, jön-e az magától?  Én csak annyit merészeltem állítani, hogy nem. A potenciál bennük van, de azt akár újabb súlyos pénzekért valahogy prezentálni is tudni kell. Csak ennyi, semmi több. Hogy ez kit provokál (mármint a kezelhetetlenül sok pénz ilyen cuccokért), és kit nem, az is egy külön történet. De ettől ezek még léteznek, és tudni kell bánni velük is.
Nem a pénzre volt elsődlegesen kihegyezve az észrevételem (bár azt se hanyagoljuk el) hanem a nagy rendszerek sokszor túlzó komplikáltságára és helyhez kötöttségéhez. Én személy szerint azt szeretem, ha a hifis cucc nekem van kiszolgáltatva és nem pedig fordítva, én neki.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hifis »

Astell & Kern AK 120 II-be betolom a veszteségmentes zenét, rákötöm a MrSpeakers Ethert szimmetrikus kimenetre és miközben dobálom a mobiltelefon méretű lejátszót a konyhába menet, szól az ultra high-end a fülemben. Mennyiért is? Könnyű kiszámolni. Nem kell zeneszoba, kiterjedt méretű koplikált lejátszó, dedikált tápellátás, hálózati szűrő, előerősítő, erősítő, végfok, Bentley ára kábelezés és hangfal. Ez is egy lehetőség az élvezetes zenehallgatás érdekében.
Azt gondolom, most nem az a diskurzus tárgya, hogy hány forintból lehet jó zenét csinálni. Ez is jó téma, de most az merült fel kérdésként, hogy ha már van Bentley árú hifi, garancia - e ez a jó hangra, jön-e az magától?  Én csak annyit merészeltem állítani, hogy nem. A potenciál bennük van, de azt akár újabb súlyos pénzekért valahogy prezentálni is tudni kell. Csak ennyi, semmi több. Hogy ez kit provokál (mármint a kezelhetetlenül sok pénz ilyen cuccokért), és kit nem, az is egy külön történet. De ettől ezek még léteznek, és tudni kell bánni velük is.

Vendég

Lemezjátszó

A saját állványán azért nyilván igen. De ez most játék a végtelennel, és ezek (is) hangszerek, tehát az installálásuk ugyanolyan kényes és érzékeny dolog, mint bármely hifi készüléknek. Tehát a korrekt válasz szerintem, hogy bennük van a szuper hang, de azt elő is kell tudni bányászni.
Astell & Kern AK 120 II-be betolom a veszteségmentes zenét, rákötöm a MrSpeakers Ethert szimmetrikus kimenetre és miközben dobálom a mobiltelefon méretű lejátszót a konyhába menet, szól az ultra high-end a fülemben. Mennyiért is? Könnyű kiszámolni. Nem kell zeneszoba, kiterjedt méretű koplikált lejátszó, dedikált tápellátás, hálózati szűrő, előerősítő, erősítő, végfok, Bentley ára kábelezés és hangfal. Ez is egy lehetőség az élvezetes zenehallgatás érdekében.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Tényleg mennyire klassz dolog,hogy a csilliárdos lemezjátszók alá még drilliárdért lehet sőt muszáj venni kiegészítő ezt meg azt, esetleg bármit.
27 misibe nem fér bele, hogy helyből jó legyen?

A saját állványán azért nyilván igen. De ez most játék a végtelennel, és ezek (is) hangszerek, tehát az installálásuk ugyanolyan kényes és érzékeny dolog, mint bármely hifi készüléknek. Tehát a korrekt válasz szerintem, hogy bennük van a szuper hang, de azt elő is kell tudni bányászni.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2490

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: supravox »

Ezek az aktív rezgés elnyelő mikroszkóp alátétek valóban komolyak (az áruk is). Nem függesztett lemezjátszók alatt nagyon hatásosak tudnak lenni. De még a függesztettek alatt is jók lehetnek. Én is többszörös elcsatolást és rezgés elnyelést alkalmazok a függesztett és rezgés csillapított lemezjátszóm alatt. Működik a dolog. A padlóról érkező rezgéseket minimalizálni lehet.
Tényleg mennyire klassz dolog,hogy a csilliárdos lemezjátszók alá még drilliárdért lehet sőt muszáj venni kiegészítő ezt meg azt, esetleg bármit.
27 misibe nem fér bele, hogy helyből jó legyen?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Én azért ezt még pluszban kipróbálnám. Hátha még jobb lesz. (Főleg ha márványpadló a nappali.)

zerovibe-front-web.jpg

zerovibe-rear-web.jpg

Ezek az aktív rezgés elnyelő mikroszkóp alátétek valóban komolyak (az áruk is). Nem függesztett lemezjátszók alatt nagyon hatásosak tudnak lenni. De még a függesztettek alatt is jók lehetnek. Én is többszörös elcsatolást és rezgés elnyelést alkalmazok a függesztett és rezgés csillapított lemezjátszóm alatt. Működik a dolog.  A padlóról érkező rezgéseket minimalizálni lehet.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Nem kell keresgetni. Van saját gyártói megoldás erre.
Én azért ezt még pluszban kipróbálnám. Hátha még jobb lesz. (Főleg ha márványpadló a nappali.)

