Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

A HD hangokhoz kell egy középszintű rendszer, és még akkor sem fogsz tátott szájjal, pislogás nélkül rácsodálkozni. Szvsz.

Kár, hogy ritkán olvasni hasonló, józan megfogalmazásokat.   

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 417

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Másik kérdés: érdemes egy, a veszteségmentes formátumokat (DTS-HD, Dolby TrueHUD) dekódolni képes erősítőre beruházni? hallható a javulás DD és DTS formátumokhoz képest? Hangsugárzót nem akarok cserélni, 4 db Yahama NSG-40-esem van.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Köszönöm a segítségeteket!

Csutka

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Csutka »

És ezt fülre be tudom állítani, hogy a sub helyes fázisban legyen a többi sugárzóval? Vagy ha fülre nem megy, akkor mi a módszer?

Erre írtam én, amit írtam. Azt olvastad?
Próbáld ki azt és meghallod. Vagy nem.
Elég a füled hozzá. Nem kellenek mérőhangok meg SPL meter meg szoftver.
Ha nem hallod, akkor mindegy, hogy mire állítod.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11117
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

És ezt fülre be tudom állítani, hogy a sub helyes fázisban legyen a többi sugárzóval? Vagy ha fülre nem megy, akkor mi a módszer?
Ha csak két állás van, akkor biztosan nem lesz tökéletes az eredmény, mivel a tiszta 0 és 180 fok elég ritka. A fázishelyzetet méréssel lehet korrekt módon kideríteni, de ha ez nem megy, akkor szerezz egy 80 Hz körüli mérőhangot és ezt szólaltasd meg a front és szubsugárzókon egyszerre, aztán amelyik kapcsoló állásban erősebb lesz az eredő hang a hallgatási pontban, azon használd, mert az a kevésbé rossz állás.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Ez gyakorlatilag fázisfordítás, amit sokan (még a gyártók is) kevernek a fázistolással, pedig a kettő nagyon nem ugyanaz. Pár hete ezt meg is beszéltük valamelyik házimozis topikban.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Lehet, hogy félreérthető voltam: a "Phase" kapcsoló a subon kétállású, "+" ill. "-". ilyenkor mi a helyzet?
Ez gyakorlatilag fázisfordítás, amit sokan (még a gyártók is) kevernek a fázistolással, pedig a kettő nagyon nem ugyanaz. Pár hete ezt meg is beszéltük valamelyik házimozis topikban.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1428

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Lehet, hogy félreérthető voltam: a "Phase" kapcsoló a subon kétállású, "+" ill. "-". ilyenkor mi a helyzet?
Az nem túl szerencsés. Ez azt jelenti, hogy vagy egyik vagy másik irányba tudsz egy "egységnyit" állítani, de hogy mekkorát, azt a jó ég tudja. Csináld azt, hogy a keresztezési frekin adj ki egy mérőhangot, s akár fülre (akár SPL mérővel) állapítsd meg, melyik a hangosabb. Amelyik a nagyobb hangnyomást adja, ott hagyd.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Ha a sub és a center azonos távolságra van a hallgatási pozíciótól, akkor a sub fázisát állítsd 0-ra. Ha viszont eltérő, akkor ahányszor kb. 70 cm-rel távolabb (vagy közelebb) van a sub mint a center, annyiszor fordíts a fázison + (vagy -) 90 fokot. Ha ennyit megteszel, már jó, a keresztváltási frekitől eltérő frekik fázisának állításához már komolyabb szobaakusztikai bemérőrendszer kell.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Ezzel feltételezzük, hogy a font- és szubsugárzó fázistolása 0 fok, ami gyakorlatilag soha nem igaz.
A késleltetési értékek 120 Hz-re vonatkoznak, ez szerintem tipikusak mondható. Az meg, hogy a frontok és a center nem pontosan ugyanakkora távolságra vannak a hallgatósági pozíciótól szimpla geometria. :-)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Ha a sub és a center azonos távolságra van a hallgatási pozíciótól, akkor a sub fázisát állítsd 0-ra. Ha viszont eltérő, akkor ahányszor kb. 70 cm-rel távolabb (vagy közelebb) van a sub mint a center, annyiszor fordíts a fázison + (vagy -) 90 fokot. 
Ezzel feltételezzük, hogy a font- és szubsugárzó fázistolása 0 fok, ami gyakorlatilag soha nem igaz.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Ha a sub és a center azonos távolságra van a hallgatási pozíciótól, akkor a sub fázisát állítsd 0-ra. Ha viszont eltérő, akkor ahányszor kb. 70 cm-rel távolabb (vagy közelebb) van a sub mint a center, annyiszor fordíts a fázison + (vagy -) 90 fokot. Ha ennyit megteszel, már jó, a keresztváltási frekitől eltérő frekik fázisának állításához már komolyabb szobaakusztikai bemérőrendszer kell.

