Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szia, ha lesz NAS akkor a PC szigorúan munkagép lesz, és nem szeretném még azt is bekapcsolni, ha filmet néznénk. Plex vagy Kodi alapon néznék filmet 2 TV-n NASról táplálva.

Akkor a filmek hangja nem kell megszólaljon a hifin?

speti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: speti »

Jól értem filmre mehet a pc, csak zenehallgatásra nem?

Szia, ha lesz NAS akkor a PC szigorúan munkagép lesz, és nem szeretném még azt is bekapcsolni, ha filmet néznénk. Plex vagy Kodi alapon néznék filmet 2 TV-n NASról táplálva.

speti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hálózati audio lejátszók

Szia, néztem a Bluesound-ot, tetszik a beleépített DAC ötlete (megmaradhat a Dacmagic a video streamer hangjának feltuningolására). Plex vagy Kodi-t használsz? Olyan zenei tárházzal rendelkezem, illetve kevésbbé ismert zenéket hallgatok főként, melyek nem nagyon találhatók meg a Tidal, Spotify hasonlókon. 

Tehát te a Bluesoundot vennél hangra, ami NASról lenne etetve, és filmre egy külön android/linux alapú streamer, ami a Dacmagic közbeiktatásával lenne az erősítőre kötve. 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Jól értem filmre mehet a pc, csak zenehallgatásra nem?

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Sziasztok!

Segítségetek, és ötleteiket kérném. 

Adott egy lánc: PC Foobar -> CA DAC Magic 100 -> NAD C356BEE -> Monitor Audio BX6
A PC egy Samsung TVre is rá van kötve, ezen keresztül 2.0-n nézzük a filmeket is. A minőség részemre tökéletes, első hifi láncom, és nagyon szeretem, viszont költözés előtt állunk, és az új otthonunkban szeretném kiváltani a PC-t, hogy ne kelljen bekapcsolni, ha zenét szeretnék hallgatni, lehetőleg úgy, hogy a minőségből se vegyek vissza (csak FLAC, sok 24/192).

Olvasok, olvasok, de vagy a töménytelen lehetőség, vagy a korlátokat látom. NAS-ba mindenképp beruházok, tehát ethernet/wifi-n továbbitanám a jelet, illetve 2 TV is lesz. NAS és az erősítő közé keresek valamit. Jó lenne, ha egyben audio/video-t is kiszolgálná, de 2 eszköz is játszhat, illetve a Dacmagictől is meg tudok válni, ha beépített DAC-al rendelkezik. 

Mikben gondolkozzak? Milyen típusok ajánlottak, amik felhasználó barát kezelőfelülettel is rendelkezik? Merre indulnátok el?

köszi szépen

Akik sokat vannak itt, már tudják mit fogok mondani:
Nekem pár hónapja van egy Bluesound Node 2 távzene/hálózati lejátszó/DAC/fejhallgató erősítő/otthoni rendszeren digitális zenelejátszóm.
Szerintem szuper! 24/192-t WIFI-n is simán lejátszik.
Alapból benne van a TIDAL integráció és MQA fájlok teljes "kicsomagolását" is tudja, amit ma már tudsz élvezni a január 5. óta elérhető TIDAL Masters szolgáltatással, amelyen ma már közel 1000 zenei album van az új formátumban!

Szerintem ár/érték arányban az egyik legjobb, teljes funkcionalitású készülék, ami még szépen is néz ki 
Ára kb. 170 ezer forint.
Ja és fejhallgatóval hallgatva is nagyon élvezhető a hangja.
Még annyit, hogy nekem korábban egy Squeezebox - Dacmagic (még az eredeti) digitális zenelejátszóm volt, a Node 2 egyértelműen sokkal jobb minőség, mint a korábbi!

Bővebbet róla az aláírásomban található linkre kattintva találhatsz.
Blogom

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

szerintem neked olyan médialejátszó kellene, ami játszik flac fájlokat is. valamilyen oppo vagy popcorn pl. 

speti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok!

Segítségetek, és ötleteiket kérném. 

Adott egy lánc: PC Foobar -> CA DAC Magic 100 -> NAD C356BEE -> Monitor Audio BX6
A PC egy Samsung TVre is rá van kötve, ezen keresztül 2.0-n nézzük a filmeket is. A minőség részemre tökéletes, első hifi láncom, és nagyon szeretem, viszont költözés előtt állunk, és az új otthonunkban szeretném kiváltani a PC-t, hogy ne kelljen bekapcsolni, ha zenét szeretnék hallgatni, lehetőleg úgy, hogy a minőségből se vegyek vissza (csak FLAC, sok 24/192).

Olvasok, olvasok, de vagy a töménytelen lehetőség, vagy a korlátokat látom. NAS-ba mindenképp beruházok, tehát ethernet/wifi-n továbbitanám a jelet, illetve 2 TV is lesz. NAS és az erősítő közé keresek valamit. Jó lenne, ha egyben audio/video-t is kiszolgálná, de 2 eszköz is játszhat, illetve a Dacmagictől is meg tudok válni, ha beépített DAC-al rendelkezik. 

Mikben gondolkozzak? Milyen típusok ajánlottak, amik felhasználó barát kezelőfelülettel is rendelkezik? Merre indulnátok el?

köszi szépen

HTP
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 74

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: HTP »

Sziasztok!

