Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én letöltöttem az elérhető MQA zenéket és mondhatom meglepően jól szólnak. Digitális zenét én még nem hallottam ilyen minőségben.

A Squeezebox - dacmagic szintet megugrani nem nagy kihívás.
Az MQA egy veszteséges tömörítési eljárás, így ha Te még nem hallottál digitális zenét ilyen minőségben, akkor a hiba Nálad van.

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Sziasztok!

Az alábbi témában szeretném a segítségeteket kérni, mivel nem vagyok othon a témában, ezért ha valakinek van tapasztalata, szakmai vélemények, akkor örömmel venném a hasznos tippeket.

A Denon 720-as szettemet szeretném kiegészíteni egy digitális fájlok lejátszására alkalmas lejátszóval. A Denon DNP-730-at néztem ki. A kérdésem az lenne, hogy ebben a kategóriában érdemes -e beruházni erre a masinára (esetleg van e erről tvalakinek tapasztalata), vagy  ez a kategória, hangzás szempontjából, szimplán helyettesíthető lenne egy jobbképű Blu-Ray lejátszóval, aki képes nagyfelbontású média fájlokat is lejátszani (Pl. Pioneer DBP-180 S) ? Mivel bőven van árkülönbség. Tudom, hogy egyik sem a legjobb megoldás, de ennél többet nem akarok áldozni digitális zenefájlok hallgatására.

Előre is köszönöm a hasznos véleméyneket!
Üdv

Ebben az árkategóriában én egyértelműen a Bluesound Node 2-t ajánlom.
Szeptember óta használom nagy megelégedettséggel.
Kb. 150 ezer ha külföldön veszed, itthon sajnos drágább (közel 180 ezer).
A Node 2 egy távzene lejátszó, amibe alapból beépítették a TIDAL-t és minden más lényeges szolgáltatót,, de könnyedén le tudod vele játszani az otthoni hálózatodon tárolt zenéidet is, vagy USB-n csatlakoztathatsz hozzá tárolót. Van hozzá Android, IOS, Windows és MAC applikáció, amelyek egészen jók (A legjobb az IOS app).
Van benne egy kiváló DAC, és egy nagyon jó fejhallgató erősítő.
Persze nem csak fejhallgatóval használható, én az analóg (RCA) kimenetét kötöttem össze a HEED obelisk erősítőmmel.
Mindez egy nagyon szép formatervű kisméretű dobozban.
A hangja az árához képest lenyűgöző.
Én korábban egy Slimdevices (később Logitech) Squeezebox Classicot és egy hozzá vásárolt Cambridge Dacmagic-ot használtam digitális zenék lejátszására. Azt is élveztem, mert tényleg jól szólt, de a Bluesound egyértelmű minőségi ugrás.
Ja és a Node 2 vezeték nélkül lejátsza a Hig-Res fájlokat és ma már az MQA formátumot is, amely egy neten továbbítható nem nagy helyigényű digitális zenei formátum, amit ma még kevés készülék tud dekódolni, de a Node 2 ezek közé tartozik.
Várható, hogy valamelyik távzene szolgáltató (most úgy tűnik, hogy a TIDAL) hamarosan elkezdi az MQA zenei fájlok sugárzását is.
Én letöltöttem az elérhető MQA zenéket és mondhatom meglepően jól szólnak. Digitális zenét én még nem hallottam ilyen minőségben.
Szóval szerintem a Bluesound Node 2 a ma kapható legjobb ár/érték arányú készülék, szuper hangminőséggel!
Blogom

Solarfall
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Solarfall »

Sziasztok!

Az alábbi témában szeretném a segítségeteket kérni, mivel nem vagyok othon a témában, ezért ha valakinek van tapasztalata, szakmai vélemények, akkor örömmel venném a hasznos tippeket.

A Denon 720-as szettemet szeretném kiegészíteni egy digitális fájlok lejátszására alkalmas lejátszóval. A Denon DNP-730-at néztem ki. A kérdésem az lenne, hogy ebben a kategóriában érdemes -e beruházni erre a masinára (esetleg van e erről tvalakinek tapasztalata), vagy  ez a kategória, hangzás szempontjából, szimplán helyettesíthető lenne egy jobbképű Blu-Ray lejátszóval, aki képes nagyfelbontású média fájlokat is lejátszani (Pl. Pioneer DBP-180 S) ? Mivel bőven van árkülönbség. Tudom, hogy egyik sem a legjobb megoldás, de ennél többet nem akarok áldozni digitális zenefájlok hallgatására.

