Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Proji shootout 2017

Moderátor: Hiccusz

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Bár Gyulai Paliról is sikerült lecsúsznom, pedig pár szót szívesen váltottam volna vele is személyesen. 

Gyulai Palit azért ne emlegessük együtt Den-nel. Mindkettő kilóg, de két különböző irányba. 

..legalábbis az írásaik alapján. 

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: paler »

Pedig egy időben voltatok ott mindketten
Ja, az utolsó round-ba bent voltam én is meg ő is, már ha jól sejtem. Talán csíkos póló volt rajta balra fésült hajjal, már akire én gondolok  :rolleyes:legalább is olyan tudományosan-csillagászatian elemezte a képet...olyan gyulaipalisan

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Bár Gyulai Paliról is sikerült lecsúsznom, pedig pár szót szívesen váltottam volna vele is személyesen.
Pedig egy időben voltatok ott mindketten

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Proji shootout 2017

monnyuk én is vittem a kitűzős névtáblámat
igaz, nem a legújabb kiadás volt de azért olvasható volt
Den nem mert gondolom előjönni, bár hiccusz beállította az általa megadott értékekkel az Epsont juj

Tégedet könnyen be is azonosítottalak az volt a legkisebb gond hogy régi, talán DVDcenteres volt az a kitűződ. De ismered a mondást: egy fecske nem csinál nyarat. Den-nel én is személyesen találkoztam volna, biztos egy jó arc lehet az írásai alapján   Bár Gyulai Paliról is sikerült lecsúsznom, pedig pár szót szívesen váltottam volna vele is személyesen. De talán  majd legközelebb összejön a személyes kontakt másokkal is. Én ígérem akkor is jól beazonosítható leszek 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 811

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: lacy »

Hát igen, téged nem volt nehéz beazonosítani
Ez már csak azért is jó lett volna, mert lehet Den is ott volt a tömegben, csak szerényen a háttérben maradt. Pedig úgy megismertem volna

monnyuk én is vittem a kitűzős névtáblámat
igaz, nem a legújabb kiadás volt de azért olvasható volt
Den nem mert gondolom előjönni, bár hiccusz beállította az általa megadott értékekkel az Epsont juj

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Proji shootout 2017

Én azért megpróbáltam magamat a fórumról beazonosíthatóvá tenni, és talán a jövőben érdemes lenne legalább mindenkinek egy névtáblát magára tűznie az AVX-es Nick nevével, alá pedig a valódi polgári nevével.Hát igen, téged nem volt nehéz beazonosítani Ez már csak azért is jó lett volna, mert lehet Den is ott volt a tömegben, csak szerényen a háttérben maradt. Pedig úgy megismertem volna

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1428

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Megkérdezném az egyes gépek beállításait.
Pl. RC, dinamikus irisz, eco/normál fényerő, stb.
Minden gép REC709 szerint D65-re volt bekalibrálva. Epson Natural, JVC Cinema, BenQ THX, Sony Reference módban. Egyéb képi abrakadabrák, mint reality creation, super resolurion, kép kocka interpoláció, ilyen-olyan image és detail enhancement vagy sharpening mellőzve. Ahogy a dinamikus íriszek is. Lámpa módok: Epson: Mid, JVC: Low, BenQ: Normal, Sony: Low. Fénysűrűségek (ftL): Epson: 23, JVC: 18,5, BenQ: 21, Sony: 24.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Proji shootout 2017

Az utóbbi az a dióval a tetején sütött piskóta volt? Mert ha igen, akkor (majd) minden zagyvagolásod arról a szintetikus vagy mi hangrendszerről meg van bocsájtva. Azaz..az volt a Kossuth kifli, de nem zagyvalogtam... csak neked próbáltam vele imponálni mert tudtam hogy neked nagyon tetszik a mottóm

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Proji shootout 2017

Boldogan vittem haza a bizonyítékot a páromnak, hogy nem hiába sütkérezett, mert elfogyott mind a túros pogija mind pedig a Kossuth kiflijei.
Az utóbbi az a dióval a tetején sütött piskóta volt? Mert ha igen, akkor (majd) minden zagyvagolásod arról a szintetikus vagy mi hangrendszerről meg van bocsájtva. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

