Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6189

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Lemezjátszón nincs koax csatlakozó, valamit nagyon rosszul kötöttél össze.
Szerintem beépített phono (RCA) csatikat értette alatta.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok, kis segítség kellene előre is köszönöm! Adottak a masinák Thorens 160super, creek OBH-15.  A kivezetett vézna csatlakozókat használom, mert a coax kimeneteken zúg a muzsika veszettül, adott a kérdés MIÉRT Köszönöm! üdv!
Lemezjátszón nincs koax csatlakozó, valamit nagyon rosszul kötöttél össze.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Akkor marad valaki hozzáértő szerelő,mert én nem nyúlok bele,se műszerem,se képzettségem ehhez.A kérdés,hogy érdemes e vele foglalkozni,vagy csere?
Nekem is van egy hasonló Dual-om, egy 701-es, a javítás nem drága, csak pár kondit kell cserélni és feltehetően még sokáig teszi majd a dolgát, kár lenne eladnod. 

gruppensax
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gruppensax »

Sziasztok, kis segítség kellene előre is köszönöm! Adottak a masinák Thorens 160super, creek OBH-15.  A kivezetett vézna csatlakozókat használom, mert a coax kimeneteken zúg a muzsika veszettül, adott a kérdés MIÉRT Köszönöm! üdv!

kalmanlorant
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kalmanlorant »

Igazad lehet. A tápegység "elgyengülése" gyakoribb hibajelenség, mint a motorhiba.
Akkor marad valaki hozzáértő szerelő,mert én nem nyúlok bele,se műszerem,se képzettségem ehhez.A kérdés,hogy érdemes e vele foglalkozni,vagy csere?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Inkább a tápegységét kell átvizsgálni, különös tekintettel a kondikra. Én még nem hallottam hibás motorról, nem szokott elromlani.

Igazad lehet. A tápegység "elgyengülése" gyakoribb hibajelenség, mint a motorhiba.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

kalmanlorant
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Akkor, tányér le és nézd meg, hogy mennyire könnyű forgatni kézzel az orsót. Nagyon minimális ellenállás ami megengedett, de sajnos pont az ilyen problémák azok, amit igen nehéz így távolról orvosolni. Annak tudatában, hogy DD és nehezen indul, sajnos gond lehet a motorral is.
Valamennyi ellenállása van a dolognak,de nem érzem szorosnak.lemez lejártakor kb 10-15 mp alatt áll meg a tányér,lejátszás közben a legkisebb ráhatás is,pl portalanitó ecset fordulatszám eséshez vezet,viszonylag könnyen meg is állítható.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Akkor, tányér le és nézd meg, hogy mennyire könnyű forgatni kézzel az orsót. Nagyon minimális ellenállás ami megengedett, de sajnos pont az ilyen problémák azok, amit igen nehéz így távolról orvosolni. Annak tudatában, hogy DD és nehezen indul, sajnos gond lehet a motorral is.
Inkább a tápegységét kell átvizsgálni, különös tekintettel a kondikra. Én még nem hallottam hibás motorról, nem szokott elromlani.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Direct drive-os :-)

kalmanlorant
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Nem kellett volna befújni. Nem fújkálunk semmit a lemezjátszóban...  Csináld azt, hogy vedd le szíjat és pörgesd meg a tányért. Ha nagyon lassan lassul, akkor elfogadható az orsó kenése.

Direct drive-os :-)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Egy kis segítségre lenne szükségem.Lenne egy kicsit gyengélkedő dual 604 lemezjátszóm.Nem olyan rég vettem,kicsit ki lett pofoztatva(kábelcsere,új tű).Vásárláskor állt rajta a lemeztányér alatt egy kis maszat,a kérdésemre a tulaj azt mondta,hogy csak befújta ,hogy meg legyen kenve.....

Nem kellett volna befújni. Nem fújkálunk semmit a lemezjátszóban...  Csináld azt, hogy vedd le szíjat és pörgesd meg a tányért. Ha nagyon lassan lassul, akkor elfogadható az orsó kenése.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1194

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

általában beszéltem a kb 1995 óta egyre több rosszul kevert cd-ről

egy rhcp californication egy csúcs cd lejátszón is okádék

Biztosan. Nekem meg vannak egész friss magyar cd-im és nagyon jók.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sound! Te figyelsz arra, hogy kitől kérdezel? Miért nem olvasol vissza több hozzászólást?
Ja, ezt elnéztem.

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: antizigün »

Te milyen cd játszót hallgatsz, hogy egy Dual 505 om10- el ennyivel jobb?!
általában beszéltem a kb 1995 óta egyre több rosszul kevert cd-ről

egy rhcp californication egy csúcs cd lejátszón is okádék

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A választott: DUAL CS-505-3 Ortofon OM-10 hangszedővel....

