Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
Tiszteletem!
Keresem a muse model 160 végfok kapcsolási rajzát. Nincs sok kedvem kergetni
a nyák-on a vonalakat és lerajzolni. Egy 22 ohmos ellenállás kissé megégette
maga alatt a panelt.
Erősítők javítása
Tiszteletem!
Keresem a muse model 160 végfok kapcsolási rajzát. Nincs sok kedvem kergetni
a nyák-on a vonalakat és lerajzolni. Egy 22 ohmos ellenállás kissé megégette
maga alatt a panelt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Erősítők javítása
Sziasztok!
A Denon AVR 2113 erősítőm HDMI kimenete nem működik (nem volt áramtalanítva miközben a kábel ki, majd be lett dugva), Debrecen környékén lenne esetleg valaki, aki tudna vele foglalkozni? Esetleg egy árajánlat is jól jönne, hogy érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele.
Erősítő: Denon AVR-2113
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC
Erősítők javítása
Sziasztok!
Van egy pc-hez használt régi Wangine HVA-8030 erősítőm, ilyen:
Egyik napról a másikra a bemenetválasztókat nem tudom használni. Ha benyomom valamelyik választó gombot, a felette lévő led halványan világít, de ennyi.
Esetleg valaki nem tud ajánlani egy szombathelyi, esetleg fehérvári szerelőt, aki javítaná?
Belenéztem én is, kontaktokat, biztiket, kábelcsatikat ellenőriztem, de semmi...
Erősítők javítása
Sziasztok!Debrecenhez minél közelebb keresnék egy szakit! Sony TA-F110-ben valószínűleg egy nyák ki lett sütve a trafónál de legalábbis kontaktos lett a forrasztás( Lsd képen pirossal) hála "hozzáértő" haveromnak. Ha be akarom kapcsolni akkor felvillan a fény a bekapcsoló gomb felett, de ki is alszik azonnal.
Mondtam neki hogy hallgathatatlan lett mert valószínű a bemenetválasztó poti elcsesződött, recseg-sistereg hol az egyik oldal szól hol a másik és ha kicsit tekertem rajta de még nem kattintottam át máshova akkora megjavult a dolog. Na aszondja erre: majd ő megcsinálja nekem. A drága lelkemnek az is kihívás volt hogy szétszedje, elkezdett kókányolni leakarta forrasztani a kékkel jelzett lapot csak nem nagyon sikerült neki..
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Erősítők javítása
Sziasztok!
Nem találtam hirtelen ennek megfelelőbb topicot, bár amiről kérdezni akarok, az inkább erősítő "feljavítás" lenne. Nem mintha alapjáraton nem tetszene a hangja, de ha aránylag kis pénzből lehet javítani rajta, akkor lehet belevágnék.
Egy NAD C320BEE-ről lenne szó, amihez találtam egy ilyen DIY projektet:
http://www.ebay.com/itm/NAD-C320BEE-pre ... SwSlBYy5xD
Szerintetek érdemes tenni egy próbát?
Köszönöm!
Van ott több probléma is amit orvosolni lehetne! Van benne lehetőség de olcsón nem igazán!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- Denonavr
- Fórumlakó
- Értékelés: 277
Erősítők javítása
Sziasztok!
Nem találtam hirtelen ennek megfelelőbb topicot, bár amiről kérdezni akarok, az inkább erősítő "feljavítás" lenne. Nem mintha alapjáraton nem tetszene a hangja, de ha aránylag kis pénzből lehet javítani rajta, akkor lehet belevágnék.
Egy NAD C320BEE-ről lenne szó, amihez találtam egy ilyen DIY projektet:
http://www.ebay.com/itm/NAD-C320BEE-pre ... SwSlBYy5xD
Szerintetek érdemes tenni egy próbát?
Köszönöm!
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,
Erősítők javítása
Sziasztok!
Micromega tempo 1 kapcsolási rajzban tud esetleg valaki segíteni?
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
Erősítők javítása
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy van egy Pioneer LX60-as erősítőm,és az a hibajelensége az,hogy random lefagy olyankor nem érzékel semmit.
Hálózati csatlakozót ki kell húzni majd újra visszakapcsolni,van mikor 1 hónapig jó aztán meghülyül.
Esetleg valaki futott már ebbe a problémába?
Szerviz ajánlást is fogadok,valszeg az lesz a vége.
Válaszokat köszönöm!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Erősítők javítása
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Lenne egy onkyo tx-sr607 -es erősítőm aminek egyszer csak elment a kép a kijelzőjéről és soha vissza sem jött.
