Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Hálózati audio lejátszók
Vagy pl. itt van a Sony ár/érték arány es nyújtott szolgáltatások tekintetében szinte verhetetlen UHP-H1 készüléke. Előre telepíve a Deezer és a Spotify app. van rajta, es nyilván játssza a SONY saját oldalán elérhető szenzációs DSD felvételeket. Ebben az esetben elérhető rajta keresztül a TIDAL, vagy valamilyen módon nem támogatja, és nem hallgatható rajta keresztül??
Ennek a SONY készüléknek a hangját volt már módja valakinek összehasonlítani az előzőekben említett készülékekkel? Nyilván nem a Naimmal, de mondjuk a Popcornnal?
"Véletlenek márpedig nincsenek. Minden mindennel összefügg."
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Hálózati audio lejátszók
sziasztok!
új vagyok ezen a területen, és fogalmam sincs a legtöbb dologról, ami a hálózati lejátszásal kapcsolatos. Végig olvasva a téma nagy részét, millió kérdés merült fel bennem. Pl:
- miért nem hallgat senki Cambridge Audio CXN-t vagy Azur 851 N-t, illetve Naim ND5 XS-t? szinte csak A Popcorn Hour-ok, Bluesound Node 2-es és a többi, általam a sztereo zenehallgatásból ismeretlen cégek és készülékek vannak megemlítve.
- van valakinek összehasonlítási alapja az előbb felsorolt készülékek hangját illetően?
- azt már tudom, hogy pl. a Popcorn hour 500 pro-ban egy Sabre ESS 9018-as reference dac dolgozik, azaz nem egy, hanem akárhány, de ezek a médialejátszók hangban felveszik a versenyt a Camridge vagy Naim márkákkal?
- itt is az a helyzet, hogy a kifejezetten csak szetereo zenehallgatásra dedikált készülékek (Cambridge, Naim) összehasonlíthatatlanul jobbak,mint az audio+video tartalmat lejátszók?
egyelőre ezekben a kérdésekben kérnék segtséget az eligazodáshoz.
köszönettel:
Sólyom
Jók a felvetések!
Sok esetben az ár biztosan mérvadó, és mimt tudjuk az árral nem minig arányos a minőség!
Valamikor a "nagy hifi gyártó cégek" is kicsiként kezdték...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Hálózati audio lejátszók
sziasztok!
új vagyok ezen a területen, és fogalmam sincs a legtöbb dologról, ami a hálózati lejátszásal kapcsolatos. Végig olvasva a téma nagy részét, millió kérdés merült fel bennem. Pl:
- miért nem hallgat senki Cambridge Audio CXN-t vagy Azur 851 N-t, illetve Naim ND5 XS-t? szinte csak A Popcorn Hour-ok, Bluesound Node 2-es és a többi, általam a sztereo zenehallgatásból ismeretlen cégek és készülékek vannak megemlítve.
- van valakinek összehasonlítási alapja az előbb felsorolt készülékek hangját illetően?
- azt már tudom, hogy pl. a Popcorn hour 500 pro-ban egy Sabre ESS 9018-as reference dac dolgozik, azaz nem egy, hanem akárhány, de ezek a médialejátszók hangban felveszik a versenyt a Camridge vagy Naim márkákkal?
- itt is az a helyzet, hogy a kifejezetten csak szetereo zenehallgatásra dedikált készülékek (Cambridge, Naim) összehasonlíthatatlanul jobbak,mint az audio+video tartalmat lejátszók?
egyelőre ezekben a kérdésekben kérnék segtséget az eligazodáshoz.
köszönettel:
Sólyom
"Véletlenek márpedig nincsenek. Minden mindennel összefügg."
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
Hálózati audio lejátszók
Köszönöm, utánaolvasok. Elsőre elég szimpi
van aprón egy eladó linn sneaky ds 250-ért. Még egy jó minőségű beépített erősítője is van (ami menüből deaktiválható).
Hálózati audio lejátszók
Köszönöm, utánaolvasok. Elsőre elég szimpi
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni, jelenleg oppo 103d-n keresztül hallgatok zenét Tidal-ról. Szeretnék fejleszteni, milyen lehetőségek jöhetnek szóba? (oppo 105d-t már nem vennék, inkább megvárom a 205-öt) Auralic Aries Mini, vagy a Bluesound Node2 lehet alternatíva. Mivel házimozi erősítőt használok, nem gondolom, hogy nagyon el kéne szállnom, de törekedem a komprumisszumos, de minőségi megoldásra, mert az Anthem annyira nem rossz sztereón sem. Előre is köszönöm!
