Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

Legjobb esetben is csak ugyanolyan jo lehet. De mivel igy galvanikus kapcsolatot hozol letre a router es Chromecast kozott, ELVILEG rosszabb is lehet. Szoval csak akkor eri meg, ha vételi problémák vannak.

most láttam, hogy a chromecast audiohoz is lehet venni egy egyszerű kütyüt amivel már nem wifi hanem ethernet jelet használ, sőt ahogy látom akár DIY is lehet ilyet összedugni ha valaki nem szánja rá a 20Eur árat. 
Próbálta esetleg valaki, tapasztalat?  Ha még senki akkor ötlet, hogy érdemes-e ezzel próbálkozni, befolyásolja-e a hangot.

linkek google hivatalos adapter:
https://store.google.com/at/product/eth ... t?hl=de-AT

és a diy 

http://digitalgeek.me/blogview.php?id=68

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SSS »

most láttam, hogy a chromecast audiohoz is lehet venni egy egyszerű kütyüt amivel már nem wifi hanem ethernet jelet használ, sőt ahogy látom akár DIY is lehet ilyet összedugni ha valaki nem szánja rá a 20Eur árat. 

Próbálta esetleg valaki, tapasztalat?  Ha még senki akkor ötlet, hogy érdemes-e ezzel próbálkozni, befolyásolja-e a hangot.

linkek google hivatalos adapter:

https://store.google.com/at/product/eth ... t?hl=de-AT

és a diy 

http://digitalgeek.me/blogview.php?id=68

Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: ludy »

Köszönöm a választ !
A rendszerem a hagyományos csöves előerősitő,és tranzisztoros végerősitő,usb nélkül,viszont van egy dac-om amin van usb.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3168
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Én segitséget szeretnék kérni !
Nem régen hallottam a TIDALRÓL,letöltöttem az ingyenes probaverziot,gondolva arra hogy majd kiirom cd-re a nekem tetsző zenéket,és a már meglévő jo minőségű berendezésemen hallgatom. 
Egy computerhez értő ismerősöm tájékoztatott hogy ezeket nem tudom letölteni és kiirni.
A kérdésem a következő van egy ipadom,és a lakásban van vi-fi hogyan tudom megoldani hogy a a rendszeremben tudjam hallgatni a tidalos zenéket?
Elöre is köszönöm a segitséget

Kicsit macerás ugyan, de van mód a Tidal stream rögzítésére:https://www.computeraudiophile.com/ca/b ... ue-Amoeba/

Nem írtad le, milyen rendszered van, de ha valamelyik eleme ismeri az airplayt, akkor az Ipadról egyszerűen airplay segítségével átlövöd a zenét a rendszeredre.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: ludy »

Én segitséget szeretnék kérni !
Nem régen hallottam a TIDALRÓL,letöltöttem az ingyenes probaverziot,gondolva arra hogy majd kiirom cd-re a nekem tetsző zenéket,és a már meglévő jo minőségű berendezésemen hallgatom. 
Egy computerhez értő ismerősöm tájékoztatott hogy ezeket nem tudom letölteni és kiirni.
A kérdésem a következő van egy ipadom,és a lakásban van vi-fi hogyan tudom megoldani hogy a a rendszeremben tudjam hallgatni a tidalos zenéket?
Elöre is köszönöm a segitséget

gezu79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: gezu79 »

Egy ilyennel, bár szerintem drága hozza!
http://hangzasvilag.hu/elac-aptx-bluetooth-vevoegyseg/
-Heed Obelisk Si3, Heed Obelisk X2, Heed Obelisk DA, Heed Obelisk DT, Heed Enigma 5
-TMP Triton, TMP DAC, SOL Kolibri

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 44

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: melczeradam »

Nyilván, ha tud fogadni bluetooth jelet, bármilyen bluetooth képes eszközről "átlőhetsz" vele bármilyen audio jelet.Csak a bt 200-as modul beszerezhetetlen.Kicsit elhamarkodtam a vásárlását.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

A bt 200-as modullal tudná ugye?

Nyilván, ha tud fogadni bluetooth jelet, bármilyen bluetooth képes eszközről "átlőhetsz" vele bármilyen audio jelet.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

N-50 vagy N-50A? Az előbbi nem tudja ezeket.A bt 200-as modullal tudná ugye?

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

N-50 vagy N-50A? Az előbbi nem tudja ezeket.Sima N50..Köszi a válaszod.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok!
Van egy Pio N50-es hálózati lejátszóm
,de nem tudom hogyan szólaltatható meg rajta a Spotify,Tidal.
Esetleg valaki tudna segíteni ebben?
Köszi.

