Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Vagy egy egyszerű megoldás,  VM-et (Virtual Machine) kell felrakni a Win10 (vagy 8.1/ ,7 , akármi ) alá , és máris olyan Win-t használ az ember amit csak akar. 
Én ezt és több másik problémát tavaly egy huszárvágással elintéztem.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

davisjunior
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: davisjunior »

Vagy egy egyszerű megoldás,  VM-et (Virtual Machine) kell felrakni a Win10 (vagy 8.1/ ,7 , akármi ) alá , és máris olyan Win-t használ az ember amit csak akar. 

Projektor: Sony VPL-HW55ES  Vászon: Screenline Amleto 91" Diamond 1.4. -  A/V Processzor: Anthem MRX-310 - Végfok:  DIY B200 -  Front: Focal Aria 906  -  Center: Focal Aria CC900  -  Surround: Focal Chorus B8VW  - Sub: KEF Q400b
Lejátszó:   Zappiti Mini 4K HDR     NAS:   QNAP-228 - 7TB    -  Kábelek:  inAkustik Premium Silver ,  inAkustik White line HDMI, -  Power-R , Lapp Ölflex 110CY    -    Elosztó:    Kontaset Fapaci  -   Szűrő: IsoTek EVO3 Isoplug

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 606

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Igen, végül is a régi XP-s laptopommal megoldottuk. Viszont, ha ezeken a beállításokon változtatni szeretne, ahhoz én fogok kelleni mindig. Sajnos ezt a részét nagyon el..k.
Nemrég mikor erősítőt kerestem éppen ezért nem vettem meg ezt a márkát, mert nem volt kedvem szívni vele. Sajnálom nagyon, de másra esett a választás.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Venni kell egy friss(ebb) modelt.   Ha belegondolsz, így megy az élet minden területén. A gyártók arra terelgetik a közönséget, hogy az újakat vegyék, s ne a régieket.
Gondolkozik rajta, ne aggódj.  
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 973

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Venni kell egy friss(ebb) modelt.   Ha belegondolsz, így megy az élet minden területén. A gyártók arra terelgetik a közönséget, hogy az újakat vegyék, s ne a régieket.

Végül is csak egy 2012-es modell mehet a lecsóba, vagy csak az ezeréves technikával lehet beállítani ? Példának vegyél egy verdát ebből az évjáratból az is kuka?
"Az igazi barát szemből támad."

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Igen, végül is a régi XP-s laptopommal megoldottuk. Viszont, ha ezeken a beállításokon változtatni szeretne, ahhoz én fogok kelleni mindig. Sajnos ezt a részét nagyon el..k.

Red75
V.I.P.
V.I.P.

olvastam én is ,hogy win7 alatt is szenvedés volt vele..  sajnos marad a régi oprendszer valami régi olcsó laptopon.. végül is egyszer kell jól belőni aztán ennyi..

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Anthem MRX-700 (300, 500, mindegy) sikerült bárkinek is összehoznia Win10 op rendszerrel? Itthon anno szenvedtem vele, nem ismerte fel a mikrofont. Elő kellett vennem a régi laptopom, amin XP volt.

Most segítenék egy barátomnak, de sajnos nála is fennáll ugyanez a probléma. ANTHEM Support szerint is: "Próbálja meg egy régebbi számítógéppel."

olvastam én is ,hogy win7 alatt is szenvedés volt vele..  sajnos marad a régi oprendszer valami régi olcsó laptopon.. végül is egyszer kell jól belőni aztán ennyi..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Anthem MRX-700 (300, 500, mindegy) sikerült bárkinek is összehoznia Win10 op rendszerrel? Itthon anno szenvedtem vele, nem ismerte fel a mikrofont. Elő kellett vennem a régi laptopom, amin XP volt.

Most segítenék egy barátomnak, de sajnos nála is fennáll ugyanez a probléma. ANTHEM Support szerint is: "Próbálja meg egy régebbi számítógéppel."

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Megállapítás nem olcsó az élet.

És nem is érsz semmit az Életnek (mint ahogy bármelyik másik lény, aki itt élt előttünk és élni fog utánunk a Földön)! 
Még kb. 1.5 Milliárd évig lesz élet a földön aztán az egyre nagyobb teljesítményen égő nap miatt vége lesz a Földi bioszférának. Az, hogy most élsz, a Földi evolúciónak nem oszt nem szoroz. Csupán egyike vagy azoknak a lényeknek akik a folytonosság fenntartása miatt létrejöttél semmi több. 
Szóval az élet valóban nem olcsó, sőt! Nagyon is drága, ami majd számszerűsíthető akkor, ha igazán beteg leszel ... 

cly
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: cly »

Sziasztok,

van valamilyen általános tapasztalat a Cambridge Audio erősítők - úgy egyáltalán a használt, 3-5 éves HM erősítők - minőségével, megbízhatóságával kapcsolatban?

