Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
Dragonweed is azt mondta/írta, hogy amelyik doboz kettős kábelezhető, az jobban szól úgy, mindig. Eddig is elhittem Neki, eddig minden bejött amit mondott.
Most hogy Te is írod, tudva hogy Te sokkal visszafogottabban ítélsz, mint én, még egy biztos pont.
Hát, a visszafogottság most nem annyira tettenérhető, visszaolvasva kicsit gyerekesnek tűnik a lelkesedésem Pedig már nem hifizek De hát ez van, még mindig lázba tud hozni ez az egész. Nyilván kb. 3 nap alatt megszokom, de nem baj, nekem megérte, alig várom, hogy holnap újabb lemezeket hallgassak meg Amúgy köszi szépen a bizalmat, szoktam olvasni Dragonweed topikját, nagyon szimpatikus az egész hozzáállása a dolgokhoz...
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Kábelezzünk
Kis kedvcsinálónak szánom az alábbi bejegyzést
Ezer éve nem próbáltam a kettős kábelezést, de nemrég Vikunya fórumtársnak köszönhetően kaptam egy ugyan olyan kondo ksl spcII. kábelt, mint amit kb. 8 éve használok hf kábelnek. Emlékeim szerint nem mindig volt egyértelmű a kettős kábelezés előnye, hát, most teljesen egyértelmű. Szkeptikusan álltam hozzá, nem is volt semmilyen elvárásom, (főleg azért vettem, hogy ha nem válik be, akkor a rövidebb ksl tápokat majd hosszabbra cseréljem) indítottam, és néztem magam elé, kezem a léptető gombon, de nem tudtam megnyomni Meglepően nagy felbontás növekedés, egyszerűen még több apró árnyalat bukkant fel, atom stabil, pedig a VcII ic kábel óta már nagyon kimunkált, életszerű hangszerhangok vannak, de ez tovább nőtt, várakozáson felüli állapot, bármit rakok be. Friss az élmény, ma próbáltam először, negatív hatása semmi sincs, szóval annyira egyértelmű, hogy gondoltam megosztom Veletek, hátha pár ember kedvet kap, már megérte. Persze ksl volt a jumper is, és mégis ez van...
Dragonweed is azt mondta/írta, hogy amelyik doboz kettős kábelezhető, az jobban szól úgy, mindig. Eddig is elhittem Neki, eddig minden bejött amit mondott.
Most hogy Te is írod, tudva hogy Te sokkal visszafogottabban ítélsz, mint én, még egy biztos pont.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
Kis kedvcsinálónak szánom az alábbi bejegyzést
Ezer éve nem próbáltam a kettős kábelezést, de nemrég Vikunya fórumtársnak köszönhetően kaptam egy ugyan olyan kondo ksl spcII. kábelt, mint amit kb. 8 éve használok hf kábelnek. Emlékeim szerint nem mindig volt egyértelmű a kettős kábelezés előnye, hát, most teljesen egyértelmű. Szkeptikusan álltam hozzá, nem is volt semmilyen elvárásom, (főleg azért vettem, hogy ha nem válik be, akkor a rövidebb ksl tápokat majd hosszabbra cseréljem) indítottam, és néztem magam elé, kezem a léptető gombon, de nem tudtam megnyomni Meglepően nagy felbontás növekedés, egyszerűen még több apró árnyalat bukkant fel, atom stabil, pedig a VcII ic kábel óta már nagyon kimunkált, életszerű hangszerhangok vannak, de ez tovább nőtt, várakozáson felüli állapot, bármit rakok be. Friss az élmény, ma próbáltam először, negatív hatása semmi sincs, szóval annyira egyértelmű, hogy gondoltam megosztom Veletek, hátha pár ember kedvet kap, már megérte. Persze ksl volt a jumper is, és mégis ez van...
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Kábelezzünk
Egyetértek. Viszont a rendszerek erre való érzékenysége és az egyének "csápjai" eltérőek lehetnek, ezért is marad ez örök vita tárgya.
Ez igaz. Attól függetlenül a zenének,jobban mondva hangszereknek illene jól megszólalni.
és sajnos ezt nagyon kevés helyen hallottam. És ez nem mindig kábel vagy a rendszer árával párhuzamos.
Sokan szidják a cd-t vagy a kábeleket,de csak azért mert sosem hallotak még jót. .......
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 670
Kábelezzünk
A T3 nem igazán HiFi kábel, inkább házimozihoz szántam,
most már úgyis mindegy, de ez az infó új nekem.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kábelezzünk
. Franc se akar kábelt hallgatni.
Érdekes én zenét szoktam hallgatni.
Aki akarja érti.
Én meg átkábelezném úgy a rendszered 2 perc alatt, egyből nem hallgatnál zenét.
