Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vakteszt (Belépő vs. márkás vs. vezeték nélküli HDMI összeköttetés, va
Moderátor: Hiccusz
A vetítés minden esetben rec709-re kalibrált vetítőn történt
Tételezzük fel, hogy a kábel csere esetén a kép színesebbé válik. Mi történik a képpel, ha a kábel csere után kalibrálod a vetítőt?
"Elolvasnád a kedvemért?" olvasni még tudok, én a tápkábelre értem a noname jelzőt magyarán mezei PC madzag gondolom.Az nincs odaírva hogy a nordos hdmi-nek pl. ofc az anyaga meg ezüstözött meg ilyenek,mekkora az adatátvitel, meg pl. lehetett volna beiktatni egy-két nordost tápkábelt és csak annyit mondanak hogy kábelt cserélnek, nem mondják melyiket.Biztos hogy érdekesebb lett volna a végeredmény.
A DC-ben egyetlen termék sem a saját, no name tápkábelével van bekötve. Továbbá, a tesztelőket csaptuk volna be, ha közben még a tápkábeleket is cserélgettük volna. Így is gyöngyöztek a homlokok, hidd el.:-)
Nagyon fontos megérteni: NEM arról szólt a teszt, hogy épp mikor melyik hdmi összeköttetési módot hallja a delikvens. A No name, márkás hdmi-t vagy a vezeték nélkülit, HANEM arról, van-e és kimutatható-e (magyarán, a résztvevők konzekvensen és bizonyíthatóan látnak, hallanak-e) különbség az összeköttetési módok között, valamint kíváncsiak voltunk annak mértékére.
A lejátszói forrás tesztnél azt kértük, mondják meg, mikor hallják az anyagot HDD-ről, mikor lemezről.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
"Elolvasnád a kedvemért?" olvasni még tudok, én a tápkábelre értem a noname jelzőt magyarán mezei PC madzag gondolom.Az nincs odaírva hogy a nordos hdmi-nek pl. ofc az anyaga meg ezüstözött meg ilyenek,mekkora az adatátvitel, meg pl. lehetett volna beiktatni egy-két nordost tápkábelt és csak annyit mondanak hogy kábelt cserélnek, nem mondják melyiket.Biztos hogy érdekesebb lett volna a végeredmény.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Csak szerintem noname kábelekkel nem lehet igazán hdmi tesztet csinálni, mert nem látsz semmi különbséget, ahogy le is írtátok.
Elolvasnád a kedvemért? Ha nem volna egyértelmű, olcsó kábel - drága kábel - wireless képátvitel volt.
A tesztről és az eredményekről röviden
A teszt a Dreamcinema bemutatóházában zajlott. A forráskészülék minden esetben a Kaleidescape merevlemezes Blu-ray lejátszója volt, a hangfeldolgozást az Anthem AVM 60 processzora végezte, a megjelenítő pedig egy Epson TW9300W volt.
A HDMI összeköttetés teszt alatt a filmrészleteket a Kaleidascape merevlemezéről játszottuk (1:1 Blu-ray copy). Az összeköttetések fajtái:- 1x1 méter Nordost Blue Heaven (lejátszó-processzor), 1x1,5m Nordost Blue Heaven (processzor-projektor) - Ár: kb. 250.000Ft
- 1x1 méter Noname (lejátszó-processzor), 1x1,5m Noname (processzor-projektor) - Ár: kb. 6.000Ft
- 1x1 méter Noname (lejátszó-processzor), 1x1,5m Noname (processzor-wireless adó) - Kábel ár: kb. 6.000Ft
A lejátszási módok teszt alatt a filmrészleteket a Kaleidascape lejátszó szolgáltatta Blu-ray lemezről vagy annak saját készítésű 1:1 merevlemezes másolatáról. A kábelezés végig Noname kábelekkel történt.
A vetítés minden esetben rec709-re kalibrált vetítőn történt, a képjavítók kikapcsolása mellett. A hang az adott lemezen elérhető legjobb minőségű multicsatornás változat volt.
A tesztelők egy előre elkészített formanyomtatványt kaptak.
