Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 133

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Iván mondta: Ha a bordélyház nem megy, elsődlegesen nem a bútorokat kell lecserélni ...  
Azok az AVR-ek, processzorok amik nem rendelkeznek jól működő korrekciós mikrofonnal/szoftverrel, sosem fognak tudni igazán jól szólni.    

Ez butaság. Az enyémben sincs és nem is hiányzik. A szobát tettem rendbe és teljesen jól elvagyok. A korrekciós rendszer szerintem csak egy plusz dolog amit a jel útjába teszünk. Hallom a hatását, de, hogy hosszútávon milyen lehet nem tudom.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Tonyka valami olyasmit mondott, hogy az Anthem ARC nélküli hangját direkt elrontották, hogy az ARC hatása még szembetűnőbb legyen.

Nincs az "elrontva"! Nálam életteljesebb volt a 1120 hangja az 5010-hez képest. Az 5010 alaphangját hidegnek, az Anthem alap hangját szabadnak, nyíltnak és melegnek hallottam, korrigált hangját száraznak lehetne mondani. Bemérés után az Onkyo ennek az ellenkezőjét csinálja. A legalsó mélyeket és a magasakat kiemeli a középhangok kárára. Az Anthem tranziensen szól. Nagy-kemény "dübbenésekre",  részletes, reszelős, ropogós közepekre, jó magasakra képes. A térhangja jó, köszönhető annak, hogy nincs állandó hang zengés. Pl. a régi H/K-nak rendkívül száraz térhangjuk volt. A hangok csak a hangsugárzókból hallatszódtak. Az Onkyo-nál mindíg voltak köztes hangok a hangsugárzók közöttt. Az Anthen a két hangzást ötvözi. Képes jó teret csinálni miközben nem "terheli" a fülünket állandó "térzengéssel". Csipáztam a hangját! 
A fentiek nem jelentik azt, hogy egy 5010-el nem lehetne együtt élni. Főleg, ha a mostani árkülönbséget veszem alapul.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Tonyka valami olyasmit mondott, hogy az Anthem ARC nélküli hangját direkt elrontották, hogy az ARC hatása még szembetűnőbb legyen.
Megcáfol, ha rosszul emlékszem.

El nem rontották, inkább kicsit felpöckölték a mélyeket. Persze lehet, h a 4 hely tapasztalata ahonnan ez fogalmazódott meg bennem, a puszta véletlenek köszönhető. Nem állítom, h ez 100% így van, mert 4 hely még nem a világ. Erről több Anthem tulajnak kéne nyilatkozni, akkor lehetne biztosan kijelenteni. A korrekcióra visszatérve, én mellette vagyok. Az Onkyo 605 óta használom. Nagyon sokszor próbáltam már mezítláb, nekem mindig jobban tetszett az eq-s eredmény. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Pontosabban szólva jól fognak azok is szólni, ha épp mázlink van, s a lehallgató helyiség akusztikája kedvező, plusz amit ők tudnak "csinálni" már elégséges. Ettől függetlenül hangra lehet, hogy tetszenek a vevőnek, csak a végeredmény nem lesz igazán jó.
" Azok az AVR-ek, processzorok amik nem rendelkeznek jól működő korrekciós mikrofonnal/szoftverrel, sosem fognak tudni igazán jól szólni. "
 Soxor említetted már a projektorok kalibrálhatóságát. Hiába van egy projektornak jó képessége, ha nem lehet kalibrálni. Természetesen kalibrálva sem lesz olyan képe mint egy csúcs vetítőnek, de ami a gépben rejlik soha nem lesz elérhető.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Volt, van, lesz. 
Egyén függő. Az Anthem saját hangja is (Tonyka szerint színezett) nagyon tetszett, de mint ahogyan a projektornál elfogadnám a kalibrált képet úgy a hangnál is elfogadnám a műszerek szerinti jó hangot.  

Megcáfol, ha rosszul emlékszem.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Volt elötte is élet, és van nélküle is.
Kérdés, hogy tetszik-e a korrigàlt hang, vagy feltétel nélkül elfogadják mert korrigált.

Volt, van, lesz. 
Egyén függő. Az Anthem saját hangja is (Tonyka szerint színezett) nagyon tetszett, de mint ahogyan a projektornál elfogadnám a kalibrált képet úgy a hangnál is elfogadnám a műszerek szerinti jó hangot.  

Csutka

Volt elötte is élet, és van nélküle is. Kérdés, hogy tetszik-e a korrigàlt hang, vagy feltétel nélkül elfogadják mert korrigált.

Úgy gondolod, hogy van élet akusztikai elemek vásárlása, mérés rendelés és szuper EQ-val rendelkező dolgok nélkül is?

