Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Na jó nem kell nagyon képzelni, itt van rá a második rész, hang szempontjából, mert a film maga kuka.
A 70 - 80 - 90 évek filmjei hangban ma már gyenguszok. Amin nem is csodálkozom teljesen más volt az elvárás, mint ma, mikor mini mozik vannak az ember otthonában a nagy mozikat leköröző hang, és képminőséggel.
Nekem pont ez a bajom. A minőségi fény villódzás és az Atmosos hang manapság tökéletesen elég ahhoz, hogy a rettenthetetlen házimozista elkezdje szórni a pénzt a hobbijába (ezek a tények, felesleges lenne magyarázkodnod miatta). Régen volt egy jó ötlet, jó történet és az nyűgözte le a nézőt (szerintem a Suburra ilyen). Olvaslak téged is és mást is és azt látom, hogy a szélsőségekre koncentráltok. Tű éles és rendkívül látványos legyen a kép, milliszekundumra pontos legyen a szoba visszhangja és már felülről is jöjjenek a szöszmötölések! Hogy a történet/történések rémségesen buták az egyáltalán nem számít! Erre jó példa a Suicide Squad! A képi világ lenyűgöző, a hangok nagyon jók, de ami a vásznon történik azért büntetni kellene a készítőket (miért is tennénk hiszen van akinek tetszik az a termék ... )!
A régi nagy sikerű filmek azért voltak jók, mert nem kényszerből születtek, hogy a villódzó színek és a térbeli dörgedelmes/pisszós hangok mellé tegyenek valamit, ami kitölt majd 1.5-2 óra játékidőt.
Az életem nagy szerelme szerintem teljesen felejthető termék. Ha valaki nem nézi meg, nem veszt vele semmit.
Zavar van az Alien filmek kornyeken. 4 resz van, az 5 forgatasa meg nem indult. Ridley uj filmje nem is tudom hova tartozik. A Prometheus folytatasa, persze az Alien univerzumban. A 3-4 Alien film kepminosege katasztrofa. Meltatlan az Alien filmekhez. Az 1-2 lett felujitva kepileg csak. Es ha mar Bolygo neve halal, akkor annak milyen hangja lenne ha ma keszitenek. Erre mondtam h a regi evjaratok hangja teljesen mas. Vagy elkepzelhetnenk egy Terminator 2-t, brutal lenne.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Én tegnap néztem az Alient és annak sem volt valami nagyszám a hangja. Látszik rajta, hogy nem most készült. Főként a center és a frontok domináltak, a hátsók alig szóltak. Kíváncsi leszek a többi milyen lesz, mert az asszonnyal végig nézzük az összeset, hangolodva az új részre.
A képe az amúgy teljesen rendben volt.
De gondolom majd a 4. résznek lesz a legjobb a hangja, nah de majd kiderül.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Divatos mostanában h mindent röv, Sztem ez nem jó 5let.
Mi a gond?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Mi az az ID4?
Divatos mostanában h mindent röv, Sztem ez nem jó 5let.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Mi az az ID4?
Independence Day 4
https://mozi-filmek.hu/filmhirek/feluji ... remenybol/
Reméljük lesz hozzá új hangdekódolás is.
Nem tudom lenne-e értelme, a régi filmek hangja a mai igényeknek, illetve a mai filmek hangjaihoz képest nem igazán megfelelő. Nézzünk csak 1 ID4-et, képzeljük el milyen lenne a hangja ha ma készítenék a filmet. Na jó nem kell nagyon képzelni, itt van rá a második rész, hang szempontjából, mert a film maga kuka. A 70 - 80 - 90 évek filmjei hangban ma már gyenguszok. Amin nem is csodálkozom teljesen más volt az elvárás, mint ma, mikor mini mozik vannak az ember otthonában a nagy mozikat leköröző hang, és képminőséggel.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Most néztük meg a párommal A fegyvertelen katona című filmet. Számomra Gibson papa megint egy jó filmet hozott össze. Szerintem van benne minden, ami egy jó filmhez kell, mint pl. humoros/poénos jelenet éppen megfelelően adagolva, kis szerelmi szál és dráma. A film második fele elégé brutálisan mutatja be a frontvonalon történteket, a hitt és a fanatizmus erejét. Igaz történet, amit a film végén a főszereplőről készült fényképekkel, illetve pár interjú bevágásával támasztanak alá.
