Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Erősítők javítása
Bocsi minden rossz szándék nélkül írtam!!! Tudod a magas labdát le kell ütni!
Tudom ,de nyertél legalább volt egy sas szem,ki észrevette.Hol voltam matek órán?
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 298
Erősítők javítása
bocs ,röstellem elszámoltam magam
Bocsi minden rossz szándék nélkül írtam!!! Tudod a magas labdát le kell ütni!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Erősítők javítása
Remélem jó lesz dél óta megy de semmi gond eddig:) köszönöm és szép napot kívánok Neked, Mindenkinek!
-
- Kezdő Fórumlakó
Erősítők javítása
Na ez felettébb örvendő, mindnél csináld meg.Remélem csak ennyi ,mindig másra gondolunk és nem az a hiba , további jó zene hallgatást leborulok.gifere én se gondoltam hogy kontakt hiba
-
- Kezdő Fórumlakó
Erősítők javítása
Köszönöm szépen a Segítséget!Tegnap este is csinálta a gép de most miközben hallgattam.Gyorsan lekaptam a tetejét és zseblámpával nézegettem a belsejét majd lehúztam a bemeneti kis panelről a műszerek mögötti panelra átmenő kábelcsatlakozót reccsent egyet és láttam szépen barnára és szürkére voltak oxidálódva a villák.Fogtam egy fűltisztító befújtam savas kontakt tisztítóval majd vissza dugtam rá a csatlakozót.Most csak pattant egyet a hangszórókban és tökéletesen szólt mind kettő oldal.1 Órát hallgattam majd kikapcsoltam a cdt 20percre majd újból hallgattam de nem jelentkezett a hiba újra (legalább is még eddig) Lehet csak ennyi baja volt?
Na ez felettébb örvendő, mindnél csináld meg.Remélem csak ennyi ,mindig másra gondolunk és nem az a hiba , további jó zene hallgatást
Erősítők javítása
Köszönöm szépen a Segítséget!Tegnap este is csinálta a gép de most miközben hallgattam.Gyorsan lekaptam a tetejét és zseblámpával nézegettem a belsejét majd lehúztam a bemeneti kis panelről a műszerek mögötti panelra átmenő kábelcsatlakozót reccsent egyet és láttam szépen barnára és szürkére voltak oxidálódva a villák.Fogtam egy fűltisztító befújtam savas kontakt tisztítóval majd vissza dugtam rá a csatlakozót.Most csak pattant egyet a hangszórókban és tökéletesen szólt mind kettő oldal.1 Órát hallgattam majd kikapcsoltam a cdt 20percre majd újból hallgattam de nem jelentkezett a hiba újra (legalább is még eddig) Lehet csak ennyi baja volt?
-
- Kezdő Fórumlakó
Erősítők javítása
Hát akkor így használom tovább aztán ha komolyabb hiba előjön pl rosszabb lesz vagy zajos lesz stb akkor keresek valaki komoly szerelőt!Amúgy annyira jó hangja van,hogy nemigaz...Van egy Orion se 260as erösítőm is az 1982 es, de semmi baja még belenyúlás mentes az is hát az jól bírja Magyarok ügyesek voltak:) Azért a Denon jobb majd veszek még ha lesz rá lehetőségem!Tranzisztorok nem tudnak elöregedni?Elkopni?Na meg az ellenálláok?
Nem öregszik a tranyó se az ellenállás,(habár ki tudja) csak akkor ha száll egy kondi (durran´) és zárlat akkor mindegy lesz neki mert repül minden tranyo ami ép a közelben lesz.Egyszer voltam így egy gyári kondi ép fólia hibásan került hozzám (fordított polaritással)1000 mikros 100 voltos robbant fel 80 volt fesz alatt,sérülés nemvolt de a nyák szétrepedt,és a sankenem is elszált 30 ezres kár.Elnákat a vatyin jófógáson is kapni . Az hogy belenyúlás mentes egy készülék szerintem hagyjuk, előbb vagy utóbb cserélni kel dolgokat,pl kondik stb.Az értéke nem romlik hanem megmarad ,de a végfok repül akkor már veszít értekéből,mert a vas lelke.Szép az a denon én ráforgatnék pár pezot,Nekem egy akai am 59 van és elna ,robykonok vannak benne ,mint minden készülékembe,és hálásak a vasak itthon,nem kell mindent megvenni egyszerre ,szép apránként és kész lesz és megfogja hálálni a denon
-
- Kezdő Fórumlakó
Erősítők javítása
Én csak 30 évet számoltam! A Hitanot meg hagyjuk meg a játékvasútba!