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Szerintem a csávó nem fűzfapoéta, sőt analóg Karinthy.

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Az írás engem nagyon szórakoztatott, mint ahogy az a bizonyos "occó" lemezjátszó is megjelent itt.
Az a tapasztalatom, hogy a mai magyar internetes fórumtársadalom nem tudja, mi az az irónia. Az még a jobbik eset, ha csak értetlenkedés lesz belőle, de gyakoribb a sértődés. Pedig igen szórakoztató dolog tud lenni, csak érteni kéne. Szerintem bátran tovább ezen az úton!

Értem is meg szeretem is az iróniát, csak nem ezen a szinten, ill. nem itt keresem. Azért ez talán nem probléma?!
72audio.com

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rosszul látod, egyik topik vagy fórum sem szívügyem. Az elmúlt 1-2 évben elég keveset írtam és fogok írni. Szerintem az ilyen típusú hozzászólás nem ide való ( de lehet hogy tévedek)... Inkább zenét hallgatok LP-ről, van bőven lemezem ill. olyan rendszerem amin élvezettel tudom ezt tenni.
Az írás engem nagyon szórakoztatott, mint ahogy az a bizonyos "occó" lemezjátszó is megjelent itt.
Az a tapasztalatom, hogy a mai magyar internetes fórumtársadalom nem tudja, mi az az irónia. Az még a jobbik eset, ha csak értetlenkedés lesz belőle, de gyakoribb a sértődés. Pedig igen szórakoztató dolog tud lenni, csak érteni kéne. Szerintem bátran tovább ezen az úton!
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Hogy témánál maradjunk, azért lefogadom, hogy ez a lemezjátszó is kényes, hogy mit rakunk alá. Sőt ez hozza ki csak igazán a különbségeket. Úgyhogy meg van lőve a szerencsétlen vásárló, mert ennek az installálásánál azért illik kihozni a maximumot. De hogy találja meg a végtelen lehetőségből a legjobbat? Na tessék, mindenki lenyugodhat, kompromisszumot itt is kötni kell.
Nem kell keresgetni. Van saját gyártói megoldás erre.

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: antizigün »

sziasztok

szerintetek aki digitalizál LP-ket, vagy letölt pl 24/96 vinyl rip-eket, utána min tárolja? pendrive-n és meghallgatja DAC-n? vagy ha a biztonsági copy a cél, akkor ír egy audio cd-t? tudom, utóbbi esetében 16/44.1 az eredmény, de hallgathatatlan azért gondolom nem lesz. ha valakinek egyértelműen jobban tetszik az LP-re kerülő mastering de csak CD lejátszója van, végülis így hozzájuthat

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Sziasztok! Vennék egy ilyet mert jól néz ki. Hol lehet kapni? Media Markt-ban esetleg? Ez jobb mint a Lenco vagy a Denon? Korongom sajnos még nincs hozzá, de azt hallottam, hogy a bakelitos cucc jobb mint a CD vagy a 24 bites studio master. Tudtok esetleg használt lemezes turkálót Bp-en? Nem igazán szeretnék rá sokat költeni. Gondoltam ha nem tetszik a hangja legfeljebb eladom itt a fórumon. Kössz a választ előre is. 

Hogy témánál maradjunk, azért lefogadom, hogy ez a lemezjátszó is kényes, hogy mit rakunk alá. Sőt ez hozza ki csak igazán a különbségeket. Úgyhogy meg van lőve a szerencsétlen vásárló, mert ennek az installálásánál azért illik kihozni a maximumot. De hogy találja meg a végtelen lehetőségből a legjobbat? Na tessék, mindenki lenyugodhat, kompromisszumot itt is kötni kell.

Vendég

Lemezjátszó

Inkább zenét hallgatok LP-ről, van bőven lemezem ill. olyan rendszerem amin élvezettel tudom ezt tenni.
Ez azt hiszem nagyjából mindenkire áll aki látogatja a fórumot.

