Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
http://www.ebay.co.uk/itm/Krell-400cx-a ... Sw4shX8PtE
Ez csodaszep
Ez a hírdetés nekem szól?Itt van a szomszédban.Már megyek is érte
Vagy kell neked?
Laci van ott egy Wilson is .Szerintem gyorsan rendszercsere lenne
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1078
Látom a fát és arra a gondolatodra reagáltam, hogy a gyártók az alsóbb kategóriás AVR-be raknak D osztályú végfokokat, a csúcs gépekbe viszont AB-ket, példaként említve az Anthem-et. Lehet, hogy az egyetlen D osztályú végfokot linkeltem be, na de az minden csak nem alacsonyabb kategoríás. Inkább pont a polc legtetején található, az általad sorban linkelt és egyébbként nagyon jó AB-s végfokok felett
oké, tisztában vagyok vele,hogy vannak kiemelkedően jó D o, végfokok nagyon magas áron,de arányaiban még mindig jobban megéri minőségi A/B o. végfokot gyártani kisebb befektetéssel. Amíg ez az arány nem változik,addig az A-A/B o. végfokok lesznek többségében a high-end kategóriában.
Egy jó darabig még biztos így lesz.
Te sem látod a fától az erdőt
Megtaláltad az egyetlen D osztályú erősítőjüket . Nézd csak meg én mennyi A/B osztályút találtam.
Ezt magyarázom...
Látom a fát és arra a gondolatodra reagáltam, hogy a gyártók az alsóbb kategóriás AVR-be raknak D osztályú végfokokat, a csúcs gépekbe viszont AB-ket, példaként említve az Anthem-et. Lehet, hogy az egyetlen D osztályú végfokot linkeltem be, na de az minden csak nem alacsonyabb kategoríás. Inkább pont a polc legtetején található, az általad sorban linkelt és egyébbként nagyon jó AB-s végfokok felett
Nem teljesen
Az Anthem csúcs végfoka véletlenül pont D osztályú.
http://www.anthemav.com/products-curren ... e=overview
Te sem látod a fától az erdőt
Megtaláltad az egyetlen D osztályú erősítőjüket . Nézd csak meg én mennyi A/B osztályút találtam.
http://www.anthemav.com/products-curren ... page=specs
Ezt magyarázom...
-
Vendég
Szerintem nem az erősítő osztálya határozza meg a hangminőséget. Halottam már nagyon jó hangú A osztályút, AB osztályút, D osztályút (na ebből azért kevesebbet), SE csövest, Push/pull csövest, és mindegyik fajtából rengeteg szar, döglött hangút is. Ami inkább meghatározza a hangot az az áramkörtervező mérnök tudása, a beépített alkatrészek minősége, és a megépítés/gyártás minősége. Pl. elég egy gyengébb minőségű csatoló kondenzátor, és egy alapvetően igéretesnek mondható erősítő hangja máris megy a levesbe.
Kétség kívül a java eldől a kapcsolástechnikánál. De azért egy csatoló kondi miatt csak nem megy a levesbe 1 jó erősítő. Aki képes egy magas színvonalú erősítőt megtervezni, legyártani, csak nem lesz olyan balga, hogy egy csatoló kondin elúsztatja a projektet. Meg hogy csak attól menjen a levesbe valami, ahhoz valóban nagyon rossznak kell lennie.
Amin még sok múlik, hogy sokak gyakorlata szerint, találomra rákötöm a hangsugárzómat a kiszemelt erősítőre és hűűű, döglött a hangja, de szar ez az erősítő. Aztán 2 nap múlva meghallja másnál azt az erősítőt és úristen, de jó....
Szerintem nem az erősítő osztálya határozza meg a hangminőséget. Halottam már nagyon jó hangú A osztályút, AB osztályút, D osztályút (na ebből azért kevesebbet), SE csövest, Push/pull csövest, és mindegyik fajtából rengeteg szar, döglött hangút is. Ami inkább meghatározza a hangot az az áramkörtervező mérnök tudása, a beépített alkatrészek minősége, és a megépítés/gyártás minősége. Pl. elég egy gyengébb minőségű csatoló kondenzátor, és egy alapvetően igéretesnek mondható erősítő hangja máris megy a levesbe.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Az is megfigyelhető,hogy ugyanaz a gyártó AVR-ekben használ energiatakarékos megoldásokat,de már a drága High -end kategóriás végfokai A/B osztályos mamutok. pl. Anthem.Nem teljesen Az Anthem csúcs végfoka véletlenül pont D osztályú.
Jó a füled
Az A A/B osztályú végfokok hangminősége azonos feltételek esetén valósághűbb, mint pl a D. Jelenlegi fizikai ismereteink szerint.
- Ha súlyt akarnak csökkenteni, elkészítik jó inverteres táppal s máris elmarad a dög nehéz trafó, (csak a jó szűrő áramkörei miatt akkor ki venne utána ilyen-olyan hálózati kiegészítőt...) - Trafót jelenleg még mindig könnyebb elkészíteni, mint a jó inverteres táp áramkört..