Minden más funkciója hibátlanul üzemel az OSD is,csak a kijelzőn nincs semmi.
Hogyan és hol tudnám megcsináltatni?Miskolci vagyok igy a pestre juttatása kicsit körülményes lenne.
Megérné egyáltalán csináltatni??
Mielőtt szakembert keresel, szerintem vedd le a burkolatot és nézd meg, hogy a kijelző kábelcsatlakozása nem jött-e szét. Mozgasd meg, hátha csak ennyi.
Én karácsonyra vettem egy Tivoli audio szettet elég nyomott áron, mert az eladó szerint a CD néha megy néha nem. Csak ennyi volt a probléma, hogy összetoltam a táp csatlakozóját. A tervező okosan fejjel lefelé lógatta és szépen csúszott szét az évek alatt.
Aztán, ha nem ez, akkor is lehet, hogy nem kap tápellátást a kijelző. Ezt majd egy szaki megcsinálja.
Erősítők javítása
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Lenne egy onkyo tx-sr607 -es erősítőm aminek egyszer csak elment a kép a kijelzőjéről és soha vissza sem jött.
Minden más funkciója hibátlanul üzemel az OSD is,csak a kijelzőn nincs semmi.
Hogyan és hol tudnám megcsináltatni?Miskolci vagyok igy a pestre juttatása kicsit körülményes lenne.
Megérné egyáltalán csináltatni??
"The Truth is out There!"
Emotiva UPA-700/BasX MC-700
Konzol:PS5,X-Box Series X
Tv: Sony 55XE8505
Front: Dali Concept 8, Center: Dali Concept, Surround: Dali Concept 1-2, Sub: SVS-PB 1000
Media Player: Dune PRO 4K II,Synology DS214Play
Bluray Player:Pioneer BDP-160
Emotiva UPA-700/BasX MC-700
Konzol:PS5,X-Box Series X
Tv: Sony 55XE8505
Front: Dali Concept 8, Center: Dali Concept, Surround: Dali Concept 1-2, Sub: SVS-PB 1000
Media Player: Dune PRO 4K II,Synology DS214Play
Bluray Player:Pioneer BDP-160
Erősítők javítása
Esetleg! Ez megoldás lehet!
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/kacsa ... 683g.p.834
Vagy banán aljzatokat kell beépíteni!
Köszönöm a linket,semmiképpen nem nyúlok hozzá,minden eredetinek kell maradjon,ilyet ami a linken van,én is tudok csinálni,én valami esztergált rézre gondoltam,hátha tud valaki olyat.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Erősítők javítása
Esetleg! Ez megoldás lehet!
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/kacsa ... 683g.p.834
Vagy banán aljzatokat kell beépíteni!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Erősítők javítása
Sziasztok,segítségetek szeretném kérni,lenne egy Yamaha M70,meg egy Yamaha CR-2040 egyik sem fogad banán dugót,CR csiptetős régi csatlakozós,M70 kábel beledug/elfordít,tudnátok adni tanácsot mit vegyek a kábel végeimre? forrasztani nem akarom állandóan,valami rézből készült szűkítő kellene.
Minden kábelem sokkal vastagabb mint amit fogadnak az erősítők,de kidobni nem akarom,ajándék volt.
- Adamskyy
- Törzsvendég
- Értékelés: 435
Erősítők javítása
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Vettem egy DAC-ot (Breeze Audio SU3) ami 1 hét után megadta magát. Ha a driverével leveszem a hangot, akkor a fülhallgatón nagyon halkan lehet hallani a hangot, de max hangerőn semmi. Az eladó felajánlotta, hogy visszaküldhetem, de mivel vámkezelt, félő, hogy az áfát akkor se kapnám vissza. Így mielőtt visszaküldöm, megpróbálnám felmérni, hogy mennyi lenne javítani, illetve a javítás után újra előjöhet-e a hiba s mivel járok jobban.
Széjjel szedtem, megnéztem, én nem láttam sehol se hibára utaló jelet, lefényképeztem, ha az segítség.
Budapesten lenne rá szerelő aki ránéz, és mondana egy tippet, hogy mennyi lehet a javítása? Előre is köszönöm.
Totel szervíz!
http://totel.hu/
A visszaküldés nyűgös. Én is vettem Svájcból egy cuccot és el is romlott 5 perc alatt,de annyira nyűgös és drága lett volna visszaküldeni,hogy inkább megcsináltattam. 1 hétig napi szinten beszéltem a vámhivatallal,vezetőkkel,de végül nem tudtak érdemben segíteni.