Csutka

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Elolvastam, most már kicsit okosabb vagyok. Viszont még mindig nem tudom, hogy a sub fázist hogyan állítsam be helyesen.
Valamint nincs mikrofon sem az erősítőhöz, nem tudja bemérni, kalibrálni magát. Audyssey sincs az erőlködőben, egy régebbi Yamahám van.

Beállítasz vágást, mondjuk 80Hz-et és elindítasz vmi basszussal teli sztereó felvételt.
A szubon a fázist változtatva meghallgatod. Amelyik állásban a legjobbnak hallod a basszust - az lesz a jó.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Ahha, átolvasom, köszi!
Elolvastam, most már kicsit okosabb vagyok. Viszont még mindig nem tudom, hogy a sub fázist hogyan állítsam be helyesen.
Valamint nincs mikrofon sem az erősítőhöz, nem tudja bemérni, kalibrálni magát. Audyssey sincs az erőlködőben, egy régebbi Yamahám van.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1200

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: thxfan »

szerintem nem sok értelme van biampolni, plána nem egy mozierősítőről. de tegye. én akkor látom igazi értelmét a biampnak, ha előtte aktív váltó van. de nekem végül is édesmindegy...
A CA és CAV párosnál azért lehet valami pozitív eredménye, mindkettő kiváló cucc.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1699

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: -KP- »

2 pár hangfalkábel kell, egyik megy a mélyhez (hangfal alsó rész), a másik a magashoz (hangfal felső rész), természetesen az erősítő megfelelő hangfal csatlakozóitól (általában a surr. back a biamp helye). A gyári átkötő kábelt ne használd. A csatlakozók közötti lapokat vedd ki és úgy nézd meg melyikről is kap jelet a hangfal alsó és felső része. A 2 pár hangfalcsatlakozóból az egyik csak az átkötés miatt van és a lapok kötik össze a másikkal, ha abba dugod a hangfalkábelt nem sok értelme van, mert a lapok csak rontanak a hangon.

szerintem nem sok értelme van biampolni, plána nem egy mozierősítőről. de tegye. én akkor látom igazi értelmét a biampnak, ha előtte aktív váltó van. de nekem végül is édesmindegy...

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1200

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: thxfan »

2 pár hangfalkábel kell, egyik megy a mélyhez (hangfal alsó rész), a másik a magashoz (hangfal felső rész), természetesen az erősítő megfelelő hangfal csatlakozóitól (általában a surr. back a biamp helye). A gyári átkötő kábelt ne használd. A csatlakozók közötti lapokat vedd ki és úgy nézd meg melyikről is kap jelet a hangfal alsó és felső része. A 2 pár hangfalcsatlakozóból az egyik csak az átkötés miatt van és a lapok kötik össze a másikkal, ha abba dugod a hangfalkábelt nem sok értelme van, mert a lapok csak rontanak a hangon.

Az erősítő tudja.A hangfal nem?köszi

Elméletileg ide kell bekötni, de nézd meg a manualt:

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

rockerjani
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: rockerjani »

Nem kell kettős erősítés, itt nem is lehet. Az elosztó és egyéb hülyeségeket meg felejtsd el.
Az erősítő tudja.A hangfal nem?köszi

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1699

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hello!
Abban kérnék segítséget,hogyan oldjam meg a front hangfalam bi erősítését.
Komponensek:Cambridge 751 és CAV MD-ex3
A Cambridge rendelkezik plusz kimenettel,a CAV mélynyomóján van 2 pár bemenet ugyan,de az foglalt,az egyikbe megy  a normál jel,a másikból viszont a magas ládához megy összekötő zsinór,teát ide nem tudom dugni.A magas ládán van még 1pár hely esetleg.Vagy valamilyen elosztót kellene használnom?Az impedancia hogyan változna?
Köszi a segítséget!

Nem kell kettős erősítés, itt nem is lehet. Az elosztó és egyéb hülyeségeket meg felejtsd el.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Itt egy kis olvasnivaló.

https://m.logout.hu/cikk/utmutato_a_bas ... itasa.html

Ahha, átolvasom, köszi!