Kábelezzünk
Nem készítek kábelt, kábelfüggő sem vagyok, ellenben tapasztalataim alapján a kábeleknek...nagyobb jelentőségük van a kapott hang...szempontjából, mint amennyire azokat fontosnak tartják.
Egyetértek. Viszont a rendszerek erre való érzékenysége és az egyének "csápjai" eltérőek lehetnek, ezért is marad ez örök vita tárgya.
.
Kábelezzünk
Sajnos be kellett látnom, hogy az a rendszer, ami tök alap kábelekkel (értsd műanyag PC-s drót szint) nem szól jól, nincs rendben tonálisan, az semmilyen kábel varázslattal nem lesz jó csak jobb vagy máshogy rossz. Sajnos a még megfizethető (átlagember számára) kábelek több hibát hoznak a rendszerbe sokszor, mint amit megoldanak. Főleg, ha egységes a kábelezés, mert akkor ugye összeadódnak a dolgok és az néha nagyon tud fájni. Olyan kábel kéne, ami az alaphoz képest, csak a felbontást növeli és semmi mást nem csinál. Franc se akar kábelt hallgatni.
Kábelezzünk
Kondo a mesterséges kábelöregítést használja, Rudolf eleve a 30 éves, természetes úton létrejött öregedés eredményét használja ki.
Ez az egész történet a zaj elnyomásról szól, nem pedig az áram ellátásról.
Rudolf 30 éves öregedése hogyan nyomja el a zajt? A zajt (milyen zajt) mivel nyomjuk el (spektrum, mértékegység, stb...)? Választhatunk-e erre a célra nem réz kábeleket is? Ha nem réz, akkor is segít a Demag(óg)netizálás?
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
Kábelezzünk
Nem készítek kábelt, kábelfüggő sem vagyok, ellenben tapasztalataim alapján a kábeleknek (és egyéb kiegészítőknek) sokkal nagyobb jelentőségük van a kapott hang (és kép) szempontjából, mint amennyire azokat fontosnak tartják.
Ez is csak egy vélemény (azaz több évtizednyi megtapasztalás)
Ezt annak fényében elég nehéz bizonyítani, hogy a többség szerint ami digitális, annak mindegy a kábel, minden mindegy, mert hiszen egyesek és nullák. Analóg vonalon is ugyanez a fáma, csak ahhoz nincs betanult slágerérv. Ironikus, hogy a szkeptikusság miatt szorul bizonygatásra, de ugyanemiatt marad is egy állandó meggyőződési szinten, az egymástól ellesett "tapasztalás" erősebb, mint holmi elvont vudu mantrák. Azt volna jó megtanulni, hogy nem szükséges hidat képezni a 2 tábor között. Nekem eddig ez még nem sikerült. Sok bajtól és súrlódástól megmentené a résztvevőket. De a kommunikációs- és élménymegosztási ösztönt, a plafonszakító marhaságok elhagyásának képességét is nehéz kiírtani, ezekre már nem vágnám rá csípőből, hogy feltétlenül elnyomandók, irtandók.
Kábelezzünk
Az viszont jól látszik, hogy aki csak kábelt készít, az általában rendkívüli fontosságot tulajdonít neki. Többet, mint amennyit a teljes rendszer szempontjából jelentene szerintem.
Nem készítek kábelt, kábelfüggő sem vagyok, ellenben tapasztalataim alapján a kábeleknek (és egyéb kiegészítőknek) sokkal nagyobb jelentőségük van a kapott hang (és kép) szempontjából, mint amennyire azokat fontosnak tartják.
Ez is csak egy vélemény (azaz több évtizednyi megtapasztalás)
longkft.hu/audioblog/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
T3 nekem nem igazán jött be erősítőben sem, de még sub-hoz sem. Rudolf 3-4 tápkábelénél viszont jobb volt.
De próbálj ki egy T1-et, az nagyon jó kábel, persze ha nem kell elfedni a rendszerben ezt-azt.
A T3 nem igazán HiFi kábel, inkább házimozihoz szántam, ott sokszor jól jött a kevésbé analitikus hangzása és kissé terjengős basszusa. A készülékekhez mellékelt, gyakran gagyi tápkábelek olcsó alternatívája volt, a gyártása megszünt. A T1 és a LuXor más kategória.
- GTomi
- V.I.P.
Kábelezzünk
T3 nekem nem igazán jött be erősítőben sem, de még sub-hoz sem. Rudolf 3-4 tápkábelénél viszont jobb volt.