Erősítők javítása
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Vettem egy DAC-ot (Breeze Audio SU3) ami 1 hét után megadta magát. Ha a driverével leveszem a hangot, akkor a fülhallgatón nagyon halkan lehet hallani a hangot, de max hangerőn semmi. Az eladó felajánlotta, hogy visszaküldhetem, de mivel vámkezelt, félő, hogy az áfát akkor se kapnám vissza. Így mielőtt visszaküldöm, megpróbálnám felmérni, hogy mennyi lenne javítani, illetve a javítás után újra előjöhet-e a hiba s mivel járok jobban.
Széjjel szedtem, megnéztem, én nem láttam sehol se hibára utaló jelet, lefényképeztem, ha az segítség.
Budapesten lenne rá szerelő aki ránéz, és mondana egy tippet, hogy mennyi lehet a javítása? Előre is köszönöm.
- Szabolcs1971
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 23
Erősítők javítása
Sziasztok!
Tud valaki segíteni?
Van egy 651-es CA erősítőm ami zárlatot kapott a szomszédos konnektorból.
Azóta megkeveredett,és képet sem hajlandó kiadni a vetítőre, tévére. A zárlat "körbement" a szobában,és kivégezte a PC-m, a vetítőm egyik bemenetét is.
Segítsetek, hogy valahogy "kimásszak" ebből!!! :-(
Köszönöm
- misibringa
- Nincs visszaút
- Értékelés: 11
Erősítők javítása
Sziasztok!
Egy mostanában jelentkező problémában szeretnék tanácsot-segítséget kérni. NAD 325 BEE erősítő bekapcsolás után 5-10 perccel a jobb csatornán torzítani kezd néhány percig , majd utána órákig hibátlan és a jelenség csak az újboli bekapcsolás után jelentkezik ismét. Válaszotokat előre is köszönöm: Kerti Mihály. Budapest.
- Falconer85
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Erősítők javítása
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Philips RA 6500 erősítő végfokján elfüstölt egy kondi, pontos értékét szeretném kideríteni, esetleg ha valaki tud hozzá kapcsolási rajzot a nyákon C704 felirat szerepel, a mellette lévő (ép) kondin "100rS" felirat szerepel gyanítom 100nF lehet. Esetleg tudtok-e ajánlani helyettesítő alkatrészt.
Az erősítő egyébként egy Rosita 6000R system része ritka példány lehet mert neten szinte semmi infót nem találtam róla.
Üdv.
Dani
Kedves fórumtársak!
Győrben vagy környékén keresek elektroncsöves erősítő javításában jártas, hozzáértő és megbízható szakit. A válaszokat előre is köszönöm!
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Erősítők javítása
Kedves fórumtársak!
Győrben vagy környékén keresek elektroncsöves erősítő javításában jártas, hozzáértő és megbízható szakit. A válaszokat előre is köszönöm!
Erősítők javítása
Sziasztok,
tegnap este történt, hogy filmnézés közben (közepes hangerőn) a C.A. AZUR 840A (V1) egy hangos reccsenés után megadta magát, "DC ERROR" felirat jelent meg és azóta sem működik. Vártam, hogy kihűljön, hátha akkor rendbe jön, de ugyanaz a felirat és csak a hátsó kapcsolóval lehet kikapcsolni. A leírásában is van erre utalás:
"DC detection Indication - Unit has switched off during operation, display flashes “DC ERROR”. Description - CAP5 offers loudspeaker protection if the output of the amplifier goes to a high constant voltage (DC) because of some internal fault. This is a rare fault although detecting it could just save those expensive loudspeakers. Remedy - Due to the necessary sensitivity of the DC protection circuit, hard clipping of the amplifier may cause DC protection to be triggered. If this fault occurs please switch the unit off, power up again and check operation with a reduced volume level. If the DC fault occurs again please contact your dealer for service."
Értem, hogy védelmi funkciót lát el, de sajnos úgy tűnik nagyobb a baj mert nem javult meg.
Volt már valakinek ilyen jellegű tapasztalata? A termék már nem garanciás, esetleg korrekt szervízt tudtok-e ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Gábor
Ha bekapcsolt a hangsugárzóvédelem egyenfeszfigyelője, az lehet apró gond, de lehet nagy is. A feszültség mértékéből lehet esetleg következtetni a hibára.