Gergő,
Inkább egy jobb hangszedőt szereltess bele, az a felirat ráér...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sound! Te figyelsz arra, hogy kitől kérdezel? Miért nem olvasol vissza több hozzászólást?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sokkal másabb a hangzása, mint a CD-nek.

az esetek 95%-ban más master megy az LP-re. A CD-n alig van dinamika, az eredetileg halk és hangos részek szinte egyforma hangerejűek. ez lehet hogy jól jön autópályán, hogy minden részlet hallható, de az otthoni cd hallgatás élményét megöli

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: antizigün »

Sokkal másabb a hangzása, mint a CD-nek.

az esetek 95%-ban más master megy az LP-re. A CD-n alig van dinamika, az eredetileg halk és hangos részek szinte egyforma hangerejűek. ez lehet hogy jól jön autópályán, hogy minden részlet hallható, de az otthoni cd hallgatás élményét megöli

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Gergoland »

Sziasztok!

Végül hosszas vívódás, utánajárás és keresgélés után megvettem életem első lemezjátszóját.

A választott: DUAL CS-505-3 Ortofon OM-10 hangszedővel.

Ma délután jött meg, de azóta folyamatosan zenét hallgatok rajta. Sokkal másabb a hangzása, mint a CD-nek. A látványt pedig egyszerűen imádom, olyan régies, de mégis tökéletes. Lassan már 2 órája csak Neoton Família megy rajta, mert óriás a változás a bakelit lemez és a YouTube verzió között, természetesen az LP javára.

Esetleg, ha valaki tudna abban segíteni, hogy az egész lejátszó szinte új állapotú, csak sajnos már az előző tulaj is az Audiophil Concept logó nélkül vette, amit én most pótolni szeretnék. Valaki nem tudna esetleg egy ilyet keríteni nekem? Nincs-e ilyen embléma valakinek?

Üdvözlettel: Gergő

c12
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: c12 »

Üdv!

Egy régi problémát kellene felderíteni, azt hittem a pickup a ludas, de most teljesen új tű van a technics lejátszóban.
Szóval a lemezjátszó van összekötve a NAD PP phonoval (RCA + GND ugye), eddig nincs is gond, mivel fejhallgatóval teszteltem a jobb meg a bal csatornát és korrektül szól, de ahogy az NAD phonto-t rákötöm a Vincent SV-129 stereó erősítőre elkezd búgni és csak az egyik csatorna szól.
Mitől lehet és mi rá a megoldás?

Köszönöm!

Sikerült fényt deríteni a hibára, nem volt egy potenciálon a föld és az árnyékolás (jól mondom?).
Hasonló dolgot kellett eszközölnöm, viszont az egyik csatorna még mindég halkabb mint a másik, és minimális búgás van. Valószínű a vezetékelést kellene megreformálni.
Szeged körül van esetleg valaki aki vállal vezetékcserét?

kalmanlorant
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Lenne egy kicsit gyengélkedő dual 604 lemezjátszóm.Nem olyan rég vettem,kicsit ki lett pofoztatva(kábelcsere,új tű).Vásárláskor állt rajta a lemeztányér alatt egy kis maszat,a kérdésemre a tulaj azt mondta,hogy csak befújta ,hogy meg legyen kenve.Na most egy ideig nem tudtam használni erősitő hiányában,aztán most elindítottam volna,de nem pörög fel.Viszont ha belendítem,felveszi szépen a sebességet,és végig is játsza a lemezt.Létezhet ,hogy beragadt a szmötyi vagy egyéb gondja lehet?Kár lenne érte,mert ritka is,tetszik is a dizájnja,hangja.Igaz,egy új plexi nem ártana neki,mert törött.Érdemes vele foglalkozni,van,aki át tudná nézni ,javítani,vagy csere?Egy thorens td280 milyen irányú váltás lenne?
Válaszotokat előre is köszönöm!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Eszedbe ne jusson a Systemdeket lecserélni Projektre! Inkább egy jó kart meg hangszedőt hozzá!

Egyetértek Veled!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Van valakinek tapasztalata az uj Pro-ject The Classic lemezjatszoval kapcsolatban? Szeretnek lepni felfele analog teren, jelenleg egy Systemdek IIX porgetom van, alap Jelco karral. Elorelepes lenne? Vagy inkabb mas iranyba induljak? Egy biztos, fuggesztett/csillapitott deszka johet csak szoba.
Eszedbe ne jusson a Systemdeket lecserélni Projektre! Inkább egy jó kart meg hangszedőt hozzá!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2490

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: supravox »

Sok jóra ne számíts a kommentek terén! Itt szeretik szidni a Pro-Ject-et nagyon! ( De azért kíváncsi vagyok én is.)Én nem szidom de sose vennék:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Ez is szép :-))
a te lejátszód ?

Egy sírköves tök jól megélne itt a fórumból is
..télen úgysin elég munkájuk...dolgozhatának a fórumnak is:D

Köszönöm igen

volt/van, egy "sírköves" már nem is tudom pontosan, aki nagy sikerrel adta el a gránit lapokat hangsugárzók alá.
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”