Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: csupafül »

Semmit. Csak igy férnek el egymás mellett a dobozok.
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Mathias »

A vízszintes tengely mit ábrázol a koordináta-rendszerben a képen?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5148

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Látom, ez a "részletező zene" fogalom csak nem megy ki az ujjadból, pedig nagyon megtévesztő, mert azt sugallja, hogy amelyik nem ilyen szabványú, az nem részletező, tehát nem is jó. Pedig ilyesmiről szó sincs, a felvételek minősége formátumtól függetlenül elég nagy szórást mutat. Remélem, nem terjed el, mint a bakelit, amit  valamelyik szófosóblogoló/újságíró talált ki, és terjed, mint a lépfene, ha hagyják.

/Korcsosul a nyelv rendesen, 20 éve még a "lebeszélhető" nem azt jelentette, mint ma, hogy felhasználható telefonálásra, és az iromba sem jelentett otrombát is csak azért, mert kevesen ismerték az eredeti jelentést./

Hogy mit ajánlok helyette? Pl. a "magasabb felbontású felvétel" kifejezést. De lehet ajánlani jobbat...

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Mennyi pénzt szánsz rá?
Szeretned DAC-ot vasarolni, de nem tudom eldonteni milyent. USB reszet nem hasznalnam, csak a D/A konverter reszet, koaxalis digitalis jelbol kellene analog jelet csinalnia. Musical Fidelity M1 DAC es Audiolap m-dac a jelenlegi kiszemelt. melyiket ajanljatok, vagy akar masik tipus is szoba johet. koszonom
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Szeretned DAC-ot vasarolni, de nem tudom eldonteni milyent. USB reszet nem hasznalnam, csak a D/A konverter reszet, koaxalis digitalis jelbol kellene analog jelet csinalnia. Musical Fidelity M1 DAC es Audiolap m-dac a jelenlegi kiszemelt. melyiket ajanljatok, vagy akar masik tipus is szoba johet. koszonom

Részletes információt találsz ha az aláírásomban található linkre kattintasz az általam legjobbnak tartott DAC-ok témájában.
Az összefoglaló kép, amely jelzi, hogy szerintem melyek a legjobb vételek:

Lényeges kérdés, hogy a DAC-ot milyen forráskészülékre akarod rákötni...egy CD játszóra, vagy egy távzene vevőre?
Asztali, vagy hordozható DAC-ban gondolkozol?
Én ma már az Audiolab M-DAC helyett egy Chord Mojo-t vennék, abban nem igazán lehet csalódni.
Az egyik legjobb DAC és megfizethető (igaz külföldön kapható, de ott kb. 150 ezerért), és a kis méret ne zavarjon meg, a legtöbb olyan asztali készüléknél jobb a hangja, amely 300 ezer Ft.-nál nem drágább...
Ha ez az ár sok, akkor pedig a Schiit Modi Multibit a nyerő, amely az európai webáruházból  kb. 85 ezerért rendelhető. Tudom azonnal megkapom a magamét azért, mert olyan készüléket ajánlok, amelyet nem lehet meghallgatni, de ennyire jó készüléket ennyiért csak úgy tudnak adni, ha nem hagyományos kereskedői láncon keresztül értékesítenek....
Én, ahogy írom is a Bluesound Node 2-t használom, amelyhez semmit nem kell csatlakoztatni, mert mindent lejátszik (távzene, otthoni tárolókon tárolt zenék, High-Res fájlok vezeték nélkül és MQA).
Ebben egy nagyon jó DAC van, habár a konzervatív szemek, akik elvárják, hogy egy HIFI készülék hagyományosan nézzen ki ezt aligha nézik ki belőle.
Mivel nap, mint nap hallgatom mondhatom remek masina...(ára külföldön 150 ezer Ft., itthon 179 ezer Ft.)
Blogom

bzozo76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bzozo76 »

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Doky »

Amennyire én látom igen ,egy 1,3mm belsejű szokásos hüvely.De nem lötyög, stabilan csatlakozik?Le kellene venni a burkolatot és megnézni, ill másik külső táppal kipróbálni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Meghallgatás nélkül biztos nem fogok megvenni semmit. Egy tesztből nem következik, hogy az a hang nekem is tetszene, illetve az én hifiláncomon is jól szólna.
Az eddigi tapasztalataim alapján kissé elfogult vagyok a Wolfson átalakítók iránt, ebben meg a leírás szerint nem az van.

Igen ez egy nagy dilemma. Én is meg szoktam hallgatni azt amit meg akarok venni. A Schiit viszont azért tud ilyen olcsó lenni, mert csak interneten értékesít.
Ami a Wolfson-t illeti sok évig egy Wolfson DAC-al ellátott Cambridge Dacmagic-ot hallgattam egy Squeezebox-al, és szerettem a hangját.
Idén viszont áttértem a Bluesound Node 2-re, amely Burr Brown DAC-al készül, és bizony sokkal jobban szól, mint a Dacmagic. Persze ebben a hangban sok minden benne lehet, pl. a kiváló távzene vevője, vagy akár a tápegysége is.
Blogom

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Milyen dac-okkal hasonlítottad össze,
és milyen láncban hallgattad, mi volt a forrás?

Nem kell feltétlenül használtban gondolkodnod.
Ez egy olcsó, és szuper minőségű DAC, amerikai fejlesztés.
Az ismert szakíró tesztjében ezt írja: Ez a DAC veri a 2-3x árú készülékeket, ebben az árkategóriában nincs konkurense. Ez a teszt a Modi régebbi, első verziójáról szól, most már a továbbfejlesztett 2. verzió kapható az Európai webáruházban, ahonnan rendelve, nem kell vámot és adót fizetni.
Nagyon sok jót olvastam a Schiit termékeiről.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Az ismert szakíró tesztjében ezt írja: Ez a DAC veri a 2-3x árú készülékeket, ebben az árkategóriában nincs konkurense. Ez a teszt a Modi régebbi, első verziójáról szól, most már a továbbfejlesztett 2. verzió kapható az Európai webáruházban, ahonnan rendelve, nem kell vámot és adót fizetni.

kérdés mindig az, hogy az "ismert szakíró" mennyi támogatást kap a gyártótól
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

SZL0926
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: SZL0926 »

Tápcsati érintkezése rendben van?

Amennyire én látom igen ,egy 1,3mm belsejű szokásos hüvely.

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: DKristóf »

Meghallgatás nélkül biztos nem fogok megvenni semmit. Egy tesztből nem következik, hogy az a hang nekem is tetszene, illetve az én hifiláncomon is jól szólna.
Az eddigi tapasztalataim alapján kissé elfogult vagyok a Wolfson átalakítók iránt, ebben meg a leírás szerint nem az van.

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Használt esetén induljunk ki a 30.000 körüli árkategóriából.
Új esetén még gondolkozom Hivox-on vagy Cambridge Audio Dacmagic 100-on.
Nem hátrány, ha van optikai bemenete is, nem csak USB.

A lánc többi tagja: Technics A600mk2 erősítő + Celestion hangfalpár

Blogom

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Doky »

A jelenség elég furcsa!
Music fidelity V-dac + PSU II táp.Néhányszor menet közben "leáll" aztán a dac tápozsinort kihúzva-bedugva megy tovább.Na de most jön az igai furcsaság.ha hozzáérek /megérintem hogy milyen meleg/leáll de csak gumitalpu papucsban zokniban nem.Szóval mi lehet?Orvost senki ne hivjon nem hűlyültem meg.
Tudtok valakit aki gyógyitja a DACokakat?
Tápcsati érintkezése rendben van?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DAC-olás

Használt esetén induljunk ki a 30.000 körüli árkategóriából.
Új esetén még gondolkozom Hivox-on vagy Cambridge Audio Dacmagic 100-on.
Nem hátrány, ha van optikai bemenete is, nem csak USB.

