Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Sztereó erősitők
mikor arra készülök, hogy zenét hallgatok (vagy éppen a tv hangja menne az erőlködőről, mikor a fiam rajzfilmezik), akkor bekapcsolom reggel és este kapcsolom csak le, a dac-al együtt.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Sztereó erősitők
Vannak olyan készülékek, amik eleve két lépcsőben kapcsolhatók ki és be. Mint a Heed Obelisk, ha jól emlékszem rá, de ha nem,majd valaki megcáfol, aki ma is ilyet használ Tehát van hátul egy főkapcsoló, ami mindent áramtalant, és van egy sima standby állapot is, ami bizonyos részeket áram alatt tart.
mikor volt egy nad c315 bee-m, ott is volt egy főkapcsoló hátul és egy standby elöl.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Vannak olyan készülékek, amik eleve két lépcsőben kapcsolhatók ki és be. Mint a Heed Obelisk, ha jól emlékszem rá, de ha nem,majd valaki megcáfol, aki ma is ilyet használ Tehát van hátul egy főkapcsoló, ami mindent áramtalant, és van egy sima standby állapot is, ami bizonyos részeket áram alatt tart.
Hogy is van ez az Obelisk dolog?A "0" állás elméletben késszenléti (nincs forrás), de ezt lehet rosszul gondolom.
Nem szoktam kikapcsolni (hátsó főkapcsolóval).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Sztereó erősitők
A PC-ek ilyenek hogy elol van egy microkapcsolo es hatul egy a teljes aramtalanitasert. Szerencsere nekem mindegyik eszkozomon olyan gomb van ami tejlesen aramtalanit de ez lehet csak paranoia nalam es nem eghet le a haz csak ugy.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek
Sztereó erősitők
Ne menj el otthonról! Tekerd fel és go!
Sajnos meg komunizmusban jartam iskolaba es akkor a festo egy jol fizeto szakma volt es teljesen mas volt a mentalitas akkoriban de ha egy olyan szakmam lesz amit otthonrol dolgozhatnek megfogadom a tanacsod.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Sztereó erősitők
Nekem is rossz erzes allandoan ki/be kapcsolgatni a keszulekeket szerintem sem tesz jot az neki de viszont ugy nem megyek el otthonrol, hogy ne aramtalanitsam, az meg rosszabb erzes.
Ne menj el otthonról! Tekerd fel és go!
- tottyi
- Hazajáró lélek
Sztereó erősitők
Nekem is rossz erzes allandoan ki/be kapcsolgatni a keszulekeket szerintem sem tesz jot az neki de viszont ugy nem megyek el otthonrol, hogy ne aramtalanitsam, az meg rosszabb erzes.
Sztereó erősitők
Ezt a vitát gyorsan rövidre lehet zárni:
A hifi készülékek nem műtárgyak, hanem használati tárgyak, amik értem vannak, nem pedig fordítva. Tehát ha használni akarom bekapcsolom, ha már nem ,akkor vagy kikapcsolom, vagy ha éppen úri kedvem épp úgy tartja, mert lusta vagyok foglalkozni vele, akkor úgy hagyom reggelig. Ennyi.
persze, igy van, lehet igy is.
nem is vitanak, inkabb gondolatcserenek neveznem, illetve erdeklödesnek. en pl. zöld vagyok, azaz feleslegesen nem akarom az aramot fogyasztani (2 Wh-t sem), es persze azt sem akarom, hogy a keszülek valoban megsinyelje a "sürü" (mondjuk naponta 2szeri) ki-be kapcsolast.
autoknal is ismerjük: hideginditas megfelel X km kopasanak (mondjuk 500 km). mivel lenti elettartam rövidülese volt ki/be kapcsolassal összekötve, vajon itt mi a "konverzio" (felvezetösnel) ? elvi kerdes, nem vitaindito, csak kivancsi vagyok elkepzelesekre, netan "tudomanyos" lapossagu eredmenyekre (ugye lehetne 100-100 keszüleket venni, es tesztelni igy-ugy, persze ez nem valosult meg, hisz nincs ra igeny)
Sztereó erősitők
a többi, nem idezettel egyetertek, az idezett reszhez van elmeleti kerdesem: ha csak leülös zenehallgatas van, akkor vajon milyen sürüsegü zenehallgatas eseten erdemes keszülekovas szempontbol kikapcsolni ?
gondolom, ha evente 1szer, akkor azert erdemes közte kikapcsolni (es a hallgatas elött 20-30 perccel be); ha meg naponta 3szor, akkor nem erdemes kikapcsolni közte
Ezt a vitát gyorsan rövidre lehet zárni:
A hifi készülékek nem műtárgyak, hanem használati tárgyak, amik értem vannak, nem pedig fordítva. Tehát ha használni akarom bekapcsolom, ha már nem ,akkor vagy kikapcsolom, vagy ha éppen úri kedvem épp úgy tartja, mert lusta vagyok foglalkozni vele, akkor úgy hagyom reggelig. Ennyi.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sztereó erősitők
.... Egy félvezetős elektronikának eleve többet árt a ki-be kapcsolgatás, mintha folyamatosan áram alatt van. ...
a többi, nem idezettel egyetertek, az idezett reszhez van elmeleti kerdesem: ha csak leülös zenehallgatas van, akkor vajon milyen sürüsegü zenehallgatas eseten erdemes keszülekovas szempontbol kikapcsolni ?
gondolom, ha evente 1szer, akkor azert erdemes közte kikapcsolni (es a hallgatas elött 20-30 perccel be); ha meg naponta 3szor, akkor nem erdemes kikapcsolni közte
Sztereó erősitők
Még egy doboz, állványon hely és nem egy hanem 2 kábel. Hálózati is. Viszont olyat használsz amit csak szeretnél és nem amit a gyár(tó) belerakott!
Mért, az előfokokban meg a végfokokban nincs kábel csak az integráltakban?
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1187
Sztereó erősitők
Hidd el sokat agyalok en ezen az elofokon de akkor megegy doboz es meg kabelozas. Lehet akkor gyujtok meg par evet es veszek egy rendes integraltat. De mindenkeppen hasznaltat akarok.
Még egy doboz, állványon hely és nem egy hanem 2 kábel. Hálózati is. Viszont olyat használsz amit csak szeretnél és nem amit a gyár(tó) belerakott!
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Kár volt elhinni, egy csöves erősítő bekapcs után kb. 15-20 perc múlva már szépen szól. (Tudom mivel van csövesem) Bekapcsolva hagyni semmiféleképpen nem ajánlom ha nem használja az ember, mivel a csövek élettartama véges, de az is tény, hogy nem 20 perces zene hallgatásra vannak kitalálva.
Egyetértek Rooibos és tonya kollégával. Én is így tapasztaltam.
Sztereó erősitők
Ezt a csoves dolgot nem en talaltam ki hanem azok irtak akiknek van, mivel nekem meg sosem volt hat elhittem nekik de ha ugy van ha ra is megy fel evem megkeresem azokat a beirasokat. Egyebkent most olvasom eloszor hogy ilyet irnak csoves erositorol.
Kár volt elhinni, egy csöves erősítő bekapcs után kb. 15-20 perc múlva már szépen szól. (Tudom mivel van csövesem) Bekapcsolva hagyni semmiféleképpen nem ajánlom ha nem használja az ember, mivel a csövek élettartama véges, de az is tény, hogy nem 20 perces zene hallgatásra vannak kitalálva.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Sztereó erősitők
Ezt a csoves dolgot nem en talaltam ki hanem azok irtak akiknek van, mivel nekem meg sosem volt hat elhittem nekik de ha ugy van ha ra is megy fel evem megkeresem azokat a beirasokat. Egyebkent most olvasom eloszor hogy ilyet irnak csoves erositorol.
Neked nem jó a csöves cucc semmilyen szempontból.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Sztereó erősitők
Lárifári
Minden elektronikának kell egy kis idő a bekapcsolás után, amíg beáll a hangjuk. De ez nem lineáris folyamat, hogy kell fél óra, hogy száz százalékos legyen, és akkor negyed óra után még csak 50 százaléknál tart....
Közvetlenül bekapcsolás után tényleg egy kicsit "más" az elektronikák hangja, de pár perc után már tudják a 80 százalékát annak, amire valójában képesek, az első LP lemezoldal után pedig már olyan 95-98 százalékon vannak. És ez nem ám csak a csöves erősítőkre igaz, hanem nagyjából mindenre, ami áramból csinál hangot. CD, DAC, erősítő, minden.
