Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11212
- Kapcsolat:
Kis érdekesség - pár Oscar-díj a legjobb hangvágásért időrendben:
Jelzem, filmhang terén több díjat is kiosztanak az Oscaron, illetve más fesztiválon is. A hangvágás nem feltétlenül a hangzásról, hangminőségről szól, ez inkább a kreativitás területe. A hangkeverést külön díjazzák, de megkülönböztetik az eredeti produkciós hangot és az utószinkron keverést (a legtöbb játékfilmnél mindkettőt alkalmazzák). Ezek a kategóriák még a filmgyártás korai szakaszában lettek kitalálva, ma már nehézkesen húzhatóak rá a modern technológiára. Sok fesztiválon megjelent már a sound designer és a filmzene felvétel kategória is, ami tovább bonyolítja a helyzetet, de közelebb áll a mai módszerekhez.
A korábban említett Saul fia (hang)technikai díjat is nyert Cannes-ban, de nem feltétlenül az elért hangminőség miatt, sokkal inkább a formabontó, újszerű és nagyon érzékeny megoldásai miatt. Ám ez szerintem a házimozisok többségét kevésbé hatja meg, náluk mások a szempontok.
-
Csutka
Kb egy fél éve keresgéltem a lemezek között és kezembe akadt ez a lemez , betettem és meglepődtem a kapott hangon pedig csak dvd-n van meg, de most is fantasztikusan szólt...-
Kis érdekesség - pár Oscar-díj a legjobb hangvágásért időrendben:
1990-1999
Vadászat a Vörös Októberre
Terminátor 2 – Az ítélet napja
Drakula
Jurassic Park
Féktelenül
A rettenthetetlen
Ragadozók
Titanic
Ryan közlegény megmentése
Mátrix
2000-2009
U-571
Pearl Harbor – Égi háború
A Gyűrűk Ura: A két torony
Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán
A Hihetetlen család
King Kong
Levelek Ivo Dzsimáról
A Bourne-ultimátum
A sötét lovag
A bombák földjén
2010-2016
Eredet
Skyfall
Gravitáció
Amerikai mesterlövész
Mad Max: Fury Road
Arrival
besöpört pár díjat érte. nem véletlen ,zseniális a hang valóban
http://www.imdb.com/title/tt0141926/awards
Kb egy fél éve keresgéltem a lemezek között és kezembe akadt ez a lemez , betettem és meglepődtem a kapott hangon pedig csak dvd-n van meg, de most is fantasztikusan szólt...-
"Az igazi barát szemből támad."
Annak a film nagyon jó hangja van. Tényleg olyan érzésem volt mintha ott lettem volna tengeralattjáróban.
besöpört pár díjat érte. nem véletlen ,zseniális a hang valóban
http://www.imdb.com/title/tt0141926/awards
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Kaliforniai álom Nekem ajándék ez a film.Remek zene,érdekes történetmesélés,nem túlcukrozott romantika,ezek mind adottak.Nem gondoltam volna hogy napjainkban ilyen műfajra ekkora érdeklődés van.Biztos lesz akinek nem tetszik majd,de az IMDb értékelést teljesen reálisnak tartom.Megint egy olyan film amit nem érdemes nagyon elemezgetni vagy megmagyarázni,szimplán hagyni hogy elvarázsoljon.Nálam 9/10
A mélység kalandora /L'odyssée
Cousteau kapitány kalandjai
Életrajzi film, egy korról amikor még egy jobb jövőről álmodtak. Ma ott tartunk, hogy a zsebünkben fejlettebb technikát hordunk, mint amivel véghezvitték a holdraszállást, mi meg dühös madarakat lődözünk vele, meg szelfiket.
Legyen egy erős 6,5pont
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi
Ez egy érdekes kérdés, laikusként valósághűségre gondolnék, részletezésre, dinamikára, térleképzésre. Tisztára házimozis hozzáállás Írhatnál fapaci, kíváncsi lennék rá. Emlékszem azért a U571 brutál át tudta adni a bezártság érzést, meg az egész film hangulatát. Nem minden filmnél izzad meg az ember tenyere. Ehhez sztem nagyban hozzájárul a hangvágás, keverés.
Annak a film nagyon jó hangja van. Tényleg olyan érzésem volt mintha ott lettem volna tengeralattjáróban.
gyártást, mint
Biztosan nagyon élvezetes kifogalmazni magadból a gondolatot, de semmi szükség az ilyen cirkoványos nyújtmányokra, körmondatokra. Többletinfót nem tartalmaz, cserébe rém fárasztó. Elég lett volna egy Ha átlátom és részleteiben is ismerem az előzményeket, másképp tekintek a produkcióra is. A jövőben kérlek egy tömörebb elv mentén fogalmazz.
