Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Nekem pl. fontos, minden albumomnak megvan az első-hátsó borítója (minimum) aminek nem volt meg, azokat letöltöttem. Régen a papírt nézegettem, most a tabletten kicsit nagyobba, de ez jó dolog, ismeretségi körben szerintem a többiek is így vannak, a fiatalabbaknál nem tudom, hogy ez számít-e.
+1
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: viri »

Menyire maradt meg bennetek a borító iránti igény? Kap szerepet vagy teljesen kikopott?
Nekem pl. fontos, minden albumomnak megvan az első-hátsó borítója (minimum) aminek nem volt meg, azokat letöltöttem. Régen a papírt nézegettem, most a tabletten kicsit nagyobba, de ez jó dolog, ismeretségi körben szerintem a többiek is így vannak, a fiatalabbaknál nem tudom, hogy ez számít-e.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Batka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 202

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Batka »

Hát remélem én is imádni fogom, előbb utóbb:)) Ja és az a vicces hogy a Tvmet meg minden gond nélkül megtalálta az oppo, pedig az is a TP-Linken csatlakozik a hálózathoz:))

Igen, dettó ez volt nálam is a TV-vel.
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

Hát remélem én is imádni fogom, előbb utóbb:)) Ja és az a vicces hogy a Tvmet meg minden gond nélkül megtalálta az oppo, pedig az is a TP-Linken csatlakozik a hálózathoz:))

Batka
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Igen, nagy baj??
A Dunével szerették egymást:)

Gondoltam.. Sose lesz jó az Oppoval.. Én két éven keresztül szívtam ezzel, semmi nem segített, firmware-zheted, csinálhatsz vele bármit. A Dune-vel, telefonokkal, notebookkal, mindennel jó volt a TP-Link Archer C7, de az Oppo hol látta rajta keresztül a megosztást, hol nem..
Kompatibilitási probléma. Lecseréltem egy Asus routerre (AC87U) és probléma volt, nincs. Az Asus-on keresztül 3 másodperc míg megtalálja az Oppo a Samba megosztást és mindig megtalálja, újra imádom az Oppokámat! 
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Igen, nagy baj??
A Dunével szerették egymást:)

Batka
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nincs másik számítógép.
Az Oppo előtt Dune hd max volt, azzal semmi gond nem volt, oda vissza látták egymást.

Milyen routered van, TP-link?

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Nincs másik számítógép.
Az Oppo előtt Dune hd max volt, azzal semmi gond nem volt, oda vissza látták egymást.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a választ, nekem még a jó öreg vinxp-m van. Akkor lehetséges hogy nem tudom össze hozni a gépeket?
Előtte Dune hd max volt, azzal perfektül ment minden.
Üdv: Pioneer

XP-n viszont szög egyszerű a megosztás, mindenképp mennie kéne. Másik számítógép sem látja az XP-n megosztott mappát?

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm a választ, nekem még a jó öreg vinxp-m van. Akkor lehetséges hogy nem tudom össze hozni a gépeket?
Előtte Dune hd max volt, azzal perfektül ment minden.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az Oppo kétféle módon képes "látni" egy másik gép tartalmait: sima fájlmegosztáson keresztül, vagy Upnp/Dlna protokolon keresztül. Ez utóbbi filmezéshez kevésbé javasolt, inkább zenéhez, előnye ebben az esetben az, hogy nem kell hozzá a tévét bekapcsolni, egy okostelefon vagy tablet appal lehet vezérelni a lejátszást. Az Upnphez alkalmazást kell telepíteni a PC-n. A fájlmegosztás alapon történő lejátszáshoz egyszerűen csak meg kell osztani a hálózaton azt a könyvtárat, amiben a filmjeid találhatók, ezután az Oppo hálózati bőngészője megtalálja a megosztást.
Attól függ, milyen az az oprendszer, Win7 tudta az Upnp/Dlna-t alapból. Aztán a megosztásnál is van 1-2 apróság, pl hogy a hálózat magán vagy sem, Win 10 pl szeret nyilvánosra (át)állni, és akkor a megosztás mindjárt nem látszik. Másrészt érdemes kivenni a jelszókérést a megosztásokhoz, nem minden eszköz tud vele mit kezdeni.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: alto »

Értem, köszönöm a választ.
Esetleg ha abban tudna valaki segíteni hogy ha az Oppo105d is fent van a neten, és a gépem is, akkor miért nem látják egymást? Mi lehet az oka??
Az oppo az ip címet is kiírja, ugyan az mint a pc-é. de még sem látják egymást. Telepíteni kellene valami programot a pc-re??