.  
Apropó, ma megnéztem 1-2 dolgot a vetítőmön amit tegnap a DC-ben is terítéken volt, és pl. a Color and Overscan tesztábra az itthoni HW55-ön jobban nézet ki mint a HW65-ön (a szín homogenitása, a pixelek zónaállítása utáni elszíneződés is sokkal enyhébb itthon mint a HW65-ön volt), illetve a HP-es csatajelenetnél is sokkal több részlet látszódott (hegyek a háttérben, folyó a Roxforti kastély mellett-persze a JVC részletességét itthon sem éri el a vetített kép) mint a HW65 képén. Most vagy a beállítás nem sikerült 100%-ra (nagyon csukódott a kép alja) vagy a HW65 visszalépés a HW55-höz, bár ezt kizártnak tartom.

Ezen ne csodálkozz, ott is elmondtam, ebben az ársávban lévő gépeknél számítani kell azzal, h elég nagy a szórás. Mind optikailag, mind gyári beállítás ügyileg. Így simán lehet jobb képe egy jó sikerült HW55-nek, mint egy 65-nek, és persze fordítva is. Ahogy Hiccusz is elmondta ennyi pénzért nincs ingyen ebéd, bármilyen furcsa is mert 1 milla környéke sokaknak nem kevés. A projik világában viszont szinte belépő. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Proji shootout 2017

Az előttem szólók már többnyire leírtak a véleményüket, és legtöbbjükkel többé-kevésbé egyet is értek, de talán Turbo fórumtárs fogalmazta meg legjobban azt amit én is leszűrtem mint konklúziót az egész szeánszból. Mindegyik projektor jó tulajdonságaiból kellene egy Jolly-Joker projektort összehozni ebben az ársávban, és ez sokaknak szerintem egyenlő lenne a vetítés Nirvánájával. Vagy megvásárolja az összes projektort, és kibéreli hozzájuk polipkezű Hiccusz-t  hogy a jelentektől függően takargassa ki a projektorokat.

Nálam a FHD gépeknél a következő sorrend alakult ki: 1. Epson (de a világos jeleneteknél számomra továbbra is tetten érhető volt a "csirkeháló"), 2. Sony, 3. JVC/ Benq. Az viszont kicsit furcsa volt számomra, hogy a majd 40%-kal drágább JVC-i ennyire gyenge teljesítményt nyújtott. Véleményem szerint, a nagyon sötét jelenetektől eltekintve elégé fényerő és részletszegény képet produkált . Így ha az árakat is figyelembe veszem, akkor egyértelműen a JVC volt számomra az utolsó az össze projektor közül. 

A 4k ugyancsak nem hozta el számomra azt a huuuubammeg faktort, így jelenleg ez miatt a features miatt sem rohannék lecserélni a jelenlegi vetítőmet. Hogy ezen a téren még mit hoz majd a jövő az kiderül a későbbiekben.
.  
Apropó, ma megnéztem 1-2 dolgot a vetítőmön amit tegnap a DC-ben is terítéken volt, és pl. a Color and Overscan tesztábra az itthoni HW55-ön jobban nézet ki mint a HW65-ön (a szín homogenitása, a pixelek zónaállítása utáni elszíneződés is sokkal enyhébb itthon mint a HW65-ön volt), illetve a HP-es csatajelenetnél is sokkal több részlet látszódott (hegyek a háttérben, folyó a Roxforti kastély mellett-persze a JVC részletességét itthon sem éri el a vetített kép) mint a HW65 képén. Most vagy a beállítás nem sikerült 100%-ra (nagyon csukódott a kép alja) vagy a HW65 visszalépés a HW55-höz, bár ezt kizártnak tartom.

