Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Tegnap este rájöttem valamire, ami pár éven belül a legtöbb zenét kedvelő honfitársunk számára hasznos infó lehet [/size]http://audiofilblog.blogspot.hu/Próbáljátok ki, és ha elég jó a hálózati lejátszótok, meg fogtok döbbenni!Szeretnélek megkérni, hogy a gondolataidat itt a fórumon is publikáld, ne csak egy linket dobj be egy hangzatos körítésben!Egyelőre csak egy blogreklámnak minősülnek a hozzászólásaid...
Ráadásul mindenhová bedobálod. Kérlek a továbbiakban ezeket figelembevéve fórumozz!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10197
Hálózati audio lejátszók
Tegnap este rájöttem valamire, ami pár éven belül a legtöbb zenét kedvelő honfitársunk számára hasznos infó lehet [/size]http://audiofilblog.blogspot.hu/Próbáljátok ki, és ha elég jó a hálózati lejátszótok, meg fogtok döbbenni!Szeretnélek megkérni, hogy a gondolataidat itt a fórumon is publikáld, ne csak egy linket dobj be egy hangzatos körítésben!Egyelőre csak egy blogreklámnak minősülnek a hozzászólásaid...
Ráadásul mindenhová bedobálod. Kérlek a továbbiakban ezeket figelembevéve fórumozz!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Hálózati audio lejátszók
Tegnap este rájöttem valamire, ami pár éven belül a legtöbb zenét kedvelő honfitársunk számára hasznos infó lehet
http://audiofilblog.blogspot.hu/
Próbáljátok ki, és ha elég jó a hálózati lejátszótok, meg fogtok döbbenni!
Próbáljátok ki, és ha elég jó a hálózati lejátszótok, meg fogtok döbbenni!
Blogom
Üdv !
Valaki próbálta már, hogy a Logitech Squeezebox Touch hogyan játssza le a DSD fájlokat ? Az EDO plugint már telepítettem rá, így tökéletesen továbbítja 192 khz mintavételezésű fájlokat is az SPDIF illetve az USB kimenetén. Most olvasgatom, hogy kétféle megoldás is van a DSD lejátszására az egyik a Foobart használja a Logitech Média Szerveren keresztül a másik megoldás az újabb, ehhez a LMS 7.9 verziót kell telepíteni és play DSD plugint engedélyezni és az USB keresztül rákötött DSD Dac tökéletesen játssza a DSD fájlokat.
Hálózati audio lejátszók
Üdv !
Valaki próbálta már, hogy a Logitech Squeezebox Touch hogyan játssza le a DSD fájlokat ? Az EDO plugint már telepítettem rá, így tökéletesen továbbítja 192 khz mintavételezésű fájlokat is az SPDIF illetve az USB kimenetén. Most olvasgatom, hogy kétféle megoldás is van a DSD lejátszására az egyik a Foobart használja a Logitech Média Szerveren keresztül a másik megoldás az újabb, ehhez a LMS 7.9 verziót kell telepíteni és play DSD plugint engedélyezni és az USB keresztül rákötött DSD Dac tökéletesen játssza a DSD fájlokat.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 62
Hálózati audio lejátszók
Az a helyzet, hogy egy DAC (és egyébként szinte minden audio eszköz) annyira egyén, és rendszer függő, hogy pont nem a neve, és az ára a mérvadó.
Van pl olyan IC kábelem aminél jóval drágábbakat is próbáltam, de végül mindig Ő maradt. DAC-ból próbáltam párat, pl a CA DAC Magic kb 2 órát volt bent.
Hiába CA erősítőm volt, CA lejátszóm, egyszerűen nem tetszett. Kipróbáltam pár konvertert, végül építettem magamnak egyet Szóval én ha mások véleménye
alapján, és nem a saját fülemre hagyatkozva rászánom magam valamire, akkor azt kifejezetten olyan vélemények alapján teszem amit többen, valós tapasztalattal
is alá támasztanak.