Lehet, hogy a DC szervo mászott csak el valami miatt, és néhány száz milivolt van a kimeneten, ami már aktivizálja a védelmet, de lehet a félvezető(k) ment ki, és a teljes tápfesz a kimeneten van. Ezt csak méréssel lehet ellenőrizni.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Erősítők javítása
Sziasztok,
tegnap este történt, hogy filmnézés közben (közepes hangerőn) a C.A. AZUR 840A (V1) egy hangos reccsenés után megadta magát, "DC ERROR" felirat jelent meg és azóta sem működik. Vártam, hogy kihűljön, hátha akkor rendbe jön, de ugyanaz a felirat és csak a hátsó kapcsolóval lehet kikapcsolni. A leírásában is van erre utalás:
"DC detection Indication - Unit has switched off during operation, display flashes “DC ERROR”. Description - CAP5 offers loudspeaker protection if the output of the amplifier goes to a high constant voltage (DC) because of some internal fault. This is a rare fault although detecting it could just save those expensive loudspeakers. Remedy - Due to the necessary sensitivity of the DC protection circuit, hard clipping of the amplifier may cause DC protection to be triggered. If this fault occurs please switch the unit off, power up again and check operation with a reduced volume level. If the DC fault occurs again please contact your dealer for service."
Értem, hogy védelmi funkciót lát el, de sajnos úgy tűnik nagyobb a baj mert nem javult meg.
Volt már valakinek ilyen jellegű tapasztalata? A termék már nem garanciás, esetleg korrekt szervízt tudtok-e ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Gábor
CAMBRIDGE AUDIO 851N | PRIMARE I32 | OPPO 103D | ELAC FS-267 | Pro-Ject 1Xpression Carbon/Goldring 2200MM
- kiskutyauto
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Erősítők javítása
15-20 év körül Onkyo 300 Wattos A-8570-es erőlködő, basszusa megmakkant. Ha letekerem minimumra és a maximum közt minimális különbség hallható, van basszus azért, de nem olyan mint amilyennek kéne lennie... más baja nincs. Gondolom javíttatni kéne, csak kérdés, hogy megéri-e, hol lehet a legbarátibb áron, és az mennyi kb...
Erősítők javítása
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó szerelőt a következőhöz?
A lenti szépséghez sikerült hozzájutnom jó áron. Nincsen semmi baja, remekül működik pár nap teszt után. A nyaralóba szánnám, de előtte azért átnézetném, kitisztíttatnám, esetleg pár apróságot cseréltetnék, ha "elöregedett" benne valami, vagy ha olyan minituning szinten érdemes valamit. Tudtok erre ajánlani olyat, akihez fordulhatok ezzel Budaörsön, XI-XII-I.kerületekben, vagy ezek közelében? Az is cél lenne, hogy ne költsem rá a torony értékének többszörösét.
Előre is köszönöm.
www.retroaudio.hu
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Erősítők javítása
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó szerelőt a következőhöz?
A lenti szépséghez sikerült hozzájutnom jó áron. Nincsen semmi baja, remekül működik pár nap teszt után. A nyaralóba szánnám, de előtte azért átnézetném, kitisztíttatnám, esetleg pár apróságot cseréltetnék, ha "elöregedett" benne valami, vagy ha olyan minituning szinten érdemes valamit. Tudtok erre ajánlani olyat, akihez fordulhatok ezzel Budaörsön, XI-XII-I.kerületekben, vagy ezek közelében? Az is cél lenne, hogy ne költsem rá a torony értékének többszörösét.
Előre is köszönöm.
SONY TA-A1ES
SONY HAP-Z1ES
SONY CDP-X77ES
SONY MDS-JA50ES
+
KLIPSCH RP-280F
SONY HAP-Z1ES
SONY CDP-X77ES
SONY MDS-JA50ES
+
KLIPSCH RP-280F
lacimaci77 HK 870:
Egy német fórumon hasonló hibát boncolgattak, +7 volt feszültséggel a kimeneten.
A táp panelon van öt darab 2,2 ohmos, 1/4 wattos biztosíték elleállás. Valamelyik
megszakadt, nem árulta el, melyik. Én az R17 v. R19-re tippelek.
Erősítők javítása
lacimaci77 HK 870:
Egy német fórumon hasonló hibát boncolgattak, +7 volt feszültséggel a kimeneten.
A táp panelon van öt darab 2,2 ohmos, 1/4 wattos biztosíték elleállás. Valamelyik
megszakadt, nem árulta el, melyik. Én az R17 v. R19-re tippelek.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)