Egy Azur 650R-en gondolkozom (egy kedves, segítőkész fórumtárs ajánlásával), de utánaolvasva, elég megosztott a tesztelők véleménye. (3-4 csillag). A legtöbb hozzászólás alapján viszont (itt és más fórumokon is) nagyon jó, dinamikus hangja van. Mozira is, de zenére különösen.
Külföldi fórumokat bogarászva találtam jó néhány beszámolót hibás, 1-2-3 év alatt elromló darabokról. Általánosságban sem túl jó a márka megítélése a megbízhatóság tekintetében. Amíg működik, addig nagyon jó, szokták írni. Van ebben valami? Vagy a nagy számok törvénye alapján csak simán sokat adtak el és abban azért vannak hibás darabok is. (Azt meg tudjuk, hogy 10 nem elégedett emberből 9 valahol jelezni fogja, hogy gebasz van, 10 elégedettből viszont max 2-3 ír fórumokra.)

A nagy kérdés: merjem vagy ne merjem ( 3 éves a készülék, szép megkímélt állapotúnak tűnik, gari nincs)? Wharfi 10.5, 10.1, 10.cs mellé lenne, amit év vége felé tervezek hivox tuninggal kicsit "megerősíteni". Alapvetően nem tervezem a cseréjüket, mert tetszenek és a hangjuk sem rossz. A jelenleg összetett jeleneteknél tapasztalható "kásásodást", részletvesztést bízom benne, hogy megoldja az erősítő csere és a finomhangolás.

Más márkákkal általánosságban mi a tapasztalat? Régebbi pio érdekelne még, illetve benn van az itt hirdetett Sony STRDN 1050 is a pakliban. (Erről is olvastam nagyon jókat denem kevés problémát is).
A Pioneer az amiről gyakorlatilag alig olvasok negatív kritikát. Mind hang, mind megbízhatóság tekintetében.

Vélemény?

Köszi!
Viktor

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Megállapítás nem olcsó az élet.
Tehát ! Drágán add az életed.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Hat 3000forint egy felnott meg egy gyerek...plusz a nacsosz meg udito masik 2500 szoval olcsonak nem mondanam.
Ez teljesen relatív, mihez képest? 1 óra bowling mennyiből jön ki, hát még 2 óra? Egy állatkert látogatás mennyi? Több idő, de a zseton is több. Egy Tihanyi kirándulás mennyi teszem azt? Kilépni a házból már eleve nem olcsó. Ha csak elmegyünk sétálni ide a duna partra kettőknek egy fagyi, + cola mert megszomjazik az ember séta közben alaphangon 1800ft. Egyáltalán nem tartom különösen drága kikapcsolódásnak a mozit. Bármerre indulok minden súlyos ezresekbe kerül. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Hat 3000forint egy felnott meg egy gyerek...plusz a nacsosz meg udito masik 2500 szoval olcsonak nem mondanam.

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: muzsikpeti »

Mi olcsó manapság
A mozijegy a plaza-ba:)
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SPA25, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Az atmos-os procijukat elfogadnám, olcsó portéka
Mi olcsó manapság 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: muzsikpeti »

új brand a HMS-ben!

http://www.hazimozistudio.hu/termekkate ... nk/acurus/

Az atmos-os procijukat elfogadnám, olcsó portéka
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SPA25, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Blackbird1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Blackbird1 »

Relé kontakhibás, relénél lévő kondi kiszáradás,vagy ezeknek vezérlő ic meghibásodása. Tipushibák!

Köszi a tippet én is erre számítok. Igazából nem csodálkozom rajta régen szinte non stop ment. Már jóval több mint 10 éves várható volt,hogy valami lassan elromlik benne.
Processzor : Emotiva UMC-1 Erősítő/végfok: Yamaha DSP-AZ1 , Projektor : Panasonic PT-AE900e, Lejátszó : Dune HD Smart D1, Pioneer PL640 (Lp), Hangfalak : DIY Front, 2x Elipson Prestige Facet Sub 12”, JmLab Chorus 700 Center, JmLab Chorus 706 háttér.

Demonarm
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Demonarm »

Sziasztok!

Másfél éve 5.0-ás hangfalrendszert + erősítőt vettem, ami a következő:

- US BLASTER 4007 hangfalredszer: 2 front, 2háttér, 1center hangfal
        -FRONT : 200Watt RMS
                         40HZ-22KHZ
                         92 DB
                         4-8 Ohm

-HÁTTÉR : 150Watt RMS
                          60HZ-22KHZ
                          89 DB
                          4-8 Ohm

-CENTER : 150Watt RMS
                          60HZ-22KHZ
                          89 DB
                          4-8 Ohm

Az erősítőt szeretném leváltani, most jelenleg SONY STR-DE585 van, ami kicsit gyenge hozzá + nincs HDMI rajta . Onkyo erősítőn gondolkodok, sok jót hallottam róla.

