Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AV Trend & Hifi show

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 784

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: lacy »

A 10 milla kissé eltúlzottnak tűnik, de még 1 milla is sok azért a hangért.
Összességében eltúlzottak az áraik. 2 milla egy csöves erősítő, 1,2 milla az MC phono.
Magyarázta a srác,hogy azért ilyen drága,mert kézi munka, meg 200 (!!!!!) munkaóra csak a doboz elkészítése.  
Akkor jöttem ki.................

Hát ha a hangot vesszük akkor a gyerekem Sony midihifije is élettelibb hangot ad
Amúgy én összeadtam az árlistájukról az árakat
phono fokozat 1,2 mill előfok 2,1 mill monoblokkok 1 pár 3,6 milla, a hangfalról nem volt ár, sem az MC trafóról
A komplett erősítők árára nem emlékszem de az sem volt az a filléres holmi
és akkor még ott a Marantz lp játszó a hangszedővel, és azok a -gondolom nem filléres árú - kábelek is

Lehet, ha nem erőltetik azt a saját hangdoboz, még valami jó is kisülhetett volna az egészből

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

legjobb?? vasárnapra kicseréltek ott mindent??
annyira rossz volt azért a kb 10 millás árért, hogy az már egyenesen fájdalmas volt
a hangdoboz mélysugárzója akkorákat lengett, hogy féltem kiesik, ehhez a látványhoz minima falbontásos mély hangok tartotnának, na de az ott nem volt, igaz magas sem, és nem gondolnám, hogy a forrásnak használt LP játszó volt az ok.
ennyiért, megmondom: csudaszar volt...

A 10 milla kissé eltúlzottnak tűnik, de még 1 milla is sok azért a hangért.
Összességében eltúlzottak az áraik. 2 milla egy csöves erősítő, 1,2 milla az MC phono.
Magyarázta a srác,hogy azért ilyen drága,mert kézi munka, meg 200 (!!!!!) munkaóra csak a doboz elkészítése.  
Akkor jöttem ki.................
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: szamóca »

annyira rossz volt azért a kb 10 millás árért, hogy az már egyenesen fájdalmas volt
a hangdoboz mélysugárzója akkorákat lengett, hogy féltem kiesik, ehhez a látványhoz minima falbontásos mély hangok tartotnának, na de az ott nem volt, igaz magas sem, és nem gondolnám, hogy a forrásnak használt LP játszó volt az ok.

Egyetértek veled, pedig nem szoktam.    Olyan élettelen fátyolos függönymögüli hang jellemezte. Szerintem a monitor volt ilyen, mert ha az erölködőjük, az már régen rossz.
De most már legalább sejtem, ki bólogatott, vezényelt mosolyogva a hátam mögött a bemutatón vasárnap..

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 352

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

..

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 784

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: lacy »

Az egyik legjobb rendszer volt, vagy háromszor is visszamentem hallgatni.

szilvás
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: szilvás »

17. AUDIO VIDEO TREND & HIFI SHOW

Budapest Marriott Hotel 2016 November 12-13

FOCAL SCALA V2 Utopia

Itt ne tudtam mi van. Nem volt az a libabőrösödés, ami vártam. Komolyabb forrást és erősítőt illett volna ennek a hangfalnak a szolgálatára kiállítani.

szilvás
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

Számomra a Harbeth hozta azt a meglepit,ami miatt idén érdemes volt kimenni. "Normális"  körümények között vajon mit tudhat?!     Amit hallottam belőle, szuper volt.
Egyetértek, itt is többször voltam, talán itt volt a legjobb zene és hangulat.

szilvás
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

Audio Hungary qualiton

Az egyik legjobb rendszer volt, vagy háromszor is visszamentem hallgatni.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: nor »

pécsi kislakás áráért, ez a minimum, nem ?
Nem néztem az árakat, mert minek is idegesítsem magam ilyeneken....Csak a miheztartás végett, jobb volt, mint a Kronzilla a nagy tölcsérrel. Annak  a kombónak végképp ne menjünk bele az árába
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: csövi »

Ez a highend neeem? :-) Régen a hangfalam is egy lakás ára volt. Kivártam amíg le ereszkedett hozzám. Pár éve a lemezjátszóm is sztár volt a Penna prezentálásában és láss csodát itt zenél a szobámba. 
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A kiállítás egyik legjobb hangját számomra egy nem agyonbonyolított rendszer adta, Dyno hangsugárzó Plinius elő és végfok által hajtva.

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

A show-n 2012-ben voltam utoljára,még a Hiltonban.A képeket nézve a hifi is elérte az "innováció".
A látogatói élménybeszámolót olvasva,jó pár zenei újdonság is született.
jövőre,úgy látszik,már el kell nézni.

De még arra kíváncsi lennék,a jól árazott rendszerek,milyen arányban,találnak új gazdára.

