Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

A Ferrarira is drágább a gumi, mint az Astrára.

akkor a Bugatti Veyront már megse emltsük...  olajcsere $20ezer, gumicsere $30ezer,aminél a 4.-nél felnit is kell cserélni $120ezerért,éves szervíz $30ezer. 

De szerintem az itthoni fizetések sem azt sugalják,hogy többeknél milliós gépek lennének a polcon.(Sajnos)
Én imádom a retro cuccokat, de annak örülök, hogy van 1-2 Revox és Pio cuccom amik igen jól szólnak,de szívem szerint sokkal több dolgot vennék itthonra......
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10983
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Csak arra egy közérthető példa, hogy a témaindító hozzászólásban említett axióma, miszerint csöves = meleg hang (de szokás langyosnak, dinamikátlannak, lágynak, lassúnak, elfolyónak, sávhatároltnak nevezni (s valahány név a naptárban), az mennyire nem magától értetődő - ki nevezné Kirk Hammett soundját "melegnek," pláne langyosnak, dinamikátlannak, lágynak, lassúnak, elfolyónak, sávhatároltnak?
A hivatkozott fotón James Hetfield (Metallica), Dave Mustaine (Megadeth) és Scott Ian (Anthrax) látható, Kirk Hammet pont nem és ő nem is Marshall, hanem Mesa Boogie és Randall erősítőket használ, de tény, hogy ezek is csövesek.

Kirk Hammett's Gear

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

azt is gondold mellé, ha nekem most kéne új végcsőpárokat rendelnem a csövesemhez akkor 2x830EUR-t kellene kifizetnem. Egyenlőre nem kell még vagy 10évig, remélem, pedig már 10évesek.

A Ferrarira is drágább a gumi, mint az Astrára.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

És ebből mi következik? A rock gitárosok 80 %-a Marshall erősítőket használ.

Csak arra egy közérthető példa, hogy a témaindító hozzászólásban említett axióma, miszerint csöves = meleg hang (de szokás langyosnak, dinamikátlannak, lágynak, lassúnak, elfolyónak, sávhatároltnak nevezni (s valahány név a naptárban), az mennyire nem magától értetődő - ki nevezné Kirk Hammett soundját "melegnek," pláne langyosnak, dinamikátlannak, lágynak, lassúnak, elfolyónak, sávhatároltnak?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3459

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Imádom a csövesem hangját.
De ha belegondolok csak a 4db EL34 árával megegyző Pioneer SA-9500MkII nagyon hasonló élményt tudd nyujtani,pedig 30 éves elmúlt és minden alkatrész eredeti benne

azt is gondold mellé, ha nekem most kéne új végcsőpárokat rendelnem a csövesemhez akkor 2x830EUR-t kellene kifizetnem. Egyenlőre nem kell még vagy 10évig, remélem, pedig már 10évesek.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Imádom a csövesem hangját.
De ha belegondolok csak a 4db EL34 árával megegyző Pioneer SA-9500MkII nagyon hasonló élményt tudd nyujtani,pedig 30 éves elmúlt és minden alkatrész eredeti benne

Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

ezt feature-t azért nem írtam volna le a helyükben:
"CATHODE RESISTOR: 4W type.(Instead of 3W type)"

Most már tudom, mitől szólt olyan jól

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mielőtt úgy tűnne, hogy ekézem a csöves erősítőket, gyorsan leírom, hogy életem egyik legcsodásabb otthoni zenehallgatós élménye egy Leben CS-300XS készülékhez kötődik.

ezt feature-t azért nem írtam volna le a helyükben:
"CATHODE RESISTOR: 4W type.(Instead of 3W type)"

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

hát igen, az ember szép-lassan rájön, hogy abszolút-nem cső/tranyó kérdése a számára Jó Hang . de hogy - bár a témát nem én dobtam be - válaszoljak a kérdésre, sokunk számára a csöves erősítők világából kerültek ki azok a készülékek, amikkel ZENÉt hallottunk>
Mielőtt úgy tűnne, hogy ekézem a csöves erősítőket, gyorsan leírom, hogy életem egyik legcsodásabb otthoni zenehallgatós élménye egy Leben CS-300XS készülékhez kötődik.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonya »

ennyi
Ez az Exposure XV még mindig megvan és meg is tartom, mivel ez az egyik olyan erősítőm ami mindig jól teljesített és tetszik a hangja,(az Epos ES 14-el meg pláne) persze vannak jobbak de mennyiért ?
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ez így van és ha megkérdezed őket, miért szeretik a csöves fejeket, az első három jelzőben biztosan ott lesz a "warm sound".
tegyük gyorsan hozzá, a klasszikus Marshall gitár erősítőkben EL34 pentódák mentek pentóda kapcsolásban és PP-ben, hogy minél nagyobb teljesítmény jöjjön ki belőlük, és igen, a pentóda üzem erősen loudneszes hangja és klippelés közeli torzítás kellemesen (melegen) dúsítja a villanygitárok magában szegényes felharmonikusait. Ezt feldúsulást szokták meleg hangzásnak is hívni, mert a csövek klippelés határa sokkal elviselhetőbb és gitárhoz passzoló mint egy félvezetős klippelés.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Többek között a zene is ízlés függő, mindennek megvan a maga tábora, van aki a csövesre esküszik van aki nem.
Milyen az a csöves zene? Utoljára a 80-as években hallottam ilyenről az Edda - HBB - P. Mobil triumvirátus kapcsán.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

hát hogy a gitárjuk hangját jobb'szeretik csövessel erősíteni ...
Ez így van és ha megkérdezed őket, miért szeretik a csöves fejeket, az első három jelzőben biztosan ott lesz a "warm sound".

jocjoc
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: jocjoc »

Többek között a zene is ízlés függő, mindennek megvan a maga tábora, van aki a csövesre esküszik van aki nem.
Nekem AI700-as csövesem volt, de hallottam ennél nagyobb AI-t, DP-t, de végül is nem csöves mellett tettem le a voksom, szerintem színezi a hangot, de van akinek pont ezért tetszik.
Mindent meg kell hallgatni saját rendszerben a csalódások elkerülése végett, de ezzel nem mondtam újat.
Ennyi...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Ismered a Metallica együttest? Megvan az a tipikus koncert kép, amikor Marshall tornyok előtt játszanak? Nos, azokat a Marshall-tornyokat hajtó fej erősítők pontosan ugyanolyan csövekkel működnek, mint amilyeneket a mai csöves gyártók használnak az elektronikáikban....

És ebből mi következik? A rock gitárosok 80 %-a Marshall erősítőket használ.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonya »

Köszönöm a választ! Elhiszem, hogy jó az Elixir, de ennyit nem szánok rá. Nem a gyűjtéssel van probléma, mert pénz az lenne rá, csak szándék nincs hogy ennyit költsek erősítőre. 150 körül húznám meg a felső határt, és ezért valami olyasmit vennék, ami mondjuk a jelenlegi kínálatban minőségben a 300 ezres kategória. Gondolom korábbi (de nem 20 éves) angol modellek ezt tudják teljesíteni, pl. Naim Nait 5? A csövesekkel kapcsolatban két problémám is van hirtelen: azok alapból meleg hangúak amennyire tudom, és a Quad 12L is az, az már talán sok lennne. Meg a zenehallgatási szokásaimhoz nem passzol a csőmelegedés, a fogyasztás, csőcsere stb. Egy jó semleges, feszes tranzisztorosban gondolkodom, ami kategóriájában a legjobbak között van.

Köszönöm a választ! Elhiszem, hogy jó az Elixir, de ennyit nem szánok rá. Nem a gyűjtéssel van probléma, mert pénz az lenne rá, csak szándék nincs hogy ennyit költsek erősítőre. 150 körül húznám meg a felső határt, és ezért valami olyasmit vennék, ami mondjuk a jelenlegi kínálatban minőségben a 300 ezres kategória. Gondolom korábbi (de nem 20 éves) angol modellek ezt tudják teljesíteni, pl. Naim Nait 5? A csövesekkel kapcsolatban két problémám is van hirtelen: azok alapból meleg hangúak amennyire tudom, és a Quad 12L is az, az már talán sok lennne. Meg a zenehallgatási szokásaimhoz nem passzol a csőmelegedés, a fogyasztás, csőcsere stb. Egy jó semleges, feszes tranzisztorosban gondolkodom, ami kategóriájában a legjobbak között van.
Szia !
Nekem volt Quad 12L2 dobozom, pár db erősítővel végig próbáltam, csövessel és tranzisztorossal és nekem egy régi Exposure XV-el tetszett legjobban a hangja. A csöves erősítőkkel kapcsolatba meg csak annyit jegyeznék meg, hogy jelenleg már szinte csak azt hallgatok (Pointe és AVA ) pl. a Pointe Exeption MK II erősítőm EI KT90-es csövekkel minden műfajon jól  teljesít és nem azt a sokak által lágy, lagymatag csöves hangot produkálja amit a csöves erősítőknek tulajdonítanak páran akik még nem hallottak jó csövest.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

