Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Kábelezzünk
Nem értem, hogy ezt a képet miért teszed ide hasonlítási alapnak?
Valószínű, hogy több eret tartalmaz mint Klotz...
Nem kétlem, hogy tetszik a hangja így is, de meglehet ha úgy kötöd be ahogy javasoltuk, talán még jobb is lehet.
Mindenkit a segítő szándék vezérelt, ezt próbáld megérteni.
Félreérted. Én csak azt írtam, hogy egyik belső vezetőt sem fogom az árnyékoláshoz kötni... valahogy így inkább >>> lásd: http://www.takefiveaudio.com/contents/32-slphono
ui. ugyanilyet meglehet építeni a Klotz-al is...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Kábelezzünk
Így biztos hogy nem...
inkább ez a verzió:
Nem értem, hogy ezt a képet miért teszed ide hasonlítási alapnak?
Valószínű, hogy több eret tartalmaz mint Klotz...
Nem kétlem, hogy tetszik a hangja így is, de meglehet ha úgy kötöd be ahogy javasoltuk, talán még jobb is lehet.
Mindenkit a segítő szándék vezérelt, ezt próbáld megérteni.
Kábelezzünk
Mitől korrektebb?
A csavart érpár további járulékos árnyékolást jelent, ha mondjuk a kék vezetéket
jelföldnek használod. Ennek pont fonónál van jelentősége, ahol egyébként is óvjuk
a mikrovoltokat.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Kábelezzünk
(tessék figyelmesebben olvasni)
Úgy gondolom úgy tettem, de nem láttam hogy írtál ilyesmit.
Mindenesetre ha tetszik így akkor ok, csak én ilyen bekötést még nem láttam soha.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11024
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Mitől korrektebb?
A másiknál. A Klotz MC5000 egy szimmetrikus mikrofonkábel csavart érpárral, kettős rézharisnya árnyékolással. Ha tisztában vagyunk a szimmetrikus jelvezetés előnyeivel, nem célszerű ezt kidobni az ablakon és az árnyékoló harisnyát jelvezetésre használni. De ismétlem, a jel így is átmegy a madzagon, tehát nem követtél el semmi ordas hibát, csak a felhasznált kábel előnyeit nem használtad ki.
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Véleményem szerint sem jó így.
Annak idején (mások megkérdezése után) én így csináltam említett kábellel a bekötést:
RCA1.jpg
Kicsit gyermeteg rajz, de remélem értelmezhető.
A piros pont a forrás oldalt jelöli.
Így biztos hogy nem...
inkább ez a verzió:
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Mindkét megoldás működik, csak az egyik korrektebb és ott van 2 hozzászólással lejjebb.
Mitől korrektebb?
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Így is meglehet csinálni, de értsétek meg, hogy most nem ez volt a cél. Amúgy is, van még pár méter ebből a vezetékből, kipróbálom máshogyan is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ha már ennyi időt rááldoztál, miért nem a megoldást írtad le?
Mindkét megoldás működik, csak az egyik korrektebb és ott van 2 hozzászólással lejjebb.
Kábelezzünk
Nyilván megszólal így is, csak nem az igazi.
Ha már ennyi időt rááldoztál, miért nem a megoldást írtad le?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Uraim! Aszimmetrikus fonó kábel építése volt a cél.
Nyilván megszólal így is, csak nem az igazi.
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Uraim!
Aszimmetrikus fonó kábel építése volt a cél.
Értem?
(tessék figyelmesebben olvasni)
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Kábelezzünk
Engedjétek meg, hogy teletoljam fotókkal az oldalt.
Biztos jó így a bekötés? Én biztos úgy csináltam volna hogy a kék és a piros burkolatú ér vigye a jelet( az árnyékolás meg akár lehet opcionális is).
Véleményem szerint sem jó így.
Annak idején (mások megkérdezése után) én így csináltam említett kábellel a bekötést:
Kicsit gyermeteg rajz, de remélem értelmezhető.
A piros pont a forrás oldalt jelöli.
Kábelezzünk
Engedjétek meg, hogy teletoljam fotókkal az oldalt...
Biztos jó így a bekötés? Én biztos úgy csináltam volna hogy a kék és a piros burkolatú ér vigye a jelet( az árnyékolás meg akár lehet opcionális is).
Kábelezzünk
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy van esetleg valakinek tapasztalata EMOTIVA XSS hangfal kábelekkel?
