Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Kábelezzünk
Egy pár kép a kábelekről és a rendszerről lehet hamarabb megoldaná a problémádat, mert így csak találgatások vannak.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Kábelezzünk
.... tök eccerű dolog ez
Ezert jo ez a hifi dolog.
Egy biztos, valaki mar beirta a tutit :-)
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Kábelezzünk
Hallatlanban/látatlanban szinte lehetetlen. Tippeket lehet adni, én az elhelyezést és az erősítő szerepét tartom kiemeltnek ebben, aztán jöhet a hangsugárzó kvalítása a sorban. Majd a kábelek... tök eccerű dolog ez
.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Egy igazi kábeles kérdésem lenne..
Adott a sztereó rendszerem amely a következő elemekből áll:
Cambridge cxa60
Focal 826w
Tápkábel:diy Van den Hul CS122-ből
Hangfalkábel:Van den Hul Revolution
Leginkább tv-t nézek(hallgatok), illetve a Tidal-ról streamelek bt-n keresztül.
Egészen jól szól,de valami hiányzik,méghozzá térbeli hiányérzetem van.A zene leválik a hangfalakról,de nekem kicsit kevés a tere.
A tápkábelem klasszisokkal jobb a gyárinál,mind dinamikában mind térben és felbontásban.
A hangfal kábelre gyanakszok..
Merre,illetve milyen márka irányába induljak el?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv,Laci
Na hogy én is belekotyogjak, ha már 'be van dobva a csont' .
A forrás a legfontosabb, ezért en onnan kozelitenem meg, mert lehet bármilyen jo a frontend, de az csak a kapott jelbol dolgozik. Ha ott rendben vagyunk, akkor mennek tovabb. A Cxa60 sztem passzol a dobozokhoz, ezt sem piszkalnam. Van den hul kábeleket nem ismerem, amit most olvastam rola, nem lehet rossz, bar en itt latok teret fejlesztesre. Ha forrás oldalon minden okes, akkor menj ra a madzagokra. Minden szentnek magafele hajlik a keze, ezert a en a "csajom" csaladjabol javasolnek hangszoro kabelt kiprobalasra: Tellurium Q Black. Ez kb oda van pozicionalva, ahova a Focal dobozok vannak.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Kábelezzünk
Úgy látom, nincs 2 egyforma megfejtés most se.
Persze, h nincs, mert nem úgy működik, h a térleképezést ez, a nemistudommit meg az a komponens okozza. Mindegyik okoz többféle hangi változásokat de ezt ráadásul több dolog függvényében, amire próbálunk ráhúzni általunk alkotott fogalmakat, amik eleve nem definiáltak pontosan, így amolyan félig folyékony halmazok egymást össze-vissza átfedve.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
Úgy látom, nincs 2 egyforma megfejtés most se. Ja Nekem elkerülte a figyelmemet a tv mint forrás
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Kábelezzünk
Egészen jól szól,de valami hiányzik,méghozzá térbeli hiányérzetem van.A zene leválik a hangfalakról,de nekem kicsit kevés a tere.
A tápkábelem klasszisokkal jobb a gyárinál,mind dinamikában mind térben és felbontásban.
Üdv,Laci
A jó térleképzéshez sok minden kell,hogy passzoljon. Az első egy nagyon jó forrás, a TV nem biztos hogy ilyen, bár én is hallgatok néha zenét PC ----> TV--->erösitő-n keresztül , de messze nem olyan mint a fő rendszerem.
A fő rendszeremen azután javult a tér és a felbontás,amikor új IC-t vettem a cd és az erősitő közé és kicseréltem a kismegszakitót. Mivel minden maradt a régi a rendszerben ezért biztos tudom hogy nem az erősitő vagy cd miatt nem nyitott a tér eleget hátrafelé. Majd ezt még tudtam javítani az új tápkábelekkel.
Én kipróbálnék más lejátszó forrást elöszőr, ha nincs változás kérj kölcsön kábeleket, ha még mindig nem jó akkor nézzél jobb erősitőtt. ja és ne feledkezz meg a kismegszakitórol, elég sokkat tudd változtatni a hangon.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
Az erősítőt én sem ismerem, de nem tűnik rossznak...
A távolság szerintem belefér, a tv letakarást és a faltól való elhúzást próbálnám én is először.
Ha ezután nyilatkozol, akkor lehet esetleg tovább menni.
Én pont az erősítőre gyanakodnék (persze a tologatás után)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Kábelezzünk
Sziasztok!
Cambridge cxa60
Focal 826w
Üdv,Laci
Dobozok elhelyezése, akusztika ok?
Kábelezzünk
Köszi,holnap kipróbálom.Amúgy mennyi az ideális távolság a hangfalak között?
