Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Érdekelhet a dolog, ha meg tudom hallgatni, elérhető távolságban van és esztétikailag sem hagy kívánnivalót maga után ...
esztetikailag nincsen - a hirdetesben vannak fotok -, Szentendren van, meghallgatas modjarol privatban egyeztethetünk, javasolhatsz.  az ünnepek tajan-között azert ritkabban netezek.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Igazából nekem szinte minden előrelépés lenne! Egy LD HT903 as házimozin szól az zene, de nagyon unom már ezt a sz..t! Nem igazán hallottam semmi cuccot, ezért is vagyok ennyire tanácstalan! A legjobb cuccom eddig egy újonnan vásárolt deck-cd-sztereó erölködő kombó volt, valami Jamo hangfalakkal, de ennek már vagy 15-20 éve!
Jelenleg egy 16nm -es szoba lenne a zenének, de mindenképpen nagyobban gonolkodom, mert nemsokára egy kb 40-50nm -es helye lenne!
A zenei forrás egy sima CD lejátszó lenne, de rákötném a laptopomat is!
Mivel valóban sanszos hogy minden jobb az LG-nél így a közelben elmennék meghallgatni pár dolgot!De mindenképpen használtban gondolkodnék!
A teret figyelembe véve (tervek) valóban álló dobozokat leress!
Most is vannak jó dobozok itt az apróban is!
Pl Tannoy...

Mindenképpen menj el meghallgatni pár rendszert!!!
Mert különben nem tudsz mihez viszonyítani!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Knez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Knez »

Jó szervízt vagy szerelőt tudna nekem valaki ajánlani régi erősítőkhöz Budapesten?
Nem high-end cuccokhoz kell, egy-egy alacsonyabb kategóriás Technics, Sansui és Philips erősítőm van.

A Totel-ről úgy láttam, hogy ők ehhez a kategóriához picit túl drágán dolgoznak és talán nem is szükséges az ő speciális szaktudásuk.

Rákeresésre ezeket találtam, bármelyikkel valakinek valami tapasztalata?

http://radiotvjavitas.hu/ (Népszínház utca)
http://audioszerviz.hu/ (Újpalota)
http://www.hangszorobolt.hu/ (Szondi utca)
http://www.radiolab.hu/ (Újlipótváros)

Ha viszonylag alacsony értékű erősítőket akarsz javíttatni, felejtsd el ezeket a műhelyeket. Az előbb írtam egy hosszabb hozzászólást, ami sajnos elszállt... Abban levezettem, hogy teljesen kizárt, hogy a legegyszerűbb javítás is kijöjjön náluk 10 ezer forint alatt. Ha komolyabb a gond, mondjuk újra kell tekercselni a hálózati trafót, simán felmegy a javítás költsége 30-40 ezer forint magasságába is. Miközben egy régi Philips vagy Technics erősítő aligha ér 10-20 ezernél többet. (Magam is szervizeléssel foglalkozom, ha nem is audio vonalon, innen a hozzáértésem.)

Az lehet a reményed, hogy egy hobbista puszta kihívásnak tekinti a projektet, és két sörér' meg az alkatrész áráért nekiáll az erősítőknek. De ez puszta hobbiból képzelhető el, azaz számlát adó, garanciát vállaló, meg eleve számottevő szaktudást, műszerezettséget és tapasztalatot (!) felvonultató "vállalkozók" nem tudják költséghatékonyan megjavítani ezeket az erősítőket.....

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DKristóf »

http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
Hozzájuk mezei javítási munkákkal is lehet menni, nem csak modifikációra és tunningra vannak szakosodva?

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Parsley »

Egyéni ízlés dolga ki mit ajánlana!
Kérdés hogy te miket hallottál, mi tetszett mi nem?
Mekkora térbe, mekkora erő kell?
Mi a forrás, kell külön dac?
mit váltana az új cucc?
mindenképpen használtban gondolkozz!!!

Igazából nekem szinte minden előrelépés lenne! Egy LD HT903 as házimozin szól az zene, de nagyon unom már ezt a sz..t! Nem igazán hallottam semmi cuccot, ezért is vagyok ennyire tanácstalan! A legjobb cuccom eddig egy újonnan vásárolt deck-cd-sztereó erölködő kombó volt, valami Jamo hangfalakkal, de ennek már vagy 15-20 éve!
Jelenleg egy 16nm -es szoba lenne a zenének, de mindenképpen nagyobban gonolkodom, mert nemsokára egy kb 40-50nm -es helye lenne!
A zenei forrás egy sima CD lejátszó lenne, de rákötném a laptopomat is!