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Lemezjátszó

DHT1-et megértem. Neki szívügye a topic és véresen komolyan is gondolja. Meg önérzetes is, de majd az is csillapodik egyszer. A "régi bútordarabok" már régen túl vannak ezen az állapoton. Ők már csak csendben mosolyogják azt a hisztériát amit a gyártók keltenek hifizés ürügye kapcsán. A müncheni high-end shown két dolgot árultak alapvetően. Lemezjátszót és hanglemezt, többnyire egy budai villa áráért. Lemezjátszó mint státusz szimbólum? Hát ezen ironizáltam. Meg azon, hogy egynémely darab közülük mennyire komplikált és nem felhasználó barát.

Rosszul látod, egyik topik vagy fórum sem szívügyem. Az elmúlt 1-2 évben elég keveset írtam és fogok írni. Szerintem az ilyen típusú hozzászólás nem ide való ( de lehet hogy tévedek)... Inkább zenét hallgatok LP-ről, van bőven lemezem ill. olyan rendszerem amin élvezettel tudom ezt tenni.
72audio.com

Vendég

Lemezjátszó

ame="DHT1" post="2117011" timestamp="1499462235"]

Neked mi bajod?
Szerintem szórakoztató írás:))

DHT1-et megértem. Neki szívügye a topic és véresen komolyan is gondolja. Meg önérzetes is, de majd az is csillapodik egyszer. A "régi bútordarabok" már régen túl vannak ezen az állapoton. Ők már csak csendben mosolyogják azt a hisztériát amit a gyártók keltenek hifizés ürügye kapcsán. A müncheni high-end shown két dolgot árultak alapvetően. Lemezjátszót és hanglemezt, többnyire egy budai villa áráért. Lemezjátszó mint státusz szimbólum? Hát ezen ironizáltam. Meg azon, hogy egynémely darab közülük mennyire komplikált és nem felhasználó barát.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2490

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: supravox »

Ajánlom GTominak tisztelettel!

Emlékeztetsz valakire az audiodiyers-en appme nicknevű volt fórumtagra, annak volt kényszere végetnemérő sz@rságokat írogatni.
Szerintem itt maradjunk a témánál és az ez irányú vágyaidat inkább valamilyen fűzfapoéta fórumon éld ki.

Neked mi bajod?
Szerintem szórakoztató írás:))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Vendég

Lemezjátszó

Emlékeztetsz valakire az audiodiyers-en appme nicknevű volt fórumtagra, annak volt kényszere végetnemérő sz@rságokat írogatni.
Szerintem itt maradjunk a témánál és az ez irányú vágyaidat inkább valamilyen fűzfapoéta fórumon él

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Szerintem itt maradjunk a témánál és az ez irányú vágyaidat inkább valamilyen fűzfapoéta fórumon éld ki.
72audio.com

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 534

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

És mondja RIGOUTAT Uram, ez az Air Force One harrier típusú
(helyből felszálló) , vagy kifutópálya is kel hozzá ?
És a futómű behúzható ?
És ne vegye tolakodásnak, de ha megfeszülök , sem találok rajta lyukat ! Ahová a kurblit kell bedugni

Mindenőnknek szép estét !

Vendég

Lemezjátszó

viccel

Martin nagyon el volt foglalva, fejébe vette, hogy a hanglemez barázdáiból kipiszkálja az évtizedek folyamán tengeri üledékként lerakódott és csonttá keményedett koszt a 30 cm hosszú damaszkuszi tőrének a hegyével. Már vagy egy órája cseszvetélt-pisztomált vele amikor egyszer csak a fejéhez kapott és felkiáltott. - Én barom! Hát van ennél sokkal korszerűbb és hatékonyabb eljárás is! - majd elővette a kőporos ultrát és egy fémszál erősítésű dörzsiszivacsot. Ekkor valaki kopogott az ajtón.  - Ki kopog, ki kopog? Csak nem egy harkály kopogott? - költötte át gyorsan az ismert gyermekversike első sorát egy négyéves kisded infantilizmusával és világra való rácsodálkozásával. Martin szeretett regresszálni. Idegorvosa is többször mondta neki, hogy jól tenné ha destruktív ösztöneit szublimálná és eszményi vágyat adna gyermekkori vágyainak. Vagy ezt Karinthy írta? Mindegy. A javaslat az javaslat.

Az ajtóban egy fehérkesztyűs pingvin és két gorilla állt csőrehúzott uzival a kezükben. - Mr Kuuskmann? Meghoztuk a holmit. Hová tehetem? Martin szemével a nappali közepén álló ikeás Lack típusú nyírfa színűre laminált faforgács dohányzóasztal felé bökött.
- Oda? Hát maga tudja - szólt a pingvin majd csettintett és a két gorilla megemelte a súlyos faládát.