De ahogy Hiccusz is írta, ettől függetlenül bármelyik projival el lehet lenni, és lehet velük élvezni a filmeket, mivel a legtöbb különbség csak akkor ennyire feltűnő és zavaró, ha tényleg side by side van lehetőség összehasonlítani kettő vagy több vetítőt egyazon helyen is időben egymással. De ha nincs közvetlen összehasonlítási alapunk (kivéve Den mestert  akinek mint tudjuk a retinájába ég minden vetítő pixelszínhelyes-fényáramos-mozgásleképezéses képe), akkor szerintem többünknek kevésbé feltűnőek és zavaróak ezek a hibák, főleg akkor ha tesztábrák helyet inkább a filmeket nézzünk rajtuk. 

Én is köszönöm a DC-nek hogy Magyarországon egy ilyen nem mindennapi eseményt hozott össze, amire eddig kishazánkban szerintem nem nagyon volt még példa, és örülök neki hogy én is részese lehettem ennek az összejövetelnek.
Ráadásul pár fórumtársat is megismerhettem személyesen, bár jobb lett volna ha még ennél is több fórumtársat tudtam volna megismerni, de ez most így alakult. Remélem máskor is lesz hasonló összejövetel, ahol további fórumtársakat tudok majd személyesen is megismerni. Én azért megpróbáltam magamat a fórumról beazonosíthatóvá tenni, és talán a jövőben érdemes lenne legalább mindenkinek egy névtáblát magára tűznie az AVX-es Nick nevével, alá pedig a valódi polgári nevével. Ez csak egy javaslat..

Boldogan vittem haza a bizonyítékot a páromnak, hogy nem hiába sütkérezett, mert elfogyott mind a túros pogija mind pedig a Kossuth kiflijei. 

Addig is: hasta la vista srácok!

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: cisco »

Nos igen, amikor az embertől megkérdezik, hogy hogy kell egy ilyet elképzelni, és válaszul annyival indítunk, hogy 100% feketét néztük...pár szem elkerekedik Ennél már csak az a viccesebb, hogy az erre feltett és mit láttál kérdés nem is olyan hülyeség, mint elsőre gondolnánk

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Proji shootout 2017

Mi köszönjük nektek, hogy szombat délután-este bennünket választottatok. Őszintén szólva nagyot néztem, mikor lejöttem az emeletről és megláttam azt a temérdek édességet, süteményt, pogácsát, üdítőt, amelyet hoztatok. Olyan érzésem volt, mintha házibuliban lennék. Köszönet illeti az asszonyokat, akik elengedtek benneteket, és pláne azokat, akik elkísérték párjukat. Egy pillanatra se becsüljük le "teljesítményüket", hiszen tudjuk jól, a hobby ugyan a mienk, de sok esetben ők döntenek. Másrészről pedig, ha fordított esetben nekünk kellett volna velük eltölteni 2-3 órát a Burda által szponzorált "Fürge ujjak" rendezvényen, egyikünk mosolya sem lett volna őszinte.
Igen, lehetett volna még szervezettebben csinálni, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ekkora érdeklődésre tart majd számot a téma, ráadásul szinte mindenki el is jön, aki feliratkozik. Örömünkre szolgál, ha ismét valami olyat tudtunk mutatni, amelyet ezidáig még sehol, senkinél nem lehetett látni. Ha segíteni tudtunk egy jövendőbeli projektor kiválasztásában, netán megerősítettük egy, már megtörtént vásárlást, már megérte. Ahogy sejteni lehetett, csodák, mágia, ingyenebéd továbbra sincs. Egy adott büdzsé betartása mellett a technológiát megerőszakolni nem lehet. A kompromisszummentes házimozi vetítőkért bizony szélesebbre kell tárni a bukszát. Hogy ez kinél mit jelent, miben hajlandó engedni és miben nem, valamint hogy ez anyagilag hol kezdődik és meddig tart, az nagyon egyéni. Amikor hazaérve beszélgettem a nejemmel erről, ő azt mondta: Én meg a ti nagy vetítőteket sem hoznám haza, mert ki nem állhatom a szivárványozást. Ezzel együtt határozottan úgy véljük, ezen projektorok bármelyikével örömmel és boldogan lehet otthon szórakozni, filmet nézni, hisz mindegyik tökéletesen alkalmas arra, hogy egy egy jó film alatt elvarázsoljon.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: Fish »

minden ki volt kapcsolva ,az összes vetítőn!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

xwxw4
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: xwxw4 »

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Ezúton szeretném megköszönni Ivánéknak a tanulságos tesztet, és a szíves látást, mégoly késői órákban is.

