Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
tamasgal
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tamasgal »

Nagyon aranyos vagy de nem fogadhatom el. Azért nagyon szépen köszönöm, rendes tőled!

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Köszönöm szépen tanczi, sajnos 6 hét betegácsiban vagyok és a sztereó végfokom amit használtam vissza kérte a gazdája, az én végfokom még nem készült el ennek pedig a lent jelzett baja van ezért az idő most kiemelten fontos volna nekem. De egy telefonhívást megeresztek hétfőn feléjük, hátha ki tudok sírni egy kis elsőbbséget tekintettel a speckó helyzetemre

Ha kell, én tudok adni kölcsön egy sztereó végfokot, mert van felesben 
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

tamasgal
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Erősítők javítása

Köszönöm szépen tanczi, sajnos 6 hét betegácsiban vagyok és a sztereó végfokom amit használtam vissza kérte a gazdája, az én végfokom még nem készült el ennek pedig a lent jelzett baja van ezért az idő most kiemelten fontos volna nekem. De egy telefonhívást megeresztek hétfőn feléjük, hátha ki tudok sírni egy kis elsőbbséget tekintettel a speckó helyzetemre

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Kedves Urak!

A Carver AV-405 ös végfokom ...

Bp-n minden régebbi sztereó erősítő (+ végfok, előfok) javítására az Alisca Orange-t / Bese Attilát javaslom.
Nem villámgyorsak, viszont nem is drágák. 
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

tamasgal
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Erősítők javítása

Kedves Urak!

A Carver AV-405 ös végfokom egyik front csatornája bekapcsolásnál halk kondenzátor fel töltődős hangot produkál és nagyon enyhén torzan szól! Már így vettem, engem nem zavart mert csak három csatornáját használtam de most el szeretném adni és szeretném gatyába rázatni a jelenséget, hogy ne 1000Ft-ot kapjak érte. 
Esetleg érez valaki a Budapesten vagy környékén ingerenciát a javítására természetesen a megfelelő javadalmazást biztosítok! 
A motyót oda viszem és el is hozom ha kész egy kérésem van: SOS

Köszönöm szépen válaszotokat!
Két kép a belsejéről (úgy emlékszem, hogy a bal szélső csatorna gyengélkedik):

yesname
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: yesname »

Erősítőből zaj hallatszik viszonylag alacsonyabb frekvencián (nem a hangszórókból). Még nem kaptam szét, de szerintem a toroid trafó zajong. Csak a trafócsere segíthet?
Processzor: Arvus H1-D DAC: Merging Hapi MKII + DA8P és Merging Anubis Pro DRC: Audiolense Végfok: 2xNilai 500DIY Mono, Apollon 5xNCx500 / Zajkeltők: Elac FS 407, Elac CC 400, B&W 685 S2 Kábelek: AQ Carbon USB, AQ King Cobra XLR IC, HiDiamond 8 Display: Samsung QE65QN95 Egyéb: Isotek EVO3 Sirius és Premier

kukulec
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: kukulec »

Hali, van egy erositom, aminek a bass gomjaval hiaba akarom modositani a mely tartomanyt, semmi sem tortenik. A tobbi gomb mukodik. Nem vettem eddig eszre, mert mindig direct modban hagytam a gepet. Ez mennyire sulyos problema, illetve ennek hosszadalmas a javitasa?
Primare I22; Elac FS 147; Pro-Ject Dac Box S2; Vertere Pulse-Xmini

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: pooly73 »

Sziasztok
Debrecenben keresek olyan embert aki foglalkozik erősítők felújításával, tuningolásával, és ért is hozzá.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: manman12 »

Legegyszerűbb a fólia szakadás vizsgálata ha kiveszed a paneleket és egy erős lámpafénynél átvilágítod ,így elöb meglesz a hiba

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Köszi a kapcsolási rajzot!
Sajna az erősítő a seggére lett ejtve (én már így vettem) ezért gondoltam a bemeneti panel és a táp panel hibára. A táp panel nyákjának a sarka kicsit fel is hajlott, és a fólián is van egy pici szakadás, csak nem látom hogy arrébb van-e kontakt még. Újra szétszedem és átforrasztom a fóliát. Lehet talán ez okozza a galibát. Bár első nap ahogy átvettem az erősítőt, még nem jelentkezett a hiba. Másnap jött elő akkor amikor a bementválasztókat kapcsolgattam a rákötött Cd lejátszók tesztelése miatt. Ahogy választgattam a bemenetek között ide-oda, akkor írta ki egyszercsak a DC error hibát.