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

sziasztok!

első poszt itt
adva van nekem 4 db egyforma sugárzó (Yamaha NGS-40) és Pioneer aktív sub (típust nem tudom fejből, meg tudom nézni) a mozimban. két kérdésem lenne a tisztelt nagyérdeműhöz:
-hogyan állítom be helyesen a sub vágási frekvenciáját?
-hogyan állítom be a subot fázishelyesre (van rajta "Phase" kapcsoló)?

köszönöm!

rockerjani
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: rockerjani »

Hello!
Abban kérnék segítséget,hogyan oldjam meg a front hangfalam bi erősítését.
Komponensek:Cambridge 751 és CAV MD-ex3
A Cambridge rendelkezik plusz kimenettel,a CAV mélynyomóján van 2 pár bemenet ugyan,de az foglalt,az egyikbe megy  a normál jel,a másikból viszont a magas ládához megy összekötő zsinór,teát ide nem tudom dugni.A magas ládán van még 1pár hely esetleg.Vagy valamilyen elosztót kellene használnom?Az impedancia hogyan változna?
Köszi a segítséget!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Én NAS-ra tenném... (abban lehet tükrözni a diszkeket, és szól, ha az egyiknek baja van) Másrészt  DLNA szerver is van a legtöbben, így egy erre képes tévén, vagy medialejátszón tudod nézni a dolgokat..Sőt hálózati zenelejátszó is csatolható, így FLAC-okat is (meg mp3-at pfujjj...) is tehetsz rá.  

Harmadrészt van egy sosem használt ajándékba kapott D-Link NAS-om, gombokért elvesztegetném....:-)))

Nem kétlem hogy igazad lehet, de sajnos "hatökör" vagyok a számítástechnikához, nem boldogúlnék vele. Még ha rá is szánom magam az alább említett külső hdd-re, arra átmásolni a DVD-ket, ahhoz is segítség kell. Nálam a hifi Lp és cd, a mozi egy Blu-ray lejátszó+TV. Olvasgatom az ide vonatkozó topikot(Hálózati audió lejátszók), de kb. 60%-ban nem értem, meg sem mernék venni egy ilyen lejátszót. Tudom, maradi vagyok.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

kovacsit
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: kovacsit »

Szép estét!

Segitségre volna szükségem. Helytakarékosságból, és mert hallottam róla hogy az irott DVD-k koránt sem örök életűek, megszüntetném irott DVD gyüjteményemet. Ez kb. 280-300db lemez. Úgy gondolom egy kellő kapacitású külső merevlemez lehet a megoldás. Erre a merevlemezre átmásolni a DVD-ket, és egy médialejátszóval ősszekötve lejátszani. Került hozzám egyszer beszámításból egy A.C.Ryam Playon! HD mini médialejátszó, talán ez megfelene a feladatra. Nem tudom ez igy működhet -e? 

Én NAS-ra tenném... (abban lehet tükrözni a diszkeket, és szól, ha az egyiknek baja van) Másrészt  DLNA szerver is van a legtöbben, így egy erre képes tévén, vagy medialejátszón tudod nézni a dolgokat..Sőt hálózati zenelejátszó is csatolható, így FLAC-okat is (meg mp3-at pfujjj...) is tehetsz rá.  

Harmadrészt van egy sosem használt ajándékba kapott D-Link NAS-om, gombokért elvesztegetném....:-)))
Tel:  30/harmincnégy-33-nullahetvennyolc.

PatrolY61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: PatrolY61 »

Elég lényeges dolog az is milyen lemezt használunk az LTH típusú szerves hordozórétegű lemezeket kerülni kell azok előbb lebomlanak mint a HTL fém alapúak. A másik dolog kinek mennyire fontosak azok az adatok pl. a családi pótolhatatlan videókra jobban odafigyel az ember és több példányban vagy többféle adathordozón lementi mint a bármikor újra beszerezhető (letölthető) mozifilmeket ezzel nem azt akarom mondani, hogy én a letöltött filmes lemezeken vágom a hagymát hanem szubjektív kinek mi a fontos azt úgy kezelje, de hát ez általában így is van. 
Benq W1300
Screenline Amleto 136"
Yamaha RX-A3050
Panasonic BDT 500, Egreat A-10
Klipsch RP-8000F, RP-504C, RP-502S, Dynavoice IC8  
Sub:SVS SB-4000
Aq, Inakustik,Van Damme
Technics SL 1210 GR 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”