Az első teszten a HDMI összeköttetés képre gyakorolt hatását vizsgáltuk. Először az Oblivion című filmből vetítettünk egy jelenetet 9 alkalommal. Minden alkalommal más-más összeköttetési formát választottunk (tehát egymás után kétszer soha nem ment ugyanaz a kábel, ezzel a tesztelők is tisztában voltak). A tesztelők a látott képet négy szempont szerint értékelték, szín, kontraszt, zaj, felbontás, egy 1-100-ig terjedő skálán. Az egyszerűség kedvéért az első tesztjelenetet nem kellett értékelniük, azt mi egy 50-50-50-50-es viszonyítási pontra beállítottuk. Ehhez képest kellett a többit értékelniük, pozitív vagy negatív irányban, a változás mértékével arányosan.
A fenti tesztet megismételtük a Samsara című film egy jelenetével is, hasonló metódussal, ám más kábelezési sorrendben. Itt is igaz volt, hogy két azonos kábelezés egymás után nem került felhasználásra.
A HDMI összeköttetés hangra gyakorolt hatásának vizsgálatakor csak két kábelezést használtunk, mivel csak a projektor rendelkezett wireless átvitellel. Ebben az esetben viszont értelemszerűen már nem volt feltétel, hogy minden új bejátszás más kábelen történjen, mivel a két csatlakoztatási mód miatt ez pontatlanabb eredményhez vezethetett volna. Az értékelés a képhez hasonló módon történt, minden hallott filmrészletet négy tulajdonság alapján kellett jellemezni, térérzet, dinamika, zaj, felbontás. Itt is az első bejátszást mi állítottuk be, 50-50-50-50-es értékre.
Végül a lejátszási módokat ennél egyszerűbben teszteltük, itt csupán a képet és a hangot egy-egy jellemző számmal kellett értékelni 1-100-as skálán. A bejátszások itt is véletlenszerűen történtek Blu-ray lemezről illetve HDD-ről, és természetesen az elsőt itt is mi pontoztuk 50-50-re.
A megszületett eredményeket vonaldiagramon ábrázoltuk. Nyilván nem tökéletes módszer, hiszen az azonos eredmények kitakarják egymást. Sokan nem láttak változást, az ő válaszaik egy vízszintes vonalként jelennek meg, hiszen az első 50-es értékhez kellett a változást feltűntetniük.
Előfordulhat, hogy a kiértékelő lapokon nem volt egyértelműen olvasható az értékelés. Ha valaki úgy érzi, hogy valamely száma hibás, úgy kérjük jelezze és javítjuk.
Köszönjük a résztvevőknek a megjelenést, reméljük mindenki jól érezte magát nálunk!
- mgus
- Törzsvendég

Meg volt a lehetőség. Ezt kár tovább rágni.
Ha olvasod a PH-t, látszik, hogy már vallásos szinten megy a dolog: "Hinni akarok benne!"
Csak szerintem noname kábelekkel nem lehet igazán hdmi tesztet csinálni, mert nem látsz semmi különbséget, ahogy le is írtátok.
Pont az lenne a lényeg ezeknél a teszteknél hogy bebizonyítsuk hogy a jobb kábel ténylegesen jobb, a sas szeműek egyből kiszúrják a jobb kábelt, egyébként ilyen hogy 50% változást nem nagyon észlelhető hdmi teszteknél azt még a félszemű is észrevenné.Egyébként ez nem vallási kérdés pusztán fizika,elektronika.
Meg volt a lehetőség. Ezt kár tovább rágni.
Ha olvasod a PH-t, látszik, hogy már vallásos szinten megy a dolog: "Hinni akarok benne!"
- mgus
- Törzsvendég

Csak azért, hogy ne süllyedjen el gyorsan: http://www.avx.hu/fo...s-va/?p=2030492
A teszten, nagy többségében szkeptikusok voltak, de nem kábel ellenségek, mint ahogyan a másik fórumon BBÉCI nevezte őket: "Ki akar tucatnyi kábelellenes emberrel szembeszállni? Úgysem lehet őket meggyőzni"
A szkeptikust tényekkel meg lehet győzni, de a kábel ellenséget nem.