A lánc többi tagja: Technics A600mk2 erősítő + Celestion hangfalpár

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Ismertnek ez is ismert gyártó, csak nem a hifi, hanem a hangkártyák területéről.
De ha már itt tartunk, te melyik ismert márkát keresnéd használtan?

első kérdés: mennyi pénzt szánsz rá?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DAC-olás

Ismertnek ez is ismert gyártó, csak nem a hifi, hanem a hangkártyák területéről.
De ha már itt tartunk, te melyik ismert márkát keresnéd használtan?

SZL0926
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: SZL0926 »

A jelenség elég furcsa!
Music fidelity V-dac + PSU II táp.Néhányszor menet közben "leáll" aztán a dac tápozsinort kihúzva-bedugva megy tovább.Na de most jön az igai furcsaság.ha hozzáérek /megérintem hogy milyen meleg/leáll de csak gumitalpu papucsban zokniban nem.Szóval mi lehet?Orvost senki ne hivjon nem hűlyültem meg.
Tudtok valakit aki gyógyitja a DACokakat?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Hölgyek, urak! Ezzel a termékkel van valakinek tapasztalata?
M-Audio Super Dac
http://m-audio.com/products/view/super-dac

szvsz jobban járnál egy ismert gyártó termékével használtan, ebben az összegben, vagy beszélsz a magyar forgalmazóval, hogy odaadnak-e tesztelésre egy ilyet, más dac-kal való összehasonlításra, ha van rá lehetőséged.

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DAC-olás

Hölgyek, urak! Ezzel a termékkel van valakinek tapasztalata?
M-Audio Super Dac
http://m-audio.com/products/view/super-dac

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Màr a 7- esem mellett hallgatva meglepődnél!

miután mindketten kifejtettétek ezen irányú szándékotokat, akkor marad az időpont egyeztetés és a közös tesztelés

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1198

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

A 25 -ben ugyanaz a futómű van, mint a 10 -ben: VRDS CMK 3.2- KSS 151A.
Nem hiszem, hogy jobb a 7-es, mint a 10-es.

Nekem előbb volt meg a remek futóművem, és csak után érkezett a kiváló dac.
Nagyon sokat javított az addig sem gyenge hangon.

Az utolsó soroddal teljesen egyetértek, annyira szeretem órákon át hallgatni a rendszeremet, hogy
biztos vagyok benne, jó irányba haladok.
Főleg ahhoz képest, amennyiért vettem, meg amilyen pénzekért hirdetnek itt cuccokat (ezt nem rád értettem).

Azért egyszer összehallgatnám a VRDS 25- ös gépedet a 10 SE-vel, Egyikünk biztosan meglepődne.

Màr a 7- esem mellett hallgatva meglepődnél!

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

A 25 -ben ugyanaz a futómű van, mint a 10 -ben: VRDS CMK 3.2- KSS 151A.
Nem hiszem, hogy jobb a 7-es, mint a 10-es.

Nekem előbb volt meg a remek futóművem, és csak után érkezett a kiváló dac.
Nagyon sokat javított az addig sem gyenge hangon.

Az utolsó soroddal teljesen egyetértek, annyira szeretem órákon át hallgatni a rendszeremet, hogy
biztos vagyok benne, jó irányba haladok.
Főleg ahhoz képest, amennyiért vettem, meg amilyen pénzekért hirdetnek itt cuccokat (ezt nem rád értettem).

Azért egyszer összehallgatnám a VRDS 25- ös gépedet a 10 SE-vel, Egyikünk biztosan meglepődne.

A vrds10 nél jobb a 7- esem. Most akkor mégis a kss240 a jobb? Mert ha ott azt írtam volna akkor most arra tudnál hivatkozni !(?)
Ne keress fogózót ezen.

Nem azt írtam hogy a dac nem szàmít. Hanem most figyelj léci nagyon! : a futómű a meghatározóbb!
............