A hang szerintem a házimozisok egyik kedvence lehet, pl. mikor a haditengerészet megtámogatja a gyalogoshadosztály egy kis ammo-val, na az valami brutális, de azon kívül is a Japók elleni támadás is eszméletlen jól szólhat majd az otthoni rendszereken.
Egyébként akit érdekkel Desmond Doss története, az a film megnézése után a neten is talál róla infókat. Ezek alapján ami a filmben mutatnak, abszolút nem tűnik túlzásnak.
Végre egy igazán jó háborús film, ami nálam 10/10 Ez szép volt Gibson papa, csak így tovább.
Nem nagyon szoktam filmajánlót írni, de ezt most ki kellett írnom magamból..sorry
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
A Westworld-öt is ajánlanám a nagyérdeműnek. Érdekes hybrid sztori, Sir Anthony Hopkins-t is megnyerték hozzá. Egyben darálós volt. Ami zavart, az az, hogy néha akkora farkak voltak benne, hogy fészkelődtem az asszony mellett kissé, lesütött szemekkel.
Jöhet a poén, hogy ti nem is láttatok nagyokat, bla, bla, bla..... :)
Ne izgulj a kemera mindent nagyit, en ezzel nyugtatom magam. Amugy tenyleg trukkok garmadaja van erre. Egyreszt kivalogatjak, masreszt a lanyok termete sem mellekes sok esetben. Persze nem lattam a filmet.
Az első évadot láttuk, van már második is?
Persze, h van.
Az Aranyélet brutál jó, már többször lett ajánlva.
Az első évadot láttuk, van már második is?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Moziban : A nagy fal
Nézhető látványfilm !
Amit ma ajánlok, sajnos mostanság elég ritka holló. a Suburra
Most néztük meg. 720p-ben kölcsönöztem ki, tv-n néztem mert semmit nem vártam a filmtől.
Nincs benne csim-bubb cirkusz, nem lézerkardoznak, nem robban szét Atmosban a szoba ... csak dlp-ban, magyar szinkronnal hallgatva azt kell mondjam, kedvelem az ilyen filmeket!
- giotto14
- Beköltözött

- Értékelés: 445
Jó, hogy írtál róla. Pörög a film erősen, csak nem úgy, mint az Amerika kapitány, vagy a Barbi sorozat valamelyik része, itt néha gondolkodni is kell. Bár még csak január 7. van, nálam már masszív jelölt az év filmje címre.
Szerintem is nagyon rendben van, csak nem akartam spoilerezni. 2015-ös film, ezért max a 2015-ös év filmje lehetne :-) Imádom, hogy még az áruházi lövöldözésbe is beleszól a víz...
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11201
- Kapcsolat:
Amit ma ajánlok, sajnos mostanság elég ritka holló. A Polip című sorozat kedvelőinek kötelező. Nem hibátlan alkotás,
picit pörgősebbre is vehették volna az elejét, de ha azt kibírtuk, "gyönyörű" kerek történet lesz a jutalmunk. Műfaja: politikai
dráma, thriller? Talán a neo noir jelző illene hozzá leginkább. Ahogy Takeshi Kitano a tengerhez, úgy Sollima a vízhez
ragaszkodik. Mindegy, hogy a Tiberis, a tenger, egy bányató vagy a folyamatosan ömlő eső, de minden jelenetben ott van,
sőt a vége főcím alatt a Suburra feliratot is a víz mossa el. Azonban a Rómát ellepő szennyet képtelen eltüntetni...
Jó, hogy írtál róla. Pörög a film erősen, csak nem úgy, mint az Amerika kapitány, vagy a Barbi sorozat valamelyik része, itt néha gondolkodni is kell. Bár még csak január 7. van, nálam már masszív jelölt az év filmje címre.
Szépen lassan fedik fel a múlt szálait, nincs azzal baj. Nagyon jó a szocreál ábrázolás, és az R-GO koncertet is nagyon jól oldották meg. Én szívesen nézem ezeket a jeleneteket, az elveszett múltam, fiatalságom apró darabkáit látom benne.
Gondoltam, hogy ezt fogod írni. De szerintem csak nyújtották, mint a rétestésztát. Az 1. évadban egy perc sincs a múltról, mégsem érezem hiányát, hogy kellene valami magyarázat bármire is.