Janit becsülni kell, hiszen kábel hívőként felvállalta azt amit Tonyka nem mert. Ha hdmi-hdmi között én nem látom/hallom a különbséget, sosem állítanám, hogy az nincs köztük különbség, hiszen nálam vannak jobb fülű és jobb szeműek! Ha a tesztelők közül valaki vagy valakik, teszt lap szerint, jól látták-hallották volna a változásokat, különbségeket, szerintem Ivánék meglépték volna a következő lépcsőfokot. A következő teszt(ek) nem arra irányult(ak) volna, hogyan tegyék semmissé az előző tesztet, hanem valódi érdeklődés lett volna, hol van az a pont amit az ember még érzékelhet.
Iván rendelkezik kép kalibrátorral. Ha a tesztelők valamelyike azt állította volna, hogy színesebb vagy kontrasztosabb képet látott, azt az emberi szemnél jóval érzékenyebb mérő műszerrel vissza lehetett volna igazolni! Csakhogy Jani a wireless összeköttetés esetén is, ha jól emléxem 25% kép változást észlelt. Az 50-es közép értékhez viszonyítva ez durva, 50%-os változást jelent, de a tesztelők igen nagy többsége, csak meredten bambult a képre. Ha lett volna 50 %-os eltérés (ez durván nagy változás) azt MINDENKI AZONNAL LÁTTA VOLNA!
"De egyébként próbáltad már vagy csak vaktában lövöldözöl"
Figyusz! A vallási hívők ezzel igazolják a hitüket: ha nem tudod bizonyítani, hogy nincs isten, akkor bizony létezik!
A bizonyítás a kijelentőt terheli! Egy bűncselekménynél is a vádlót terheli a bizonyítási kényszer!
Pont az lenne a lényeg ezeknél a teszteknél hogy bebizonyítsuk hogy a jobb kábel ténylegesen jobb, a sas szeműek egyből kiszúrják a jobb kábelt, egyébként ilyen hogy 50% változást nem nagyon észlelhető hdmi teszteknél azt még a félszemű is észrevenné.Egyébként ez nem vallási kérdés pusztán fizika,elektronika.
Nem, nem lett volna más az eredmény. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy ha nordost tápkábelt használnál PC-hez, akkor kapnál-e FPS növekedést a kedvenc shooteredben.
Csak azért, hogy ne süllyedjen el gyorsan: http://www.avx.hu/fo...s-va/?p=2030492
A teszten, nagy többségében szkeptikusok voltak, de nem kábel ellenségek, mint ahogyan a másik fórumon BBÉCI nevezte őket: "Ki akar tucatnyi kábelellenes emberrel szembeszállni? Úgysem lehet őket meggyőzni"
A szkeptikust tényekkel meg lehet győzni, de a kábel ellenséget nem.
Janit becsülni kell, hiszen kábel hívőként felvállalta azt amit Tonyka nem mert. Ha hdmi-hdmi között én nem látom/hallom a különbséget, sosem állítanám, hogy az nincs köztük különbség, hiszen nálam vannak jobb fülű és jobb szeműek! Ha a tesztelők közül valaki vagy valakik, teszt lap szerint, jól látták-hallották volna a változásokat, különbségeket, szerintem Ivánék meglépték volna a következő lépcsőfokot. A következő teszt(ek) nem arra irányult(ak) volna, hogyan tegyék semmissé az előző tesztet, hanem valódi érdeklődés lett volna, hol van az a pont amit az ember még érzékelhet.
Iván rendelkezik kép kalibrátorral. Ha a tesztelők valamelyike azt állította volna, hogy színesebb vagy kontrasztosabb képet látott, azt az emberi szemnél jóval érzékenyebb mérő műszerrel vissza lehetett volna igazolni! Csakhogy Jani a wireless összeköttetés esetén is, ha jól emléxem 25% kép változást észlelt. Az 50-es közép értékhez viszonyítva ez durva, 50%-os változást jelent, de a tesztelők igen nagy többsége, csak meredten bambult a képre. Ha lett volna 50 %-os eltérés (ez durván nagy változás) azt MINDENKI AZONNAL LÁTTA VOLNA!