Az én ismereteim szerint,egy bizonyos szint feletti hangminőséget D osztályú erősítőből sokkal,de sokkal többe kerül előállítani,mint az A/B osztályos erősítőkből. Ezért írtam,hogy a mai napig sokkal nagyobb arányban gyártanak A/B osztályos High-end szintű erősítőket, mint D classt. Vannak,akik valamiért nem akarják érteni,
Az is megfigyelhető,hogy ugyanaz a gyártó AVR-ekben használ energiatakarékos megoldásokat,de már a drága High -end kategóriás végfokai A/B osztályos mamutok. pl. Anthem
Ez sem véletlen.
Köszi!
Valaki esetleg tud tanácsot adni hogy kerülhető el ez a hiba? Vagy minden áramszünet után cipelhetem a szervizbe? Na meg nem is ingyen csinálják ugye.....
Nem hiszem, hogy minden áramszünet után ilyen lenne. Akkor ez másnál is jelentkezne elég gyakran. A tiéd előfordulhat ,hogy egyedi eset. A programok néha megzavarodnak... ez van.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Szerintem engedjétek el ezt a tömeg vs hangminőség kérdést, mert bár példát mindenre lehet találni, nincs köztük szoros összefüggés. 20-30 évvel ezelőtt talán még volt, de a régen volt, elmúlt.
A trafóban levő (lágy)vasmag tömege korlátozza a trafóból "kivehető" maximális teljesítményt. Magyarul a nagyobb trafó nagyobb kivehető elektromos áramot, azaz "izmosabb" tápegységet jelent. Önmagában ebből az egyetlen paraméterből a minőségre következtetni szerintem is balgaság...
Ha másért nem, akkor azért, mert nem csak "trafós" tápegység létezik a világon ... bár erősítőkben ezt szokás használni ... tudtommal...
Fish! Te pontosan tudod,hogy miről beszélek,mert te is tapasztattad,amit én. Ezért nagyon érdekes az emlékvesztésed.
Pontosítva:
Proci-Rotel 1075 végfok. A/B osztály. lecseréltem Rotel 1565 D osztály harmat gyenge nem jött be.
Rotel 1575 D osztály 5x250W nem jött be, dinamikusabb volt a Rotel 1075 "A/B"
Nálad is volt a Rotel1575 D osztályos végfok és tudod milyen gyenge az 5x250W-al.
Rotel RMB-1095 beszarás!!! eddig semmi sem tudta ezt a dinamikát.
Rám nem mondhatod,hogy nem vagyok nyitott, az elsők között vettem meg a D osztályos nagy végfokot.
Amikor ilyeneket olvasok,hogy 1000 éves végfok,akkor csak röhögni tudok az ilyeneken,mert te csak magyarázol én meg hallom, élvezem és fülig ér a szám
Jó a füled
Az A A/B osztályú végfokok hangminősége azonos feltételek esetén valósághűbb, mint pl a D. Jelenlegi fizikai ismereteink szerint.
- Ha súlyt akarnak csökkenteni, elkészítik jó inverteres táppal s máris elmarad a dög nehéz trafó, (csak a jó szűrő áramkörei miatt akkor ki venne utána ilyen-olyan hálózati kiegészítőt...) - Trafót jelenleg még mindig könnyebb elkészíteni, mint a jó inverteres táp áramkört..
Firmware beállítás, tehát a masina vezérlő szoftverében matattak.
Köszi!
Valaki esetleg tud tanácsot adni hogy kerülhető el ez a hiba? Vagy minden áramszünet után cipelhetem a szervizbe? Na meg nem is ingyen csinálják ugye.....
Rendszer(zene + mozi)
Sokol rádió
Unitra hangfalak
Videoton Super Color Tv
Diavetítő (Elzett művek)
/emoticons/default_peace.gif" alt=";peace;" data-emoticon="" />
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11084
- Kapcsolat:
A javítás a számlán látható. Mi lehet ez pontosan?
Firmware beállítás, tehát a masina vezérlő szoftverében matattak.
Sziasztok!
Egy áramszünetet követően elkezdett villogni egy kék led(ADVANCED MCACC),egy Pioneer LX 83-on.
Nem lehet bekapcsolni,nem reagál semmire. Jól sejtem hogy szerviz lesz ebből? Ha igen akkor melyik szerviz ajánlott? Pioneer márkaszerviz,vagy esetleg a Totel? Esetleg van valami jobb?
https://www.youtube.com/watch?v=U_5EaF2xYBw ezt csinálja az enyém is
Sziasztok!
Kész lett az erősítő. Semmit nem cseréltek,valami szoftveres problémát emlegettek,de nem mondták el pontosan hogy mit is csináltak vele. Amikor rákérdeztem,hogy egy bizonyos gomb kombinációval csak vissza lett állítva,vagy mi történt vele,akkor azt mondták hogy nem teljesen,kell a szerviz környezet hozzá.....