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: chord »

A jószeműek biztosan sok furcsaságot láttak itt, egy részükről volt szó; én arra az ultrakönnyű állványra hívnám fel a figyelmet, amely nem túl régen hódít nyugatabbra tőlünk.
A Harbeth 30 év után szemrebbenés nélkül átváltott rá.
Az AN pl.. nem.

Az okok nyilván csoportokba sorolhatók.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: csövi »

Mi is voltunk...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: nor »

Feri barátommal tegnap voltunk hallgatózni a Marriottban és rögtön csatlakoznék azokhoz, akiknek tetszett a Harbeth-ek produkciója. Valahogy nem érdekelt  a terem mérete meg a basszus "hiánya". Jó volt leülni és zenét hallgatni abban a teremben. A Human Audio szobában kicsit meglepődtünk az aprócska dobozon, de pozitív értelemben. Csöves kedvelő vagyok, de nekem idén mindkét Note szoba csalódást okozott. Nagyon kíváncsi voltam a Goodmans hangsugárzós összeállításra, igencsak dinamikus, ütős hang volt, abban a kis szobában jó nagy hangerőn, nekem összességében tetszett. A kiállítás egyik legjobb hangját számomra egy nem agyonbonyolított rendszer adta, Dyno hangsugárzó Plinius elő és végfok által hajtva. Igen jó hangszerhangokat nyújtottak, gyors precíz, de mégse lelketlen, technicista megszólalással. A szélessávúak mérete szinte nyomasztó volt, a Kronzilla nekem nagyon tetszett, viszont amikor a Take Five megszólalt, a vigyor eltűnt az arcomról. Kövezzetek meg, de az bizony ott nem tetszett. A diffúzor viszont nálam vitt mindent, irtó melós kézimunka lehetett összerakni. Akciósan "csak" 2000 ojró volt az ára.
Az Audio Hungary készülékei továbbra is szépek, de a hang terén még igencsak kell fejlődniük. A most demózott PP és hangsugárzó szerintem jobb volt, mint a tavalyi összeállításuk.

Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5133

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Miközben az elektronikák minden téren lassan, de biztosan  fejlődnek, a kiállítók bemutatási képessége inkább egyre gyengül.

A kisebb szobákban minimális mobil akusztikai korrekcióval sokkal jobb hangzást lehetne ugyanavval a cuccal elérni. Elég gyenge indok a kis szobára mutogatni, jó pár példa volt már a hifi kiállítások történetében, hogy azért az nem lehetetlen, csak oda kell figyelni. 

A nagyobb termekben meg jobban meg kellene válogatni (elhelyezéssel és felvétel választással), hogy megfelelő basszus is rendelkezésre álljon, mert a nagyérdemű anélkül fintorog -valamennyire jogosan. Mivel a hangsugárzók tervezésénél a gyártók legtöbb esetben figyelembe veszik a leendő hallgatási szokásokat, célszerű lett volna ezen elgondolkoznia a bemutató cégeknek. 

A bemutatott felvételek néhány kivételtől eltekintve igen harmatosak voltak (legalábbis azok közül, amik épp szóltak látogatásomkor), mintha megállt volna az idő, pedig rengeteg jó felvétel és jó zene (akár egyszerre) látott napvilágot az utóbbi időkben is. Szimfonikus zenekar egy helyen kifejezetten élvezetesen szólt (Sztravinszkij:Tűzmadár), 

Két helyen fogott meg a hangzás (zene+ahogy szólt) mindössze, ez talán a legkevesebb az eddigi kiállítások közül.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

A Note szobában szólt sokféle zene, mint mindig (Rage Against the Machine, Dire straits, jazz), a L'audietur-nél is jó zenék voltak: Rebecca Pidgeon, Yello. Nagyzenekari műveket is hallottam pár helyen.
Naim-ZU

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

Lacinak tökéletesen igaza van.A Harbeth nem szokványos hang.Van akinek tetszik van akinek nem.
Akinek így is tetszett az hallgassa meg az átlagos otthoni körülményekhez hasonló méretű helyiségben egy 100W körüli erősítővel.
Itt mekkora volt a bázistávolság és a hallgatási pozízió?

A Harbeth volt számomra is a meglepi. Most hallottam először ilyet, és megerősítem a többiek véleményét a mélyeivel, és a helyiség méretével kapcsolatosan.
A Humán-audio CNC-s dobozkái közül a kicsikkel demóztak, és egy 130mm-es hangszóróhoz mérten, nem semmi mélyet sikerült ezekkel elérniük. 
Bizsókéknál volt mély hang az alsó tartományban is, a nagy dobozt hallottam. A sweet point-ra volt hangolva DSP-vel a rendszer ahogy Ákos mondta, tehát annak volt mázlija, aki ott hallgathatta.
A széles sávú hangszóróval szerelt tölcséres hangsugárzó is érdekes volt, de én hosszú távon nem élnék együtt vele.
​Több helyen olyan érzésem volt, hogy fátyolos felsőközép, súlytalan mélyek jellemzik a hangzást. Ennek ellenére a hátam mögött az Audio Hungary-nál pl. volt aki olyan átéléssel bólogatott, miközben vezényelt a kezével, hogy már elbizonytalanodtam ugyanazt halljuk -e mindketten.  
Végül a demo-anyagokról. A lány gitárral, férfi gitárral még mindig menő, bár ebből ugye nem vonhatóak le a sávszélekre, átfogó élményre vonatkoztathatóan, semmi nemű tapasztalat.
Van aki ilyen klippiti klappata Futrinka utcás valamivel demózott. Onnan ki is jöttem. Úgy veszem észre, hogy egy rendszermozgató szimfonikus nagyzenekari művel, urambocsás Yello-val pl. nem igazán merészkednek tesztelni, továbbra sem. Viszont ily módon, nem is igazán tudható a készülékek kvalitásairól meg semmi.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8925