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Iván mondta: Ha a bordélyház nem megy, elsődlegesen nem a bútorokat kell lecserélni ...  
Azok az AVR-ek, processzorok amik nem rendelkeznek jól működő korrekciós mikrofonnal/szoftverrel, sosem fognak tudni igazán jól szólni.    

Pontosabban szólva jól fognak azok is szólni, ha épp mázlink van, s a lehallgató helyiség akusztikája kedvező, plusz amit ők tudnak "csinálni" már elégséges. Ettől függetlenül hangra lehet, hogy tetszenek a vevőnek, csak a végeredmény nem lesz igazán jó.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Eddig nem is gondoltam hogy így is tudnak szólni a hangfalaim

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: sanko »

Jó minőségű nagyon ez a klipsch motyó, vélhetőleg tudja amit ígér. Nincs semmi problémám a hangjával,teljesen rendben van ahogyan a subbal együtt dolgoznak stb.
S igazából 100 Hz re állított vágással szól talán a legjobban ezen az erősítőn, csak eddig másik erősitővel használtam amelyiken lehetett 110-120 Hz-et is állítani, 120-al használtam. Ezért tettem fel a kérdést hogy ilyen paraméterekkel rendelkező cuccnál mi lehet a leg optimalisabb beállítás.
A láma kérdésem az lenne még, hogy ha mondjuk 100 Hz-en vágunk akkor a sub azt még ki adja bőven, viszont a sat-ok ha tudják amit ígérnek 110 Hz alsó akkor a 100 és 110 Hz közötti hangok el vesznek?
Lehet hogy buta kérdés. De valaki elmagyarázná röviden hogy miként működik ez a dolog?

Köszi

"viszont a sat-ok ha tudják amit ígérnek 110 Hz alsó akkor a 100 és 110 Hz közötti hangok el vesznek?"

Ezt az alsó határfrekvenciát általában a gyártók a hangsugárzóknál az 1m-en 1khz-en 1W teljesítményre leadott hangnyomáshoz viszonyítják,ezt az 1khz-en mért hangnyomást(85-93db) veszik a 0db-nek.
Az igazán jó hangsugárzók a megadott frekvenciameneten belül,mondjuk 60hz-20khz +-3db-en belül marad,az már egy nagyon jó eredmény.
Ha az alsó frekit -6 vagy netalán -10db-re adják meg azt már szinte nem hallod ,mert azt hangszóró az 1khz-es 0db-s mondjuk 90db hangnyomáshoz képest már 6 ill.10db-t kevesebb hangnyomással adja le.
Ebben nem vagyok biztos,de mintha valahol olvastam volna,hogy pl. a 88db-hez a 92db az majdnem dupla hangnyomás,de ha nem így van ,akkor a hozábbértők majd kijavítanak. 
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 418

Hozzászólás Szerző: paler »

Laci!

Nem gondoltam azt, hogy rögtön fejleszteni kell Páler-nak csak felvázoltam egy távoli jövőt de mint írta teljesen elégedett a rendszerével   

Most tényleg úgy érzem hogy elégedett vagyok a jelenlegi felállással, és ennek most minden percét ki is szeretném élvezni. 
Ma bekalibráltam a 710-et. Az első pozitív élmény, hogy szinte ugyanazt mérte a 710-nél mint az 510-nél.   Így már biztos hogy nem össze-vissza méreget az ARC. Most már rutinosabb voltam, és mérés előtt beállítottam az ARC-ot úgy hogy az egyik mérés 5.1-ben legyen a másik meg sima 2.0-ban. Miután megtörtént a mérés, utána kicsit meghallgattam hogy milyen is sztereóban a 710. Eddig nem is gondoltam hogy így is tudnak szólni a hangfalaim, így megint volt egy kisebb döbbenet ami mosolyra tudta húzni a számat. Tehát lehet még mit élveznem a jelenlegi felállásból is, most egy kicsit magasabb szintre kerültem, ami igaz hogy még nem a világ teteje, de azért azt már elmondhatom hogy közelebb kerültem a csúcshoz.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Jani! Ha hatékony fegyvereket fejlesztenénk, azt mondom, hogy hajrá, öljünk bele minél több pénzt, de ha valaki józanul gondol a filmnézésre, akkor gondolkodjon úgy mint a családi autójára! Ne vegye meg a legócskább verdát, de szerintem sportkocsira sincs szükségünk, így kikötünk egy közép felszereltségű-középárú szgk-nál. A házimoziban a feljebb lépés párunkban (főleg a párunkban ...  ) erős fájdalmat okoz, nem jelentős változást hozva. Oké a 1120-nál és az RZ 3100-nál megjelenik + 4 db plafon hangszórók erősítő, a 720-nál pedig a pre out csatornák!
Ha a 710-es hasonlít a 1120 képességeire, és Paler nem állítja extrém teljesítmény kihívások elé, akkor a 710-es saját erősítői is jól megoldják a feladatot! A sajátjai legalább nem színezik el a hangot, nem úgy mint a proci-végfok közötti kábelek! És ahány végfok annyiféle hangjelleg, amit elképzelhető, hogy még az ARC sem tud kikorrigálni, hiszen 5000 Hz felett nem nyúl bele a hangba. Teljesítményileg nálad is elég lenne egy AVR, úgy mint Fish-nél, Palernél vagy mint nálam.    

