Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD-AUDIÓ

Vendég

DVD-AUDIÓ

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyetertek AVE-val. Szerintem is tobbet er hangfalra aldozni. Majd ha valakinek megvannak mar a letezo legjobb hangfalai, akkor gondokozzon DVD audion... Felelmetes, hogy egy sima CD-bol is mennyire jo hangzast ki lehet hozni. Udv.

Vendég

DVD-AUDIÓ

CD audio rossz lenne? Nem hiszem. Eppen akkor probalkozik a zenebiznisz a 9624 meg megnagyobb felbontasu zenekkel, amikor a nagy tomegeknek mar regen eleg az MP3 is????? Gondolkozzatok mar! De tolem vegyetek csak meg a meregdraga uj lemezeket, en meg majd fogom, lekonvertalom oket 44/16-ra es ha nem suketszobaban hallgatom (marpedig olyanom nincs, eleg sok kornyezeti zaj van nalam) akar ugyanolyan jol fogom elvezni, mint ti.

Szerintem a lanc legfontosabb tagja pedig a hangsugarzo. Miert? Mert az elektronikus jelek hangga alakitasat ez vegzi. Szerintem a hang elektromos jelle alakitasa (es vissza) a legnagyobb feladat.
Persze ismerem a nagy kiserleteket, miszerint a CD futomunek nagyobb szerepe van a hangzasban, mint a D/A konverternek. (Ezt egy magat komolynak tekinto magazinban olvastam regebben.) Orulok, hogy egyesek hallani velik az ilyen nuanszokat. En meg azt hallom, hogy a mostani hangdoboz upgradem tobbet segitett a hangzason mint a CD jatszom csereje anno. (Technics alapmodellekrol es Orion-rol indultam, tobb lepesben erkeztem a mostani Pio PD-S901, A-400X, B&W 603S2 lanchoz. +DVD PC-rol)

Persze fontos a forras is, MP3-bol nem nagyon lesz csoda.

Vendég

DVD-AUDIÓ

Helló Ebola!
Nem tudom , hogy melyikünk tudja jól a dolgot , de megnézem
újra a honlapot.
Csak azt azért írok , mert véletlenül sem akartalak
" idegelni " , és nem hiszem , hogy fa** az amelyikünk
rosszul tudja az infót.
És ha te tudtad rosszul még véletelenül se kérj bocsit.
Ha netalán kioktatásnak tűnne a dolog távol állt tőlem
és akkor viszont tényleg bocsi.
Úgy gondolom , hogy csak közvetlen voltál , legalábbis
bízok benne.
Akkor most kezdek kutatni.
Sziasztok.

Vendég

DVD-AUDIÓ

Ne idegelj dióda, esküszöm az oldalukon ott van hogy milyen adathordozo milyen áron van náluk és ott az osszes kiadó is csak meg kell nezni hogy ki adott ki dva-t vagy sacd no meg hogy mit es mar rendelheted is...

(fixen ott van hogy mennyiert tudnak dvd-a (regebbi neven dad) vagy sacdt (a giccs-cd-krol nem beszelve), gondolom nem azert hogy buszkek legyenek ra, igaz en nem kerdeztem ra de csak nem poenbol hirdetik...)

ui: ha viszont tenyleg en vagyok fa** akkor sorry ...

Vendég

DVD-AUDIÓ

Sziasztok!
Tibor vagyok , ezután ezen a néven írok.

Na ... én sem tétlenkedtem az utóbbi időben.
Ballor!
A Chesky féle cd-k valóban nagyon jól szólnak a cd tecnikához képest.
Köszönhető ez annak , hogy a mester felvétel 96/24 -en készül és ebből deriválják 44/16 -ra.
DE!! Hurrá!!
Chesky mostantól kiadja ezeket a mesterrel azonos
96/24 -es DVD-audión !
Úgy tünik , hogy meg lehet rendelni a dvd.hu -ról ,
bár a fórumokon nincsenek túl jó véleménnyel a cégről
én próbából megrendeltem két dvd-t , majd beszámolok az
eredményről.
Ballor , ha lesz egy kis pénzed cseréld le a cd-t
DVD-A10 -re , nem fogod megbánni!! Csúcsszuper!!
Ebola!
Nagyon köszi a lelkes kutatást , de úgy tűnik , hogy a
Magic Sound -nál nem DVD-Audió lemezek vannak , hanem
olyan audiofil CD-k amit 96/24 mesterre vettek fel.
Egyébbként LP -ben tényleg nagyon jók.