De ez most már kezd off lenni.
Tudod kaptam olyan kritikát, hogy terjengősen írok...
Ezért a leglényegesebb infókat írom le, és a szövegbe belinkelek teszteket.
Aki tud angolul elolvashatja őket.
Egyébként a műszaki specifikációjuk is elérhető a gyártó oldalán.
Egyébként egy ma megjelent Év termékei összeállítás a What HIFI véleménye szerint, amelyben van nem egy olyan készülék, amely az én összeállításomban is ajánlott vétel.
http://www.whathifi.com/awards/2016/dacs
Itt lehet róluk olvasni nem is keveset...
De ha többen is osztják a véleményedet, akkor szívesen írok részletesebben is.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5359
Hálózati audio lejátszók
A what hifi meg a hificsojsz körülbelül annyira mérvadó, mint az eisa díj, meg stereoplay absolute spitzenklasse...
Persze ők is időnként beletrafálhatnak, mert pl. a Chord dacjai tényleg jók.
Hálózati audio lejátszók
Távol álljon tőlem, hogy kritizáljalak, de van egy nagy bajom ezzel a blog bejegyzéssel. A DAC-okrol a nevükön, és az árukon kívül nem sokat tudunk meg. Pont ez a célod, vagy lesz folytatás ahol részletezed a megnevezett egyedeket?
Tudod kaptam olyan kritikát, hogy terjengősen írok...
Ezért a leglényegesebb infókat írom le, és a szövegbe belinkelek teszteket.
Aki tud angolul elolvashatja őket.
Egyébként a műszaki specifikációjuk is elérhető a gyártó oldalán.
Egyébként egy ma megjelent Év termékei összeállítás a What HIFI véleménye szerint, amelyben van nem egy olyan készülék, amely az én összeállításomban is ajánlott vétel.
http://www.whathifi.com/awards/2016/dacs
Itt lehet róluk olvasni nem is keveset...
De ha többen is osztják a véleményedet, akkor szívesen írok részletesebben is.
Blogom
- Az-X
- Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók
Távol álljon tőlem, hogy kritizáljalak, de van egy nagy bajom ezzel a blog bejegyzéssel. A DAC-okrol a nevükön, és az árukon kívül nem sokat tudunk meg. Pont ez a célod, vagy lesz folytatás ahol részletezed a megnevezett egyedeket?
Elkészült az "Aki jó Dac-ot akar venni, sokat kell annak olvasni" bejegyzésem 1. része a blogomban:
Tudom kapok majd hideg-meleget, hogy ez, vagy az a készülék hogy kerül oda, meg, hogy egy másik miért nem, de vállalom a veszélyt.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 965
Hálózati audio lejátszók
Jogos a mobilra tett megjegyzésed, majd beírom a blogba.
Nos sajnos múlt héten nem én nyertem mag az Eurojackpot 90 milió eurós főnyereményét ezért nem tudom hazavinni mindegyik készüléket és kipróbálni...
Hello, en kb 3 eve olvasgatom jobban a forumot es az audio vilagot de minel tobbet tudok annal kevesbe tudnek (mernek) valakinek ajanlani barmilyen eszkozt. Szerintem meg egy olyan illeto sem tudna konkret eszkozt ajanlani aki a vilag ossze eszkozet hallotta mindenfele kombinacioban kulonbozo szobakban es kulonbozo elhelyezesekben.
Erre azt szoktak mondani nagy faba vagtad a fejszed.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Hálózati audio lejátszók
Csak az a mobiltelefon fog megszólalni külső dac-kal, amelyik képes usb host funkcióra, és ez nem csak az otg kábelen múlik. Az usb host diagnostic progival meg lehet nézni, mit tud a telefonunk, evvel meg lehet előzni egy felesleges készülék vásárlást és főleg egy nagy csalódást.
Az "állítólag" meg "azt írják" elég bulvár hangulatú hozzáállás egy műszaki témájú, ismeretterjesztőnek szánt blogban.