Előre is köszönöm a hasznos véleméyneket!
Üdv

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Feltételezem, az 5,6 MHz-es Double-Rate DSD-ről van szó, de ezt DSD128-nak mondjuk, mivel az ennél alkalmazott mintavételi frekvencia 128-szorosa a Compact Disc-nél használatosnak. Jelenleg 4-féle DSD felbontás létezik: 64, 128, 256, 512
Már több helyen láttam így leírva, ahol streamről volt szó. A 44100 56-szorosából semilyen értelmezhető freki nem jön ki.
Lehet, hogy új konvenció születik? 
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11475
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A DSD56 mi fán terem, ez valami OPPO specialitás?
Feltételezem, az 5,6 MHz-es Double-Rate DSD-ről van szó, de ezt DSD128-nak mondjuk, mivel az ennél alkalmazott mintavételi frekvencia 128-szorosa a Compact Disc-nél használatosnak. Jelenleg 4-féle DSD felbontás létezik: 64, 128, 256, 512. Utóbbit még az én DAC-om sem szereti.  Az Oppo 105D a DSD64 és DSD128 formátumokat tudja kezelni.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A válasz igen, ugyanabban, sőt DSD-t is tud,de csak DSD56-ot.
A DSD56 mi fán terem, ez valami OPPO specialitás?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3552
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Érdeklődnék hogy az oppo 105d hállózaton NAS-ról a 24/129-es zenéket ugyanabban a felbontásban játsza le? A neten csak az USB bejáraton említik ezt a lejátszó képességet.
Lejátszani lejátsza csak a felbontásban nem vagyok biztos mivel nem írja ki mint néhány hasonló készülék.

A válasz igen, ugyanabban, sőt DSD-t is tud,de csak DSD56-ot.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: redbulova »

Érdeklődnék hogy az oppo 105d hállózaton NAS-ról a 24/129-es zenéket ugyanabban a felbontásban játsza le? A neten csak az USB bejáraton említik ezt a lejátszó képességet.
Lejátszani lejátsza csak a felbontásban nem vagyok biztos mivel nem írja ki mint néhány hasonló készülék.

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Ha van további kérdésed, tedd fel bátran (a lenti link alatt).
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2015665

Nagyjabol ugyanezeket tapasztaltam en is, kossz!

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1305

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Ma tartósabbban teszteltem az analóg kijáratot is. 

Elsőre kicsit becsokiztam, mert pont olyan zenék mentek, ahol alig volt különbség a DAC-10H saját DAC-ja és a Bluesound analóg kimenete között. Na mondom, ez most két oldalról is kellemetlen:
- Úgyse hiszitek majd el, hogy ennyire jó, biztos a saját friss szerzeményem ajnározom..
- A francért van nekem itthon 500 pluszos DAC-om kettő is, ha ez is ennyire jól szól..

Aztán "szerencsére" hamar kijöttek a különbségek. 
Ami cseppet árnyalja a képet, hogy ugye itt egy plusz analóg IC is beleszólhat a minőségbe. Cosmic Audio, Hydrasound, Arzachel és Fapaci kábelekkel tettem próbát. Utóbbi kettővel csak nagyon rövid időre, mert már nem voltam képes megbízhatóan értékelni 4 óra hallgatás, dugdosás után