De próbálj ki egy T1-et, az nagyon jó kábel, persze ha nem kell elfedni a rendszerben ezt-azt.
nem fogok mostanában változtatni, úgy érzem, most helyén vannak a dolgok.
nyilván olvasgatva a különböző topikok (mind jó és rossz értelemben vett) agymenéseit, ha nem áll le az ember, akkor csak bedarálja a dolog és mindig azt hiszi, hogy egyre jobb lesz, ha ezt vagy azt cserélget.
itt persze a kábelekre gondolok, mert én is azt gondolom, hogy kell a jó, de azok folyamatos cserélgetésével nem jön el a nirvana, bármennyire szeretnénk.
emlékszem, mikor aq1 ic kábel bekerült a rendszerembe (8 éve talán, és azért nem kerül ki, mert nyilván vmiért jó nekem), nagy volt a hallható változás számomra.
persze aztán megszokta az ember, de most kezdjek el újra és újra keresgélni, új kábeleket kipróbálni, hogy hú, meg ha, néhány hónap múlva meg már "megszokott" lesz és kezdjem elölről, keresgélve az újabb hallható változást ?
hivox erősítő és hangfal között hivox hfalkábel, hivox tápkábel(ek), máshol bigdewil féle kábelek (lp/phono), fapaci y usb gold (pc/dac), és hidiamond kábelek (dac/cd).
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kábelezzünk
saját tápkábel tapasztalat: volt egy t3-am (fapaci), az egy régebbi dac-hoz (mhdt labs, philips thd 1543-as chip), jelentősen hallható volt a változás, utána lett rövid időre egy zero 09 dac, ott is hallható volt, bár mezei tápkábellel is próbáltam, de így visszagondolva sokszor az volt az érzésem, hogy jobbnak szeretném hallani...
aztán mikor meg lett fülelek erősítője próbaképpen a sajátjával és a t3-al is próbáltam, ott meg semmit nem tett hozzá.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Kábelezzünk
teljesen egyetertek. lehet a kabeleknek szerepe, csak nagyon el van tulozva
Nálam kb 20 évig ugyanaz a kábel volt használva, mert tudtam hogy a cd és erősitő "tuningjával" sokat tudok előre lépni.
Majd mikor úgyéreztem hogy jó úton járok és tetszett a kapott hang ,csak akkor vettem új IC és táp kábelt.
ami szerencsére azt hozta amit szerettem volna,sőt bőven felülmulta a várakozásaimat és sokkal olcsóbb volt mintha feljebb léptem volna egy nagyobb kategoriába, amúgy sincs kedvem elemenként több száz ezreket kifizetni.....
Látszolag ugyanazt hallgatom most is mint 6 évvel ezelőtt, de a hangzás rengeteget javult azóta.
Ez mellett van 2 rendszerem is amik sima gatyamadzaggal vannak összekötve és remekül szólnak.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
- GTomi
- V.I.P.
Kábelezzünk
/Egy ismerősöm közel jár ehhez a dilihez, IC kábeleit pakolja maga elé, és amikor zenét vált, akkor szalad átdugni egy másik fajtára. Kizárt dolog, hogy a zenét a zenei tartalom miatt szereti, a szeretett kábeleihez keresgél ahhoz passzoló hangzásokat./
sok fura dolgot olvasott itt már az ember, számomra egy újabb gyöngyszem a fenti
eddigi tanulmányaim szerint, nem kellene a jobb és egységesebb hangzás miatt egy ideig bejáratni a komplett cuccost, ha kábelt, kábeleket cserél az ember?
______
saját tápkábel tapasztalat: volt egy t3-am (fapaci), az egy régebbi dac-hoz (mhdt labs, philips thd 1543-as chip), jelentősen hallható volt a változás, utána lett rövid időre egy zero 09 dac, ott is hallható volt, bár mezei tápkábellel is próbáltam, de így visszagondolva sokszor az volt az érzésem, hogy jobbnak szeretném hallani...
aztán mikor meg lett fülelek erősítője próbaképpen a sajátjával és a t3-al is próbáltam, ott meg semmit nem tett hozzá.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Az viszont jól látszik, hogy aki csak kábelt készít, az általában rendkívüli fontosságot tulajdonít neki. Többet, mint amennyit a teljes rendszer szempontjából jelentene szerintem.
Akárhogy is gondolkodom, ez csak egyetlen emberre igaz itt. A felhasználók között persze sokan beletekeredtek a kábelek, csatlakozók útvesztőjébe, de ez egy másik történet.
Kábelezzünk
Sok éve gyártok kábeleket és egyáltalán nem tartom kiemelkedő fontosságú láncszemnek őket.
Talán azért, mert hangmérnökként más szemszögből is látod az egész helyezetet, és az sem elhanyagolható, hogy kábelen kívül mással is foglalkozol vagy készítettél már (pc, usb, hangfal, stb.). Ez utóbbi szintén látókör tágító hatású szerintem. De én csak mint kívülálló gondolom ezt.