bocs ,röstellem elszámoltam magam
Erősítők javítása
Hát akkor így használom tovább aztán ha komolyabb hiba előjön pl rosszabb lesz vagy zajos lesz stb akkor keresek valaki komoly szerelőt!Amúgy annyira jó hangja van,hogy nemigaz...Van egy Orion se 260as erösítőm is az 1982 es, de semmi baja még belenyúlás mentes az is hát az jól bírja Magyarok ügyesek voltak:) Azért a Denon jobb majd veszek még ha lesz rá lehetőségem!Tranzisztorok nem tudnak elöregedni?Elkopni?Na meg az ellenálláok?
- béres-jános
- Fórumlakó
Erősítők javítása
Én csak 30 évet számoltam! A Hitanot meg hagyjuk meg a játékvasútba!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
-
- Kezdő Fórumlakó
Erősítők javítása
Több minden okozhatja! Egy ilyen idős készülékre ráfér az alapos felújítás! Kondenzátorok,relék cseréje,Forrasztások átnézése stb....
Üdv mindenkinek!Van egy Denon Poa 1500as végfokom nem olyan régen vásároltam!Érdekes jelenség amit Csinál!Bekapcsolást követően kb 2percig az egyik oldala halkabban szól majd nagyon lassan behangosodik a másik oldala is és akkor már egyformán szól mindkét oldal!A bemelegedéssel nem függ össze mert volt hogy lekapcsoltam a cdt az erősítő bekapcsolva maradt majd kb 20perc elteltével (miután megvacsoráztam) újból benyomtam a cdt és akkor is azt Csinállta!Majd ismét eltelt 2perc kb és utolérte hangerőben a másik oldalát és már egyformán szolt!A készülék 1986-os kiadás...Tudna valaki segíteni hozzászolni mi lehet a probléma?Minden panel csatlakozókkal van a másik panelhoz kötve minden panel bontható nem kell forrasztani ha valaki paneljaira szeretné szedni tehát leheó hogy kontakt hiba?Végfok panelek gyáriak és javításmentesek nincsen rajtuk semmi égés vagy sérülés nyom sem.
Az öletem lévőhöz csatlakoznék Ez kondi lesz mert hány éves is a vas ha 86 os,vagyis 40 éves ennyi idősén már száraz mint a sivatag,Két döntésed van,táp Rubycon,hang Elna slim 2 esek ez kb 100ezer,vagy Hitánok bele az 15 megvan kb.Égy honaplya cseréltem isminek hitánoka ,hát nem szarok ,teszik a dolgukat
- béres-jános
- Fórumlakó
Erősítők javítása
Üdv mindenkinek!Van egy Denon Poa 1500as végfokom nem olyan régen vásároltam!Érdekes jelenség amit Csinál!Bekapcsolást követően kb 2percig az egyik oldala halkabban szól majd nagyon lassan behangosodik a másik oldala is és akkor már egyformán szól mindkét oldal!A bemelegedéssel nem függ össze mert volt hogy lekapcsoltam a cdt az erősítő bekapcsolva maradt majd kb 20perc elteltével (miután megvacsoráztam) újból benyomtam a cdt és akkor is azt Csinállta!Majd ismét eltelt 2perc kb és utolérte hangerőben a másik oldalát és már egyformán szolt!A készülék 1986-os kiadás...Tudna valaki segíteni hozzászolni mi lehet a probléma?Minden panel csatlakozókkal van a másik panelhoz kötve minden panel bontható nem kell forrasztani ha valaki paneljaira szeretné szedni tehát leheó hogy kontakt hiba?Végfok panelek gyáriak és javításmentesek nincsen rajtuk semmi égés vagy sérülés nyom sem.
Több minden okozhatja! Egy ilyen idős készülékre ráfér az alapos felújítás! Kondenzátorok,relék cseréje,Forrasztások átnézése stb....
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Sziasztok,
Sony 930 QS házimozi erősítőm megadta magát, egyszercsak elhallgatott..
hová / kihez lenne érdemes elvinnem (totel kft-n kívül..)?
köszönöm a segítséget előre is
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505
Erősítők javítása
Erősítő pontos típusa? Valószínűleg potméter együtt futási probléma lehet!
Az mit jelent?