(ez most hideg volt, vagy meleg? )
Jogos a mobilra tett megjegyzésed, majd beírom a blogba.
Nos sajnos múlt héten nem én nyertem mag az Eurojackpot 90 milió eurós főnyereményét ezért nem tudom hazavinni mindegyik készüléket és kipróbálni...
Blogom
- fülelek
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Csak az a mobiltelefon fog megszólalni külső dac-kal, amelyik képes usb host funkcióra, és ez nem csak az otg kábelen múlik. Az usb host diagnostic progival meg lehet nézni, mit tud a telefonunk, evvel meg lehet előzni egy felesleges készülék vásárlást és főleg egy nagy csalódást.
Az "állítólag" meg "azt írják" elég bulvár hangulatú hozzáállás egy műszaki témájú, ismeretterjesztőnek szánt blogban.
(ez most hideg volt, vagy meleg? )
Hálózati audio lejátszók
A producer határozza meg hogy mire vágnak és mivel a digitális olcsóbb és kevesebb a herce-hurca, arra fognak rögzíteni.A minőség másodlagos...
Ma mar nem fogsz talalni olyan felvetelt, amit ne digitalisan rogzitenenek es kevernenek. Innentol kezdve ugyan lehet belole LPt gyartani, de annak csak azert van ertelme, hogy a normalis D/A-val nem, am jo lejatszoval rendelkezok is kapjanak valamit. Jobban biztosan nem fog szolni, mint az eredeti digitalis master, hiszen az az eredeti forras. A regi 40-50 eves szalagokkal meg (meg ha esetleg van is rajtuk valami erdemleges) megint csak nincs ertelme buveszkedni 2016-ban digitalis utomunka es restauralas nelkul. Szoval elegge teoretikus vita ez igy.
akkor én is beleolvastam. A korábbin, LP adja a legjobb hangminőséget. Csak egy pofon egyszerű cáfolat, ha így lenne akkor a stúdiók manapság viaszlemezre vágnának direktben és nem digitális 24b/192k vagy még magasabb.
A producer határozza meg hogy mire vágnak és mivel a digitális olcsóbb és kevesebb a herce-hurca, arra fognak rögzíteni.A minőség másodlagos...
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 835
Hálózati audio lejátszók
akkor én is beleolvastam. A korábbin, LP adja a legjobb hangminőséget. Csak egy pofon egyszerű cáfolat, ha így lenne akkor a stúdiók manapság viaszlemezre vágnának direktben és nem digitális 24b/192k vagy még magasabb.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Elkészült az "Aki jó Dac-ot akar venni, sokat kell annak olvasni" bejegyzésem 1. része a blogomban:
Tudom kapok majd hideg-meleget, hogy ez, vagy az a készülék hogy kerül oda, meg, hogy egy másik miért nem, de vállalom a veszélyt.
Szerintem abban, amiről itt beszélgetünk rengeteg szubjektivizmus van, pont mint a kedvenc zenéinkben!
Van akinek Eminem az isten, másoknak Snétberger, megint másoknak a Pink Floyd...és folytathatnám
juliush-nak külön köszönet azért, mert azt írta, hogy a blogomon én döntöm el milyen kifejezéseket alkalmazok, még ha mást jobbnak tartana is. Ez a kölcsönös tisztelet az, amit mindenkinek követnie kellene ezen a fórumon.
Egy biztos, tőlem ezt mindenki meg fogja kapni.
A lényeg, remélem, hogy fel tudom kelteni a kevésbé vájt fülűek érdeklődését néhány remek készülék iránt, és mindezt úgy, hogy nincs semmilyen érdekeltségem egyik cégben sem...
Jó böngészést mindenkinek....