Számomra is egyértelművé vált, hogy mindenképpen kompromisszumot kell kötni ebben a (cirka 1 millás) kategóriában.
Szívesen látnám a Benq élességét, a JVC 5% alatti reprodukcióját, az Epson brutális ansi kontrasztját, kellemes színvilágát, és a Sony kalibrált fényerejét, kitöltési tényezőjét egy gépben.
Nem szívesen látnám a Benq feketéjét (ami nincs), szivárványozását, a JVC lapos képét 50% bevilágítottság felett, a Sony szürke árnyalatait és az Epson kitöltési tényezőjét egy gépben.

A 24p-s mozgásmegjelenítésről nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyformán pocsék (bocsánat: mozis) mindegyik gépnél, talán a Benq volt a legrosszabb. Hozzátenném, hogy én még mindig jobban viselem így, mint a mesterséges képinterpolációval.

Ha mindent szempontot figyelembe veszek, és sorrendet állítok:

1080p gépek: 1. Epson, 2. Sony, 3. JVC, és szintén 3. Benq

4k gépek: 1. Sony, 2. Benq

Személy szerint a 4k-s Sony-t vinném haza, de az ára számomra még riasztó, így a következő gépem 99%, hogy a 1080-asok közül kerül majd ki.

denon-x4100
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: denon-x4100 »

Tonyka felvetésére a válaszom:
Mivel még csak egy filmet néztem rajta és még nincs is kalibrálva, így ami elsőre látható az a megnövelt fényerő ( én egy világos falu nappaliban mozizom kb 40 nm., így ez a plussz 400 lumen számomra jól jön ), illetve a mozgásmegjelenítés, amiben előnyére fejlődött a készülék! És ezen felül ebben a 4. generációs 4K eshift van, ami egészen jól működik,szemben az X35 modellel amiben ez az lehetőség még egyáltalán nem volt! A 3D-t az X35-ön nem néztem, valószínüleg ezen sem fogom, nem vonz!
Összességében az X35 valóban egy nagyon jó készülék mind a mai napig, az új tulaja is örömmel használja!
Kalibrálás után mutatja majd meg maximális tudását az X5000, de úgy érzem jó, hogy a JVC mellett döntöttem ismét!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Őszintén szólva eddig egy JVC X35 birtokában mondtam el  a véleményem, de két napja megelégedett tulaja vagyok egy JVC X5000-nek, és az általatok jövő visszajelzések a tesztről, csak megerősítenek benne, hogy ebben az ár kategóriában jól választottam új projektort !
Még egyszer köszönet a szervezőknek!
  Üdv: Csaba

Arra azért kíváncsi lennék mekkora előrelépésnek ítéled a 35-höz képest az 5000-et, mert az X3 óta követem a JVC képét. Az 5000 most láttam először. Bizton állíthatom, h az X3 óta nem változott szinte semmit. A fekete nagyon fekete, fényerő nem égeti szét a vásznat, megbízható jó optika. Évek óta a nagy natív kontrasztban utazik a cég. Ezért nem is látom kifejezetten fényes gépnek. A 3D-ről nem beszélek, mert amikor teszteltük az X55-t, kritikán aluli volt a 3D megjelenítése. Kompromisszumos gép akár a többi ebben a kategóriában. Azt hiszem, ha összegyúrnánk őket egy projiba akkor lenne az igazi. Mindből lehetne kivenni egy-két tulajdonságot ami jól jönne a másikba. Ha összességben nézzük a legstabilabbat az Epson nyújtotta most. Engem kifejezetten meglepett a JVC részlet eltüntetése, Szeplős kezű hölgy szeplőinek a nagy részét eltüntette, az arcon lévő bőrhibákat szintén, tényleg úgy mint egy PS. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 137

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: ldg81 »

Először is köszönöm a tanulságos tesztet Ivánnak és a Dreamcinema csapatának, hogy ezt ilyen formában összehozták!