Közel egy idősek vagyunk, de nekem annyira nem jött át a hangulat(a fiatal Miklósi hajszerkezete, kifejezetten irritáló volt).
Ettől eltekintve nagyon profi sorozat, bár a 2. évad vége számomra csalódással zárult.
Szerintem is jó sorozat, bár nekem a visszaemlékezések nagyon nem jöttek be. Pár jelenetben le lehetett volna tudni, de így nekem kicsit időhúzásnak tűnt.
Szépen lassan fedik fel a múlt szálait, nincs azzal baj. Nagyon jó a szocreál ábrázolás, és az R-GO koncertet is nagyon jól oldották meg. Én szívesen nézem ezeket a jeleneteket, az elveszett múltam, fiatalságom apró darabkáit látom benne. Hozzá tartozik, h imádom a Balaton retro, és hasonló doku filmeket.
- giotto14
- Beköltözött

- Értékelés: 445
Amit ma ajánlok, sajnos mostanság elég ritka holló. A Polip című sorozat kedvelőinek kötelező. Nem hibátlan alkotás,
picit pörgősebbre is vehették volna az elejét, de ha azt kibírtuk, "gyönyörű" kerek történet lesz a jutalmunk. Műfaja: politikai
dráma, thriller? Talán a neo noir jelző illene hozzá leginkább. Ahogy Takeshi Kitano a tengerhez, úgy Sollima a vízhez
ragaszkodik. Mindegy, hogy a Tiberis, a tenger, egy bányató vagy a folyamatosan ömlő eső, de minden jelenetben ott van,
sőt a vége főcím alatt a Suburra feliratot is a víz mossa el. Azonban a Rómát ellepő szennyet képtelen eltüntetni...
A karakterek kidolgozottak, a történet erős és sajnos húsba vágó. Az operatőri munka lélegzetelállító. A zene nagyon jól
illeszkedik a történethez (M83 munkája). Egy megtekintést mindenképpen megér. 10/7 IMDB: http://www.imdb.com/title/tt4025514/?ref_=nv_sr_1
Egy kis zene és néhány ízelítő képkocka a filmből:
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/
Később egyre jobb lesz, igényes jelenetekkel, és a retro visszaemlékezések a későbbiekben zseniálisak. Szép lassan szippant be a történet, aztán nincs megállás. Ilyen minőségű magyar maffiás, akció sorozatot sosem láttam még. Kitett magáért a HBO.
Szerintem is jó sorozat, bár nekem a visszaemlékezések nagyon nem jöttek be. Pár jelenetben le lehetett volna tudni, de így nekem kicsit időhúzásnak tűnt.
Az első rész megvolt, valóban jónak tűnik.
Később egyre jobb lesz, igényes jelenetekkel, és a retro visszaemlékezések a későbbiekben zseniálisak. Szép lassan szippant be a történet, aztán nincs megállás. Ilyen minőségű magyar maffiás, akció sorozatot sosem láttam még. Kitett magáért a HBO.
Naponta egy-két filmet nézünk meg, de a Válótársak sorozaton kívül sajnos nincs egy film sem, amit jószívvel ajánlani lehetne.
Az Aranyélet brutál jó, már többször lett ajánlva.
Ha lenne mit ajánlani szívesen tenném.Most inkább újranézek filmeket!
Naponta egy-két filmet nézünk meg, de a Válótársak sorozaton kívül sajnos nincs egy film sem, amit jószívvel ajánlani lehetne.
A legjobb sorozat amit valaha láttam az a Belső ellenség (Homeland) volt, ezt viszont bátran ajánlom mindenkinek a hosszú téli estékre.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Ha lenne mit ajánlani szívesen tenném.Most inkább újranézek filmeket!
Itt a moziszezon, ki-mit nézet, mi tetszett vagy nem? Küldjétek a filmajánlókat srácok!
A délután mi ezt néztük. Jó volt. Sőt egészen jó. A végén egy érdekes, igencsak elgondolkodtató dialógussal. Érdemes megnézni, még a magyar szinkron is egészen jól sikerült:
Sorozatban pedig a Banshee volt, ami már nem egy mai darab, de kellemes élmény volt szintén. Lenyomtuk egy nap alatt az első évadot.
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)