Egy Marantz PM16 és Sonus Faber Toy tower közé kellene, esetleg valami ajánlat?
Köszi előre is
Kábelezzünk
Dupla árnyékolás, jól szól, kicsit merev, de zajt nem szed össze.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Ahogy írod az előző hsz.-edben vannak zseniális phono kábelek, valóban vannak, csak igen borsos áron. Érdekes, hogy rca összekötőkből vannak ólcsó(30ezer alatt), és mégis jó kábelek, viszont phono kábel ilyen áron szinte nincs is, sajnos.
Igen. 100k alatt, alig akad... (ez rímelt)
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Kábelezzünk
huhh... most, hogy pörgetek pár lemezt ki merem jelenteni, hogy ez az MC5000 igen jó kábel.
Ahogy írod az előző hsz.-edben vannak zseniális phono kábelek, valóban vannak, csak igen borsos áron. Érdekes, hogy rca összekötőkből vannak ólcsó(30ezer alatt), és mégis jó kábelek, viszont phono kábel ilyen áron szinte nincs is, sajnos.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
huhh... most, hogy pörgetek pár lemezt ki merem jelenteni, hogy ez az MC5000 igen jó kábel.
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Kedves Zoli gyújtott világosságot a fejemben, hogy egy réges-régi majdnem feledésbe merült projektet megcsináljak. Történt ugyanis, hogy úgy egy jó éve vettem pár méter Klotz MC5000 kábelt és csavaros rögzítésű RCA dugókat, hogy majd jó lesz egyszer valamire. Ma este szakítottam egy kis időt rá, és összeszereltem a kábelt. Tudom, hogy vannak zseniális hangú phono kábelek és továbbra sem adtam fel valami jóféle beszerzését, de addig is remekül muzsikál ez a Klotz. Sőt...
Engedjétek meg, hogy teletoljam fotókkal az oldalt... (ha gond, akkor kérem valamelyik moderátort, hogy törölje)
Ear kolléga kérdésére is megadja a választ.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Kábelezzünk
Kábelbarátok! Véletlenül vagy szándékosan, nem tud valaki ajánlani kábelt lemezjátszó és phono fokozat közé? Olyan best buy kellene!
Épp nálam vendégeskedik, egy Mogami mikrofonkábelből készített Phono kábel. Nagyon teszik amit hallok, a Linn gyári szürke kábelénél határozottan jobb. Ja és állítólag olcsó, de konkrétumokat én sem tudok róla.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Kábelbarátok! Véletlenül vagy szándékosan, nem tud valaki ajánlani kábelt lemezjátszó és phono fokozat közé? Olyan best buy kellene!
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Kábelezzünk
Mi a jellemző hangban, az AN-B (sárga) hangfalkábelre ? Milyen rendszerbe lehet jó hatású ?
Nagyon jó kábel, keresett . Nagy előnye még a kora is. Az AN kábelek szinte mindenütt beválnak kiemelkedő zeneiségük révén.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Kábelezzünk
volt rövid ideig volt d1-em (úgy emlékszem kipróbálásra), de aztán mégis a d3 lett a befutó, nem sokkal volt drágább (használtan), de nagy volt az ugrás a kettő között
Én a D2 a D3 és a D5 hasonlítottam össze.
Persze a D5 lett a befutó. A másik kettőhöz képest az apró halk részletek fantasztikus megjelenítésében jeleskedik a kábel.
Nem olcsó, de hosszú távú kapcsolat lesz vele.
McIntosh MA12000
Vincent Audio PHO-701
Pro Ject 2 Xperience Akryl/AT VM740ML
SF Olympica Nova 3
Audiolab 8300 CD&DAC
PSAudio P-10
HiDiamond 7 hangsug./HiDiamond D2 XLR//HiDiamond 4 táp kábelek
Pillartech A.,Vibra-R, Entreq Mininus VF
Vincent Audio PHO-701
Pro Ject 2 Xperience Akryl/AT VM740ML
SF Olympica Nova 3
Audiolab 8300 CD&DAC
PSAudio P-10
HiDiamond 7 hangsug./HiDiamond D2 XLR//HiDiamond 4 táp kábelek
Pillartech A.,Vibra-R, Entreq Mininus VF
Kábelezzünk
Nem csak tud,ha nem mindig az.
Nemcsak, hogy egyáltalán nem az, néha csak ez jó.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"