Ami általánosságban elmondható DAC-10H (valamint Oppo HA-1) és Bluesound viszonylatban, hogy a Node 2 saját DAC-ja valóban jó. Nincs olyan egetverő különbség, mint amire számítottam. Az egyik legfeltűnőbb, hogy mélyben kicsit összeszedetlenebb. Jobban megnyomja a basszusokat, ugyanakkor pontatlanabbul szól, mint a drágább készülék. Ennek az eredménye néhány zenén kifejezetten jótékony dögösség, komolyabb, jobban kidolgozott műveknél azonban mosottság, kavarodás. Komolyabb hangerőn hamarabb előjön a 'búgósság' érzés. A női énekhangoknál is van némi előnye a nagyobbnak, Katie Melua hangja kevéssé fátyolos, mint a Node 2-n. De a legjobban, még a bőgőnél is markánsabban, a zongorán érhető tetten a különbség. Agnes Obel Philharmonics albuma azért kellően széles szakadékot képzett a két gép közé. Az az árnyaltság, amit a DAC-10H hozott a Node 2 után, tényleg nagy lélegzetvételre sarkallt.
Mindazonáltal sokkal-sokkal becsületesebb a kis streamer, mint amire számítottam. Merem azt mondani, hogy ha nem lenne mellette 2 komolyabb DAC is itthon, hanem csak egy jó integrált erősítő, nem vágynék próbálgatásra, bekötném és hallgatnám. Szerintem ez óriási dolog 

Majd ha bekötötted analóg kijáratról jöhetne a folytatás, nagyon kiváncsi lennék milyen a saját hangja...

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Nem titok, mindenki megnézheti a gyártó honlapján. 549€, ami tartalmazza a gyorsított kiszállítást (max 5 nap).
Banki váltástól függően 165-175eFt között alakul, kinek mennyire happolós a számlavezetője 

Igen, engem is az ára győzött meg....

Az mennyi is? Jöhet privátba is! 

Házsé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 84

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Házsé »

Igen, engem is az ára győzött meg....

Az mennyi is? Jöhet privátba is! 

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Ha van további kérdésed, tedd fel bátran (a lenti link alatt).
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2015665

Szia Tul!

én az isoacoustics állványoddal való tapasztalataidra kérdeznék rá.

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Szia Tul!

én az isoacoustics állványoddal való tapasztalataidra kérdeznék rá.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 123

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Akkor ez a jobbik eshetőség? Én tényleg csak annyit látok belőle, hogy ez elér mindent, nem csak a dedikált mappákat (szemben egy korábbi Pioneer BD-mmel). Illetve nem kellett semmilyen indexelős program, amit a NAS-ra kell tenni. Mert a Samsung TV-mnél pl. volt ilyen kitétel.
Mindegyiknek van előnye, hátránya. Szerintem ez a jobb megoldás.
Mindig, mindennél van jobb!

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Akkor ez a jobbik eshetőség? Én tényleg csak annyit látok belőle, hogy ez elér mindent, nem csak a dedikált mappákat (szemben egy korábbi Pioneer BD-mmel). Illetve nem kellett semmilyen indexelős program, amit a NAS-ra kell tenni. Mert a Samsung TV-mnél pl. volt ilyen kitétel.

99 % samba. Köszönöm a válaszokat.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Elérési utat, ahonnan a zenéket akarom hallgatni, illetve a NAS-hoz tartozó felhanszálónevet és jelszót. (Basszus, az előbb leírtam, hogy jelszavat.. )

Megadtam neki egy a NAS-ra USB-n dugott külső vinyót, meg a torrent mappán a NAS belső merevlemezeiről. Pár perc alatt beolvasta és mehetett is a zene.

99 % samba. Köszönöm a válaszokat.

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

Igen, engem is az ára győzött meg. A DSD sokáig szúrta a szemem, de az a fajta elégedettég, ami a tabletet kézbe véve, a Bluesound alkalmazását elindítva körülleng, feledteti az egész SACD mizériát..

Rengeteget kínlódtam a Spotyval, a Jriverrel, a Foobarral, de sosem volt olyan, hogy minden működött szuperül. Az volt az elvárásom, hogy ne kelljen bekapcsolni a TV-t ahhoz, hogy zenét hallgassak. Hiába lehetséges elméletileg egy PC-vel ezt megoldani, de valami akadás, hiba mindig volt. A végső döfés az volt, mikor a Foobar soha többé nem szólalt meg semmivel egyik napról a másikra a Mac Minin. Biztos valami driver gond volt a DAC cserék miatt, de hiába töröltem az Oppo driverét, nem ment a NuPrime (ugyanígy visszafelé sem, pedig a másik gépre kötve működtek). Kifizettem a Monkeymote-ot, tiszta bug. De durván. Kifizettem a Jrivert, az meg rejtélyes módon elfelejti a playlistet, amit kreálok. Pedig 8000 szám betallózása nem 5 perc, úgyhogy mikor már harmadszor is eljátszotta ezt, feladtam. Sorolhatnám a valószínűleg csupán nálam fennálló PC-s problémákat, de nem ez a lényeg. A Bluesound Androidos szoftvere működik rendesen, rugalmas, átlátható és tényleg egy kézben tart mindent, valamint fájlstruktúra alapján is tallózható. Ezek eddig egész egyszerűen elérhetetlenek voltak. A Kodi tudta, de nem ilyen felhasználói élmény mellett - meg hát a Tidal, Spoty, netrádió és egyéb integrációk abban sem voltak, tehát legalább 2 program kellett még mellé.