A beállítások nem vesztek el,minden maradt a régiben. A javítás a számlán látható. Mi lehet ez pontosan?
Rendszer(zene + mozi)
Sokol rádió
Unitra hangfalak
Videoton Super Color Tv
Diavetítő (Elzett művek)
/emoticons/default_peace.gif" alt=";peace;" data-emoticon="" />
szóval Pianno ,értem én hogy 37kg a végfokod és azt is hogy az egy igen jófajta cucc, de 1000éves lassan és érdemes az újdonság felé is nyitni, és nem kell félni ha nincs 30-40kg.. hidd el! Persze mindenki azt hisz és azt tart jónak amit csak akar ,természetesen ehhez joga van akárkinek!
Itt a Rotel RMB1585 legnagyobb újdonsága. Sok különbséget látsz az 1000éves végfokomhoz képest?
Nagyon elavult, érdemes lecserélnem?
most felhoztál 1 konkrét gyártói példát és ebből levontál ilyen messzemenő következtetéseket? Csak mert a Rotelnek (köztudottan) nem sikerült összehozni egy jó D osztályos végfokot se?
Ez Fish-nek szólt,mert nekem írta ,hogy nem vagyok nyitott.
Proci-Rotel 1075 végfok. A/B osztály. lecseréltem Rotel 1565 D osztály harmat gyenge nem jött be.
most felhoztál 1 konkrét gyártói példát és ebből levontál ilyen messzemenő következtetéseket? Csak mert a Rotelnek (köztudottan) nem sikerült összehozni egy jó D osztályos végfokot se?
egyébként azért gáz, hogy nem lehet találni egy normális listát (nem hogy uptodate) mely készülék multiEQ pro képesek...
ez régen is állandó vita volt és most is.. van pár ember itt,aki szerint ha nincs 30kg feletti eszközöd akkor csak is szar fos hangod lehet otthon, sőt egyenesen a minőség csak is a súlytól függ szerintük! , én már csak nevetek ezen! Azt gondolom ,hogy nyíltan kell ehhez hozzáállni, és érdemes szélesíteni a tudásunkat, szemléleteinket.. ma már sok olyan eszköz van , ami feje tetejére állítja a régi berögződéseket, csak el kell fogadni, ki kell próbálni stb.. pld, Flacit tudom felhozni aki évekig el sem tudta képzelni azt ,hogy az onkyon kívül más is lehet jó, most meg egy harmad súlyú Anthem lett a mindet vivő számára ,ami valljuk be jó is ,de ez régen számára istenkáromlásnak számított volna..vagy pld, Szepi aki saját tapasztalatok útján jutott el a hatalmas batár clarusok után ,a picike minőségi lcr hangfalakig ,pedig ez régen szintén kiverte volna a biztosítékot.. szóval Pianno ,értem én hogy 37kg a végfokod és azt is hogy az egy igen jófajta cucc, de 1000éves lassan és érdemes az újdonság felé is nyitni, és nem kell félni ha nincs 30-40kg.. hidd el! Persze mindenki azt hisz és azt tart jónak amit csak akar ,természetesen ehhez joga van akárkinek!
Fish! Te pontosan tudod,hogy miről beszélek,mert te is tapasztattad,amit én. Ezért nagyon érdekes az emlékvesztésed.
Pontosítva:
Nálad is volt a Rotel1575 D osztályos végfok és tudod milyen gyenge az 5x250W-al.
Rotel RMB-1095 beszarás!!! eddig semmi sem tudta ezt a dinamikát.
Rám nem mondhatod,hogy nem vagyok nyitott, az elsők között vettem meg a D osztályos nagy végfokot.
Amikor ilyeneket olvasok,hogy 1000 éves végfok,akkor csak röhögni tudok az ilyeneken,mert te csak magyarázol én meg hallom, élvezem és fülig ér a szám
Ha már itt vagy! HM-tól nem tudnál szerezni egy olyan listát, hogy mely Onkyo-k kompatibilisek az Audyssey Pro-val?
itt pld dumálnak arról, hogy egy pr 5509 re felrakták
https://audyssey.zendesk.com/hc/en-us/a ... -PR-SC5509
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Sztornó.
Kár, pedig pont most akartalak lájkolni!
Fish: megtévedtem!
A hangmérnök nem erősítő tervezéssel foglalkozik.
Akkor miért dolgozik a Rotel egy komplett mérnökcsapattal,ha nincs rájuk szükség ?
Ha már itt vagy! HM-tól nem tudnál szerezni egy olyan listát, hogy mely Onkyo-k kompatibilisek az Audyssey Pro-val?
életükbe nem árultak onkyot ,sem olyan terméket ami audyssey t használna ,szóval nem tudok segíteni benne..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor