Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A Microsoft mostantól szerver fronton is gyakrabban jelentkezik újdonságokkal,

itt is beszállt az Insider Preview bizniszbe. A bevezető build a 16237, két index

van az install.wim fájlban, a Server Datacenter Core és a Server Standard Core.

Mivel a Core-okat helyileg elég munkaigényes konfigurálni, bíztató lehet a Win10

segítségével történő távoli beállítás az RSAT teljes GUI, command-line és PowerShell

arzenáljával. Na majd rálesünk.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: antz »

Megcsináltam amit ajánlottál,de előtte csináltam egy reset mpd configot,reboot, és újraírtam azt a részt,és láss csodát: működik!
Köszönöm szépen a segítséget!!!

Szívesen. 

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: adamo3 »

Megcsináltam amit ajánlottál,de előtte csináltam egy reset mpd configot,reboot, és újraírtam azt a részt,és láss csodát: működik!
Köszönöm szépen a segítséget!!!

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ezek mind be vannak írva az Mpdroidba, ahogy Te is írtad.
Hibaüzenet:
Connection Failed
Connection to MPD-Server failed! Chek if the Server is running and reachable.(java.net.ConnectExteption:192.168.0.12/192.168.0.12:6600 - conection reffused)

Aha. a pacman -Suy utáni rész megvolt? Beütheted még egyszer, ártani nem fog:

# cd /etc/apl-files
# cat mpd.service > /usr/lib/systemd/system/mpd.service
# systemctl daemon-reload
# systemctl restart mpd.service

Az mpd.confban a password meg a usert részt is nézd meg nem-e lőtted át a jelszót másra.

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Ezek mind be vannak írva az Mpdroidba, ahogy Te is írtad.
Hibaüzenet:
Connection Failed
Connection to MPD-Server failed! Chek if the Server is running and reachable.(java.net.ConnectExteption:192.168.0.12/192.168.0.12:6600 - conection reffused)

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Nincs keveredés, értem amit írsz,mi is pont ezt szeretnénk elérni, hogy telefonról tudjuk vezérelni, képernyő bekapcsolása nélkül,de pont ezt nem tudjuk. Nem akar csatlakozni az MPdroidhoz, és nem tudjuk, hogy miért. Cantata csak azért kell, hogy valahogy hallgatni lehessen. Lehet valami beállítási hiba, csak nem tudjuk, hogy micsoda.
Bocsika, MPDroidról eddig nem volt szó, én említettem először az imént. 
Megjegyzem a csatlakozás iránya fordított, a telefonoddal (kliens) akarsz rácsatlakozni az mpd-re (szerver).
Csatlakozás MPDroidból: IP cím amit kap a gép, port alap 6600, jelszó alapból 1234. Mást nem kell megadni. És célszerű a WLAN based connectionben megcsinálni mindezt a saját wifidhez.
Ha nem megy légy oly kedves beírni a lépéseket amit elkövetsz az MPDroidban és bemásolni amit az MPDroid kiír hibaüzenetet szóról-szóra.

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Nincs keveredés, értem amit írsz,mi is pont ezt szeretnénk elérni, hogy telefonról tudjuk vezérelni, képernyő bekapcsolása nélkül,de pont ezt nem tudjuk. Nem akar csatlakozni az MPdroidhoz, és nem tudjuk, hogy miért. Cantata csak azért kell, hogy valahogy hallgatni lehessen. Lehet valami beállítási hiba, csak nem tudjuk, hogy micsoda.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

A kép jobb oldalán, a bekeretezett részben írja ki, ahol a képen az MPD Playing felirat van.
Aha, szerintem itt keveredés van. A Cantata egy frontend az MPD elé. Az MPD maga a szolgáltatás ami a zenét lejátsza, a Cantata egy kezelőfelület, azzal vezérled. Cantata helyett pl. használhatsz egy Android alkalmazást is a telefonon, én az MPDroidot szoktam. Az említett helyen a képernyőképen bevallom nem tudom mi van, nálam nincs a kijelző bekapcsolva zenehallgatásnál és SSH-n keresztül szoktam adjusztálni. De ha nem menne az MPD akkor nem lenne hang amikor a Cantataban a Play gombra nyomsz. Majd ha legközelebb elindítom kapcsolok kijelzőt is és megnézem mit ír azon a helyen.

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

A kép jobb oldalán, a bekeretezett részben írja ki, ahol a képen az MPD Playing felirat van.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Azt írja:MPD not responding, tehát nem válaszol. Hang pedig van.Mi irja ezt?

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Ezt hogy értrd? Ha nem fut az mpd nincs hang.

Azt írja:MPD not responding, tehát nem válaszol. Hang pedig van.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Barátom magának, és nekem is felrakta az új AP linuxot. Mi Dahile-al hasonlítottuk össze,egyértelműen jobb a hangja, de az MPD nem akar elindulni, csak nem tudjuk miért, így a Cantata-val használjuk.
Tisztább hang,jobb színpadkép. Azért nem ég, és föld,de egyértelmű a különbség.
Esetleg valakinek ötlete az MPD-vel?
Ezt hogy értrd? Ha nem fut az mpd nincs hang.

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Barátom magának, és nekem is felrakta az új AP linuxot. Mi Dahile-al hasonlítottuk össze,egyértelműen jobb a hangja, de az MPD nem akar elindulni, csak nem tudjuk miért, így a Cantata-val használjuk.
Tisztább hang,jobb színpadkép. Azért nem ég, és föld,de egyértelmű a különbség.
Esetleg valakinek ötlete az MPD-vel?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 939

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

https://rufus.akeo.ie/
Azt hiszem meg lesz a problema. En regebbi rufus-al csinaltam es ott valami gondot ir az iso boot-ra.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Hello, milyen programmal irtad ki USB kulcsra hogy rendesen bootoljon?
https://rufus.akeo.ie/

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 939

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Valaki írta, hogy nem ment neki a PP USB kártya Ap linux - al, elvileg ott valami bibi lehetett mert működik a dolog, Hivox-os usb/spdif átalakítóval és Dac - al.

A hangja fura volt elsőre nem is tudtam megfogalmazni, hogy milyen, addig a pillanatig amíg vissza nem mentem win10+audiophile optimizer setupra.
A windowsra visszatérés után egyből éles, zajos lett a zene, a tere is összesett a hangszerhangok is mesterkéltnek tűnnek  a beszédről/énekről nem is beszélve.
A hátrány ugye, hogy linux, hát meg küzdöttem vele én is, de röpke 4-5 óra után megszólalt....

Hello, milyen programmal irtad ki USB kulcsra hogy rendesen bootoljon? Amit en probaltam valahogy mindha nem jott volna be az egesz linux. (hianyoztak az alap parancsok)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Valaki írta, hogy nem ment neki a PP USB kártya Ap linux - al, elvileg ott valami bibi lehetett mert működik a dolog, Hivox-os usb/spdif átalakítóval és Dac - al.

A hangja fura volt elsőre nem is tudtam megfogalmazni, hogy milyen, addig a pillanatig amíg vissza nem mentem win10+audiophile optimizer setupra.
A windowsra visszatérés után egyből éles, zajos lett a zene, a tere is összesett a hangszerhangok is mesterkéltnek tűnnek  a beszédről/énekről nem is beszélve.
A hátrány ugye, hogy linux, hát meg küzdöttem vele én is, de röpke 4-5 óra után megszólalt....

En voltam, nalalam nem ment. Tobb helyrol olvastam, hogy annak mennie kellett volna azokkal a beallitasokkal, amik nekem voltak, ezert gyanitom, hogy vagy a BIOS-t huztam le nagyon fapad-ra vagy az alaplap PPA kartya kombo nem volt szerencses, de mar nincs meg, szoval nem tudom kiprobalni. 
Azert igy utolag kivancsi lennek, hogy mirol maradtam le 2016 Win server vs AP Linux.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Kirol is beszelunk most? Vagy csak altalanositasz? 

Általában értve írtam, és semmi olyant nem, hogy "baj" lenne ez a dolog.

Eddig pedig azért nem válaszoltam, mert nem ez előtt a fórum előtt töltöm a napom.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11317
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Bar en azt sem ertem, hogy az miert baj masoknak, hogy valakik ezt techninkai sportnak tekintik..
Lásd előző hozzászólásom utolsó mondatát! Mindig is lesznek vizet prédikáló borfogyasztók és önkéntes hittérítők.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Igen, ez tipikusan egy olyan tema, amit be lehet dobni az allovizbe

Bar en azt sem ertem, hogy az miert baj masoknak, hogy valakik ezt techninkai sportnak tekintik, hiszen en azoktol az emberektol nagyon sokat tanultam es halas is vagyok nekik, mert ok azok, akik mennek a bozotvagoval a dzsungelbe es utat nyitnak az uj dolgoknak, ami a PC-s szubkulturara sokkal inkabb ervenyes, mint a hifi barmely mas teruletere, de senkinek sem kotelezo oket kovetni. Az meg tok igaz, hogy nem lehet mindekire ervenyes definiciot adni, es szerintem nincs is semmi ertelme minket kategoriakra bontani, mert ez ennel sokkal osszetettebb.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11317
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mivel nem valaszolsz, gyanitom, ram gondolsz.
Kétlem, hogy (csak) Rád gondolt. A kérdésnek már sokszor nekifutottunk és nyilván nem lehet mindenkire érvényes definíciót adni. Az viszonyt bizonyos, hogy a hifisták nagy részénél nem az elmélyült zenehallgatás a fő cél, sokkal inkább technikai sportként kezelik ezt a hobbit, örökké keresik a "jobb" hangzást, mások pedig beérik egy szerényebb technikai háttérrel is, de képesek hosszú órákon át elmerülni a muzsikában. Egyik hozzáállással sincs probléma, ha hősünk is tisztában van vele, számára mi a fontos.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Mivel nem valaszolsz, gyanitom, ram gondolsz.  Nem ismersz, es ugy itelkezel, az ilyeneket nem veszem magamra, csak mosolygok, amikor elkepzelem, hogy te ugy latsz engem, hogy egyedul ulok egy szobaban, es csak arrol szol a a sivar eletem, hogy allandoan tesztelek :-D

Pedig a ket gyerekem mellett amugy sok mindenre lehet idot szakitani, bar teny, hogy mult hetvegen nem tudtam elmenni a London-Brighton bicikli turara, amire mar 2 honapja keszulok, mert ki kellett festeni a hazat ahol lakunk, mert elkoltozunk, ugyanis az elkovetkezo 4 honapot 4 kulonbozo orszagban fogjuk tolteni, havi bontasban es ennek szervezese eleg sok idot es energiat felemeszt, de igy is marad idom havonta nehany orat letesztelni, amit veszek, mielott meggyozodok rola, hogy van helye a rendszeremben vagy kuldjem-e inkabb vissza. A nyugodt zenehallgatas a napom fenypontja, amikor a gyerekeket letettuk es egy fel pohar borral hatradolve nezek ki a fejembol es elvezem, amit hallok. Erre van kb 20-30 percem estenkent

Dorian, az elet nem feher es fekete, nem tudsz mindent kategoriakra bontani.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Azért, mert a sok teszteléstől nyugodt zenehallgatásra nem marad ideje. Már aki nem időmilliomos, hanem dolgozik, családozik, vagy vannak a szobán kívüli dolgai, hobbijai is.

Kirol is beszelunk most? Vagy csak altalanositasz? 

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Tobbszor visszatero motivum masok szerint, hogy aki tesztel, az nem hallgatja/elvezi a zenet. 

Azért, mert a sok teszteléstől nyugodt zenehallgatásra nem marad ideje. Már aki nem időmilliomos, hanem dolgozik, családozik, vagy vannak a szobán kívüli dolgai, hobbijai is.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”