Le a kalappal Iván előtt, nem irigyeltem. Fáradhatatlanul válaszolt minden kérdésünkre és kérésünkre. Mert azért ment a Tibi bácsi ezerrel: ezt takard ki. Azt, azzal hasonlítsd össze, de úgy hogy az 1080p-s forrásból mit mutat a 4K felskálázással abban a bizonyos jelenetben.

A JVC tényleg meggyőző volt  az igazán sötét jelenetek esetén, de utána számomra nem hozta azt a többletet, amit az árcédula mutatott. A Benq képe végig fátyolos volt, kicsit túl telt színek jellemezték, a bőrszínek nem voltak természetesek. A 21:9-es maszkolás különösen kötelező ehhez a géphez.

A Sony és az Epson között nehéz dönteti, mert az egyes jeleneteknél az egyik másiknál a másik vitte a prímet. Jó, kontrasztos, éles kép jellemezte mindkettőt.  

Ha egy sorrendet kellene felállítani, akkor nekem ez így nézne ki: Epson, Sony, JVC, Benq. Az első kettő esetében nehéz volt különbséget tenni, csak a szolgáltatásai miatt raktam (motoros lencsetolás, fókusz; üveg optika; HDMI2.0) első helyre. De összességében a két gép közül bármelyikkel együtt tudnék élni.

Az is látszik, hogy ebben az ársávban még kompromisszumokkal kell együtt élni. Talán a 3-4 milliós szinttől már lehet olyan gépet találni, ami kompromisszum mentesnek nevezhető. Az is biztos, hogy a DLP mellett most a többi LCD technológia felzárkózott és el is húzott. 

Még1x köszönöm a tesztet!

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Köszönjük a lehetőséget, érdekes és tanulságos volt a mai teszt.

Az előttem szólók lényegében már megfogalmazták a mai napi teszt eredményét, azaz, hogy nem lehet egyértelmű nyertest kikiáltani.
Ha az ártól eltekintünk szerintem a "négyes fogatból" a JVC volt a legjobb összességében, de nagy különbség nincs a vetítők között.

A 4k-s projektor teszt volt számomra a legmeglepőbb, két dolog miatt:
1. Az egyik filmnél lényegesen gyengébb teljesítő (homályos) Benq a másik vetített filmél remekelt, simán lenyomta a Sony-t. Nem hittem, hogy a forrás minősége/milyensége ennyire befolyásolja a képminőséget, illetve simán megfordítja a projektrork közötti rangsort.

2. A 4k-s projektorok szerintem nem nyújtanak annyival többet, mint azt az árcédula alapján elvárna az ember. Konkrétan simán elhittem volna, hogy full HD képet látok ha pl. később érkezek a tesztelésre és nem tudom, hogy 4k-s projektorokról van szó.

A tesztelés műszaki körülménye tényleg példa értékű volt, ritkán adódik ilyen jó lehetőség különböző berendezések objektív tesztelésre, összehasonlítására.

Lenne viszont egy építő kritikai megjegyzésem: Sokkal jobb lett volna - ekkora létszámnál - a résztvevőket csoportba osztani, a csoportlétszámot maximalizálni és a bemutatót időben ütemezni (pl. 15:00-15:30-ig 1. csoport, 15:30-16:00 2. csoport, stb.), illetve párhuzamosan lefolytatni a teszteket (egyik szoba 4k-s projik, másik szoba "négyes fogat").
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Proji shootout 2017

