Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
Hálózati audio lejátszók
Szia, ha lesz NAS akkor a PC szigorúan munkagép lesz, és nem szeretném még azt is bekapcsolni, ha filmet néznénk. Plex vagy Kodi alapon néznék filmet 2 TV-n NASról táplálva.
Akkor a filmek hangja nem kell megszólaljon a hifin?
Hálózati audio lejátszók
Jól értem filmre mehet a pc, csak zenehallgatásra nem?
Szia, ha lesz NAS akkor a PC szigorúan munkagép lesz, és nem szeretném még azt is bekapcsolni, ha filmet néznénk. Plex vagy Kodi alapon néznék filmet 2 TV-n NASról táplálva.
Hálózati audio lejátszók
Szia, néztem a Bluesound-ot, tetszik a beleépített DAC ötlete (megmaradhat a Dacmagic a video streamer hangjának feltuningolására). Plex vagy Kodi-t használsz? Olyan zenei tárházzal rendelkezem, illetve kevésbbé ismert zenéket hallgatok főként, melyek nem nagyon találhatók meg a Tidal, Spotify hasonlókon.
Tehát te a Bluesoundot vennél hangra, ami NASról lenne etetve, és filmre egy külön android/linux alapú streamer, ami a Dacmagic közbeiktatásával lenne az erősítőre kötve.
- -KP-
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Jól értem filmre mehet a pc, csak zenehallgatásra nem?
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Segítségetek, és ötleteiket kérném.
Adott egy lánc: PC Foobar -> CA DAC Magic 100 -> NAD C356BEE -> Monitor Audio BX6
A PC egy Samsung TVre is rá van kötve, ezen keresztül 2.0-n nézzük a filmeket is. A minőség részemre tökéletes, első hifi láncom, és nagyon szeretem, viszont költözés előtt állunk, és az új otthonunkban szeretném kiváltani a PC-t, hogy ne kelljen bekapcsolni, ha zenét szeretnék hallgatni, lehetőleg úgy, hogy a minőségből se vegyek vissza (csak FLAC, sok 24/192).
Olvasok, olvasok, de vagy a töménytelen lehetőség, vagy a korlátokat látom. NAS-ba mindenképp beruházok, tehát ethernet/wifi-n továbbitanám a jelet, illetve 2 TV is lesz. NAS és az erősítő közé keresek valamit. Jó lenne, ha egyben audio/video-t is kiszolgálná, de 2 eszköz is játszhat, illetve a Dacmagictől is meg tudok válni, ha beépített DAC-al rendelkezik.
Mikben gondolkozzak? Milyen típusok ajánlottak, amik felhasználó barát kezelőfelülettel is rendelkezik? Merre indulnátok el?
köszi szépen
Akik sokat vannak itt, már tudják mit fogok mondani:
Nekem pár hónapja van egy Bluesound Node 2 távzene/hálózati lejátszó/DAC/fejhallgató erősítő/otthoni rendszeren digitális zenelejátszóm.
Szerintem szuper! 24/192-t WIFI-n is simán lejátszik.
Alapból benne van a TIDAL integráció és MQA fájlok teljes "kicsomagolását" is tudja, amit ma már tudsz élvezni a január 5. óta elérhető TIDAL Masters szolgáltatással, amelyen ma már közel 1000 zenei album van az új formátumban!
Szerintem ár/érték arányban az egyik legjobb, teljes funkcionalitású készülék, ami még szépen is néz ki
Ára kb. 170 ezer forint.
Ja és fejhallgatóval hallgatva is nagyon élvezhető a hangja.
Még annyit, hogy nekem korábban egy Squeezebox - Dacmagic (még az eredeti) digitális zenelejátszóm volt, a Node 2 egyértelműen sokkal jobb minőség, mint a korábbi!
Bővebbet róla az aláírásomban található linkre kattintva találhatsz.
Blogom
- -KP-
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
szerintem neked olyan médialejátszó kellene, ami játszik flac fájlokat is. valamilyen oppo vagy popcorn pl.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Segítségetek, és ötleteiket kérném.
Adott egy lánc: PC Foobar -> CA DAC Magic 100 -> NAD C356BEE -> Monitor Audio BX6
A PC egy Samsung TVre is rá van kötve, ezen keresztül 2.0-n nézzük a filmeket is. A minőség részemre tökéletes, első hifi láncom, és nagyon szeretem, viszont költözés előtt állunk, és az új otthonunkban szeretném kiváltani a PC-t, hogy ne kelljen bekapcsolni, ha zenét szeretnék hallgatni, lehetőleg úgy, hogy a minőségből se vegyek vissza (csak FLAC, sok 24/192).
Olvasok, olvasok, de vagy a töménytelen lehetőség, vagy a korlátokat látom. NAS-ba mindenképp beruházok, tehát ethernet/wifi-n továbbitanám a jelet, illetve 2 TV is lesz. NAS és az erősítő közé keresek valamit. Jó lenne, ha egyben audio/video-t is kiszolgálná, de 2 eszköz is játszhat, illetve a Dacmagictől is meg tudok válni, ha beépített DAC-al rendelkezik.
Mikben gondolkozzak? Milyen típusok ajánlottak, amik felhasználó barát kezelőfelülettel is rendelkezik? Merre indulnátok el?
köszi szépen
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Ha valaki esetleg tudja legyen kedves írja meg milyen audio chip (SABRE?) van a Pioneer N-30AE készülékben.
Sajnos minden honlapon és pdf-ben annyit találtam eddig: 2ch DAC Parallel Drive.
Az N-50A ban ez van: 2ch Parallel Drive with SABRE32 Ultra DAC (ES9011S x 2)
Erről valakinek van tapasztalata?