Sajnos nekem a gyari szoftver inkabb atok mint aldas, Squeezboxom van es a hozza tartozo LMS server amit viszont mar jol belaktam, plugineztem, na meg van belole Synology edition ami esetemben perdonto. Na mind1, vannak mas problemaim is, de jo tudni, hogy ebben az arkategoriaban is van hasznalhato. Valahonnan szereznem kellene egy hasonlo kaliberu lejatszot, hogy mit tud a jo oreg Audio Alchemy DDE 3.0+DTIPro32 paroshoz kepest. Kevesebb lom jobb lenne (na meg annak ugye 24bit 48kHz a plafonja), de eddig csalodas volt minden, amit az arabol vehettem volna.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Elérési utat, ahonnan a zenéket akarom hallgatni, illetve a NAS-hoz tartozó felhanszálónevet és jelszót. (Basszus, az előbb leírtam, hogy jelszavat.. )

Megadtam neki egy a NAS-ra USB-n dugott külső vinyót, meg a torrent mappán a NAS belső merevlemezeiről. Pár perc alatt beolvasta és mehetett is a zene.

Nfs és samba, ezek hálózati fájlrendszerek. Az upnp/dlna egy hálózati stream szabvány. Amikor a node2 csatlakozott, kellett bármilyen adatot megadni vagy egyből látta a mappákat?

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

USB-s DAC-kal hajlandó működni coaxon és toslinken Viccet félretéve, nincs USB kimenete, tehát natív DSD-t nem fog kiadni. Sőt, eleve DSD-t nem kezel. Ez volt az egyetlen ellenérvem, amivel nagyon "sokáig" birkóztam. Ahhoz egyébként marad a Mac Mini aszinkron USB-n, tehát túltettem magam a dolgon (összesen vagy 20 DSD albumom van, amiből 2-t szeretek, a többit csak a formátum tesztelése miatt szereztem be, de sosem hallgatom).

Az NFS/SMB, illetve UPNP/DLNA rövidítésekkel olyan területre érkeztünk, ahol nagyon nem vagyok otthon Annyit tudok a dologról, hogy a Dune-m SMB-vel van beállítva, mert úgy enged a NAS-on könyvtárfüggetlenül tallózni (az UPNP/DLNA csak a NAS eleve dedikált Music, Video és Picture könyvtárait látja). Segíts, hogy tudom ezt megnézni a Node 2-n, aztán válaszolok

Nfs és samba, ezek hálózati fájlrendszerek. Az upnp/dlna egy hálózati stream szabvány. Amikor a node2 csatlakozott, kellett bármilyen adatot megadni vagy egyből látta a mappákat?

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Igen, engem is az ára győzött meg. A DSD sokáig szúrta a szemem, de az a fajta elégedettég, ami a tabletet kézbe véve, a Bluesound alkalmazását elindítva körülleng, feledteti az egész SACD mizériát..

Rengeteget kínlódtam a Spotyval, a Jriverrel, a Foobarral, de sosem volt olyan, hogy minden működött szuperül. Az volt az elvárásom, hogy ne kelljen bekapcsolni a TV-t ahhoz, hogy zenét hallgassak. Hiába lehetséges elméletileg egy PC-vel ezt megoldani, de valami akadás, hiba mindig volt. A végső döfés az volt, mikor a Foobar soha többé nem szólalt meg semmivel egyik napról a másikra a Mac Minin. Biztos valami driver gond volt a DAC cserék miatt, de hiába töröltem az Oppo driverét, nem ment a NuPrime (ugyanígy visszafelé sem, pedig a másik gépre kötve működtek). Kifizettem a Monkeymote-ot, tiszta bug. De durván. Kifizettem a Jrivert, az meg rejtélyes módon elfelejti a playlistet, amit kreálok. Pedig 8000 szám betallózása nem 5 perc, úgyhogy mikor már harmadszor is eljátszotta ezt, feladtam. Sorolhatnám a valószínűleg csupán nálam fennálló PC-s problémákat, de nem ez a lényeg. A Bluesound Androidos szoftvere működik rendesen, rugalmas, átlátható és tényleg egy kézben tart mindent, valamint fájlstruktúra alapján is tallózható. Ezek eddig egész egyszerűen elérhetetlenek voltak. A Kodi tudta, de nem ilyen felhasználói élmény mellett - meg hát a Tidal, Spoty, netrádió és egyéb integrációk abban sem voltak, tehát legalább 2 program kellett még mellé.