Ha valaki esetleg tudja legyen kedves írja meg milyen audio chip (SABRE?) van a Pioneer N-30AE készülékben.
Sajnos minden honlapon és pdf-ben annyit találtam eddig:  2ch DAC Parallel Drive. 

Az N-50A ban ez van:  2ch Parallel Drive with SABRE32 Ultra DAC (ES9011S x 2)
Erről valakinek van tapasztalata?
Minőség, hangzás stb?

Tudom a 30AE nagyon új, talán nem sokan találkoztak még vele. Én sem eddig.

Mi a véleményetek, melyikkel érdemes gondolatban foglalkoznom, ha a cél NAS-ról történő kábeles hálózati DSD lejátszás?

Köszi előre is,
Üdv, HTP 
Yamaha, NAD, Mission, Hivox

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1305

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Szerintem nem. Van DSD DAC-om, de 0%-ban hallgatok natív DSD-t a normál lossless-ekhez képest. A rip minősége szerintem fontosabb. Egyébként talán itt van előnyük: kevesebb a szemét DSD, mint a szemét flac.

Érdemes ebbe a DSD formátumba beruházni (Dac csere) egyáltalán? Egy közepes rendszeben egy átlagos Hi-res felbontáshoz képest?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Érdemes ebbe a DSD formátumba beruházni (Dac csere) egyáltalán? Egy közepes rendszeben egy átlagos Hi-res felbontáshoz képest?

pc-n/laptopon vannak a zenék vagy nas-on? Mert ha számítógép van, akkor Jriver realtime átkonvertálja neked a dsd-t pcm-re és bármilyen hálózati lejátszóval/vagy da konverterrel tudod hallgatni a dsd fájlokat. persze ha ragaszkodsz a natív lejátszáshoz, az más tészta.

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: stromfeusz »

Persze, de DUNE árban nehéz ügy. Felette Pl. az OPPO-k...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

Van olyan lejátszó ami kezeli a DSD-t de nem csak zenelejátszó?

Persze, de DUNE árban nehéz ügy. Felette Pl. az OPPO-k...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Van olyan lejátszó ami kezeli a DSD-t de nem csak zenelejátszó?
Ez esetben max. PCM-re keverve továbbítja a jelet a Dac felé. Én úgy tudom - a gyári specifikációk szerint - a DUNE lejátszók nem kezelik a DSD-t.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

S amennyiben a dune menüjében a pcm re kódolást választom a bitstream továbbküldés helyett? Több helyen olvastam, hogy egyes Sacd lejátszók is ezt csinálják...

Ez esetben max. PCM-re keverve továbbítja a jelet a Dac felé. Én úgy tudom - a gyári specifikációk szerint - a DUNE lejátszók nem kezelik a DSD-t. 
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3591
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

S amennyiben a dune menüjében a pcm re kódolást választom a bitstream továbbküldés helyett? Több helyen olvastam, hogy egyes Sacd lejátszók is ezt csinálják...

Lehet így, de akkor mi értelme DSD-t lejátszani?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

DSD-t lejátszanak ugyan, de az SPDIF digitális protokol nem teszi lehetővé a DSD stream továbbítását.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3591
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

sziasztok
A dunebhd lejátszó alkalmas DSD audio lejátszására?
Digit koaxal csatlakoztatott arra megfelelő külső DAC csatlakoztatásával vagy felejtős?
Köszi előre is

DSD-t lejátszanak ugyan, de az SPDIF digitális protokol nem teszi lehetővé a DSD stream továbbítását. 
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

sziasztok
A dunebhd lejátszó alkalmas DSD audio lejátszására?
Digit koaxal csatlakoztatott arra megfelelő külső DAC csatlakoztatásával vagy felejtős?
Köszi előre is

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 122

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: pooly73 »

A popihoz kell a tv, vagy egy fizetős app tel/tabra ha zenét akarsz hallgatni. Egy alap ill közepes rendszerhez megfelelő a hangja egy külső dac-al.
Köszönöm.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 123

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Popcor Hour-t nézegettem eddig.
Ezek megfelelnek flac lejátszására, ha DAC van utána kötve ???
Elnézést ha buta a kérdés, de full kezdő vagyok média lejátszó téren.

A popihoz kell a tv, vagy egy fizetős app tel/tabra ha zenét akarsz hallgatni. Egy alap ill közepes rendszerhez megfelelő a hangja egy külső dac-al.
Mindig, mindennél van jobb!

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Popcor Hour-t nézegettem eddig.
Ezek megfelelnek flac lejátszására, ha DAC van utána kötve ???
Elnézést ha buta a kérdés, de full kezdő vagyok média lejátszó téren.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok
Csak kifejezetten ( FLAC )zene lejátszására keresnék médialejátszót.
Van a hangjuk között különbség, esetleg amit nagyon nem szabad ????
Max 30000.- lenne rá a keret.
Üdv

Kicsit drágább, de jó: SB Classic.

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok
Csak kifejezetten ( FLAC )zene lejátszására keresnék médialejátszót.
Van a hangjuk között különbség, esetleg amit nagyon nem szabad ????
Max 30000.- lenne rá a keret.
Üdv

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Pioneer N50A szoftveres része : kezelőfelület,stabilitas, gyorsasag tudna egy tulaj par gondolatot megosztani? Thx

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 62

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Tudja esetleg valaki, hogy a Squeezebox Receiver milyen módon szabályozza a hangerőt? Romlik a minőség ha leveszem a hangerőt?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”