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Szia,
en "pofatlanul" ajanlom, amit hirdetek Jungson JA-66R-et: arahoz kepest komoly megepitettseg, komoly teljesitmeny, tavos, nem regi tipus, nem sporoltak sokat a belsejen.  http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ka-3020se/

Érdekelhet a dolog, ha meg tudom hallgatni, elérhető távolságban van és esztétikailag sem hagy kívánnivalót maga után ...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget! Sztereó erősítő és 2db álló hangfal beszerzése előtt állok! Elsősorban használtban gondolkodom és kb 200eft a keretem!
Főleg Ákost, Bonanzát és DM -ot hallgatok, de előfordulnak a mai pop slágerek is! Jazz és komoly zene nem foglalkoztat!
Milyen erősítőt ajánlanátok?

Előre is köszi!

Egyéni ízlés dolga ki mit ajánlana!
Kérdés hogy te miket hallottál, mi tetszett mi nem?
Mekkora térbe, mekkora erő kell?
Mi a forrás, kell külön dac?
mit váltana az új cucc?
mindenképpen használtban gondolkozz!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget! Sztereó erősítő és 2db álló hangfal beszerzése előtt állok! Elsősorban használtban gondolkodom és kb 200eft a keretem!
Főleg Ákost, Bonanzát és DM -ot hallgatok, de előfordulnak a mai pop slágerek is! Jazz és komoly zene nem foglalkoztat!

Előre is köszi!

Szia,
en "pofatlanul" ajanlom, amit hirdetek Jungson JA-66R-et: arahoz kepest komoly megepitettseg, komoly teljesitmeny, tavos, nem regi tipus, nem sporoltak sokat a belsejen.  http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ka-3020se/

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Töki »

Jó szervízt vagy szerelőt tudna nekem valaki ajánlani régi erősítőkhöz Budapesten?
Nem high-end cuccokhoz kell, egy-egy alacsonyabb kategóriás Technics, Sansui és Philips erősítőm van.

A Totel-ről úgy láttam, hogy ők ehhez a kategóriához picit túl drágán dolgoznak és talán nem is szükséges az ő speciális szaktudásuk.

http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DKristóf »

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Előre is köszi!

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Én egy Musical Fidelity A1-X típussal hallgattam, az használtan kb. 40 ezer Ft.

Hallgasd meg egy Sony TA- F ....... ES ( mindegy melyikkel, 470, 590, 670, 690, stb) erőlködővel is, ha tudod,
hátha tetszik a hangja.

.... Quad 12L-hez milyen erősítők között érdemes nézelődnöm? ........................ Árkategória: 100.000 körül, de nem baj ha olcsóbb. ......

Köszi!

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: supravox »

Igen ezek színezik a hangot. Pont sikerült bele választanod! Lettek volna jobbak biztosan.
De a félvezetősöknek is van némi pozitív erénye.
Nem kell csöveket cserélgetni. Hűvös és kevesebbet fogyaszt.
Igazi Soundmania véleménySzerencsére nem mindenki osztja
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Többek között a zene is ízlés függő, mindennek megvan a maga tábora, van aki a csövesre esküszik van aki nem.
Nekem AI700-as csövesem volt, de hallottam ennél nagyobb AI-t, DP-t, de végül is nem csöves mellett tettem le a voksom, szerintem színezi a hangot, de van akinek pont ezért tetszik.
Mindent meg kell hallgatni saját rendszerben a csalódások elkerülése végett, de ezzel nem mondtam újat.
Ennyi...