A csöves eszközöket speciel pont nem szokás bekapcsolva hagyni, ellentétben a félvezetősökkel. A félvezetős elektronikák is jobban szólnak bemelegedve, ezért nem kapcsolják ki őket. Egy félvezetős elektronikának eleve többet árt a ki-be kapcsolgatás, mintha folyamatosan áram alatt van. Ez egyébként a csövesekre is igaz, de a csöveseknél ott van a csövek élettartama, ami sajnos korántsem végtelen, ezért zenehallgatás után ott lámpaoltás van.
Sztereó erősitők
Kivancsinak en is kivancsi vagyok csak nem szeretnek csoves erositot mert a zenehallgatasi folyamatomba nem biztos, hogy passzolna. Na meg a csovesekkel azert kesztyusebb kezzel kell banni meg az a jo nekik ha allandoan be vannak kapcsolva vagy csak par ora utan erik el az uzemi homersekletet amikor mar szepen muzsikalnak, legalabb is en ilyeneket olvastam roluk (egyebkent nagyon tetszenek kinezetre).
Lárifári
Minden elektronikának kell egy kis idő a bekapcsolás után, amíg beáll a hangjuk. De ez nem lineáris folyamat, hogy kell fél óra, hogy száz százalékos legyen, és akkor negyed óra után még csak 50 százaléknál tart....
Közvetlenül bekapcsolás után tényleg egy kicsit "más" az elektronikák hangja, de pár perc után már tudják a 80 százalékát annak, amire valójában képesek, az első LP lemezoldal után pedig már olyan 95-98 százalékon vannak. És ez nem ám csak a csöves erősítőkre igaz, hanem nagyjából mindenre, ami áramból csinál hangot. CD, DAC, erősítő, minden.
A csöves eszközöket speciel pont nem szokás bekapcsolva hagyni, ellentétben a félvezetősökkel. A félvezetős elektronikák is jobban szólnak bemelegedve, ezért nem kapcsolják ki őket. Egy félvezetős elektronikának eleve többet árt a ki-be kapcsolgatás, mintha folyamatosan áram alatt van. Ez egyébként a csövesekre is igaz, de a csöveseknél ott van a csövek élettartama, ami sajnos korántsem végtelen, ezért zenehallgatás után ott lámpaoltás van.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Sztereó erősitők
Nekem még sosem volt végfokom, csak integráltam, de a nálam sokkal okosabbak azt mondják, kell az az előfok. Ami jó, ha nem csak egy potméter, tehát nem csak leosztja a feszültséget a végfok bemenetén, hanem annál jóval többet csinál, illeszt. Azon a szinten, amit Te szeretnél vásárolni, szerintem kell. Sokszor bizony egy jó előfok se sokkal olcsóbb, mint a végfok, sőt.
Hidd el sokat agyalok en ezen az elofokon de akkor megegy doboz es meg kabelozas. Lehet akkor gyujtok meg par evet es veszek egy rendes integraltat. De mindenkeppen hasznaltat akarok.
Sztereó erősitők
Kivancsinak en is kivancsi vagyok csak nem szeretnek csoves erositot mert a zenehallgatasi folyamatomba nem biztos, hogy passzolna. Na meg a csovesekkel azert kesztyusebb kezzel kell banni meg az a jo nekik ha allandoan be vannak kapcsolva vagy csak par ora utan erik el az uzemi homersekletet amikor mar szepen muzsikalnak, legalabb is en ilyeneket olvastam roluk (egyebkent nagyon tetszenek kinezetre).
A potmeter meg azert is lenne fontos a vegfokon pl mert azota az asszonyom nem hallgat zenet ha nem vagyok otthon mert annyira macera a mostani erosito kezelese. Van, hogy nekem is csak pl fel oram van es szivesen hallgatnek zenet de az a folyamat amig bekapcsolom , szoval egy egygombos egy potmeteres erosito lenne a legjobb ami elviszi ezeket az 500 wattos hangfalakat.