Komolyan gondolod, hogy ennyire mély szakmai témát meg lehet beszélni laikusokkal? Ha igen, én megpróbálok írni róla, de szkeptikus vagyok a kérdésben.
A riport jó volt, hogy volt, szakmai oszkárnak titulálták azt hiszem, mégis a nagyközönségnek szólt a beszélgetés, hírül adta, hogy van ilyen is, ilyen értelemben teljesítette célját, de belém csak a hiányérzetes frusztrációt teszi az ilyen, mert üres maradt az egész.
Komolyan, mert itt van szellemi tőke és tapasztalat a témához. Hol, ha itt nem. Bár ma már boldog-boldogtalan tulajdonít magának házimozi-rendszert, akik kérdőjelekkel születnek és viseltetnek a későbbiekben is és nem egybecuccot vásárolnak, ők bőven szubkultúra. Ha megbeszélni nem is feltétlenül, de a fogékonyság adott, ennél fogva az értőképesség is, legalább is ebben bízunk. Mindig izgalmasnak tartottam a gyártást, mint olyat, a végeredmény és annak attribútumai teljesen más fénytörésbe kerülhetnek, van, hogy egészében értelmeződik át a mű a háttérfolyamatok, összefüggések ismeretének tükrében. Sokkal gazdagabb élmény az így megélt, mint a mögötteseket filmjébeből kihagyó rendező és a finom kis miérteket nem kereső néző. Arra kell csak vigyázni, hogy ne lássunk vagy halljunk olyasmit, ami nincs is ott. Na add elő azt a szkeptikusságot.
Mitől lesz egy hangvágás, hangkeverés a legjobb? Hogyan osztják erre az oszkárt? A magyar gyerekkel volt ugyan interjú erről, ám ahogyan az lenni szokott, semmi lényegi nem derült ki a tekintetben, hogy miről is beszélünk tulajdonképpen. Nem a kifejezés szinonímáira vagyok kíváncsi.
Ez egy érdekes kérdés, laikusként valósághűségre gondolnék, részletezésre, dinamikára, térleképzésre. Tisztára házimozis hozzáállás Írhatnál fapaci, kíváncsi lennék rá. Emlékszem azért a U571 brutál át tudta adni a bezártság érzést, meg az egész film hangulatát. Nem minden filmnél izzad meg az ember tenyere. Ehhez sztem nagyban hozzájárul a hangvágás, keverés.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11212
- Kapcsolat:
Mitől lesz egy hangvágás, hangkeverés a legjobb? Hogyan osztják erre az oszkárt? A magyar gyerekkel volt ugyan interjú erről, ám ahogyan az lenni szokott, semmi lényegi nem derült ki a tekintetben, hogy miről is beszélünk tulajdonképpen. Nem a kifejezés szinonímáira vagyok kíváncsi.
Komolyan gondolod, hogy ennyire mély szakmai témát meg lehet beszélni laikusokkal? Ha igen, én megpróbálok írni róla, de szkeptikus vagyok a kérdésben.
Ok, nem vitatkozás céljából írtam, nem gondoltam hogy más-más Atmos hangsávot tesznek fel egy film UHD és BD változatára.
Ohhh, h a jó isten áldjon meg kedves földim. Én értem te miről beszélsz, de fordítva félek ez nem igaz. Ugyanaz az Atmos hangsáv van az UHDBD-n, és a BD-n is. Egy nagy különbség van. Vannak olyan stúdiók amik nem hajlandók BD lemezen kiadni az Atmos hangot. Sony, a Universal, és a Disney is nagy játékos, Tehát ezeknek a stúdióknak az Atmos anyagai roppant egyszerűséggel nem léteznek, nem hozzáférhetőek. Tehát keres egy Feledés-t pl Atmos hanggal, vagy egy Deadpool-t, de van még jó pár cím. Remélem most már érted, átlátod miről is van szó.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Almodj kiralylany, olyan rippet keress ami valoban UHD lemezrol keszult. Nem himihumi scenneket. Amiken mellesleg ott az atmos hang is. Egy sincs mert meg nem tortek fel az UHDBD-t. Itthon meg az is gondot okoz BD kiadvany amin amugy odakint van Atmos hangsav. Csak Europaban jelent meg butitva. Ilyenek csak MKV remuxban leteznek BD anyagban nem. Elegge vakon vagy a temaban. Csak olyan Atmos anyag fellelheto ami valahol megjelent BD-n. Olyan egy darab sincs ami UHDBD-n jelent meg kizarolag.
