Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzók javítása

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
cyberpalko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: cyberpalko »

Eszembe jutott még 2 hangszoros javításos szaki.

Miskolci Sándor Bp.
Viktorsound...

PLászló
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 36

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: PLászló »

Szerintem félreértesz. Senki nem lett lehúzva. Mindenki szabadon dönt. Van aki ezt tudja, van aki azt. Lehet válogatni. De nem szeretnék vitatkozni, nem is folytatom ezt, csak leirtam, amit tudok. Érdeklődni kell, felmérni a lehetőségeket, összevetni az árakkal-igényekkel, aztán kiderül, hogy kinek mikor melyik megoldás a jó.

Nálam a mérési ellenőrzési módszerek és a háttérinfók, elméleti tudás számitanak előnynek (teljes hangsugárzóra kiterjedően), illetve a saját vagy akár egyedi alkatrészgyártás. De van ami meg nekem nem fekszik annyira, vagy nem szeretem, pl. hangositás, PA hangszórók. Szerintem nincs ezzel semmi baj, mindenki leirhatja a véleményét.

cyberpalko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzók javítása

Szatmári Sanyi nem javitott még hangszórót (VT dóm pille kivételével). Az üzemben főképp VIDEOTON hangszórókra vannak felkészülve, azzal megbizhatóan tudnak dolgozni. De több alkatrészt is én gyártok nekik, mérések-tervezés, stb mellett..

A Sonido-nál Pista bácsi már évek óta nem vállal javtást.

Aubeck csak hangositásra ajánlott.

Sok-sok ember javit hangszórókat, viszont van az a szint, amikor szükséges az ellenőrzés, kontroll, elektromos és akusztikai mérésekkel. Mindenki megtalálja azt, aki neki megfelelő. Nincs ezzel semmi probléma. Az indulatok meg fölöslegesek.

Szatmári Sanyi nem javitott még hangszórót (VT dóm pille kivételével). Az üzemben főképp VIDEOTON hangszórókra vannak felkészülve, azzal megbizhatóan tudnak dolgozni. De több alkatrészt is én gyártok nekik, mérések-tervezés, stb mellett..

Sok-sok ember javit hangszórókat, viszont van az a szint, amikor szükséges az ellenőrzés, kontroll, elektromos és akusztikai mérésekkel. Mindenki megtalálja azt, aki neki megfelelő. Nincs ezzel semmi probléma. Az indulatok meg fölöslegesek.

Értem Te pedig MINDEN hangszóróval megbízhatóan bánsz.A többiek futottak még kategória.Természetesen hogy hazudsz mint a vízfolyás:)Azt nem tudod megcáfolni amiket személyesen tapasztaltam kár a vergődésért ha azt hiszed te vagy az alfahím a hangszórójavításban akkor ki kell hogy ábrándítsalak NEM.Ekkora egoizmussal még nem találkoztam.Mások is értenek hozzá akár  fényévekkel jobban is mint TE.Az pedig hogy szakmailag mindenkit lehúzol magadon kívül egyszerüen szánalmas. 

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

cyberpalko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzók javítása

Hangszóró javítás:Nekem jó ismerősöm még Szatmári Sanyi Őt se hagyjuk ki.Nekem javított is meg van egy hangszóró gyártó üzeme is:)

http://hangszoro.net/

A sonido is készít és javít is úgy tudom.8ker.

http://www.sonido.hu/

Nem:Férfi

Elküldve: 2016 október 06 - 15:43 Peter_avx, on 06 Oct 2016 - 13:04, said: Sziasztok! Közel 20 éves Wharfedale Valdus 500 hangsugárzóim egyikében elporladtak a 20 centiméteres hangszórók (mind a 3 darab) peremei. Kit tudnátok ajánlani javításra Budapest XVI. kerület és Törökbálint közötti útvonalon? Előre is köszönöm a segítséget! Péter   Marosi István 06209438336. VIII.ker

cyberpalko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzók javítása

És csak úgy nagyon szerényen ott van Érden Tüű bácsi is. Én hozzá hordom a dobozaim.
Ismerem személyesen.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Nagyon régi hangszórójavító ismerősöm:Fodor Tibi:06308536030

Több hangmérnök ismerősöm hangszóróit javította meg és sok zenekarnak is tett segítséget.
Budapest-Szentendre -dunakanyar tengelyen ténykedik 30 éve.

Aubeck Ferenc Úr Budapest:06702232066.Ő is jól dolgozik,ha még praktizál.(1 éve még igen)...

Szóval nem csak egy lenyíg van talpon a vidéken:)

És csak úgy nagyon szerényen ott van Érden Tüű bácsi is. Én hozzá hordom a dobozaim.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

cyberpalko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzók javítása

Nagyon régi hangszórójavító ismerősöm:Fodor Tibi:06308536030

Több hangmérnök ismerősöm hangszóróit javította meg és sok zenekarnak is tett segítséget.
Budapest-Szentendre -dunakanyar tengelyen ténykedik 30 éve.

Aubeck Ferenc Úr Budapest:06702232066.Ő is jól dolgozik,ha még praktizál.(1 éve még igen)...