N-50 vagy N-50A?  Az előbbi nem tudja ezeket.
BARTIMEX AUDIO Honlap

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok!
Van egy Pio N50-es hálózati lejátszóm
,de nem tudom hogyan szólaltatható meg rajta a Spotify,Tidal.
Esetleg valaki tudna segíteni ebben?
Köszi.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

ja ja , ez Én volnék, és a feleségem persze

Tudom, csak személyiségi jogokra való tekintettel nem akartalak név szerint említeni

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: arn »

Koszonom a segitseget, egy yamaha wxct beprobalok, ha hangilag bejon, ezzel par masik dolgot is ki tudok probalni, amit egy elofokkal mar regota szeretnek.

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Peger »

Én tudnám ajánlani a Linn Sneaky DS-t. Kell egy PC egy Jriverrel vagy Roon-al, egy mezei cat kábel és valamilyen bfa vagy z csatis hf kábel és csók. De használhatod a Linn apokkal is. 20-25 négyzetméterre egy normál érzékenységű hangfallal elég. Bombabiztos, atomstabil és a hangja sem okoz csalódást, ha azt vesszük, hogy kb. 250-ért (használtan) egy komplett rendszert kapsz. Azért kérdeztem a teljesítményt, mert 2*20W 4 Ohmon. Én a Heed Bee falaimat hajtottam vele, az új tulaj JPW Sonata mellett használja. Annyira tetszik nekik, hogy még a feleség is elkezdett zenét hallgatni. Subwoofert is lehet kötni rá, mert van rca kimenete.
ja ja , ez Én volnék, és a feleségem persze
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

arn
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

ez a kis yamaha erdekesen hangzik... ezzel lehet meg lehetne normalisan hajtani egy aktiv dobozt is.  a hangeroszabalyzo digitalis, de 48 bites (288.99 dB dinamikatartomany).

Rated Output Level / Output Impedance
• PRE OUT (1 kHz) 2.0 V/470Ω
Maximum Output Level
• PRE OUT (0.9% THD, PRE AMP / PLAYER mode, Gain offset +6 dB) 4.0V

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: tonya »

Nos ha van 4311-ed, próbáld ki egy csövessel ha még nem próbáltad, elég egy 2*15 wattos is már, tudom mert nekem is van mindkettő.
Ok ! Elnézést.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

arn
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Nos ha van 4311-ed, próbáld ki egy csövessel ha még nem próbáltad, elég egy 2*15 wattos is már, tudom mert nekem is van mindkettő.

itt nem egy csovesrol volt szo, hanem egy digitalis erositorol.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: tonya »

negy par dobozom is van (jbl 4311, sonata, sintra, meg egy masik jpw), de igy en is max a sonatara kotnem azt ra aktualisan a 4311 a favorit, ahhoz tuti keves lenne, foleg, hogy hallottam, hogy mit tud egy igazan combos pa erositovel.

amugy a megkozelites szimpatikus.

amit aktualisan hallgatsz - Pioneer SC2022 - milyen zenere?

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

a preamp resze franko (bar gondolom digitalis, es nem analog) - van mas streamer is preouttal?

Cocktail audio n15 talán? Lehet csak a fejhallgató szabályzott, nem vok 100% biztos.

http://www.hifipiac.hu/hirek/1383-cockt ... es-usb-dac

Vess egy pillantást még erre:

https://www.paradigm.com/products-curre ... e=overview

2*100W, Anthem ARC szobakorrekció, asszem 180 körül van.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

a preamp resze franko (bar gondolom digitalis, es nem analog) - van mas streamer is preouttal?

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

arn
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

szerintem beprobalkozok egy n50aval egyelore, aztan meglatjuk milyen a mostani gepes-dacos felallashoz kepest. van ennek vmi normalisabb alternativaja hasonlo arban?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

alapvetoen nekem sincs mar tul sok elvarasom - eleg ha fileszinten tudok bongeszni, rabokni egy albumra, es abbol csinal playlistet. de van nehany app, amelyik erre sem kepes normalisan

egy dlna képes hálózati lejátszóhoz nem kell feltétlenül a gyári appokat használni. jriver akármilyen dlna képes cuccal együtt tud működni és akkor mehet a jriver/jremote vagy jriver/gizmo kombó. de gondolom a roon-ra is igaz ez.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

alapvetoen nekem sincs mar tul sok elvarasom - eleg ha fileszinten tudok bongeszni, rabokni egy albumra, es abbol csinal playlistet. de van nehany app, amelyik erre sem kepes normalisan

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”