Nem egy örömteli állapot. A fólia szakadást mindenképpen fel kell deríteni. Jó nagyot eshetett ez a jobb sorsra érdemes CA. Sok sikert.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

karak001
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: karak001 »

Modult semmiképpen ne vegyél. Az Elektroda nevű lengyel fórumon a 840A végfok rajzát mellékelték egy 851A-val kapcsolatos kérdéshez, mondván, hogy analóg vele. Persze nem tudok lengyelül. De ha kapcsolási rajz olvasó vagy, és ez igaz, érdemes lenne megkeresni a VR2 DC OFFSET NULL trimmert és megnézni, állít-e a végfok kimeneti dc-jén. A tápokat is végig kellene mérni, ha már a távszab. sem megy.
Köszi a kapcsolási rajzot!
Sajna az erősítő a seggére lett ejtve (én már így vettem) ezért gondoltam a bemeneti panel és a táp panel hibára. A táp panel nyákjának a sarka kicsit fel is hajlott, és a fólián is van egy pici szakadás, csak nem látom hogy arrébb van-e kontakt még. Újra szétszedem és átforrasztom a fóliát. Lehet talán ez okozza a galibát. Bár első nap ahogy átvettem az erősítőt, még nem jelentkezett a hiba. Másnap jött elő akkor amikor a bementválasztókat kapcsolgattam a rákötött Cd lejátszók tesztelése miatt. Ahogy választgattam a bemenetek között ide-oda, akkor írta ki egyszercsak a DC error hibát.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Köszi a választ!
Azóta már rájöttem hogy a végfokban lehet a hiba, mert a pre out kimeneten végig van jel a kikapcsolásig, míg a hangfal kimeneten a hiba kiírásakor rögtön letilt a hang, és utána pár másodperc múlva kikapcsol az erősítő. Tehát a pre out kimeneten a hibajelzés kiírásakor is van még hang, azaz nem az előerősítőben van a hiba. Találtam a neten egy bal oldali végfok modult a 851A-hoz, de annak a száma AP20762/2 míg az enyémben AP20763/2 van a bal oldalon. Nemtom ez mennyit jelenthet ha kicserélném, ezért inkább nem merem megrendelni.
Sajna azóta már a távszabályzó jelét sem veszi az erősítő. Kénytelen leszek szervizbe vinni. 

Modult semmiképpen ne vegyél. Az Elektroda nevű lengyel fórumon a 840A végfok rajzát mellékelték egy 851A-val kapcsolatos kérdéshez, mondván, hogy analóg vele. Persze nem tudok lengyelül. De ha kapcsolási rajz olvasó vagy, és ez igaz, érdemes lenne megkeresni a VR2 DC OFFSET NULL trimmert és megnézni, állít-e a végfok kimeneti dc-jén. A tápokat is végig kellene mérni, ha már a távszab. sem megy.
CA Azur 840A.zip

karak001
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Erősítők javítása

Köszi a választ!
Azóta már rájöttem hogy a végfokban lehet a hiba, mert a pre out kimeneten végig van jel a kikapcsolásig, míg a hangfal kimeneten a hiba kiírásakor rögtön letilt a hang, és utána pár másodperc múlva kikapcsol az erősítő. Tehát a pre out kimeneten a hibajelzés kiírásakor is van még hang, azaz nem az előerősítőben van a hiba. Találtam a neten egy bal oldali végfok modult a 851A-hoz, de annak a száma AP20762/2 míg az enyémben AP20763/2 van a bal oldalon. Nemtom ez mennyit jelenthet ha kicserélném, ezért inkább nem merem megrendelni.
Sajna azóta már a távszabályzó jelét sem veszi az erősítő. Kénytelen leszek szervizbe vinni. 

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Sziasztok!
Van egy Cambridge 851A erősítöm ami bizonyos idő után miután bemelegedett, kikapcsol "DC error" hibaüzenettel. Szerencsére van benne DC védelem, de a bal oldali hangfalra így is ráküld egy csattanást. Félek tönkrevágja a hangfalat ezért a balt le is szedtem. 
Mi lehet a baja? A táp panelra vagy a bemeneti forrás csatlakozó panelra gondolok. Ezek valamelyike okozhatja hogy egyenáram kerül a kimenetre? Mert gondolom azért van a DC error hiba.

Szevasz!
Kapcsolási rajz és mérés nélkül nehéz ügy. Szerintem inkább a végfokban keresendő az oka.

karak001
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Erősítők javítása

Sziasztok!
Van egy Cambridge 851A erősítöm ami bizonyos idő után miután bemelegedett, kikapcsol "DC error" hibaüzenettel. Szerencsére van benne DC védelem, de a bal oldali hangfalra így is ráküld egy csattanást. Félek tönkrevágja a hangfalat ezért a balt le is szedtem. 
Mi lehet a baja? A táp panelra vagy a bemeneti forrás csatlakozó panelra gondolok. Ezek valamelyike okozhatja hogy egyenáram kerül a kimenetre? Mert gondolom azért van a DC error hiba.

meander
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: meander »

Van ötlet.
Én most javítgatok egy A807-et. Már majdnem befejeztem.
Amit tudok javasolni, hogy a hangfalválasztót kapcsolgasd ide-oda, és ha a jelenség folytatódik, akkor a kimeneti relé kontaktos. Ezt meg lehet kontakt spay-vel oldani, mert a relé teteje leszedhető, de a végleges megoldás annak cseréje (az A807-ben VB 12MBU van, itthon is kapható, olyan 800Ft körül van).

szerk.: oops, bocsánat nem arra válaszoltam, hogy hova érdemes vinni, hanem hogy mit lehet vele kezdeni - nincs szervizekkel kapcsolatos tapasztalatom.

sokkal többre válaszoltál. köszönöm

cappa72
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: cappa72 »

Sziasztok, Van egy Onkyo A8870 erősítőm, ami azt csinálja, hogy időnként elhalkul, időnként visszaerősödik, néhanapján kicsit recseg. Gyanakodtam már kábelre, meg hangfalra is, de egy másik erősítővel ez most megszűnt. Van ötletetek, illetve hogy hova érdemes elvinni javíttatni?  
Van ötlet.
Én most javítgatok egy A807-et. Már majdnem befejeztem.
Amit tudok javasolni, hogy a hangfalválasztót kapcsolgasd ide-oda, és ha a jelenség folytatódik, akkor a kimeneti relé kontaktos. Ezt meg lehet kontakt spay-vel oldani, mert a relé teteje leszedhető, de a végleges megoldás annak cseréje (az A807-ben VB 12MBU van, itthon is kapható, olyan 800Ft körül van).

szerk.: oops, bocsánat nem arra válaszoltam, hogy hova érdemes vinni, hanem hogy mit lehet vele kezdeni - nincs szervizekkel kapcsolatos tapasztalatom.

Onkyo Integra A807 (megjavítva, de még tunning előtt áll)
Canton Chrono 509 DC
Philips CD723 (analóg és tápköri módosítással)
Összekötőkábel: Oehlbach 9021 ice blue
Hangfalkábel: Oehlbach 1017 reference
Denon PMA-860 - a garázsban.
Kramer XL VI - több, mint negyed évszázados + BOSS MT2 /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Xiaomi Redmi 3s B20-szal.

meander
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: meander »

Sziasztok, Van egy Onkyo A8870 erősítőm, ami azt csinálja, hogy időnként elhalkul, időnként visszaerősödik, néhanapján kicsit recseg. Gyanakodtam már kábelre, meg hangfalra is, de egy másik erősítővel ez most megszűnt. Van ötletetek, illetve hogy hova érdemes elvinni javíttatni?  

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Sziasztok!

Harman Kardon HK990-es erősítőm van és a következő problémám: zenehallgatás közben 'amplifier protection' hibaüzenettel kikapcsolt az erősítő. A jobb oldala erősen túlmelegedett, hozzá sem lehetett érni a hűtőbordához. Másnap reggel újra kipróbáltam teljes üresjáratban (minden bemenetet, kimenetet kihúztam a 230-at kivéve   ). A jelenség ugyan az, bekapcsolás után a jobb oldal nagyon gyorsan melegszik, a bal oldala épphogy langyos. Feltételezem, hogy a végfok panelon lehet valami hiba.

Ennek a javítását ki tudja megbízható minőségben vállalni?

Kösz,
TR

Nem biztos, hogy elromlott. Lehet, csak a nyugalmi áramot kellene beállítani. Én egy Parasound A23-mal jártam hasonlóan.
hk990.pdf

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Mikor megláttam, hogy írtál ebbe a topikba, pillanatra ledöbbentem. Aztán mikor elkezdem olvasni a hsz-t, és látom, hogy Harman Kardon, akkor levert a víz

Jóó 

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Sziasztok!

Harman Kardon HK990-es erősítőm van és a következő problémám: zenehallgatás közben 'amplifier protection' hibaüzenettel kikapcsolt az erősítő. A jobb oldala erősen túlmelegedett, hozzá sem lehetett érni a hűtőbordához. Másnap reggel újra kipróbáltam teljes üresjáratban (minden bemenetet, kimenetet kihúztam a 230-at kivéve   ). A jelenség ugyan az, bekapcsolás után a jobb oldal nagyon gyorsan melegszik, a bal oldala épphogy langyos. Feltételezem, hogy a végfok panelon lehet valami hiba.

Kösz,
TR

Mikor megláttam, hogy írtál ebbe a topikba, pillanatra ledöbbentem. Aztán mikor elkezdem olvasni a hsz-t, és látom, hogy Harman Kardon, akkor levert a víz
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

TigerRick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3
Kapcsolat:

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: TigerRick »

Sziasztok!

Kösz,
TR
SqueezeBox Touch -- lampizatOr Level2 DAC / Zidoo UHD3000, Sony UHP-H1 
Marantz NR1710, CA 851A / Epos M16 - Monitor Audio Silver RS LCR - B&W DM 601 S3
LG OLED77C43LA
HiVox Alces4 & Alces6, Synology 1515+, luXor kábelek

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: manman12 »

Bocsi minden rossz szándék nélkül írtam!!! Tudod a magas labdát le kell ütni!
Tudom ,de nyertél legalább volt egy sas szem,ki észrevette.Hol voltam matek órán?

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 295

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

bocs ,röstellem elszámoltam magam
Bocsi minden rossz szándék nélkül írtam!!! Tudod a magas labdát le kell ütni!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Jerry26
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Jerry26 »

Remélem jó lesz dél óta megy de semmi gond eddig:) köszönöm és szép napot kívánok Neked, Mindenkinek!

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”