"De egyébként próbáltad már vagy csak vaktában lövöldözöl"
Figyusz! A vallási hívők ezzel igazolják a hitüket: ha nem tudod bizonyítani, hogy nincs isten, akkor bizony létezik!
A bizonyítás a kijelentőt terheli! Egy bűncselekménynél is a vádlót terheli a bizonyítási kényszer!
- mgus
- Törzsvendég

Nem, nem lett volna más az eredmény. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy ha nordost tápkábelt használnál PC-hez, akkor kapnál-e FPS növekedést a kedvenc shooteredben.
De egyébként próbáltad már vagy csak vaktában lövöldözöl , a hdmi kábeleknél is van adatátviteli sebesség,nyilván a drágább kábeleknek ez a funkciója jobban működik.
Kétségtelen, egyesekben kitörölhetetlen nyomokat hagyott a teszt. :-)
Azért elég feledékeny a srác nem? A fórum motor átszerkeszti az idézeteket.
(#136349) Tonyka 2 válasza BBéci (#136344) üzenetére
2017-04-12 19:18:14
Az egész teszt nem ért lukas két forintost sem.
(#136366) Tonyka 2 válasza Leslie67 (#136365) üzenetére
2017-04-12 21:32:22
Szívesen látok linket, idézetet ahol, ahogy mondottad " fúrtam " a dolgot."
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Más lett volna az eredmény ha a tápkábelek nem noname-k lettek volna? Nem tudom nem voltam ott, csak gondolom hogy más eredmény született volna, a Nordost Blue Heaven javára.
Abból gondolom hogy a Nordost vagy más márkás kábelgyártó tesztekkel bizonyosodik meg arról hogy minőséget árulnak a noname társaikkal szemben.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- mgus
- Törzsvendég

Más lett volna az eredmény ha a tápkábelek nem noname-k lettek volna? Nem tudom nem voltam ott, csak gondolom hogy más eredmény született volna, a Nordost Blue Heaven javára.
Abból gondolom hogy a Nordost vagy más márkás kábelgyártó tesztekkel bizonyosodik meg arról hogy minőséget árulnak a noname társaikkal szemben.
Készültek képek a találkozón? A rendszerről a kábelekről stb,.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2030492
Képek tudtommal nem, de a rendszerről találsz az elején leírást.
- mgus
- Törzsvendég

Csak dolgozik ez még benned ... ott kellett volna lenned. Szerintem elég jó volt ott a cucc, hogy előhozza a különbséget.
" Az egész teszt nem ért lukas két forintost sem.
Kétségtelen, egyesekben kitörölhetetlen nyomokat hagyott a teszt. :-)
- mgus
- Törzsvendég

Jó a téma kezd érdekes lenni, ki hogyan tesztelne kábeleket? Egyszerre mindig csak az aktuális kábel legyen bedugva, és persze egyforma hosszúnak is kell lennie. Megéri-e a pluszt vagy feleslegesen kidobott pénz. A drágább mitől jobb? Anyagminőség, mi a kábel anyaga? És találjuk ki melyik a jobb? Ezeket csak teszteléssel lehet behatárolni. Csak így lehet előrébb haladni ha van min csámcsogni.
Olvastam én is, odaát. Kellemetlen. Nehéz lenne rá bántás nélkül reagálni, ezt poljot-ra hagynám
Csak dolgozik ez még benned ... ott kellett volna lenned. Szerintem elég jó volt ott a cucc, hogy előhozza a különbséget.