De ha hátra tudsz dőlni és azt mondod mint a lemeznél hogy néha pattog de kit érdekel mert észre sem veszed anyura lenyűgöz a többi akkor az már jó irány.

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

öszinten: ha sz.gepet hasznalsz es zenet is hallgatsz, szerinted mennyire figyelsz a zenere, mennyire hallod meg a különbözö ilyesmi szinüt DAC-ok különbseget ?

en csak a zenere figyelve, ahhoz leülve, es közben mast nem csinalva hallgatok zenet

Őszintén, ez az esetek kb. 10%-ban fordul elő  

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1198

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Nem a lézerekről, hanem a lejátszókról írtad:

"SoundMania, on 11 Aug 2016 - 21:10, said:
Változott a felállás . 7-es maradt ugyanannyi, 25-ös viszont javult . Így az ára 350 lett. Most már nincs verseny . 25 fölényeskedik."

A 7 -es ben CMK4- KSS 240 van, a 25 -ben meg ugyanaz mint a 10 -ben: VRDS CMK 3.2- KSS 151A.

Szerintem egyformán fontos minden láncszem.

Egy kábellel, egyetlen kábellel el lehet ám rontani egy baromi jó hangú rendszer hangját.
Jártam már úgy, hogy több órán át hallgattunk véletlenül egy rendszert, amibe egyetlen oda nem illeszkedő kábel bekerült.
Megváltás volt, amikor rájöttünk, és kicseréltük.

Ha súlyozni kell, szerintem a legmeghatározóbb a hangfal, hangdoboz, hangszóró, vagy nevezd, ahogy tetszik.
Emiatt váltottam fejhallgatóra.

A forrás is fontos, a dac is, az erősítő és a kábelek is.

Ha szerinted a dac nem fontos, legalább annyira mint a futómű, akkor
több dolgot tudok elképzelni:

- nem egyforma az ízlésünk (ami nem elképzelhetetlen),
- nem hallottál még nagyon jó futóművet nagyon gyenge dac-al szólni, és ugyanezt a futóművet egy nagyon jó dac-al nagyon jó rendszerben.

Aztán a fentiek kombinációja is lehetséges.

Ha rossz bármelyik rész a láncban, az elrontja a hangot.
És elrontani sokkal könnyebb, mint jól visszaadni a hangot.

És gondold végig, hány helyen lehet elrontani egy remek futóműnek a hangját:
- tápkábel (erősítő, dac, futómű),
- ic kábel,
- digi kábel,
- hangfal vagy fejhallgató kábel,
- erősítő,
- dac,
- hangszóró.

Egy gyenge dac a töredékét nem adja vissza a zenének, ami a cd-n van,
kiemel, vagy éppen kibelezi a középtartományt, lassú, nem adja vissza a részleteket, stb.

Nem mindegy hog lézér vagy cd!!!!!!! A vrds10 nél jobb a 7- esem. Most akkor mégis a kss240 a jobb? Mert ha ott azt írtam volna akkor most arra tudnál hivatkozni !(?)
Ne keress fogózót ezen.

Nem azt írtam hogy a dac nem szàmít. Hanem most figyelj léci nagyon! : a futómű a meghatározóbb!
Tudod értelmezni?!
Kellhet a jó dac is de ha az már megint jelentős karaktert visz a rendszerbe akkor az is csak becsapás.
Persze hogy minden fontos. De egy ismerősöm mondta a hanglemezekre nálam hog hallja hogy pattog de kit érdekel. Ez minden másra igaz ha annyira jó hogy egy dolog kicsi hibát feledtet veled az összes többi erénye?
Annyira tökéletes dolog nincs amibe valahol ne lehetne belekötni. Ha máshogy nem akkor egy 10x drágább mellett. De ha hátra tudsz dőlni és azt mondod mint a lemeznél hogy néha pattog de kit érdekel mert észre sem veszed anyura lenyűgöz a többi akkor az már jó irány.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”