Vendég

DVD-AUDIÓ

És télleg van mindenük (nemolcsó, de nem is mindennapi...), úgy nézem megrendeléses, és nyomják az összes kiadót...
Választék:
Audiophile
24kar. gold CD
24kar. limitált gold CD
limitált CD
XRCD
SACD DSD
CD, HDCD
DVD, DAD, 24/96
LP 180g, 200g
- úgy gondolom ez elég lesz...
(komolyan teljesen elszálltam magamtól...)
csumi

Vendég

DVD-AUDIÓ

(az a szép, hogy már nem is veszprémben vannak, hanem fehérváron... mindegy régen láttam őket, és így legalább közelebb van...)

Vendég

DVD-AUDIÓ

Na gyerekek látom télleg enekm kell segíteni...:)
Én mondtam, hogy többet kéne a High End Show-ra járni... Nem reklám, de akkor nem lennétek szarba...
Szóval veszprémben van egy Magic Sound nevű cégecske...
Szóval az bizti, hogy vannak aranylemezeik (nem "aranylemez", hanem 24k gold... ), forgalmazzák kb. az összes high end kiadó lemezeit, de Chesky mindenképpen van... (habár most hogy nézem az oldalukat nem látom, de mindegy, az biztos hogy 2 éve volt...). Viszont !!! - idáig CD-kről beszéltem, de van egy sanda gyanúm, hogy azóta már nyomják a DVD-A-t is nem bizti, de most nézem az oldalukat és ott van DVD is, de mivel nem tudom milyen apropónál fogva nálam jan.1-e óta a duál isdn lassab mint egy analóg 28.8 így nem győzöm kivárni... Nézegessétek, ha vásárolni akartok... , a másik egy ideje nem igazan vesznek részt a Bud.High.End Show-n mert vagy előtte vagy utána (nem emlékeszem) külön parádét szoktak rendezni a Gellért-ben, ezt csak azért írom mert olyankor szokott kedvezmény lenni, és nem is kell veszprémből felpostázni... egyébként mintha lenne valami minimálirodájuk pesten (budán) is asszem valahogy a penna...poor-al,-nál, vagy csak a törökvész egyezik, de az is lehet, hogy erről már csak álmodtam... telcsörgi azt, megmondják...
sok siker...
ja a cím:
http://www.highendaudio.hu/

Vendég

DVD-AUDIÓ

Sziasztok!

Mostanában nekem sem tetszik a CD minősége. Kiváltképp azóta, hogy vetttem egy jobb rendszert. Igaz nem 5 milla volt, de ennyire tellett.
MOstanában én is csak jobb minőségű CDket szerzek be, illetve próbálok beszerezni. A JVCnek vannak XRCD-s felvételei, és a Chesky-nek szeretem a 96/24-es lemezeit.

Ezekhez mit szóltok? Van akinek vannak ilyenjei? Esetleg 24k Gold lemezei? Honnan lehet ezeket beszerezni?

Köszi!

Vendég

DVD-AUDIÓ

Sziasztok!
Örülök , hogy Török is hozzászólt a témához , mert jó lenne
ha minél többen tudnánk segíteni egymásnak tapasztalatokkal
és információkkal egy ennyire új technikával kapcsolatban.
Egyébbként valóban egy DVD-A10 -et vettem.
Azóta kiderült , hogy az amazon.com -on lehet rendelni vagy
10-féle DVD-Audió lemezt , és még kb.10 kiadás előtt áll.
Egyelőre az zavar , hogy 1-es régiókódot jelölnek meg ,
miközben a lejátszó leírása szerint a DVD-Audió lemez
régiófüggetlen.
Ha valaki erről bíztosat tud , kérem írja meg.
Mindenkinek jó hétvégét . Sziasztok.

Vendég

DVD-AUDIÓ

Szia Ebola!
Nem mondom hogy ingyen van, de most jelent meg a Panasonic DVD-A7 lejátszó. Ez "csak" 280 ezer.
Hi...

Vendég

DVD-AUDIÓ

Igazából nincs mit írnom... de öröm látni, hogy kicsiny kis országunkban már hárman vagyunk kik szerint szar a cd (meg a fizum:)),... egyébként azért nem árt a front-end mögé egy jó finish is ... , Tibor: a Technics gyönyört vetted meg? - egyébként nem hiszem - hamár itt tartanék -, hogy az megállítana, hogy itthon nincs (már, ha nincs...), a dvdket se itthon vettem... na csumi

Vendég

DVD-AUDIÓ

Az USA-bol rendelte a DVD Audio lemezt

Vendég

DVD-AUDIÓ

Kedves BoGyó!