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Itt melyik Nordost hangfalkabel volt? Ugy nez ki mindha Odin lenne.
Ha jól emlékszem Valhalla volt.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

A Harbeth-et melyik cég állította ki?

A fotókon az a hatalmas diffúzor elég durván néz ki - megnéztétek esetleg közelről, hogy miből van (fenyő?)? 
Gondolom nem gyári cucc..

Köszi

T

Kb. 30x30-as lécdarabokból volt. Nem fenyőfa, a faerezet nem arra utal. Az asztalos pár heti melója benne lehetett.

Ne keverjük!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: tottyi »

FOCAL SCALA V2 Utopia

Itt melyik Nordost hangfalkabel volt? Ugy nez ki mindha Odin lenne.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8925

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

A fotókon az a hatalmas diffúzor elég durván néz ki - megnéztétek esetleg közelről, hogy miből van (fenyő?)? 

Köszi

T

Ők:
http://www.hunniarecords.com/HUNNIARECORDS/Home.html
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Töki »

Köszi

T
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Én szombaton délelőtt voltam a show-n, éppen nálam is Cseh Tamás szólt. Ami látható volt, hogy azzal sem nagyon foglalkozott a kiállító, hogy az erősítőtől azonos távolságra, illetőleg egymással síkban helyezze el a hangfalakat. Nekem spec olyan érzésem volt, hogy ekkora térbe kicsik ezek a hangfalak, pedig itt volt talán a legideálisabb a hallgatási lehetőség, mivel nem nagyon volt másik terem, amelynek a zaja bekavarhatott... (leszámítva három emberkét, akik magasról lepottyantották, hogy a többiek miért is vannak ott és fennhangon beszélgettek egymással) 
Hál' Istennek én nem éreztem úgy, hogy a Harbeth produkált egyedül színvonalas előadást, nekem tetszett a Clearaudionál, a Bizsoknál és az RDacoustic-nál hallott hang is, 
Sajnos pont a Daliknál éreztem visszalépést, bár ebben vastagon hibás volt a demo anyag és az is, hogy szó szerint bömböltették a rendszert...
Az összbenyomásom pozitív volt, amit a kiállítók kedvessége is nagyban befolyásolt. Sose rosszabbat!

Lehet, hogy ugyanazon időben hallgattuk a Harbeth-et, mert mikor ott voltam, akkor is beszélgetett pár paraszt fennhangon egymással. Bocsánat, hogy így írok, de felháborító ez a hozzáállás.  Ha a saját hangjukat imádják hallgatni, akkor ne jöjjenek kiáltásra azért, hogy az otthoni rendszerüket istenítsék, s más rendkívül fontos dolgokat beszéljenek meg mások nyugodalmát megzavarva. Mértéktelen unintelligencia, s arrogancia. Szerencsére a látogatók többsége nem ilyen volt persze.

on:
A Harbeth valóban mélyhiányos volt ekkora térben, de a zeneisége így is szuper volt.
Naim-ZU

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Én szombaton délelőtt voltam a show-n, éppen nálam is Cseh Tamás szólt. Ami látható volt, hogy azzal sem nagyon foglalkozott a kiállító, hogy az erősítőtől azonos távolságra, illetőleg egymással síkban helyezze el a hangfalakat. Nekem spec olyan érzésem volt, hogy ekkora térbe kicsik ezek a hangfalak, pedig itt volt talán a legideálisabb a hallgatási lehetőség, mivel nem nagyon volt másik terem, amelynek a zaja bekavarhatott... (leszámítva három emberkét, akik magasról lepottyantották, hogy a többiek miért is vannak ott és fennhangon beszélgettek egymással) 
Hál' Istennek én nem éreztem úgy, hogy a Harbeth produkált egyedül színvonalas előadást, nekem tetszett a Clearaudionál, a Bizsoknál és az RDacoustic-nál hallott hang is, 
Sajnos pont a Daliknál éreztem visszalépést, bár ebben vastagon hibás volt a demo anyag és az is, hogy szó szerint bömböltették a rendszert...
Az összbenyomásom pozitív volt, amit a kiállítók kedvessége is nagyban befolyásolt. Sose rosszabbat!
Osu no seishin!

Lezárt

Vissza: “Házimozi”