Szia!
Én ebből a tesztből értesültem arról, mennyire jónak tartják a Bluesound Node 2-t. Meghallgattam külföldön és rögtön meg is vettem szeptemberben.
Csak jót mondhatok róla a négy hónapos sűrű zenehallgatás alapján. További részletek az októberi (első) blogbejegyzésemben találhatók.
Mióta a TIDAL Masters révén ma már 1200 (!) nagy felbontású (MQA technológiával készített) album elérhető és ugye a Node 2 teljes mértékben "kicsomagolja" a neten átküldött fájlokat, ellentétben a TIDAL saját szoftveres megoldásával, amely max. 24bit/96kHz felbontást tud produkálni (persze néhány éve még ez is elképzelhetetlen volt netes távzene révén).
Tegnap este meghallgattam a most felrakott Emerson, Lake & Palmer Egy kiállítás képei albumot Master minőségben, mit mondjak leesett az állam.
A Node 2 saját DAC-ja nagyon jó, nyilván lehet upgradelni később, de ha ennél lényegesen jobb minőséget akarsz, akkor még egyszer ki kell fizetni az árát (Chord Mojo), de igazi előrelépéshez még kétszer ki kell fizetni az árát (Chord 2Qute), vagy fejhallgatóval zenét hallgatóknak egy HEED Elixír.
Ami fontos, legalább 4 napig be kell járatni, mert nyersen nem szól jól. Bejáratás után viszont egy szuper gép.
A fent említett teszt szerint az Aurelic Airies csak külső táppal szól úgy, mint a Bluesound Node 2, de úgy már lényegesen drágább nála.
A Node 2 fejhallgató erősítője is nagyon minőségi, hasonló szinten van, mint a HEED Canelot (!). erről az összehasonlításról is írtam a blogomban.
Szóval mindez kb. 170 ezerért megsüvegelendő tudás.
Ja és nagyon jók a mobil applikációk (IOS, Android).
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni, jelenleg oppo 103d-n keresztül hallgatok zenét Tidal-ról. Szeretnék fejleszteni, milyen lehetőségek jöhetnek szóba? (oppo 105d-t már nem vennék, inkább megvárom a 205-öt) Auralic Aries Mini, vagy a Bluesound Node2 lehet alternatíva. Mivel házimozi erősítőt használok, nem gondolom, hogy nagyon el kéne szállnom, de törekedem a komprumisszumos, de minőségi megoldásra, mert az Anthem annyira nem rossz sztereón sem. Előre is köszönöm!
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi
Hálózati audio lejátszók
Köszi, BS node mellett, amiről jókat olvastam, mèg az Oppo új kèszülèke lehet jó alternatíva, egyszer vègre kikerül. Illetve, hamár Oppo a 105 nem jó mindenesnek (audio, video, dac)?
https://www.oppodigital.com/sonica-dac/
Hálózati audio lejátszók
Szia, néztem a Bluesound-ot, tetszik a beleépített DAC ötlete (megmaradhat a Dacmagic a video streamer hangjának feltuningolására). Plex vagy Kodi-t használsz? Olyan zenei tárházzal rendelkezem, illetve kevésbbé ismert zenéket hallgatok főként, melyek nem nagyon találhatók meg a Tidal, Spotify hasonlókon.
Tehát te a Bluesoundot vennél hangra, ami NASról lenne etetve, és filmre egy külön android/linux alapú streamer, ami a Dacmagic közbeiktatásával lenne az erősítőre kötve.
Pontosan!
Képre pedig javaslom az Nvidia Shield TV-t. Most a Las Vegas-i CES kiállításon jelentették be az új, idei modellt. Nekem a tavalyi van, de a kép és hangminősége kiváló!
És ami a lényeg: Néhány hete már tudja a Plex is a HD audio passthrough funkciót, azaz nálam Dolby Tru-HD, ban és DTS-HD Master Audio-ban is élvezhető a filmek hangja. Akinek újabb házimozi erősítője van, azok már élvezhetik a Dolby Atmost és DTS X-et is. Ez működik is, csak mivel a Plex átkonvertálja a filmeket, néha akadozik a lejátszás (NAS-ról).
A KODI-nál soha, én a KODI Crypton 17.0-t használom, ahol már van HD audio passthrough funkció. Amit nem értek, az az, hogy miért az albumok jelennek meg és miért nem a filmek képei amikor a NAS-ról hozom be? A saját tárolón minden tökéletesen működik, de az csak 500 Gb. A másik ami nem működött jól, ha egy filmet abbahagyok a közepén, akkor a Plex-nél oda vissza tudok térni, a KODI-nál elvileg igen, de gyakorlatban mindig gondom volt. Ha beletekertem a filmbe, akkor meg néha nem indult el.