" Az egész teszt nem ért lukas két forintost sem. Az egy dolog, h összejött 99% nem kábel hívő, már eleve borítékolható volt az eredmény. Volt olyan aki előre kitöltötte a papírt, volt olyan aki szégyenből sem mert különbséget mondani, mert hát a falka nyomása. A lemez vs HDD nűansznyi, leheletnyi különbség. Kizárt, h bárki is érzékelje egy vadidegen rendszerben. Ehhez a rendszer legapróbb lélegzetvételét ismerni kell, ráadásnak egy mondjuk 1 perces jelenetet kell összevetni semmi többet. Arról nem beszélve, h honnan olyan biztosak az emberek, h egy Kaleidescape belső szerkezete, mutat-e ugyanúgy különbséget, mint mondjuk az Oppo-é. Ebből azt levonni, h kizárt, bárhol bármivel a különbség létezése, igen nagy balgaság. Azt már meg sem említem, h ennyire kábelellenes bandát, simán megmajmoltam volna. Aztán a teszt végén a papírokkal a kezemben röhögve megmondtam volna a bandának, h süketek vagytok mint a nagyágyú, kell választani másik hobbit. Simán csináltam volna egy jó kis korrekció kikapcsolást, vagy valami hallható csapdát, h meglássuk, ki döntött irkált pusztán ellenszenvből. Azt hiszem lett volna nem kevés emberke aki elhasal a csapatból. Kép részhez nem szólók, mert ott én nem láttam különbséget. Hangban viszont van a HDMI kábelek közt, ez biztos, mint ahogy a lemez, és a HDD közt is itthon. Persze ez nem jelenti azt, h mindenkinél, lehet ez Oppo sajátosság.
--- El kellett volna menni...
Olyan dolgokon vagyok hajlandó részt venni aminek valódi értelme van, és valóban meg van adva a módja. Szép dolog volt a próbálkozás semmi egyéb, de erre betonbiztos várat én nem építenék.
Vakteszt sem 100%, mert nagyon számít, hol, és hogyan van az a vakteszt. Teszem azt elmegyek hozzád, teszteljük a lemez vs HDD-t. Nálad bukok, és nem tudom megmondani, illetve nem lesz különbség. Ha átjövünk hozzám, ugyanúgy vakteszt, és 10-10x megmondom melyik a lemez akkor most mi van? Van különbség, vagy nincs, el tudod dönteni, és ezt el is hiszik neked mind2 oldalon? Ergo nem sok értelme van, ez olyan mintha a hívőt meg akarnád győzni, h amiben hisz az nem létezik, Te nem fogod tudni, és ő sem téged."
Kedves hetalvo!
Köszönjük a visszajelzést. Mind a jelenlévőktől, mind pedig az olvasók jelentős többségétől ugyan az ellenkezőjét hallottuk, de amennyiben így gondolod, szíved joga. Sajnáljuk, hogy a módszer nem nyerte el a tetszésed, bár nem rémlik, hogy jelen lettél volna. Mindazonáltal, ha bármikor is csinálnál egy saját kezdeményezésű, hasonló rendezvényt, szívesen ott leszünk.
akkor ezt megbeszeljuk
szerintem ujra kellene csinalni ezt a tesztet, mert nem jol csinaltatok.
kell egy oppo 105d. ket 1m-es hdmi az egyik noname masik mondjuk legyen egy audioquest diamond. kivetitobe hdmi1 hdmi2
bekot kivetitore, elindit film es menet kozben kapcsolgat hdmik kozott.
akit erdekel nalam ezt meg lehet nezni, de csak egy htpc-vel. ugyanezt hangra is tudom
Kedves hetalvo!
Köszönjük a visszajelzést. Mind a jelenlévőktől, mind pedig az olvasók jelentős többségétől ugyan az ellenkezőjét hallottuk, de amennyiben így gondolod, szíved joga. Sajnáljuk, hogy a módszer nem nyerte el a tetszésed, bár nem rémlik, hogy jelen lettél volna. Mindazonáltal, ha bármikor is csinálnál egy saját kezdeményezésű, hasonló rendezvényt, szívesen ott leszünk.
akkor dual kimenetes vga kartya mint nalam.
filmbol pedig a fegyvertelen katona csatajelenetet ajanlanam.
zenere pedig stereo zenet, sok zongoraval es valami normalis rendszeren, rendesen kikabelezve.
de legalább majd látni eltérést a két kábel közt
Sőt. Még a forrás tesztet is meg lehet csinálni vele, ahonnan Tonyka indult el anno... :-)
Miért is lenne ez jobb megoldás?? Foleg egy oppo 105d-vel aminek a 2 hdmi kimenete más-más video chipre épül...
de legalább majd látni eltérést a két kábel közt
Miért is lenne ez jobb megoldás?? Foleg egy oppo 105d-vel aminek a 2 hdmi kimenete más-más video chipre épül...