Típus: Denon PMA-700AE
- béres-jános
- Fórumlakó
Erősítők javítása
Sziasztok!
Van egy sztereó erősítőm, a bal oldala hangosabban, energikusabban szól mint a jobb oldal. A hangfalak, kábelek rendben vannak, azokat leteszteltem, a balance középen áll. Ha a "balance" kapcsolót a jobb oldal felé eltekerem kb. 1/3-ad fordulattal akkor a két oldal teljesen egyformán szól.
Tudja valaki mi okozhatja a problémát? Van lehetőség ezt javítani valahogy?
Erősítő pontos típusa? Valószínűleg potméter együtt futási probléma lehet!
Erősítők javítása
Sziasztok!
Van egy sztereó erősítőm, a bal oldala hangosabban, energikusabban szól mint a jobb oldal. A hangfalak, kábelek rendben vannak, azokat leteszteltem, a balance középen áll. Ha a "balance" kapcsolót a jobb oldal felé eltekerem kb. 1/3-ad fordulattal akkor a két oldal teljesen egyformán szól.
Tudja valaki mi okozhatja a problémát? Van lehetőség ezt javítani valahogy?
Erősítők javítása
Köszönöm szépen!
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
- béres-jános
- Fórumlakó
Erősítők javítása
A 230V-os bemenet és a trafó közé kell bekötni!
Pl egy ilyet.: https://www.hestore.hu/prod_10033239.html
Erősítők javítása
Musical fidelity a5
Ès köszönöm szépen!
Ès azt hogy lehet beépíteni?
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
- béres-jános
- Fórumlakó
Erősítők javítása
Sziaszok!
Erősítőm bekapcsoláskor néha levágja a biztosítékot (10A).
Túl nagy az áramfelvétel induláskor! Lágy indító beépítése segít megoldani a problémát!
Milyen típusú az erősítő?
Erősítők javítása
ja , )) csak hogy én nem nagyon szeretem az ilyen forradalmakat ,,,, de nem kapcsolom ki legfeljebb , vagy a főkapcsolóval ,,,,,a hang megfutását ma nem produkálta , remélem csak egy kis kamaszos allure volt ,,,,,amúgy nagyon tetszik az erősítő ,
-
- Kezdő Fórumlakó
Erősítők javítása
Sziasztok , van egy CAV A8M erősítőm s olyat produkál , hogy ha kikapcsolom standby ra , és csak egy kicsit is meg mozgatom az erősítőt , vagy valamelyik gombját tekergetem , vissza jön ,,,, feléled ,,,,, sőt ma meg csak úgy mind a két csatorna felhangosodott , egyszerre full-ig , és ez azért elég veszélyes dolog .Ha van valamelyikőtöknek ilyen tapasztalata , és a megoldást is megosztaná velem , nagyon meg köszönném , nem ismerem ezt az erősítőt , csak két napja van nálam , de a fejhallgató Gustard szett (erősítő , dac , sp-dif átalakító ) után , ami nagyon meg győzött arról , hogy Kína is tud tiszteletre méltó dolgot alkotni , megvettem ezt az erősítőt , bár használt volt ,,,, de így is nagyon tetszik , de a hang felszaladás aggaszt ,( bár csak egyszer fordult elő eddig ) de ellőheti a dobozaimat . Köszönöm omen .
A géped lázadása
Erősítők javítása
Sziasztok , van egy CAV A8M erősítőm s olyat produkál , hogy ha kikapcsolom standby ra , és csak egy kicsit is meg mozgatom az erősítőt , vagy valamelyik gombját tekergetem , vissza jön ,,,, feléled ,,,,, sőt ma meg csak úgy mind a két csatorna felhangosodott , egyszerre full-ig , és ez azért elég veszélyes dolog .Ha van valamelyikőtöknek ilyen tapasztalata , és a megoldást is megosztaná velem , nagyon meg köszönném , nem ismerem ezt az erősítőt , csak két napja van nálam , de a fejhallgató Gustard szett (erősítő , dac , sp-dif átalakító ) után , ami nagyon meg győzött arról , hogy Kína is tud tiszteletre méltó dolgot alkotni , megvettem ezt az erősítőt , bár használt volt ,,,, de így is nagyon tetszik , de a hang felszaladás aggaszt ,( bár csak egyszer fordult elő eddig ) de ellőheti a dobozaimat . Köszönöm omen .
Erősítők javítása
Sziaszok!
Erősítőm bekapcsoláskor néha levágja a biztosítékot (10A).