Mennyit vagy hajlandó fizetni érte? Mert, h Atmos hang UHD BD-lemezen van. Ami közel egy éve nincs feltörve. Aztán ha meg feltörték akkor sem vagy előrébb, hisz nincs mivel lejátszanod. Estleg ha valaki összemuxolná csak a hangot egy BD anyaggal. Csupa ha, ha, ha. És mindezt miért, jah, h a semmiért. Szóval elképzelhető, h szakállad nő mire te Atmos hanggal nézed az SW-t.
A szakállam már most is kinőtt...:-) amíg le nem borotválom. Ha nem lesz Atmos, akkor megnézem majd valamilyen nagyobb méretben, jobb hanggal.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Milyen UHD? Milyen Atmos hang?
Az új SW-ről beszélsz vagy úgy általánosságban? Mert sok igazság nincs a mondandódban. Ugyanis a Zsivány Egyes mostanában nem lesz UHD lemezen. Nem, nem itthon, a sok tolvaly miatt, hanem úgy világszerte. Ha egyszer meg is jelenik, akkor sem fogadnék nagy tételben, hogy lesz rajta Atmos(ámerikai megjelenésre gondolok, mielőtt jössz megint a hazai anomáliákkal).
A Disney van annyira felhasználó barát kiadó, hogy simán kihozza az UHD-t is 7.1-es Dtshd hanggal. Persze nem lehúzás miatt, csak jófejségből. Mert a fanok vegyék meg előszőr BD-n, aztán később UHD-n. A fanatikusoknak meg majd valamikor lehet kihozza az Atmos-os UHD-t és lehet újra a kasszához fordulni.
Ja az sem áll, hogy amúgy az Atmos hang az UHD kiadványokhoz tartozik, pár stúdió így csinálja, de vannak, akik a BD-re is raknak Atmos hangot.
Abban talán egyetértünk, h ha már az Ébredő erő, és a Zsivány egyes is Atmos hanggal rendelkező film, ez esetben valamire tartogatja ezt az opciót a Disney. Hirtelenjében a majd estlegesen egyszer megjelenő UHD BD-re tudok gondolni, egyébre nem, ha csak nem valami új formátum van születőbe. Nyilván nem áll távol a Disney üzletpolitikájától, h lekaszálja a piacot mindenféle kiadvánnyal, az adu ászokat meg betartja. Ettől még a mondandómban semmi hiteltelen nincs. Illik erre az esetre is, és illik az egyebekre is. Egyszerűen az érdekes, h annyira készpénznek veszitek, h jönnek majd az UHD, és amúgy az azokon fellelhető Atmos anyagok. A fejem fogom amikor a magon is irkálják a hasonló hozzászólásokat. Mikor jön 4K-ban meg hasonló elmés megjegyzéseket. Miközben nem veszik észre, h megváltozott a világ. A legtöbbeket az SD érdekel, aztán a DVD, aztán a 720p, és 1080 ezután jön a BD25. A kalózkodásban nincs már pénz, pláne az UHD BD-ben. A világon nagyon szűk réteg lesz aki ezt meg fogja venni, mondom venni. Így semmilyen anyagi érdek nem mozgatja ezeknek a feltörését. Így marad a pusztán kihívás, ami úgy látszik közel egy év alatt nem volt elég mozgató rúgó. Bár magam azt gondolom még eszközök sincsenek hozzá. A PC-s világot nem rázta meg az UHD adattárolási kapacitás. Nem tudom mi lesz a sorsa a full minőségű anyagoknak, nem látok a jövőbe. Az biztos, h roppant kis réteget érint, fizető képesből meg még kisebbet. H a piacot merre viszi ez a párosítás az még a jövő homályába vész. Mindenki a zenével jön, pedig ott van a játék biznisz, ami hasnlóval küzdött, mint a filmes piac. Minden gépet, lemezt feltörtek. A legújabb kisebb réteget érintőknél viszont már más a helyzet. Ilyen olyan okok miatt megveszik a játékokat, hosszú évek alatt visszaterelték az embereket a vásárlás medrébe. A filmeknél tuti nem ez lesz, de az UHD esetébe nem tartom lehetetlennek. Akit érdekelni fog, az kénytelen lesz megvenni. Tudom ez szinte elképzelhetetlen, de akár megeshet, idáig egy év eltelt.....................