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Kábelezzünk
"A hímvessző mérete elhanyagolható az örömszerzés szempontjából, kivéve, ha kicsi." No de kinek és mennyire?
Evvel elérkeztünk az audio hangminőség hiszterézis elmélethez, ami alapvetően gyakorlati tapasztalatokon alapul.
Később majd kifejtem...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Mindenkinek az a legfontosabb, amivel foglalkozik. Ha egy erősítő gyártót kérdezel, természetesen az erősítő lesz a lánc legfontosabb része.
Sok éve gyártok kábeleket és egyáltalán nem tartom kiemelkedő fontosságú láncszemnek őket.
Kábelezzünk
Mindenkinek az a legfontosabb, amivel foglalkozik.
Ha egy erősítő gyártót kérdezel, természetesen az erősítő lesz a lánc legfontosabb része. És így tovább.
Nekem az a véleményem, hogy az otthoni hangvisszaadás egy rendszer, és minden eleme egyformán fontos (kábel, erősítő, források, hangfal).
A felvételre nincs ráhatásunk, ezért azt nem veszem ide. Esetleg ha több kiadása van egy lemeznek, és ismert, hogy valamelyik jobb, akkor lehet azt választani. Nem vitatom, hogy meghatározza a hallott hangot, de rendszerépítés szempontjából ez egy adottság, amin nem lehet változtatni. Ellenben kábelen, erősítőn, forrásokon, hangfalon lehet változtatni, és persze az akusztikát sem érdemes elhanyagolni
reszben ertek egyet :-)
értem a marketing szempontokat is.
de vitatom, hogy a felvetel adottsag. ugyanugy, mint a keszülek. mindegyiket magunk valasztjuk ki, igen keves mü van, amiböl csak 1 felvetel erhetö el.
lehet több keszülekünk (egyik sem tökeletes, a valtozatossag gyyönyörködtet), es több felvetelünk is.
nekem adott mü felveteleiböl is jonehany esetben több van, es hangsugarzobol is van 5 par, fülesböl 4, ...
Kábelezzünk
Mindenkinek az a legfontosabb, amivel foglalkozik.
Ha egy erősítő gyártót kérdezel, természetesen az erősítő lesz a lánc legfontosabb része. És így tovább.
Nekem az a véleményem, hogy az otthoni hangvisszaadás egy rendszer, és minden eleme egyformán fontos (kábel, erősítő, források, hangfal).
A felvételre nincs ráhatásunk, ezért azt nem veszem ide. Esetleg ha több kiadása van egy lemeznek, és ismert, hogy valamelyik jobb, akkor lehet azt választani. Nem vitatom, hogy meghatározza a hallott hangot, de rendszerépítés szempontjából ez egy adottság, amin nem lehet változtatni. Ellenben kábelen, erősítőn, forrásokon, hangfalon lehet változtatni, és persze az akusztikát sem érdemes elhanyagolni
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Kábelezzünk
...nekem az a véleményem, a jó hang alapja a felvétel, ...Erre az alapra rétegződik az otthoni rendszer több elemből álló képessége forrástól a hangsugárzóig, de azután is folytatódik a helység akusztika és befogadó személy fiziológiai és zene-mentális állapotáig....
Ebben alapnak, zenei-hangzás meghatározó tényezőnek kiemelni a hálózati kábelt, finoman mondva félrevezető, durvábban mondva, hazugság.
Kábelezzünk
...Ez az egész történet a zaj elnyomásról szól, nem pedig az áram ellátásról.
ezt masok is elismerik ? (en csak erdeklödökent, sem elmelet szerint, sem eddigi sajat tapasztalat szerint nem "kabel-hivökent" kerdezem)
akkor a tapkabel a fali aljzattol a keszülekig csökkentse, szüntesse meg a tapjelen levö zavarokat. miert lenne ez a feladat keszülekfüggö ? bejön a tiszta aram + zaj a tapkabelbe, szüntesse meg a zajt es a masik vegen jöjjön ki a tiszta aram.
...legfeljebb akkor keszülek/keszülek tapellatasa függö, ha a tapkabel tökeletlen, nem tud csak bizonyos (a tapon levö) zajokat csökkenteni, es egyik fajta tapkabel egyik fajta zajt, masik egy masik fajta zajt tud jobban csökkenteni, es egyik keszülek tapja egyik zajra erzekenyebb, vagy masikat maga is szüri, masik keszülek meg masik zajra erzekenyebb, illetve tapja egy ujabb fajta zajt kepes csökkenteni.
ezek szerint egy "jo" tapellatas utan mindegy a tapkabel (csak ne szedjen fel zajt a környezetböl)