A Kérdéseim a következők:

1. Mekkora erősítőt érdemes vennem hozzá? (xxxWatt)
2. Melyik Onkyo erősítőt ajánlátok? (3-4 típus , max 100e Ft-ig)
3. Mivel az Onkyo erősítők álltalában 6 Ohm-os, az probléma a 4-8 Ohm-os hangfalra nézve?

Naggyából leírtam amiket szerettem volna, egy hozzáértő segítségét kérném ebben.Előre is köszönöm a segítséget.

PIONKYO
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: PIONKYO »

Nálam viszont bekövetkezett amitől a legjobban tartottam. Szeretett AZ-1 es Yamahám úgy tűnik részben beadta a kulcsot. Filmezés közben a legutóbbi alkalommal a center csatorna egyszer csak elnémult. Ez egy 5-10 másodperc múlva helyreállt úgy tűnt talán egy kábel rosszul érintkezett vagy valami mert a mediaplayert az erősítővel összekötő optikai kábel valamiért néha kilazul a lejátszóból. Sajnos ma újra jelentkezett a dolog ezúttal nem állt helyre és a kábelek is a helyükön. Kipróbáltam egy másik hangszóróval hátha az a baj de semmi. Több beállítást is megpróbáltam hátha csak a dts jel miatt valami vacakol de semmi. Úgy tűnik amint mondjuk úgy üzemi hőmérsékletre melegszik elszáll a center. Ötlet, vélemény ? Hová forduljak ahol értenek is hozzá,nem malmoznak át és nem kóklerkednek ?
Nem mondom,hogy keveset használt a gép mert régen nagyon sokat ment. Mostanában csak havi egy két film de semmi előjele nem volt a dolognak a legutóbbi esetet leszámítva.

Relé kontakhibás, relénél lévő kondi kiszáradás,vagy ezeknek vezérlő ic meghibásodása. Tipushibák!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

És a ragasztás előtt, mikor még semmi baja sem volt a subcsőnek minden rendben volt vele? Úgy szólt ahogy kellett ?
Szia. Pontosan, korábban minden rendben volt és olyan erő volt benne, hogy alig birtam feltekerni egy kicsit a hangerőt. Most feltekerem maximumra és alig érezni a mélyhangot. Két erősítővel is kipróbáltam, sub kábel csere nem volt. Nem hinném, hogy a sub kábel a ludas, szerintem valami még mindig nincs rendben a subbal.

Blackbird1
V.I.P.
V.I.P.

Nálam viszont bekövetkezett amitől a legjobban tartottam. Szeretett AZ-1 es Yamahám úgy tűnik részben beadta a kulcsot. Filmezés közben a legutóbbi alkalommal a center csatorna egyszer csak elnémult. Ez egy 5-10 másodperc múlva helyreállt úgy tűnt talán egy kábel rosszul érintkezett vagy valami mert a mediaplayert az erősítővel összekötő optikai kábel valamiért néha kilazul a lejátszóból.  Sajnos ma újra jelentkezett a dolog ezúttal nem állt helyre és a kábelek is a helyükön. Kipróbáltam egy másik hangszóróval hátha az a baj de semmi. Több beállítást is megpróbáltam hátha csak a dts jel miatt valami vacakol de semmi. Úgy tűnik amint mondjuk úgy üzemi hőmérsékletre melegszik elszáll a center. Ötlet, vélemény ? Hová forduljak ahol értenek is hozzá,nem malmoznak át és nem kóklerkednek ?
Nem mondom,hogy keveset használt a gép mert régen nagyon sokat ment. Mostanában csak havi egy két film de semmi előjele nem volt a dolognak a legutóbbi esetet leszámítva.     
Processzor : Emotiva UMC-1 Erősítő/végfok: Yamaha DSP-AZ1 , Projektor : Panasonic PT-AE900e, Lejátszó : Dune HD Smart D1, Pioneer PL640 (Lp), Hangfalak : DIY Front, 2x Elipson Prestige Facet Sub 12”, JmLab Chorus 700 Center, JmLab Chorus 706 háttér.

Blackbird1
V.I.P.
V.I.P.

Üdvözletem mindenkinek. Segítséget, illetve tanácsot szeretné kérni. ITT megtalálható az előzmény. Először a másik fórumon próbálkoztam, előre elnézést kérek, semmilyen reklámot nem akarok csinálni. Egyáltalán nem tudom, hogy engedélyezve van-e más fórumokon lévő hozzászólások bemásolása ide. Egyszerűen tanácstalan vagyok. Mélynyomót két erősítővel is kipróbáltam mindkét esetben fennáll a korábban említett jelenség.
És a ragasztás előtt, mikor még semmi baja sem volt a subcsőnek minden rendben volt vele? Úgy szólt ahogy kellett ?  

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: almera36 »

Nem.
Köszönöm szépen!
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”