A csövesekkel kapcsolatban két problémám is van hirtelen: azok alapból meleg hangúak amennyire tudom, és a Quad 12L is az, az már talán sok lennne. Meg a zenehallgatási szokásaimhoz nem passzol a csőmelegedés, a fogyasztás, csőcsere stb. Egy jó semleges, feszes tranzisztorosban gondolkodom, ami kategóriájában a legjobbak között van.

A "meleg hangú" csöves erősítő axióma, de sajnos egy teljesen téves axióma. Többnyire olyanok terjesztik, akik soha nem hallottak rendes csöves erősítőt. Ismered a Metallica együttest? Megvan az a tipikus koncert kép, amikor Marshall tornyok előtt játszanak? Nos, azokat a Marshall-tornyokat hajtó fej erősítők pontosan ugyanolyan csövekkel működnek, mint amilyeneket a mai csöves gyártók használnak az elektronikáikban....

A többi kifogásnak van valóság alapja, de erősen eltúlzott.

Kétségtelen például, hogy a csöves erősítőknek időre van szükségük, amíg bemelegszenek - a példában említett Pointe Amplifica esetében ez konkrétan 15 másodperc. A gyakorlatban pont annyi idő, amíg az ember kiveszi a lemezt/CD-t a tokjából, és elindítja a lejátszást. Az is tény, hogy a bekapcsolás után közvetlenül a csöves erősítők nem szólnak olyan jól, mint akár csak negyed órával később. Ez azonban a félvezetős erősítőkre is igaz.

A fogyasztás és a csőcsere is kétségtelenül plusz költség egy félvezetőshöz képest, de valójában elhanyagolható az összeg. Az említett Amplifica például 6L6 végcsövekkel működik, a gyári, prémium minőségű Tung-Sol szett ára 28 ezer forint, a cső élettartama ebben a kapcsolásban minimum 4 ezer üzemóra (a gyakorlatban inkább 5-6). A csövek ára zenélésre lebontva tehát max 7 ft/óra. Ha ehhez hozzávesszük a kétségtelenül jobban pörgő villanyórát is, meg az előfok csövek árát is (ezek szettje 8 - 14 ezer forint, és kb a dupláját bírják, mint a végcsövek), akkor kijön óránként kb 9 forint.

Szerintem aki megengedhet magának egy használtan 180-200 ezer forintos erősítőt, annak nem lesz probléma az óránkénti 9 forint plusz kiadás sem.

Természetesen vannak csövek, amik a 6L6-nál jóval drágábbak, de azok többnyire eleve lényegesen drágább erősítőkhöz tartoznak.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Én is így voltam vele ahogy írod ... aztán szerencsém volt.

Egyébként a hifibarlangban épp a nad 326-al demoztak nemreg a Quadokat. Kerdezd őket is meg esetleg...

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: davek »

Nekem Quad 11 kapcsán bevált a csöves Pointe Amplifica és Heed Elixir is.

Bár látszólag kicsik... a jó minőségű erősítés komoly tartalékokat tud felszabadítani ezekből.

Ha megnézed, hogy a quad saját elektronikái közül komoly elő és végfokokkal is szerepel.

Tehát én gyűjtenék még kicsit.

KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Nekem Quad 11 kapcsán bevált a csöves Pointe Amplifica és Heed Elixir is.

Bár látszólag kicsik... a jó minőségű erősítés komoly tartalékokat tud felszabadítani ezekből.

Ha megnézed, hogy a quad saját elektronikái közül komoly elő és végfokokkal is szerepel.

Tehát én gyűjtenék még kicsit.