Ezeket leszámítva a KODI szuper és apk. letöltés révén a TIDAL is telepíthető rá!
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Akkor a filmek hangja nem kell megszólaljon a hifin?
Dehogynem a PC használata nélkül, a DAC-on keresztül lenne rákötve az erősítőre, illetve hdmi- a TVre.
- -KP-
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Szia, ha lesz NAS akkor a PC szigorúan munkagép lesz, és nem szeretném még azt is bekapcsolni, ha filmet néznénk. Plex vagy Kodi alapon néznék filmet 2 TV-n NASról táplálva.
Akkor a filmek hangja nem kell megszólaljon a hifin?
Hálózati audio lejátszók
Jól értem filmre mehet a pc, csak zenehallgatásra nem?
Szia, ha lesz NAS akkor a PC szigorúan munkagép lesz, és nem szeretném még azt is bekapcsolni, ha filmet néznénk. Plex vagy Kodi alapon néznék filmet 2 TV-n NASról táplálva.
Hálózati audio lejátszók
Szia, néztem a Bluesound-ot, tetszik a beleépített DAC ötlete (megmaradhat a Dacmagic a video streamer hangjának feltuningolására). Plex vagy Kodi-t használsz? Olyan zenei tárházzal rendelkezem, illetve kevésbbé ismert zenéket hallgatok főként, melyek nem nagyon találhatók meg a Tidal, Spotify hasonlókon.
Tehát te a Bluesoundot vennél hangra, ami NASról lenne etetve, és filmre egy külön android/linux alapú streamer, ami a Dacmagic közbeiktatásával lenne az erősítőre kötve.
- -KP-
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Jól értem filmre mehet a pc, csak zenehallgatásra nem?
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Segítségetek, és ötleteiket kérném.
Adott egy lánc: PC Foobar -> CA DAC Magic 100 -> NAD C356BEE -> Monitor Audio BX6
A PC egy Samsung TVre is rá van kötve, ezen keresztül 2.0-n nézzük a filmeket is. A minőség részemre tökéletes, első hifi láncom, és nagyon szeretem, viszont költözés előtt állunk, és az új otthonunkban szeretném kiváltani a PC-t, hogy ne kelljen bekapcsolni, ha zenét szeretnék hallgatni, lehetőleg úgy, hogy a minőségből se vegyek vissza (csak FLAC, sok 24/192).
Olvasok, olvasok, de vagy a töménytelen lehetőség, vagy a korlátokat látom. NAS-ba mindenképp beruházok, tehát ethernet/wifi-n továbbitanám a jelet, illetve 2 TV is lesz. NAS és az erősítő közé keresek valamit. Jó lenne, ha egyben audio/video-t is kiszolgálná, de 2 eszköz is játszhat, illetve a Dacmagictől is meg tudok válni, ha beépített DAC-al rendelkezik.
Mikben gondolkozzak? Milyen típusok ajánlottak, amik felhasználó barát kezelőfelülettel is rendelkezik? Merre indulnátok el?
köszi szépen
Akik sokat vannak itt, már tudják mit fogok mondani:
Nekem pár hónapja van egy Bluesound Node 2 távzene/hálózati lejátszó/DAC/fejhallgató erősítő/otthoni rendszeren digitális zenelejátszóm.
Szerintem szuper! 24/192-t WIFI-n is simán lejátszik.
Alapból benne van a TIDAL integráció és MQA fájlok teljes "kicsomagolását" is tudja, amit ma már tudsz élvezni a január 5. óta elérhető TIDAL Masters szolgáltatással, amelyen ma már közel 1000 zenei album van az új formátumban!
Szerintem ár/érték arányban az egyik legjobb, teljes funkcionalitású készülék, ami még szépen is néz ki
Ára kb. 170 ezer forint.
Ja és fejhallgatóval hallgatva is nagyon élvezhető a hangja.
Még annyit, hogy nekem korábban egy Squeezebox - Dacmagic (még az eredeti) digitális zenelejátszóm volt, a Node 2 egyértelműen sokkal jobb minőség, mint a korábbi!
Bővebbet róla az aláírásomban található linkre kattintva találhatsz.
Blogom
- -KP-
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
szerintem neked olyan médialejátszó kellene, ami játszik flac fájlokat is. valamilyen oppo vagy popcorn pl.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Segítségetek, és ötleteiket kérném.
