Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
A korai lemezek tényleg "bakelit"-ből voltak, vagy legalábbis olyasmi kemény anyagból. Igaz, azokat gramofonon játszották le... varrótűvel...
Lacy: Az a shellakk
Oks. Azért is volt " " mert nem jutott az eszembe a neve, de az akkor is kemény
Lemezjátszó
Ha jól tudom PVC-ből (Poli-vinil-klorid) készülnek.
Lemezjátszó
A korai lemezek tényleg "bakelit"-ből voltak, vagy legalábbis olyasmi kemény anyagból. Igaz, azokat gramofonon játszották le... varrótűvel...
Így van!!!
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...
Lemezjátszó
a legjobb:
bakelit.lap.hu
Lemezjátszó
a legjobb:
bakelit.lap.hu
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Hát igen. Egyszer meg is sértődött valaki, mert honnét tudhatom, hogy neki milyen lemezei vannak. Mert bizony neki "bakelit" lemezei vannak :-)
Lemezjátszó
Néztem ezt az aktivot, és hihetetlen, de folyamatosan "bakelit"-oztak a tv-ben. Ugylátszik nagyon nehezen értik meg az emberek, hogy a bakelit az hőre keményedik, abba semmilyen barázdát nem lehet belepréselni :-)
Ezen elég nehéz változtatni, /pedig engem is zavar/ a szomorú viszont, hogy magát gyüjtőnek mondott emberektől is hallottam már!
Lemezjátszó
Néztem ezt az aktivot, és hihetetlen, de folyamatosan "bakelit"-oztak a tv-ben. Ugylátszik nagyon nehezen értik meg az emberek, hogy a bakelit az hőre keményedik, abba semmilyen barázdát nem lehet belepréselni :-)
Lemezjátszó
Ami látszik, hogy Noble ellenállások vannak benne.
Lemezjátszó
Én viszont holmi távolkeleti kütyünek nézem, már csak azért is, mivel az Universum, nem egy márkanév, hanem egy áruhálánc által forgalomba hozott cucc, ha jól emlékszem a quelle-é. Ők, meg nagyrészt onnan rendelték a gépeket...
Ja. Meg a Sharptól, meg a Sonytól, meg a Siemenstől is.
Pl. videó rengeteg volt itthon is, ami Quellés, és Universum néven Siemens video (abban meg az a jó, hogy teljesen azonos volt a Sharp-al néhány típusa )
Igen de a sharp, és a sony is távokeleti... illetve, a siemens is gyanús nekem, nincs kizárva, hogy azok is távolkeleti származékok.
Lemezjátszó
Lehet, hogy rosszúl gondolom, de én Philipsre tippelnék. Ahogy ránéztem egyből az ugrott be, bár Philips lemezjátszót még nem szedtem szét, de a videó és walkman mechanikájuk valahogy emlékeztet rá
Én viszont holmi távolkeleti kütyünek nézem, már csak azért is, mivel az Universum, nem egy márkanév, hanem egy áruhálánc által forgalomba hozott cucc, ha jól emlékszem a quelle-é. Ők, meg nagyrészt onnan rendelték a gépeket...
Ja. Meg a Sharptól, meg a Sonytól, meg a Siemenstől is.
Pl. videó rengeteg volt itthon is, ami Quellés, és Universum néven Siemens video (abban meg az a jó, hogy teljesen azonos volt a Sharp-al néhány típusa )
Lemezjátszó
Lehet, hogy rosszúl gondolom, de én Philipsre tippelnék. Ahogy ránéztem egyből az ugrott be, bár Philips lemezjátszót még nem szedtem szét, de a videó és walkman mechanikájuk valahogy emlékeztet rá
Lemezjátszó
Azért ahogy nézem elég robosztus motort raktak bele. Valamikor biztos mosógép motorként kezdte a pályafutását :-)
Á, nem... A gép, kettős funkciójú, ha nem lemezt hallgatsz rajta, lehet korongozni vele...
Ezért vették a német iparművészek :-)))))))))))))
Lemezjátszó
Azért ahogy nézem elég robosztus motort raktak bele. Valamikor biztos mosógép motorként kezdte a pályafutását :-)
Á, nem... A gép, kettős funkciójú, ha nem lemezt hallgatsz rajta, lehet korongozni vele...
Ezért vették a német iparművészek :-)))))))))))))
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Nagyobb kép:
Lemezjátszó
Nagyobb kép:
Na lebontottam az alját, igy látható a panel, meg az, hogy ide bizony semmiféle 2. kar nem szerelhető be. Jobb felső sarok. Viszaont a panel alkatrészei alapján nem derül ki valaki számára, hogy kik gyártották? Az Universum kivel gyártatta ezt?
Lemezjátszó
Na lebontottam az alját, igy látható a panel, meg az, hogy ide bizony semmiféle 2. kar nem szerelhető be. Jobb felső sarok. Viszaont a panel alkatrészei alapján nem derül ki valaki számára, hogy kik gyártották? Az Universum kivel gyártatta ezt?
Lemezjátszó
Én továbbra is tartanám a véleményem, hogy az egy második karhoz van kialakítva. Ami lehet, egy szénszálas ecsettartó, de akár mono hangszedővel készre szerelt kar is.
Inkább az előbbi!
Lemezjátszó
Én továbbra is tartanám a véleményem, hogy az egy második karhoz van kialakítva. Ami lehet, egy szénszálas ecsettartó, de akár mono hangszedővel készre szerelt kar is.
Lemezjátszó
Most komolyan, mivel több lemezjátszómon is volt ilyen lyuk, de azok sem tudtak 78-as fordulatot, szoval mire valo az? A mono hangszedő mire kellett? Légyszi világositsd meg elmémet.
Egyébként nem vagyok biztos a dolgomban, /mármint a lyuk célját illetően/ de ha shell tartására szolgál, ez az egyetlen értelme!
Lemezjátszó
Most komolyan, mivel több lemezjátszómon is volt ilyen lyuk, de azok sem tudtak 78-as fordulatot, szoval mire valo az? A mono hangszedő mire kellett? Légyszi világositsd meg elmémet.
Gábor, nem csak a normálbarázdás lemezek monók, készültek mono felvételek mikrobarázdás lemezre is jócskán, és korrekten, csak mono hangszedővel lehet lejátszani őket! Komoly lemezgyűjtők, erre a célra, mindig monó hangszedőt használnak.
Az a kislemez karimáját tartja, meg nem tudom mit, mert egy lyuk van ott. Elméletileg belemegy az SME shell.
Abban tartod a mono pick-up-os tartalék shell-t!
/Gábor, a múzeum rendben van, de mikor szerzel olyat, amin zenélni is lehet?))/
Lemezjátszó
Az a kislemez karimáját tartja, meg nem tudom mit, mert egy lyuk van ott. Elméletileg belemegy az SME shell.
Lemezjátszó