András
akkor én is beleolvastam. A korábbin, LP adja a legjobb hangminőséget. Csak egy pofon egyszerű cáfolat, ha így lenne akkor a stúdiók manapság viaszlemezre vágnának direktben és nem digitális 24b/192k vagy még magasabb. Nagyon, nagyon sok egyéni szubjektivitást látok olvasok a blogon, túl sokat ahhoz hogy érdemes legyen vitatkozni.
Hálózati audio lejátszók
Szerintem abban, amiről itt beszélgetünk rengeteg szubjektivizmus van, pont mint a kedvenc zenéinkben!
Van akinek Eminem az isten, másoknak Snétberger, megint másoknak a Pink Floyd...és folytathatnám
juliush-nak külön köszönet azért, mert azt írta, hogy a blogomon én döntöm el milyen kifejezéseket alkalmazok, még ha mást jobbnak tartana is. Ez a kölcsönös tisztelet az, amit mindenkinek követnie kellene ezen a fórumon.
A lényeg, remélem, hogy fel tudom kelteni a kevésbé vájt fülűek érdeklődését néhány remek készülék iránt, és mindezt úgy, hogy nincs semmilyen érdekeltségem egyik cégben sem...
András
akkor én is beleolvastam. A korábbin, LP adja a legjobb hangminőséget. Csak egy pofon egyszerű cáfolat, ha így lenne akkor a stúdiók manapság viaszlemezre vágnának direktben és nem digitális 24b/192k vagy még magasabb. Nagyon, nagyon sok egyéni szubjektivitást látok olvasok a blogon, túl sokat ahhoz hogy érdemes legyen vitatkozni.
Hálózati audio lejátszók
András
Blogom
- fülelek
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Köszönöm a gratulációt
Hogy mi a célja?
Nos akik sok időt töltenek az AVX fórumokon, azok valószínűleg a blogomban írtak többségét ismerik, de ez a blog nem csak Nektek szól, hanem azoknak is, akiknek ezek az infók teljesen újak, és segítenek abban, hogy minőségi zenehallgatásra váltsanak mondjuk egy mobilról. Az ábrát én készítettem, és kivettem azóta a Flac-et, mert az tényleg félreérthető.
Ami viszont az MQA-t illeti azt saját fülemmel hallottam, és állítom, hogy jobb, természetesebb hangot ad, mint a részletező zenék (az elnevezésen persze lehet vitatkozni...).
Ezt a nézetemet ez a cikk is erősíti egy neves ausztrál szakírótól:
http://www.digitalaudioreview.net/2016/ ... ds-better/
Pont azért kellene precízebben fogalmazni, no meg kicsit jobban utánanézni, hogy a laikus érdeklődő korrekt tájékoztatást kapjon.
Az MQA-ról:
http://www.computeraudiophile.com/blogs ... -flac-674/
https://opensource.com/life/16/9/whats-wrong-with-mqa
A részletező zene, meg majdnem annyira (tévedtem, ugyanolyan) béna kifejezés, mint a bakelit lemez. Egyelőre a blogodon kívül még nem láttam, remélem nem lesz belőle bakelit meg műanyag fakanál
- Az-X
- Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók
Megnézegettem, hozza szerintetek minőségben egy SB classic digi coax kimenetét? Milyen vezérlési módok vannak? Android? Webes?
Én ezen gondolkodom nagyon. Akár saját vezérlő felülettel, "külön" dac, bár egybeépítve akár SB serverként...
https://sites.google.com/site/picoreplayer/home/news
erről volt már itt szó, azért nagyon sok infó van róla a neten. Amit te linkeltél, arról nehéz infót találni.
Ami viszont az MQA-t illeti azt saját fülemmel hallottam, és állítom, hogy jobb, természetesebb hangot ad, mint a részletező zenék (az elnevezésen persze lehet vitatkozni...).
Szia!
Mit értesz "részletező zenék" alatt?
Köszi.
Hálózati audio lejátszók
Szia!
Mit értesz "részletező zenék" alatt?