Adott egy lánc: PC Foobar -> CA DAC Magic 100 -> NAD C356BEE -> Monitor Audio BX6
A PC egy Samsung TVre is rá van kötve, ezen keresztül 2.0-n nézzük a filmeket is. A minőség részemre tökéletes, első hifi láncom, és nagyon szeretem, viszont költözés előtt állunk, és az új otthonunkban szeretném kiváltani a PC-t, hogy ne kelljen bekapcsolni, ha zenét szeretnék hallgatni, lehetőleg úgy, hogy a minőségből se vegyek vissza (csak FLAC, sok 24/192).
Olvasok, olvasok, de vagy a töménytelen lehetőség, vagy a korlátokat látom. NAS-ba mindenképp beruházok, tehát ethernet/wifi-n továbbitanám a jelet, illetve 2 TV is lesz. NAS és az erősítő közé keresek valamit. Jó lenne, ha egyben audio/video-t is kiszolgálná, de 2 eszköz is játszhat, illetve a Dacmagictől is meg tudok válni, ha beépített DAC-al rendelkezik.
Mikben gondolkozzak? Milyen típusok ajánlottak, amik felhasználó barát kezelőfelülettel is rendelkezik? Merre indulnátok el?
köszi szépen
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Ha valaki esetleg tudja legyen kedves írja meg milyen audio chip (SABRE?) van a Pioneer N-30AE készülékben.
Sajnos minden honlapon és pdf-ben annyit találtam eddig: 2ch DAC Parallel Drive.
Az N-50A ban ez van: 2ch Parallel Drive with SABRE32 Ultra DAC (ES9011S x 2)
Erről valakinek van tapasztalata?
Minőség, hangzás stb?
Tudom a 30AE nagyon új, talán nem sokan találkoztak még vele. Én sem eddig.
Mi a véleményetek, melyikkel érdemes gondolatban foglalkoznom, ha a cél NAS-ról történő kábeles hálózati DSD lejátszás?
Köszi előre is,
Üdv, HTP
Yamaha, NAD, Mission, Hivox
Hálózati audio lejátszók
Szerintem nem. Van DSD DAC-om, de 0%-ban hallgatok natív DSD-t a normál lossless-ekhez képest. A rip minősége szerintem fontosabb. Egyébként talán itt van előnyük: kevesebb a szemét DSD, mint a szemét flac.
Érdemes ebbe a DSD formátumba beruházni (Dac csere) egyáltalán? Egy közepes rendszeben egy átlagos Hi-res felbontáshoz képest?
- -KP-
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Érdemes ebbe a DSD formátumba beruházni (Dac csere) egyáltalán? Egy közepes rendszeben egy átlagos Hi-res felbontáshoz képest?
pc-n/laptopon vannak a zenék vagy nas-on? Mert ha számítógép van, akkor Jriver realtime átkonvertálja neked a dsd-t pcm-re és bármilyen hálózati lejátszóval/vagy da konverterrel tudod hallgatni a dsd fájlokat. persze ha ragaszkodsz a natív lejátszáshoz, az más tészta.
- stromfeusz
- V.I.P.

- Értékelés: 57
Hálózati audio lejátszók
Persze, de DUNE árban nehéz ügy. Felette Pl. az OPPO-k...
Hálózati audio lejátszók
Van olyan lejátszó ami kezeli a DSD-t de nem csak zenelejátszó?
Persze, de DUNE árban nehéz ügy. Felette Pl. az OPPO-k...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- stromfeusz
- V.I.P.

- Értékelés: 57
Hálózati audio lejátszók
Van olyan lejátszó ami kezeli a DSD-t de nem csak zenelejátszó?
Ez esetben max. PCM-re keverve továbbítja a jelet a Dac felé. Én úgy tudom - a gyári specifikációk szerint - a DUNE lejátszók nem kezelik a DSD-t.
Hálózati audio lejátszók
S amennyiben a dune menüjében a pcm re kódolást választom a bitstream továbbküldés helyett? Több helyen olvastam, hogy egyes Sacd lejátszók is ezt csinálják...
Ez esetben max. PCM-re keverve továbbítja a jelet a Dac felé. Én úgy tudom - a gyári specifikációk szerint - a DUNE lejátszók nem kezelik a DSD-t.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- alto
- Törzsgárda

- Értékelés: 3600
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
S amennyiben a dune menüjében a pcm re kódolást választom a bitstream továbbküldés helyett? Több helyen olvastam, hogy egyes Sacd lejátszók is ezt csinálják...
Lehet így, de akkor mi értelme DSD-t lejátszani?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275