Laci!

Nem gondoltam azt, hogy rögtön fejleszteni kell Páler-nak csak felvázoltam egy távoli jövőt de mint írta teljesen elégedett a rendszerével   
Sajnos nekem is kicsi a mozinappalim de nekem is évekbe tellett a jelenlegi proci/végfok felállás és hidd el nem bántam meg egyetlen forintját sem pedig ennek 
sincs sajna vége soha a kábelekről annyit, hogy egy sima 5 e ft rca kábellel is jobban szól a proci/végfok mint egy avr hidd el kipróbáltam, de ennek 
ellenére szép ez a hobbi de itt is az érvényes az örök törvény, hogy kicsi pénz kicsi mozi nagy pénz nagy mozi...    
"Az igazi barát szemből támad."

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

Hát pedig "szenvedni" fognak,mert ha az erősítőn nem tudja alul levágni őket a small általában 80Hz.
A jó hír azonban az hogy ez egy neves gyártó gondolom elég jó sat cucca,így van remény,hogy a megadott adatok valósak.

Jó minőségű nagyon ez a klipsch motyó, vélhetőleg tudja amit ígér. Nincs semmi problémám a hangjával,teljesen rendben van ahogyan a subbal együtt dolgoznak stb.
S igazából 100 Hz re állított vágással szól talán a legjobban ezen az erősítőn, csak eddig másik erősitővel használtam amelyiken lehetett 110-120 Hz-et is állítani, 120-al használtam. Ezért tettem fel a kérdést hogy ilyen paraméterekkel rendelkező cuccnál mi lehet a leg optimalisabb beállítás.
A láma kérdésem az lenne még, hogy ha mondjuk 100 Hz-en vágunk akkor a sub azt még ki adja bőven, viszont a sat-ok ha tudják amit ígérnek 110 Hz alsó akkor a 100 és 110 Hz közötti hangok el vesznek?
Lehet hogy buta kérdés. De valaki elmagyarázná röviden hogy miként működik ez a dolog?

Köszi

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kipróbálhatod a 100-at, de inkább a 150-re szavaznék, ne szenvedjenek a mini dobozkák. 
Hát pedig "szenvedni" fognak,mert ha az erősítőn nem tudja alul levágni őket a small általában 80Hz.
A jó hír azonban az hogy ez egy neves gyártó gondolom elég jó sat cucca,így van remény,hogy a megadott adatok valósak.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Adott egy sub ami ezt tudja: 29-120 Hz, ill. adott a egy hangfalszett ami pedig ezt: 110 Hz-23 kHz. Mindez hajtva egy hm. erősitővel amin a vágást 60-80-100-150-200 Hz-re lehet állítani.
Kérdésem az volna hogy mennyire állítsam a vágási frekit a legjobb eredmény érdekében? 150-100? Vagy mi?
Hangfalak small-ra vannak beállítva az erőlködőn.

Szia!
Én megpróbálnám első lépésben a 100Hz-et a sub felülvágásánál,gondolom a sateliteket nem lehet alul vágni az erősítőn.Így csak bízhatsz hogy talán lemennek 110hz-ig és ez az érték nem -6 vagy -10db-es érték.Az a gond ezekkel a gyenge mélyátvitelű satelitekkel,hogy az egész hangkép nagy részének a leadása a subwoferre hárul és így nagyon egyirányú lesz a hangzás.Én is már szenvedtem egy pár alkalommal ilyen szettek beállításásval,de erős kompromissszumokkal tudtam csak beállítani.Sok függ azért az szobaakusztikától is,hátha szerencséd lesz.
Rendszer:

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Igen az. Klipsch quintet 5 a sub pedig klipsch r-12sw
Kipróbálhatod a 100-at, de inkább a 150-re szavaznék, ne szenvedjenek a mini dobozkák. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ez valami satellite cucc?
Igen az. Klipsch quintet 5 a sub pedig klipsch r-12sw

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!
Adott egy sub ami ezt tudja: 29-120 Hz, ill. adott a egy hangfalszett ami pedig ezt: 110 Hz-23 kHz. Mindez hajtva egy hm. erősitővel amin a vágást 60-80-100-150-200 Hz-re lehet állítani.
Kérdésem az volna hogy mennyire állítsam a vágási frekit a legjobb eredmény érdekében? 150-100? Vagy mi?