Örülök , hogy hasonló a véleményünk a DVD-Audióról.
Azt írtad hogy nemrég hallgattál meg eggyet.
Csak az indító kérdésemre nem írtál semmit , hogy
a barátod honnan szerezte be a lemezt.
Ha esetleg meg tudnád tőle kérdezni , megköszönném.

Előre is köszi.

Vendég

DVD-AUDIÓ

En eppen tegnap hallgattam egy ismerosomnel DVDA-t. Egy Denon DVD Audio lejatszo volt es egy Beethoven lemezt mutatott meg. Igen, egy komoly hangrendszeren van ertelme a DVDA-nak es suket az, aki azt mondja, hogy nincs kulonbseg. A hangszerek terbeli elhelyezese nagyon preciz es a mely, ill. a kozep hangok dinamikaja sokkal eroteljesebb.
Szerintem lesz ertelme atallni DVDA-ra, persze majd idovel, mikor mar nem csak egy tucat lemez lesz a piacon, hanem sokkal tobb.

Vendég

DVD-AUDIÓ

DVD-Audio a jovo. Mindenkepp. Keszul is egy osszehasonlito cikk a DVD-A lejatszokrol... csak lassan keszul... francmegeszi

Vendég

DVD-AUDIÓ

Ebolának.

Örülök , hogy szerinted is ócska a cd hangja.
Mivel nekem vannak különböző cd lemezeim , méghozzá spéci
lemezkiadóktól is , igazolhatom , hogy a saját ( nem 5millás ) rendszeremen összehasonlíthatatlan a hangja a
CD -vel.
Mikor megvettem a DVD-Audió lejátszót , mint egy gyerek
úgy örültem , hogy megtaláltam azt a hangzást , amit évek
óta kerestem.
Mivel az a meggyőződésem , hogy a renszerben a legfontosabb
a műsorforrás , erre kell a legtöbb pénzt áldozni.
Több év kisérletezése igazolja , hogy egy rossz forrást
az utánna lévö - akár 5millás - rendszerrel sem lehet
feljavítani , míg egy igen jó forrás - pl. az analóg lemezjátszó közepes folytatással is kellemesen szól.

Egyébbként a DVD-Audió lejátszó nem vészesen drága
( 325000.- ) , ha figyelembe veszem , hogy tartalmaz egy
kb. 150000.- Ft értékű DVD-Videó lejátszót is.
Neked is köszönöm a hozzászólásodat!!

Ui. Soha többet nem veszek CD lemezt , inkább várok
fél évet , addig is gyűjtöm a pénzt a DVD-Audió lemezekre!

Vendég

DVD-AUDIÓ

Istenem, csak adná valaki, hogy azon kelljen gondolkodnom, hogy hol vegyek DVD-A, vagy ha már úgyis SONY a világ, netán SACD lemezt a jelenlegi 5 milás cuccomhoz... (hát ettől még nagyon távol állok), mindenesetre én is szívesen hallanék a "boltról" (érdeklődő típus vagyok)
Ui: azért öröm látni, hogy az emberek még úgy gondolják, hogy a CD a csúcs, így csak az én csőrömet ****** hogy milyen sitt egy bakelit mellett. (demónak tudom ajánlani a minden novemberben megrendezett Budapesti High End Show-t, utána elgondolkodtatóvá válik, hogy milyen is a hangja az "isteni CD"-nek (persze azért nem árt hozzá egy kis klasszikus, vagy netán light-osabb időkre, egy kis jazz)), de sajna a "jelen-jövőröl" én még csak álmodom...

Vendég

DVD-AUDIÓ

Az értelme az , hogy gyakorlatilag analóg a hangzása.
Van egy demó lemezem , és ilyen természetes hangzást
csak analóg lemezről hallottam !!
Továbbra is keresem , hogy hol lehetne vásárolni.
Mindenesetre köszi , hogy válaszoltál !

Vendég

DVD-AUDIÓ

Én nem tudok róla, de mi az értelme egyáltalán? A 44Khz is
csúcs.

Vendég

DVD-AUDIÓ

Tud valaki arról , hogy jelent-e már meg 192-Khz mintavételezésű DVD-Audió lemez , és Magyarországon
lehet-e kapni valahol ?
Köszi.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”