Koszi, hogy vetted a faradtsagot es megirtad. Mostanaban egyre nagyobb a piac, jol jon minden info. Es ez meg nem is horror aru, szerintem sokak celkeresztjeben felbukkant mar.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

USB-s DAC-kal hajlandó működni coaxon és toslinken Viccet félretéve, nincs USB kimenete, tehát natív DSD-t nem fog kiadni. Sőt, eleve DSD-t nem kezel. Ez volt az egyetlen ellenérvem, amivel nagyon "sokáig" birkóztam. Ahhoz egyébként marad a Mac Mini aszinkron USB-n, tehát túltettem magam a dolgon (összesen vagy 20 DSD albumom van, amiből 2-t szeretek, a többit csak a formátum tesztelése miatt szereztem be, de sosem hallgatom).

Az NFS/SMB, illetve UPNP/DLNA rövidítésekkel olyan területre érkeztünk, ahol nagyon nem vagyok otthon Annyit tudok a dologról, hogy a Dune-m SMB-vel van beállítva, mert úgy enged a NAS-on könyvtárfüggetlenül tallózni (az UPNP/DLNA csak a NAS eleve dedikált Music, Video és Picture könyvtárait látja). Segíts, hogy tudom ezt megnézni a Node 2-n, aztán válaszolok

Usb-s dac-al hajlandó működni? Nfs/samba csatlakozás, vagy csak upnp/dlna?

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Bluesound Node 2
(Kérlek nézzétek el nekem, kicsit elfogultan írok.)

Szóval azután került hozzám, miután jó ideig nem találtam megfelelő áron eladó Auralicot. Az Auralicoktól való elszakadást amúgy is elősegítette, hogy nekem csupa Android alapú készülékem van, amaz pedig csak Apple cumókkal hajlandó üzembiztosan együttműködni.

Contaxg fórumtársunk ajánlására jobban szemügyre vettem a Bluesoundot, amit nagyon nem bántam meg. Több helyen olvasni róla, hogy klasszis a hangja, főleg, ha az árára is rápillantunk. Az Aries Minitől egyértelműen jobb helyre pozícionálják, szóval úgy döntöttem, teszek egy próbát. Az tette fel a pontot az i-re, hogy a magyarországi készlet teljesen kimerült, a hifi-shown elkelt az összes feket színű (Gondoltam, annyira tényleg nem lehet rossz, ha azon a shown is sikerült eladni őket, mert ami rendszereket én arrafelé hallottam, az mind kritikán aluli volt, javarészt teremakusztikai problémák miatt.)

Így a gyártó honlapjáról rendeltem, valamivel olcsóbban, mintha itthon vettem volna. Becsületükre legyen mondva, az ígérethez hűen 5 napon belül kézhez kaptam. A gyorsított kiszállítás ingyenes volt, benne foglaltatott a vételárban.

Kifejezetten igényes küllemű készülék, nagyon jó anyaghasználattal. Nem tudom az idő hogy fog múlni felette, de az a puha tapintású, kissé gumi-szerű burkolat nagyon bejött. És súlya is van (ez annyira nem mérvadó, de azért tudat alatt egészen hatásosan segíti elő a megelégedettség érzés kialakulását..). USB kábel kivételével minden létező be- és kimenethez mellékeltek összekötőket.