Ez valami satellite cucc?

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Azok "elég" komoly gépek!

Talán annyit lehet elmondani a Tag McLaren processzorról, hogy nagyon természetes és zenei hangzása van, ami moziban is megjelenik.
A Denon 4308 erősítőhöz képest tisztább, természetesebb hangot kapnál, de a HD hangokról le kell mondanod.

A 4308 talán már az a kategória, amit ennek ellenére azért nem cserélnék le a Tag processzorra.
Esetleg Fodeszt kérdezd meg innen a fórumról még - használt korábban ilyen processzort.

Köszönöm a válaszod!
Akkor hagyom a témát míg nem jön valami komolyabb,ami biztosan megérné a cserét.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Csutka

CAV A8M + CAV A12 a frontoknak.

Azok "elég" komoly gépek!

Talán annyit lehet elmondani a Tag McLaren processzorról, hogy nagyon természetes és zenei hangzása van, ami moziban is megjelenik.
A Denon 4308 erősítőhöz képest tisztább, természetesebb hangot kapnál, de a HD hangokról le kell mondanod.

A 4308 talán már az a kategória, amit ennek ellenére azért nem cserélnék le a Tag processzorra.
Esetleg Fodeszt kérdezd meg innen a fórumról még - használt korábban ilyen processzort.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Igen, pikkelsz az Onkyo-ra 

Pikkel a fene, kellemes emlékeim vannak róla, mozira egy atom zúzda. Érdekes mód viszont amikor találkozik a felhasználó, egy reálisabb, pontosabb hanggal, akkor rájön, h az atom zúzdánál mégis nagyságrendekkel élvezhetőbb a reálisabb előadás. Innentől rögtön nem érzi akkora ásznak az ember. Persze ehhez meg kell érni az ízlésnek, illetve lekapni a szemellenzőt. Ha ez megvan, és tesz egy próbát az ember, máris csoda országban érzi magát. Ettől függetlenül kijelenthetjük nyugodtan, h a legnépszerűbb kommersz márka az Onkyo, ez látszik a piactéren egyértelműen. 

Pedig jobb ha összekapod magad, mert hatalmas léptekkel esik az 5010 ára.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Innen már az igazi előre lépés a proci/végfok ne is állj meg addig...-
Jani! Ha hatékony fegyvereket fejlesztenénk, azt mondom, hogy hajrá, öljünk bele minél több pénzt, de ha valaki józanul gondol a filmnézésre, akkor gondolkodjon úgy mint a családi autójára! Ne vegye meg a legócskább verdát, de szerintem sportkocsira sincs szükségünk, így kikötünk egy közép felszereltségű-középárú szgk-nál. A házimoziban a feljebb lépés párunkban (főleg a párunkban ...  ) erős fájdalmat okoz, nem jelentős változást hozva. Oké a 1120-nál és az RZ 3100-nál megjelenik + 4 db plafon hangszórók erősítő, a 720-nál pedig a pre out csatornák!
Ha a 710-es hasonlít a 1120 képességeire, és Paler nem állítja extrém teljesítmény kihívások elé, akkor a 710-es saját erősítői is jól megoldják a feladatot! A sajátjai legalább nem színezik el a hangot, nem úgy mint a proci-végfok közötti kábelek! És ahány végfok annyiféle hangjelleg, amit elképzelhető, hogy még az ARC sem tud kikorrigálni, hiszen 5000 Hz felett nem nyúl bele a hangba. Teljesítményileg nálad is elég lenne egy AVR, úgy mint Fish-nél, Palernél vagy mint nálam.    

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 418

Hozzászólás Szerző: paler »

Ha nem kell Atmos akkor ennél jobbat nem nagyon tudsz találni a piacon.Gratulálok újra!
Sokáig gondolkodtam a 720-ban is, de mivel az Atmos számomra érdektelen, így úgy gondolom hogy a hangi adottságokban a 710 még is több mint az új széria 720 lenne. Mondanom sem kell hogy az 1120 ugyancsak teljesen felesleges kiadás lett volna, főleg úgy hogy a 710 egy kifutó modell igencsak jó árban.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Milyen végfokod van?
CAV A8M + CAV A12 a frontoknak.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”