Igen ezek színezik a hangot. Pont sikerült bele választanod! Lettek volna jobbak biztosan.
De a félvezetősöknek is van némi pozitív erénye.
Nem kell csöveket cserélgetni. Hűvös és kevesebbet fogyaszt.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Csak arra egy közérthető példa, hogy a témaindító hozzászólásban említett axióma, miszerint csöves = meleg hang (de szokás langyosnak, dinamikátlannak, lágynak, lassúnak, elfolyónak, sávhatároltnak nevezni (s valahány név a naptárban), az mennyire nem magától értetődő - ki nevezné Kirk Hammett soundját "melegnek," pláne langyosnak, dinamikátlannak, lágynak, lassúnak, elfolyónak, sávhatároltnak?
Szerintem a csöves erősítőzés olyan mint a lemezjátszózás. A belépő modellek nagyon gázok.
Meg még az utána jövő néhány lépcső.
Az igazán jó szintek már nagyon drágák.
Viszont ott azonnal megérti az ember miért is lehet rajongani értük.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

A Ferrarira is drágább a gumi, mint az Astrára.

akkor a Bugatti Veyront már megse emltsük...  olajcsere $20ezer, gumicsere $30ezer,aminél a 4.-nél felnit is kell cserélni $120ezerért,éves szervíz $30ezer. 

De szerintem az itthoni fizetések sem azt sugalják,hogy többeknél milliós gépek lennének a polcon.(Sajnos)
Én imádom a retro cuccokat, de annak örülök, hogy van 1-2 Revox és Pio cuccom amik igen jól szólnak,de szívem szerint sokkal több dolgot vennék itthonra......
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10971
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Csak arra egy közérthető példa, hogy a témaindító hozzászólásban említett axióma, miszerint csöves = meleg hang (de szokás langyosnak, dinamikátlannak, lágynak, lassúnak, elfolyónak, sávhatároltnak nevezni (s valahány név a naptárban), az mennyire nem magától értetődő - ki nevezné Kirk Hammett soundját "melegnek," pláne langyosnak, dinamikátlannak, lágynak, lassúnak, elfolyónak, sávhatároltnak?
A hivatkozott fotón James Hetfield (Metallica), Dave Mustaine (Megadeth) és Scott Ian (Anthrax) látható, Kirk Hammet pont nem és ő nem is Marshall, hanem Mesa Boogie és Randall erősítőket használ, de tény, hogy ezek is csövesek.

Kirk Hammett's Gear

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

azt is gondold mellé, ha nekem most kéne új végcsőpárokat rendelnem a csövesemhez akkor 2x830EUR-t kellene kifizetnem. Egyenlőre nem kell még vagy 10évig, remélem, pedig már 10évesek.

A Ferrarira is drágább a gumi, mint az Astrára.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

És ebből mi következik? A rock gitárosok 80 %-a Marshall erősítőket használ.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3456

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Imádom a csövesem hangját.
De ha belegondolok csak a 4db EL34 árával megegyző Pioneer SA-9500MkII nagyon hasonló élményt tudd nyujtani,pedig 30 éves elmúlt és minden alkatrész eredeti benne

azt is gondold mellé, ha nekem most kéne új végcsőpárokat rendelnem a csövesemhez akkor 2x830EUR-t kellene kifizetnem. Egyenlőre nem kell még vagy 10évig, remélem, pedig már 10évesek.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Imádom a csövesem hangját.
De ha belegondolok csak a 4db EL34 árával megegyző Pioneer SA-9500MkII nagyon hasonló élményt tudd nyujtani,pedig 30 éves elmúlt és minden alkatrész eredeti benne

Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

ezt feature-t azért nem írtam volna le a helyükben:
"CATHODE RESISTOR: 4W type.(Instead of 3W type)"

Most már tudom, mitől szólt olyan jól

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3456

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Mielőtt úgy tűnne, hogy ekézem a csöves erősítőket, gyorsan leírom, hogy életem egyik legcsodásabb otthoni zenehallgatós élménye egy Leben CS-300XS készülékhez kötődik.

ezt feature-t azért nem írtam volna le a helyükben:
"CATHODE RESISTOR: 4W type.(Instead of 3W type)"

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

hát igen, az ember szép-lassan rájön, hogy abszolút-nem cső/tranyó kérdése a számára Jó Hang . de hogy - bár a témát nem én dobtam be - válaszoljak a kérdésre, sokunk számára a csöves erősítők világából kerültek ki azok a készülékek, amikkel ZENÉt hallottunk>
Mielőtt úgy tűnne, hogy ekézem a csöves erősítőket, gyorsan leírom, hogy életem egyik legcsodásabb otthoni zenehallgatós élménye egy Leben CS-300XS készülékhez kötődik.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonya »

ennyi
Ez az Exposure XV még mindig megvan és meg is tartom, mivel ez az egyik olyan erősítőm ami mindig jól teljesített és tetszik a hangja,(az Epos ES 14-el meg pláne) persze vannak jobbak de mennyiért ?
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”