Hangra egyelőre a digit coaxot hallgatom, az analóg kijárat még nem volt bekötve.
A társaság NuPrime DAC-10H és ST-10, Fapaci-féle Luxor Gold PWR tápokkal, a Node-nál PWR Lighttal, Hivox Alces 5-tel. Hangsugárzó oldalról Chario Academy Millennium 1 zenél. Dune Solo Light és Mac Mini az elődök, akiket le kellett nyomnia
Nyugodt, mégis dinamikus a megszólalása, kellemes hallgatni, de nem hagyja veszni a részleteket. A CAM-1 Revelator magasai mellett ez egészen biztosan jobb választás volt, mint a zenét ízekre cincáló Aries, aminél többen figyelmeztettek, hogy tud sok lenni, egészen sajátos hangja van. Itt ilyen érzés még távolról sem jelentkezik, gyönyörűen kerek az előadás.
A Macnél elsőre jobbnak tűnt, igaz, ott USB-n ment a hang, itt meg coaxon, szóval nem fair az összehasonlítás (akármelyik bemenet is legyen jobb a DAC-10H-ban). A Dune közelebb volt hangban a Node-hoz, de nem érte el. Hozzáteszem, még nagyon bejáratós, szóval ettől csak ügyesebb lesz.
Ha járt vagy 100 órát, még írok a konkrét összehasonlításról.
A fejhallgató erősítője is parádés. Ugyan az Oppo HA-1 és a DAC-10H szintjét nem éri el, de higgyétek el, nincs köztük akkora szakadék - és itt nem csak arra kell gondolni, hogy ár/érték arányban jobb, hanem abszolút értékben is kiváló. Ezt még csak a PM2-vel sikerült meghallgatnom, a HD800 ma este fog csatasorba állni.

Ellenben ami miatt máris imádom és eszem ágában sincs élni a 30 napos visszavásárlási garanciával, az a szoftver és a készülék kezelhetősége.
Villámgyors frissítés és kezdeti konfig után egy nagyon felhasználóbarát, reszponzív vezérlő fogadott. (A beállítási lehetőségek mindenre kiterjednek a hangszín szabályozástól a ledek fényerején át az elalvás kapcsolóra..)
Nekem egyből a szívembe lopta magát, mikor megláttam, hogy nem csak album, előadó, stílus, stb szerint lehet betallózni a zenéket, hanem könyvtár és fájl alapon is böngészhetek. Így végre nem egy szétzilált, össze-vissza kevert zenerengeteg lesz előttem, ha a saját gyűjteményemben valami nincs megfelelően albumokba rendezve és tag-ekkel ellátva.
Nagyon szuper dolog, hogy USB-ről, NAS-ról, gépről, vagy bármilyen streamer szolgátatótól vegyesen (!) készíthetsz playlistet. Tehát egy szám erről, egy arról és szépen játssza egymás után Tényleg végtelenül felhasználóbarát.

Ha van konkrét kérdés, szívesen megválaszolom, de most beülök a kocsiba és sietek zenét hallgatni

Usb-s dac-al hajlandó működni? Nfs/samba csatlakozás, vagy csak upnp/dlna?

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Mindenképp megírom.

A HD800-zal már jobban kijöttek az Oppo HA-1 és a NuPrime DAC-10H kvalitásbeli előnyei, ami a fejhallgató erősítő részt illeti. Nem annyira légies és tiszta, mint a nagyok. Illetve, bár normál igényekhez elegendő az ereje, de a teljesítménye nagyon elmarad egy dedikált eszközétől. Gondolom analóg kijáraton is hasonlóan becsületes hangja lesz - még ha nem is lesz Lumingyilkos

Majd ha bekötötted analóg kijáratról jöhetne a folytatás, nagyon kiváncsi lennék milyen a saját hangja...

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3552
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Bluesound Node 2
(Kérlek nézzétek el nekem, kicsit elfogultan írok.)

Szóval azután került hozzám, miután jó ideig nem találtam megfelelő áron eladó Auralicot. Az Auralicoktól való elszakadást amúgy is elősegítette, hogy nekem csupa Android alapú készülékem van, amaz pedig csak Apple cumókkal hajlandó üzembiztosan együttműködni.