Nekem még sosem volt végfokom, csak integráltam, de a nálam sokkal okosabbak azt mondják, kell az az előfok. Ami jó, ha nem csak egy potméter, tehát nem csak leosztja a feszültséget a végfok bemenetén, hanem annál jóval többet csinál, illeszt. Azon a szinten, amit Te szeretnél vásárolni, szerintem kell. Sokszor bizony egy jó előfok se sokkal olcsóbb, mint a végfok, sőt.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Sztereó erősitők
Kérdés elsősorban, hogy milyen jellegű hangot akarsz, mert ugye az nem kérdés, hogy "nagyvas" kell elé. Hajtós amerikai, hazudós francia, kiabálós olasz, extrém teres angol, precízkedő japán, vagy milyen? Nah, egy mondattal megsértettem az összes hifist, frankó.

Egy amerikai nagygépet próbálj ki hozzá, ahogy ismerlek. Vagy kettőt. Nem fogja elküldeni, ha teljes kivezérlést kap se annyi idő alatt. Bedugnád a "kettőhúszba" azt is kibírnák ezek.
Nem attol felek hogy kieg hanem, hogy eltunik a fal mogulem es huzatos lesz a haz.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Sztereó erősitők
Lehet inkább Tottyi forumtársunkat akartad meg címezni., egy próbát megérne én is kiváncsi lennék hogy meg tudja -e hajtanni a hangfalait.
A potmeter meg azert is lenne fontos a vegfokon pl mert azota az asszonyom nem hallgat zenet ha nem vagyok otthon mert annyira macera a mostani erosito kezelese. Van, hogy nekem is csak pl fel oram van es szivesen hallgatnek zenet de az a folyamat amig bekapcsolom , szoval egy egygombos egy potmeteres erosito lenne a legjobb ami elviszi ezeket az 500 wattos hangfalakat.
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Sztereó erősitők
Szívesen kölcsönadunk kipróbálni egy Pointe Platinum csöves erősítőt. Ez eleve viszonylag erősnek számít a maga 2 x 35 wattjával, másrészt árban is bőven belefér a felvázolt árkategóriába. Ráadásul júliusban lesz egy elég jó akció is rájuk.
Nincs tapasztalatunk az adott hangsugárzóval párosítva, így legalább mi is tanulunk valamit.
http://pointe.hu/erositok/pointe-platinum-2016
Kösz szépen István, de én már meg találtam a keresett hangot ezzel az erősitővel. és amúgy sem szándékozom több pénzt bele fektetni a hifibe. Ez egy BEAG 057 alapjaira épült ,de eredeti Radford STA 25 kimennő trafóval és UL kimenettel épült erősitő ezüst belső kábelekkel.
Ha jobbat akarnék mélyen zsebbe kellene nyúlni,de én azt a pénzt inkább másra költöm.
böven elég fenn tartani az orsós magnót, lemezjátszót, cd-ket venni. a mai cső árakról nem is beszélve.
egyszer voltál már nálam mikor az Analogia MK3 -at probáltam ki és meg is vettem.
Akkor nagyon rosszul szólt a cuccom, azóta rengeteget fejlödött pedig csak néhány ellenállást cseréltem ki és egy pár kondit na és a táp kábeleket....
Lehet inkább Tottyi forumtársunkat akartad meg címezni., egy próbát megérne én is kiváncsi lennék hogy meg tudja -e hajtanni a hangfalait.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
Sztereó erősitők
Neked melyik van ezek közül?
(Még jó, hogy a hazaiakat kihagytad. )
A magyar a szélsőséges. Csak azt hittem, ezt nem kell mondani, annyira egyértelmű.
Sztereó erősitők
Hajtós amerikai, hazudós francia, kiabálós olasz, extrém teres angol, precízkedő japán, vagy milyen? Nah, egy mondattal megsértettem az összes hifist, frankó.

Neked melyik van ezek közül?
(Még jó, hogy a hazaiakat kihagytad. )
.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Az én kb 30W-os csövesem 2x hangosabb mint,bármelyik 80-100w-os Pio vagy Revox erősitöm és annak ellenére hogy mindkettővel eszméletlenül jól szól ,ha több részletre ,térre és dinamikára vágyok kell a csöves.
Szívesen kölcsönadunk kipróbálni egy Pointe Platinum csöves erősítőt. Ez eleve viszonylag erősnek számít a maga 2 x 35 wattjával, másrészt árban is bőven belefér a felvázolt árkategóriába. Ráadásul júliusban lesz egy elég jó akció is rájuk.
Nincs tapasztalatunk az adott hangsugárzóval párosítva, így legalább mi is tanulunk valamit.
http://pointe.hu/erositok/pointe-platinum-2016