Minőség, hangzás stb?
Tudom a 30AE nagyon új, talán nem sokan találkoztak még vele. Én sem eddig.
Mi a véleményetek, melyikkel érdemes gondolatban foglalkoznom, ha a cél NAS-ról történő kábeles hálózati DSD lejátszás?
Köszi előre is,
Üdv, HTP
Yamaha, NAD, Mission, Hivox
Hálózati audio lejátszók
Szerintem nem. Van DSD DAC-om, de 0%-ban hallgatok natív DSD-t a normál lossless-ekhez képest. A rip minősége szerintem fontosabb. Egyébként talán itt van előnyük: kevesebb a szemét DSD, mint a szemét flac.
Érdemes ebbe a DSD formátumba beruházni (Dac csere) egyáltalán? Egy közepes rendszeben egy átlagos Hi-res felbontáshoz képest?
- -KP-
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Érdemes ebbe a DSD formátumba beruházni (Dac csere) egyáltalán? Egy közepes rendszeben egy átlagos Hi-res felbontáshoz képest?
pc-n/laptopon vannak a zenék vagy nas-on? Mert ha számítógép van, akkor Jriver realtime átkonvertálja neked a dsd-t pcm-re és bármilyen hálózati lejátszóval/vagy da konverterrel tudod hallgatni a dsd fájlokat. persze ha ragaszkodsz a natív lejátszáshoz, az más tészta.
- stromfeusz
- V.I.P.

- Értékelés: 57
Hálózati audio lejátszók
Persze, de DUNE árban nehéz ügy. Felette Pl. az OPPO-k...
Hálózati audio lejátszók
Van olyan lejátszó ami kezeli a DSD-t de nem csak zenelejátszó?
Persze, de DUNE árban nehéz ügy. Felette Pl. az OPPO-k...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- stromfeusz
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Van olyan lejátszó ami kezeli a DSD-t de nem csak zenelejátszó?
Ez esetben max. PCM-re keverve továbbítja a jelet a Dac felé. Én úgy tudom - a gyári specifikációk szerint - a DUNE lejátszók nem kezelik a DSD-t.
Hálózati audio lejátszók
S amennyiben a dune menüjében a pcm re kódolást választom a bitstream továbbküldés helyett? Több helyen olvastam, hogy egyes Sacd lejátszók is ezt csinálják...
Ez esetben max. PCM-re keverve továbbítja a jelet a Dac felé. Én úgy tudom - a gyári specifikációk szerint - a DUNE lejátszók nem kezelik a DSD-t.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Hálózati audio lejátszók
S amennyiben a dune menüjében a pcm re kódolást választom a bitstream továbbküldés helyett? Több helyen olvastam, hogy egyes Sacd lejátszók is ezt csinálják...
Lehet így, de akkor mi értelme DSD-t lejátszani?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- stromfeusz
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
DSD-t lejátszanak ugyan, de az SPDIF digitális protokol nem teszi lehetővé a DSD stream továbbítását.
Hálózati audio lejátszók
sziasztok
A dunebhd lejátszó alkalmas DSD audio lejátszására?
Digit koaxal csatlakoztatott arra megfelelő külső DAC csatlakoztatásával vagy felejtős?
Köszi előre is
DSD-t lejátszanak ugyan, de az SPDIF digitális protokol nem teszi lehetővé a DSD stream továbbítását.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- stromfeusz
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
sziasztok
A dunebhd lejátszó alkalmas DSD audio lejátszására?
Digit koaxal csatlakoztatott arra megfelelő külső DAC csatlakoztatásával vagy felejtős?
Köszi előre is
- pooly73
- Fórumlakó

- Értékelés: 122
Hálózati audio lejátszók
A popihoz kell a tv, vagy egy fizetős app tel/tabra ha zenét akarsz hallgatni. Egy alap ill közepes rendszerhez megfelelő a hangja egy külső dac-al.
Köszönöm.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 123
Hálózati audio lejátszók
Popcor Hour-t nézegettem eddig.
Ezek megfelelnek flac lejátszására, ha DAC van utána kötve ???
Elnézést ha buta a kérdés, de full kezdő vagyok média lejátszó téren.
A popihoz kell a tv, vagy egy fizetős app tel/tabra ha zenét akarsz hallgatni. Egy alap ill közepes rendszerhez megfelelő a hangja egy külső dac-al.
Mindig, mindennél van jobb!
- pooly73
- Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók
Popcor Hour-t nézegettem eddig.
Ezek megfelelnek flac lejátszására, ha DAC van utána kötve ???
Elnézést ha buta a kérdés, de full kezdő vagyok média lejátszó téren.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok
Csak kifejezetten ( FLAC )zene lejátszására keresnék médialejátszót.
Van a hangjuk között különbség, esetleg amit nagyon nem szabad ????
Max 30000.- lenne rá a keret.
Üdv
Kicsit drágább, de jó: SB Classic.
- pooly73
- Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók
Sziasztok
Csak kifejezetten ( FLAC )zene lejátszására keresnék médialejátszót.
Van a hangjuk között különbség, esetleg amit nagyon nem szabad ????
Max 30000.- lenne rá a keret.
Üdv
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Hálózati audio lejátszók
Pioneer N50A szoftveres része : kezelőfelület,stabilitas, gyorsasag tudna egy tulaj par gondolatot megosztani? Thx
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 62
Hálózati audio lejátszók
Tudja esetleg valaki, hogy a Squeezebox Receiver milyen módon szabályozza a hangerőt? Romlik a minőség ha leveszem a hangerőt?