Az erősítőt én sem ismerem, de nem tűnik rossznak...
A távolság szerintem belefér, a tv letakarást és a faltól való elhúzást próbálnám én is először.
Ha ezután nyilatkozol, akkor lehet esetleg tovább menni.
Kábelezzünk
Hát ha 50-cm-re van most ha jól számolom az oldal falaktól,akkor én kb 2.20-ra raknám őket egymástól elsőre.Jobb ha távolabb vannak az oldalfalaktól.A hátsó faltól elsőre legyen egy méter,de ha nincs útban lehet több is.Nagy ez a doboz,kell neki a tér.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Kábelezzünk
Ezt hangsugárzója is válogatja és az elhelyezéstől, illetve a hallgatási pozíciótól is függ. Addig húzd szét, míg nem hullik szét a hang. Szerintem azoknak a nagy dobozoknak simán jó lehet az a távolság is akár.
Pontosan ezt szerettem volna én is írni...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Kábelezzünk
Ezt hangsugárzója is válogatja és az elhelyezéstől, illetve a hallgatási pozíciótól is függ. Addig húzd szét, míg nem hullik szét a hang. Szerintem azoknak a nagy dobozoknak simán jó lehet az a távolság is akár.
- melczeradam
- Fórumlakó
- Értékelés: 44
Kábelezzünk
Nagy a távolság a hangsugárzók közt is,próbáld meg ha van hely összébb tolni,és elhúzni a hátsó faltól is,kevés az a fél méter.Köszi,holnap kipróbálom.Amúgy mennyi az ideális távolság a hangfalak között?
Kábelezzünk
A hangfalak egyenlő távolságra vannak tőlem,ami 2,6m,a hangfalak egymástól való távolsága:2,7m
A bal hangfalam sarokban van kb50cm-re a falaktól,a jobb hangfal mellett a konyha van,tehát nem sarokban van..
Máshogy sajnos egyenlőre nem tudom őket elhelyezni míg a ház másik fele kész nincs...Igen,az erősítő járatós..
Nagy a távolság a hangsugárzók közt is,próbáld meg ha van hely összébb tolni,és elhúzni a hátsó faltól is,kevés az a fél méter.
- melczeradam
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Egy próba erejéig: húzd ki őket a faltól 1m-t még, tv-t vastag takaróval takard le, hátha jobb lesz. Holnap ezt is kipróbálom.Köszi
Kábelezzünk
A dobozok mögött fal,közöttük 60cm magas 2m széles hifis tv állvány,falon tv.
Egy próba erejéig: húzd ki őket a faltól 1m-t még, tv-t vastag takaróval takard le, hátha jobb lesz.
- melczeradam
- Fórumlakó
Kábelezzünk
És a dobozok mögött, illetve között mi van?A dobozok mögött fal,közöttük 60cm magas 2m széles hifis tv állvány,falon tv.
Kábelezzünk
A hangfalak egyenlő távolságra vannak tőlem,ami 2,6m,a hangfalak egymástól való távolsága:2,7m
A bal hangfalam sarokban van kb50cm-re a falaktól,a jobb hangfal mellett a konyha van,tehát nem sarokban van..
Máshogy sajnos egyenlőre nem tudom őket elhelyezni míg a ház másik fele kész nincs...Igen,az erősítő járatós..
És a dobozok mögött, illetve között mi van?
- melczeradam
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Ha a hangsugárzó elhelyezése megfelelő,akkor azt is kizárhatod.Az erősítőd fehér folt nekem,nem ismerem.Lehet az,de lehet a forrás is.
Az biztos hogy nem a vdh az oka.
A hangfalak egyenlő távolságra vannak tőlem,ami 2,6m,a hangfalak egymástól való távolsága:2,7mA bal hangfalam sarokban van kb50cm-re a falaktól,a jobb hangfal mellett a konyha van,tehát nem sarokban van..
Kábelezzünk
Erősítő? Hangfal? Az erősítő csupán másfél hetes..
Ha a hangsugárzó elhelyezése megfelelő,akkor azt is kizárhatod.Az erősítőd fehér folt nekem,nem ismerem.Lehet az,de lehet a forrás is.
Az biztos hogy nem a vdh az oka.
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Kábelezzünk
Erősítő? Hangfal? Az erősítő csupán másfél hetes..
Hát, ez az...
Kábelezzünk
Sziasztok!
Cambridge cxa60
Focal 826w
Üdv,Laci
A dobozok elhelyezését kéne felülvizsgálni először.
- melczeradam
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Ne a hangfalkábelt okold ezért,más gond lehet.Erősítő? Hangfal? Az erősítő csupán másfél hetes..