Pár gondolat a mai napról.
Full HD-s vetítőknél nem mondanám egyértelmű győztesnek a JVC-t.
A 2 és 5%-os fekete ábránál magasan a többi 3 vetítő felett állt a JVC produkciója, ez nem kérdés.
Mint, ahogy az sem, hogy Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részének extrém alulvilágított jelenetében is a JVC vitte a prímet. Ha itt befejeződött volna a teszt, akkor mindenki egyöntetűen a JVC-t kiálltotta volna ki győztesnek. Viszont, ahogy egyre növekedtek a százalékok a fekete tesztábrán, úgy tűnt el a JVC előnye a többirkhez képest. A 50%-osnál már a Sony és az Epson is volt olyan jó, mint a JVC. Világos állókép esetén még árnyaltabb volt a különbség. A JVC képe határozottan pirosba húzott, az emberi bőrszínt a legrosszabbul mutatta be. A Sony is hasonló volt, de kevésbé erőteljesen volt pirossas a kép. Az Epson inkább zöldesebb árnyalatú volt, de számomra így is emészthetőbb volt az előbb említettekhez képest, mondhatni kevésbé művi. A Benq volt a 4 vetítő közül, amelyik a legtermészetesebb színeket mutatta be(valószínűleg annak köszönhetően, hogy tökéletesre lehet kalibrálni) és a legélesebb is volt, de egyben a leglaposabb képet is ő produkálta, a gyenge kontraszt és kevesebb fényerő miatt. A JVC sem egy fényerő bajnok ez jól látszódott a világosabb jeleneteknél(a fehér kissé szürkés volt). A JVC-nél hiába az óriási on-off kontraszt, a összes paramétert számításba véve és főleg a jóval magasabb ára miatt, nálam egyértelműen kiesik a versenyből. A Benq féle DLP-k egyrészt a szivárványozás miatt esnek ki, másrészt a sötétebb jelenetek gyenge megjelenítése okán. Az LCD ebben az ársávban a fejére nőtt a DLP-nek.
Kit gondolnék akkor, a győztesnek? Talán az Epson-t. A teljesen motorizált funkciók sokat dobnak rajta, a Sony elmehet a p-ba, a kézzel tekergetés miatt. Úgy gondolom, hogy nem véletlenül láttuk jónak a kábeles teszt alkalmával az Epson-t, mert tényleg az. Persze nem mondom, hogy hibátlan lenne, mert közel sem az. Talán inkább a legkevesebb hibával rendelkező a 4 közül.
Egy ideális világban olyan vetítő is lenne, ami a JVC feketéit tudná, a Benq élességével és természetes, kiválóan kalibrálható képével, a Sony fényerejével és az Epson kellemes színvilágával, kényelmi szolgáltatásaival.  Mindezt 1 misiért

A 4K vetítőknél sem volt egyértelmű a verseny. Mint kiderült a Benq nem is natív 4K, ami számomra csalódás volt. Ezzel együtt élességre simán ott volt a Sony szintjén. A sötétebb jeleneteknél egyértelműen a Sony volt a nyerő, addig a világos jeleneteknél már inkább a Benq. 
Az biztos, hogy markáns különbség nincs a 4K és a Full HD között. A lemezek minősége ugyanolyan hullámzó, mint a korábbi formátumok esetén. Nem érzek késztetést, 2-3 millióért, 4K vetítőért rohanni

Jó volt újra találkozni a sok ismerőssel, hangulat kiváló volt, Lacy szórta a humor bombákat
 Köszönöm a vendéglátást Ivánéknak, a Dreamcinema ismét odatette magát

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: cisco »

Én azt gondolom, hogy amit ma lehetőségünk volt átélni, az példaértékű volt. 4 kb egy kategóriás, beállított, kalibrált gépet néztünk, egy időben, egy forrásból, egy hőmérsékleten, két szemmel

Számomra azért volt kifejezetten jó, hogy volt lehetőségem ezen részt venni, mert hamarosan vetítőt "kell" cserélnem. Alapvetően a számomra kiszemelt a HW45 lenne, ami kb majdnem ugyanaz mint a HW65.

A nap végére odáig jutottunk, hogy valóban minden gépen volt valami, ami miatt nem lehet győztes egyértelműen. Nálam kb úgy alakult a lista, hogy a Benq kiesett, mert az alsóbb tartományokban nem szerepelt jól, a JVC árban közel 50%-al drágább mint a többi. Maradt tehát a Sony és az Epson. Ezekből nyilván az Epson a jövőtállóbb és a komolyabb feature-kkel rendelkező - hdmi 2.0 - motoros lens shift, fókusz, zoom, üveg optika. Az egyetlen hátránya, a hogy batár nagy...de tényleg...

Köszönöm a lehetőséget és Iván kitartását és a kép kitakarását!

denon-x4100
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: denon-x4100 »

Üdvözletem a teszten résztvevőknek!
Nem tudom emlékeztek-e rá, a házimozi topikban felvetett kérdés volt egy fórumtársunk részéről, ha jól emlékszem egy régebbi
JVC modell leváltása kapcsán érdeklődött,milyen új projektort vegyen. Felvetődött a JVC és az EPSON, mint lehetséges alternatíva!
Erre írtam, hogy én egyértelműen a JVC-t választanám, mivel szinte azonos időben meg tudtam nézni mindkét projektort a Streamaudionál a JVC-t, kb. egy óra múlva a Dreamcinemában az EPSONT.
Ennek a vitának lett eredménye a mai teszt lehetőség, melyért köszönet a szervezőknek! ( sajnos nem tudtam elmenni)
Nagyon kíváncsian vártam a véleményeteket,mivel itt azonos feltételekkel hitelesen lehetett összehasonlítani a projektorokat!
Az eddigi hozzászólásokból azt látom, akik kételkedtek a JVC képminőségét illetően, most láthatták mire is képes egy X5000 modell !
Őszintén szólva eddig egy JVC X35 birtokában mondtam el  a véleményem, de két napja megelégedett tulaja vagyok egy JVC X5000-nek, és az általatok jövő visszajelzések a tesztről, csak megerősítenek benne, hogy ebben az ár kategóriában jól választottam új projektort !
Még egyszer köszönet a szervezőknek!
  Üdv: Csaba

EdgÁr9
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: EdgÁr9 »

Én is szeretném megköszönni a vendéglátást.
Mindenképpen tanúlságos volt így együtt látni a technológiákat.Nálam a JVC volt a nyerő bár dlp párti vagyok. A Harry Potter jelenet kihozta a dlp gyengéjét. Szvsz nekem az Epson képe túl hideg volt. A másik szobában a 4k projektorok közül én sem tudnék nyertest hírdetni hol az egyik hol a másik tünt a jobbnak.
Mégegyszer köszönöm hogy ott lehettem.

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 280

Proji shootout 2017

Hozzászólás Szerző: gyeniko »

Kedves Iván!

Nagyon szépen köszönjük a szervezést/rendezést! Szokás szerint jól éreztük magunkat! Fontos "terméke" az ismétlődő látogatásainknak, hogy "Mama" is egyre nyitottabb a felesleges pénz ilyesmi irányban történő "eltüzelésére".
Külön elismerésünk azért, hogy olyan "csoport teszt"-et rendeztél, melyben a 4 legelterjedtebb vetítési technológia azonos, a még "megvásárolható" kategóriába tartozó 1-1 mértékedó vetítője szerepelt. Ráadásul "kitakar-betakar" teszten, amelyre tudtommal szintén nem nagyon volt példa!
Az ilyen teszt "őszinte", nem sok megválaszolatlan kérdés maradhat utána, nincs mit magyarázni, mellébeszélni.
A program első órájában megfogalmaztál egy nagyon fontos dolgot, az igazságot: ezen az árszinten minden vetítő kompromisszumos...
Nagyon kíváncsian várom a jelenlévő fórumtársak hozzászólásait, az már most is látszik, hogy "abszolút nyertes" nem nagyon volt. Nagyon valószínű azonban, hogy Harry Pottert nem kellene nézni a BenQ-n, ugyanakkor viszont az éles képnek igenis értéke van!

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

Válasz küldése

Vissza: “DREAMCINEMA”