Szóval nem csak egy lenyíg van talpon a vidéken:)

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

Hm, a véleményeink elérőek. Én ezt tapasztaltam. Illetve mértem. Majd helyreállitottam. Szivesen veszem, ha van erről bármilyen dokumentáció, amiből kiderül, milyenek a javitásaik. Nekem többnyire minden kiadott hangszóróról készül impedancia és frekv-hangnyomás mérés, abból jól látszik szerintem milyen lett.

cyberpalko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzók javítása

Nem nekik való munka. És semmiképp nem szabad a textilszéllel javíttatni, amit ajánlanak hozzá.
Nem csak textilszéllel dolgoznak egyébként.Hanem kívánságra hab és gumiszéllel..Csak PL-nek nem tetszik ha nem hozzá viszik a hangszórókat  amiket fényévek alatt javít meg:)
Az utóbbi 5 évben a vifa preludium hb1dobozok peremezésére senki nem panaszkodott náluk hanem megköszönték:) 

Amúgy meg van egy saját észosztó fórumod ahol vastagod osztod ott söprögess!A stílus maga az ember.....

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

Nem nekik való munka. És semmiképp nem szabad a textilszéllel javíttatni, amit ajánlanak hozzá.

cyberpalko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzók javítása

Kedves sorstársak!

Klasszikus problémába ütköztem:
Heybrook HB1-es handobozaimban elporladtak a mély peremek.
Tud valaki tanácsot adni, hogy nem túl távol Budapesttől hova menjek javíttatni?
Előre is köszönöm.

www.retroaudio.hu 

pvil
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: pvil »

Sziasztok!

Tegnap vettem észre, hogy a KEF Q300 hangfalamon, a hangsugárzó membrán deformálódott és így beleér a magasba.
Hallható ahogy hozzáér, így nem használható...

Tud nekem a javításában valaki segíteni, vagy márkaszervizes megoldás lehet csak belőle?

Köszönettel: pvil

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

Sziasztok!

Quadral Aurum 6 hangfalakban valaki cserélne porvédőt a mély- és középhangszórókon?Gyárilag valami elég rugalmas,puha anyaga van,nem hívnám sem műanyagnak,sem textilnek,mintha valami nagyon vékony gumi lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Ha nagyon muszáj tudok ilyen porvédőt gyártani.

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

Nade melyik HPM?

passenger
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: passenger »

Sziasztok!

Pioneer HPM magas nem szól, külsérelmi nyom nincs, gyönyörű hibátlan darab kívülről, szakadást még nem mértem, mi lehet a gond, javítható?

Köszönöm a javaslatokat

Pü. ment

Bestaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: Bestaudio »

Sziasztok!

Pioneer HPM magas nem szól, külsérelmi nyom nincs, gyönyörű hibátlan darab kívülről, szakadást még nem mértem, mi lehet a gond, javítható?

Köszönöm a javaslatokat

kalmanlorant
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: kalmanlorant »

Sziasztok!

Quadral Aurum 6 hangfalakban valaki cserélne porvédőt a mély- és középhangszórókon?Gyárilag valami elég rugalmas,puha anyaga van,nem hívnám sem műanyagnak,sem textilnek,mintha valami nagyon vékony gumi lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm!

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Ebayen is lehet ilyen magasakat találni néha, vagy reconingspeakers.com-on, jó drágán. Én egy Vifa OT19 vagy OX20-ra gondoltam, Esetleg OC25, amelyik odafér. Nem annyira drágák ezek sem, és jobbak, mint a JBL, hozzá lehet valószínűleg elég könnyen váltani a mostani mélyközepekhez.

Az ES20-ban is ugyanez van, az is jó, amelyikhez könnyebben hozzájutsz.

Mezőkövesden vagyok, (link) annyira nem borzalmasan nehéz, gyártani sem egyszerűbb magashangszórót.

Köszi a segítséged, azt hiszem futok 1-2 kört helybeli szakiknál is, és ha az nem jön be, megpróbálok levadászni egy ES20-as párost!

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

Ebayen is lehet ilyen magasakat találni néha, vagy reconingspeakers.com-on, jó drágán. Én egy Vifa OT19 vagy OX20-ra gondoltam, Esetleg OC25, amelyik odafér. Nem annyira drágák ezek sem, és jobbak, mint a JBL, hozzá lehet valószínűleg elég könnyen váltani a mostani mélyközepekhez.

Az ES20-ban is ugyanez van, az is jó, amelyikhez könnyebben hozzájutsz.

Mezőkövesden vagyok, (link) annyira nem borzalmasan nehéz, gyártani sem egyszerűbb magashangszórót.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzók javítása

És helyileg pontosan hol vagy, mert ez sztem nem lenne egy könnyű meló?! 

U.i: én is gondolkoztam a cserén, de mégis mire, 2-db ES20-asra és donornak is jó lenne?

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

Csináltam már ilyen JBL-t vagy 1,5 éve, ha a cséve sérült akkor nagyobb a gáz, mert az eredeti huzallal és módszerrel csak én dolgozom. Ha a kivezetés szakadt, azt meg tudja más is csinálni jól, csak kézügyesség kérdése. Őszintén szólva lehet, hogy inkább cserélni lenne érdemes hasonló méretű, és a keret mögé illeszthető magashangszórókra. Viszont az drágább megoldás.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzók javítása

A kettő együtt, közösen alkot egy komplex egységet /hangfal, melyből az alsó hagyományos dóm kialakítású + a felette lévő az ultra magas csipogó, mely papíron 40khz-ig ciripel! Természetesen mind a 4-db (2x2) kifingott!

Ötletek, h kihez forduljak velük, csak mert ragasztottak és szemre elég bajosan szétszedhetők? 

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók javítása

Melyik magas a kettő közül?

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzók javítása

Sziasztok!

JBL ES90-s magasait hova vigyem javítani??? 

Minden tippet hálásan köszönök!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”