Contaxg fórumtársunk ajánlására jobban szemügyre vettem a Bluesoundot, amit nagyon nem bántam meg. Több helyen olvasni róla, hogy klasszis a hangja, főleg, ha az árára is rápillantunk. Az Aries Minitől egyértelműen jobb helyre pozícionálják, szóval úgy döntöttem, teszek egy próbát. Az tette fel a pontot az i-re, hogy a magyarországi készlet teljesen kimerült, a hifi-shown elkelt az összes feket színű (Gondoltam, annyira tényleg nem lehet rossz, ha azon a shown is sikerült eladni őket, mert ami rendszereket én arrafelé hallottam, az mind kritikán aluli volt, javarészt teremakusztikai problémák miatt.)

Így a gyártó honlapjáról rendeltem, valamivel olcsóbban, mintha itthon vettem volna. Becsületükre legyen mondva, az ígérethez hűen 5 napon belül kézhez kaptam. A gyorsított kiszállítás ingyenes volt, benne foglaltatott a vételárban.

Kifejezetten igényes küllemű készülék, nagyon jó anyaghasználattal. Nem tudom az idő hogy fog múlni felette, de az a puha tapintású, kissé gumi-szerű burkolat nagyon bejött. És súlya is van (ez annyira nem mérvadó, de azért tudat alatt egészen hatásosan segíti elő a megelégedettség érzés kialakulását..). USB kábel kivételével minden létező be- és kimenethez mellékeltek összekötőket.

Hangra egyelőre a digit coaxot hallgatom, az analóg kijárat még nem volt bekötve.
A társaság NuPrime DAC-10H és ST-10, Fapaci-féle Luxor Gold PWR tápokkal, a Node-nál PWR Lighttal, Hivox Alces 5-tel. Hangsugárzó oldalról Chario Academy Millennium 1 zenél. Dune Solo Light és Mac Mini az elődök, akiket le kellett nyomnia
Nyugodt, mégis dinamikus a megszólalása, kellemes hallgatni, de nem hagyja veszni a részleteket. A CAM-1 Revelator magasai mellett ez egészen biztosan jobb választás volt, mint a zenét ízekre cincáló Aries, aminél többen figyelmeztettek, hogy tud sok lenni, egészen sajátos hangja van. Itt ilyen érzés még távolról sem jelentkezik, gyönyörűen kerek az előadás.
A Macnél elsőre jobbnak tűnt, igaz, ott USB-n ment a hang, itt meg coaxon, szóval nem fair az összehasonlítás (akármelyik bemenet is legyen jobb a DAC-10H-ban). A Dune közelebb volt hangban a Node-hoz, de nem érte el. Hozzáteszem, még nagyon bejáratós, szóval ettől csak ügyesebb lesz.
Ha járt vagy 100 órát, még írok a konkrét összehasonlításról.
A fejhallgató erősítője is parádés. Ugyan az Oppo HA-1 és a DAC-10H szintjét nem éri el, de higgyétek el, nincs köztük akkora szakadék - és itt nem csak arra kell gondolni, hogy ár/érték arányban jobb, hanem abszolút értékben is kiváló. Ezt még csak a PM2-vel sikerült meghallgatnom, a HD800 ma este fog csatasorba állni.

Ellenben ami miatt máris imádom és eszem ágában sincs élni a 30 napos visszavásárlási garanciával, az a szoftver és a készülék kezelhetősége.
Villámgyors frissítés és kezdeti konfig után egy nagyon felhasználóbarát, reszponzív vezérlő fogadott. (A beállítási lehetőségek mindenre kiterjednek a hangszín szabályozástól a ledek fényerején át az elalvás kapcsolóra..)
Nekem egyből a szívembe lopta magát, mikor megláttam, hogy nem csak album, előadó, stílus, stb szerint lehet betallózni a zenéket, hanem könyvtár és fájl alapon is böngészhetek. Így végre nem egy szétzilált, össze-vissza kevert zenerengeteg lesz előttem, ha a saját gyűjteményemben valami nincs megfelelően albumokba rendezve és tag-ekkel ellátva.
Nagyon szuper dolog, hogy USB-ről, NAS-ról, gépről, vagy bármilyen streamer szolgátatótól vegyesen (!) készíthetsz playlistet. Tehát egy szám erről, egy arról és szépen játssza egymás után Tényleg végtelenül felhasználóbarát.

Ha van konkrét kérdés, szívesen megválaszolom, de most beülök a kocsiba és sietek zenét hallgatni

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”