A ládában egy TechDAS Air Force One típusú lemezjátszó volt. Martin nem volt valami nagy analóg fan, de amikor a Tesco-ban megpillantotta a lejátszót két mosóporos doboz között nagyon megtetszett neki, és mivel maradt még némi apró a tárcájában az előző napi kokainos ibizai szexparty után, így gyorsan, minden különösebb hezitálás nélkül megvásárolta. - Ennyiért még a hülyének is megéri - mondta neki a pénztáros bizalmaskodva és arra bíztatta Martint, hogy feltétlen vásároljon hozzá egy TDC01 típusú tűt is, mert az nem jár a lemezjátszóhoz alapértelmezetten. - Persze-persze, hát ennyi pénzért ez tényleg nem fér bele, és én igazán nem bírnám elviselni hogy a gyártó és a forgalmazó ráfizessen és a végén OTP-re kelljen vásárolniuk a zsemlemorzsát.

Most kérem hagyjon magamra - szólt a pinvin - installálnom kell a szerkezetet. Először is a kezére fehér selyemkesztyűt húzott majd a lemezjátszó környékét kétméteres körben leciánozta. Egy energetikus két rézdróttal bemérte a vidéket nehogy vízérre kerüljön a portéka, majd miután egy evangélikus pap is megszentelte az új jövevény leendő lakhelyét a pinvin vonalzót, körzőt, szögmérőt, lézeres távolságmérőt, hajózási szextánst, egy húszkilós kalapácsot - ez a finomhangoláshoz kellett - és egy adszorpciós tömegspektrométert vett elő kofferéből. Hogy ez utóbbit miért azt még maga sem tudta, de olyan imponáló volt ahogyan azt csinálta, hogy még Martin érdeklődését is felkeltette vele. 

- Megvolnék - szólt pingvinünk három órára rá és kifacsarta zsebkendőjéből a vödörnyi vizet. - Mivel fogjuk szóra bírni őnagyságát? Ahogy elnézem a 200.000 dolláros Martin Logan elektrosztatikus hangfallal biztosan nem mert éppen most körmöl rajta a macskája uram.

Martin már meg sem lepődött. A minap az Entreq tápkábelt rágta szét a dög, azt megelőzően meg ráhugyozott a Trafomatic Elysium erősítőre és akkurátusan be is kaparta azt. A pingvin előzékenyen átnyújtott egy bikacsököt Martinnak, de Martin mint mondtam korábban dzsanaista volt, és egy vacak kábel és erősítő miatt nem kívánt pontot tenni cirmoskával való kapcsolatára. - Több is veszett Mohácsnál - kurjantotta el magát hősünk, és szavának hitelességet és nyomatékot adva egy DJ Metzker posztert feszített ki a hangfal hiányzó membránjának a helyére. - A feng shui szerint ez a kép pozitív energiával tölti meg a teret, sokkal hatásosabb mint egy Michael Jacksont vagy egy ugró delfinpárt ábrázoló kép, meg aztán a bögyös csajokat is szeretem. - Nem vagyok én apáca, hogy ha feláll a pálca....- kezdte rá hősünk, de hamar belátta, hogy a szituáció most nem kedvez a vaskos humornak. A pingvin arisztokrata arca enyhén megvonaglott a dal hatására de nem szólt semmit és úriember maradt. Erre Martin olyan dühös lett, hogy legszívesebben megfejelte volna, mint szöcske a harangvirágot. Gyűlölte a képmutató embereket ezért sosem titkolta, hogy nagy Tinto Brass rajongó.

- Ez itt nem lesz jó? -kérdezte Martin és egy Advance Acoustic Air 70-es aktív hangfalat vett elő amit még a Limar-tól vásárolt abból az időből amikor azok még elhanyagolták a honlapjuk naprakészen tartását és az AVX hifis fórum látogatását. - Linn K2 kábellel vannak összekötve végükön aranyozott banándugóval. Csak a kábel tízezret ér!
- És az IC kábel hol van? - kérdezte a pingvin.
- A mi?
- Az összekötő kábel. Tudja, ami átviszi a jelet a lejátszóból a hangfalba.
- Uram, ez bluetooth-os. Ehhez nem kell kábel. Azért vettem, hogy így is spóroljak - szólt Martin egyre ingerültebben.
- Akkor ma nem lesz zenehallgatás, mert a lemezjátszón nincs ilyen fukció. Sajnálom.

Hát így járt Martin. Ember tervez, isten végez. Aznap nem hallgatott zenét.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”