Sziasztok! Quad 12L-hez milyen erősítők között érdemes nézelődnöm? Jelenleg egy NAD C315BEE szolgál, és elégedett is vagyok vele, csak nyilván többet is ki lehetne hozni belőle, ezért érdekel a dolog. Ami még fontos info lehet: egy Asus Xonar essence One DAC van előtte, ami szerintem valamennyire előerősítőként is funkcionálhat, mert 9-10 óránál feljebb nem tudom tekerni a potit, ott már számomra bőven elég hangos (mondjuk nem nagy a helyiség meg a távolság sem, tehát ezzel is érdemes súlyozni). Lehet elég lenne egy végfok is? (nem találtam a DAC kimenetéről tehcnikai adatot) A DAC-ot nem szívesen cserélném ki előtte, mert nagyon bevált a cserélt opamp készlettel, plusz fejhallgatóerősítőként is szolgál. Árkategória: 100.000 körül, de nem baj ha olcsóbb. Gondolom a régebbi, nagyobb kategóriájú vasak itt is jobb vételt képezhetnek. A lényeg, hogy számottevően jobb legyen a kis NAD-nál.

Köszi!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Használtan kb 30-40e Ft-ot. A tv-met szeretném rákötni optikai kábelen keresztül. Az erősítőre pedig 2db Technics hangfalat. Nem nagyok az igények, csak szeretném a lehető legjobbat kihozni belőle mert annyira nem értek hozzá.
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 39895.html

Ez a te eszközöd!
TV-hez és a hangfalaidhoz ennél jobb ár/érték arány szerintem nem létezik!

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: davek »

Sziasztok! Quad 12L-hez milyen erősítők között érdemes nézelődnöm? Jelenleg egy NAD C315BEE szolgál, és elégedett is vagyok vele, csak nyilván többet is ki lehetne hozni belőle, ezért érdekel a dolog. Ami még fontos info lehet: egy Asus Xonar essence One DAC van előtte, ami szerintem valamennyire előerősítőként is funkcionálhat, mert 9-10 óránál feljebb nem tudom tekerni a potit, ott már számomra bőven elég hangos (mondjuk nem nagy a helyiség meg a távolság sem, tehát ezzel is érdemes súlyozni). Lehet elég lenne egy végfok is? (nem találtam a DAC kimenetéről tehcnikai adatot) A DAC-ot nem szívesen cserélném ki előtte, mert nagyon bevált a cserélt opamp készlettel, plusz fejhallgatóerősítőként is szolgál. Árkategória: 100.000 körül, de nem baj ha olcsóbb. Gondolom a régebbi, nagyobb kategóriájú vasak itt is jobb vételt képezhetnek. A lényeg, hogy számottevően jobb legyen a kis NAD-nál.

Köszi!
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Használtan kb 30-40e Ft-ot. A tv-met szeretném rákötni optikai kábelen keresztül. Az erősítőre pedig 2db Technics hangfalat. Nem nagyok az igények, csak szeretném a lehető legjobbat kihozni belőle mert annyira nem értek hozzá.A Fisher csak átengedi a digi jelet, nem konvertálja... már ha jól emlékszem.Adott árban nem fogsz olyan sztereó készüléket kapni amiben van dac.
40 (45) körül már egész értelmes használt HM vasakat kapni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

djgala
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: djgala »

A Fishert most felejtsd el.
Mennyi szánsz az erősítőre?
Mit akarsz optikával rákötni? DVD lejátszót?

Használtan kb 30-40e Ft-ot. A tv-met szeretném rákötni optikai kábelen keresztül. Az erősítőre pedig 2db Technics hangfalat. Nem nagyok az igények, csak szeretném a lehető legjobbat kihozni belőle mert annyira nem értek hozzá.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok kedves tagok!

Karácsonyra szeretném magam meglepni egy erősítővel és szeretném kikérni a véleményeteket.

2 erősítőt néztem ki, a fő célpont, hogy optikai bemenet legyen rajta és persze a hangminőség is nagyon fontos.

Az egyik egy NAD T750: ez igazából házimozi erősítő, de nagyon dícsérik a sztereó hangját is.
A másik egy Fisher CA-9060: ez egy sztereó erősítő optikai bemenettel.

Mindekettő nagyon tetszik csak nem tudok dönteni. Tudnátok segíteni?

Köszönöm, Máté. 

A Fishert most felejtsd el.
Mennyi szánsz az erősítőre?
Mit akarsz optikával rákötni? DVD lejátszót?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”