Köszi.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hálózati audio lejátszók
Gratula a blog létrehozásához
Ha hangsúlyozod, hogy teljesen szubjektív, akkor mi a célja a blogodnak?
A zenei formátumok hangminőség összehasonlítása ábra elég különös, az amúgy veszteséges tömörítésű MQA https://en.wikipedia.org/wiki/Master_Qu ... henticated még a hi-res (amit jó lenne nem "részletező zenének" f(o)erdíteni, hanem amit jelent, high resolution=nagy felbontás) kategóriánál is feljebb trónol, a flac veszteségmentes tömörítés meg a jócskán veszteséges 256MP3 szintjén szomorkodik, ez az ábra -akárki is rajzolta -igen falsra sikeredett.
Köszönöm a gratulációt
Hogy mi a célja?
Nos akik sok időt töltenek az AVX fórumokon, azok valószínűleg a blogomban írtak többségét ismerik, de ez a blog nem csak Nektek szól, hanem azoknak is, akiknek ezek az infók teljesen újak, és segítenek abban, hogy minőségi zenehallgatásra váltsanak mondjuk egy mobilról. Az ábrát én készítettem, és kivettem azóta a Flac-et, mert az tényleg félreérthető.
Ezt a nézetemet ez a cikk is erősíti egy neves ausztrál szakírótól:
http://www.digitalaudioreview.net/2016/ ... ds-better/
Blogom
Jeleztem a blogban, hogy a néhány éve letölthető FLAC zenékre utaltam, amelyeknél ma más sokkal jobbat ki tudnak hozni a formátumból...
Itt ugye az a kérdés, hogy az a letöltött FLAC miből van. Mert simán lehet, hogy MP3-ból...
Én ugye saját CD-ket húztam be FLAC formátumba és úgy mondok véleményt, mert az a tuti, azt ismerem és tudom, hogy miből-mi lett.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10197
Hálózati audio lejátszók
Jeleztem a blogban, hogy a néhány éve letölthető FLAC zenékre utaltam, amelyeknél ma más sokkal jobbat ki tudnak hozni a formátumból...
Itt ugye az a kérdés, hogy az a letöltött FLAC miből van. Mert simán lehet, hogy MP3-ból...
Én ugye saját CD-ket húztam be FLAC formátumba és úgy mondok véleményt, mert az a tuti, azt ismerem és tudom, hogy miből-mi lett.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Hálózati audio lejátszók
Ha Nálad ennyire rosszak a flac zenék, talán nézz körül mondjuk itt:
http://www.linnrecords.com/recording-ba ... certo.aspx
Blogom
Sziasztok,
Írtam egy teljesen szubjektív blogot:
Jó olvasást
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok,
Jó olvasást
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Külön köszönet a "hanglemez" elnevezés használatához.
A blog jó.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 835
Hálózati audio lejátszók
Külön köszönet a "hanglemez" elnevezés használatához.
A blog jó.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- fülelek
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Sziasztok,
Jó olvasást
Gratula a blog létrehozásához
Ha hangsúlyozod, hogy teljesen szubjektív, akkor mi a célja a blogodnak?
A zenei formátumok hangminőség összehasonlítása ábra elég különös, az amúgy veszteséges tömörítésű MQA https://en.wikipedia.org/wiki/Master_Qu ... henticated még a hi-res (amit jó lenne nem "részletező zenének" f(o)erdíteni, hanem amit jelent, high resolution=nagy felbontás) kategóriánál is feljebb trónol, a flac veszteségmentes tömörítés meg a jócskán veszteséges 256MP3 szintjén szomorkodik, ez az ábra -akárki is rajzolta -igen falsra sikeredett.
- vt05
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 42
Hálózati audio lejátszók
Mindenki blogot olvas?
Méghogy az "Aurelic Airies" gondolom Auralic Aries "újgazdagok" játéka. Akkor mi van a Lumin tulajokkal? Azok már olajsejkek?
Szánalmas...
Hálózati audio lejátszók
Blogom