Tonyka polcán a helye
:-)
Mennyit vagy hajlandó fizetni érte? Mert, h Atmos hang UHD BD-lemezen van. Ami közel egy éve nincs feltörve. Aztán ha meg feltörték akkor sem vagy előrébb, hisz nincs mivel lejátszanod. Estleg ha valaki összemuxolná csak a hangot egy BD anyaggal. Csupa ha, ha, ha. És mindezt miért, jah, h a semmiért. Szóval elképzelhető, h szakállad nő mire te Atmos hanggal nézed az SW-t.
Milyen UHD? Milyen Atmos hang?Az új SW-ről beszélsz vagy úgy általánosságban? Mert sok igazság nincs a mondandódban. Ugyanis a Zsivány Egyes mostanában nem lesz UHD lemezen. Nem, nem itthon, a sok tolvaly miatt, hanem úgy világszerte. Ha egyszer meg is jelenik, akkor sem fogadnék nagy tételben, hogy lesz rajta Atmos(ámerikai megjelenésre gondolok, mielőtt jössz megint a hazai anomáliákkal).
A Disney van annyira felhasználó barát kiadó, hogy simán kihozza az UHD-t is 7.1-es Dtshd hanggal. Persze nem lehúzás miatt, csak jófejségből. Mert a fanok vegyék meg előszőr BD-n, aztán később UHD-n. A fanatikusoknak meg majd valamikor lehet kihozza az Atmos-os UHD-t és lehet újra a kasszához fordulni.
Ja az sem áll, hogy amúgy az Atmos hang az UHD kiadványokhoz tartozik, pár stúdió így csinálja, de vannak, akik a BD-re is raknak Atmos hangot.
Ha lesz Atmos-os verzió azt is megnézem.
Rogue.One.2016.1080p.BluRay.x264-SPARKS
Kezdésnek megteszi ez a minőség is
Köszi az infót! :-)Pont most néztem meg. Hozta a korábbiakban megszokott SW-os színvonalat, nekem nagyon tetszett. :-)
Ha lesz Atmos-os verzió azt is megnézem.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
megteszi ez a minőség is
Szerintem ötletes:
Rogue.One.2016.1080p.BluRay.x264-SPARKS
Kezdésnek megteszi ez a minőség is
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Ha már értelmes alap, akkor Vissza a jövőbe, normális érthető verzióban idő, és cselekmények tekintetében. Persze lehet ez sokaknak túl egyszerű, nem kellenek hetek a megfejtéséhez, pláne, ha nincs is megfejtés, csak legyinteni kell rá.
Azzal a filmmel nincs semmi baj, nagyon szerettem anno, az első részét ma is szívesen nézem ha belefutok.
Egyetértünk, még akkor is, ha azért rendesen kilóg az a bizonyos lóláb nem kevés film esetében. Ebbe még egy olyan etalon film is beletartozik, mint a nem keveset hivatkozott Alien. Mindössze annyi volt a "problémám", hogy sokaknak számomra már kínosak az elvárásaik az értelmesen összerakott alappal kapcsolatban.
Ha már értelmes alap, akkor Vissza a jövőbe, normális érthető verzióban idő, és cselekmények tekintetében. Persze lehet ez sokaknak túl egyszerű, nem kellenek hetek a megfejtéséhez, pláne, ha nincs is megfejtés, csak legyinteni kell rá.
Na ja, de amikor a film alapvetéseit tekintve lóg ki a lóláb, nem is kicsit, abban az esetben nehéz beérni annyival, hogy "de akkor miből lett volna film?" Ez a jolly joker gondolat, nem szeretem annyira, de van, hogy nem marad más. Nem oldja fel a tényt továbbá, hogy eleve ki van nem egy esetben húzva a sztori, így az élvezet talpa alól is a talaj. Amennyiben az élvezeteknek van talpa. Osztom azt, hogy nem kell a végtelenségig túlgondolni és az eredőket firtatni, de ehhez egy valamilyen szinten értelmesen összerakott alap azért nem árt.
Egyetértünk, még akkor is, ha azért rendesen kilóg az a bizonyos lóláb nem kevés film esetében. Ebbe még egy olyan etalon film is beletartozik, mint a nem keveset hivatkozott Alien. Mindössze annyi volt a "problémám", hogy sokaknak számomra már kínosak az elvárásaik az értelmesen összerakott alappal kapcsolatban.