Az Oppo kétféle módon képes "látni" egy másik gép tartalmait: sima fájlmegosztáson keresztül, vagy Upnp/Dlna protokolon keresztül. Ez utóbbi filmezéshez kevésbé javasolt, inkább zenéhez, előnye ebben az esetben az, hogy nem kell hozzá a tévét bekapcsolni, egy okostelefon vagy tablet appal lehet vezérelni a lejátszást. Az Upnphez alkalmazást kell telepíteni a PC-n. A fájlmegosztás alapon történő lejátszáshoz egyszerűen csak meg kell osztani a hálózaton azt a könyvtárat, amiben a filmjeid találhatók, ezután az Oppo hálózati bőngészője megtalálja a megosztást.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: venomer »

Menyire maradt meg bennetek a borító iránti igény? Kap szerepet vagy teljesen kikopott?

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Értem, köszönöm a választ.
Esetleg ha abban tudna valaki segíteni hogy ha az Oppo105d is fent van a neten, és a gépem is, akkor miért nem látják egymást? Mi lehet az oka??
Az oppo az ip címet is kiírja, ugyan az mint a pc-é. de még sem látják egymást. Telepíteni kellene valami programot a pc-re??

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: alto »

Hello!

Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktöl, hogy ha egy 3 terrás merevlemezt, usb elosztón elosztanám egy oppó médialejátszó és a számítógép között, akkor méndkettő gép látná a merevlemezt??
Nem kellene futkároznom és külön dugdosni  ha filmet szeretnék nézni??
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv:Pioneer

Ez így nem fog működni. Amit te szeretnél, azt úgy hívják hogy NAS, nem USB-vel kapcsolódik, hanem a hálózaton.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hello!

Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktöl, hogy ha egy 3 terrás merevlemezt, usb elosztón elosztanám egy oppó médialejátszó és a számítógép között, akkor méndkettő gép látná a merevlemezt??
Nem kellene futkároznom és külön dugdosni  ha filmet szeretnék nézni??
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv:Pioneer

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A készüléken a legfrissebb egyben utoljára megjelent firmware van 2013-11-01, ez nem segít.
Ezzel szemben a cimborám vett egy ocó kínai CM6631A chipes usb transportot, volt vagy 10ezer. Az bezzeg szól a Daphile-l ráadásul, mint az álom. A rendszerembe kötve egy teszt erejéig, teljesen elkeseredtem. A Daphile minden hókusz-pókusz nélkül 100x zeneibben szól az occó transporttal, mint a Kingrex UC384 a Windows 10- (Fidelizer ide vagy oda) - lejátszó programnak a Bughead-et illetve a Cplay-t használom, ezeket jobbnak hallom mint a Foobart.  Daphile: Jobb tér, kellemesebb, zeneibb, szellősebb, pontosabb - nincsen benne harsányság, bántó élek.
Ebből kifolyólag gondolnám ha a Kingrex UC ha megszólalna überelné. De néma.
Valakinek egyéb tippje?

A Daphile-t én is ilyennek hallom. Nem értem, ha látja a Daphile, jól paraméterezi be, miért nem szólal meg? Érthetetlen.   Volt ilyen Kingrexem, mikor még winfost használtam, jó volt a felbontása, levegős volt, de elég digitális, műanyag. Szerintem annyiért kapnál egy Tabla picot, amit kezel a Daphile is és sokkal zeneibb, mint a Kingrex.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

A készüléken a legfrissebb egyben utoljára megjelent firmware van 2013-11-01, ez nem segít....

Nálam elég régóta a <Win server 2012 - Jplay - JRiver - Phil script> quartett zenél a legszebben. Mégegyszer írom: nálam
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

lacimaci77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lacimaci77 »

http://www.kingrex.com/support.php
A készüléken a legfrissebb egyben utoljára megjelent firmware van 2013-11-01, ez nem segít.
Ezzel szemben a cimborám vett egy ocó kínai CM6631A chipes usb transportot, volt vagy 10ezer. Az bezzeg szól a Daphile-l ráadásul, mint az álom. A rendszerembe kötve egy teszt erejéig, teljesen elkeseredtem. A Daphile minden hókusz-pókusz nélkül 100x zeneibben szól az occó transporttal, mint a Kingrex UC384 a Windows 10- (Fidelizer ide vagy oda) - lejátszó programnak a Bughead-et illetve a Cplay-t használom, ezeket jobbnak hallom mint a Foobart.  Daphile: Jobb tér, kellemesebb, zeneibb, szellősebb, pontosabb - nincsen benne harsányság, bántó élek.
Ebből kifolyólag gondolnám ha a Kingrex UC ha megszólalna überelné. De néma.
Valakinek egyéb tippje?
Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ha ragaszkodsz a Skylake platformhoz akkor inkabb ezt:

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813132685

De ha audiorol van szo en inkabb maradnek a Haswell vonalon..

Ezt en is neztem de ebben van WiFi, az nem zavarhatja a zenet? Skylake vonalon azert szeretnek maradni mert ez mozira is lenne na meg szerintem en az olyan kis kulonbsegeket nem biztos, hogy meghallanam.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

Akkor ezt? http://www.asus.com/sk/Motherboards/H170M-E-D3/A Plus-os DDR3-as igen nagy alaplap. ( http://www.asus.com/sk/Motherboards/H170-PLUS-D3/ )
Ha ragaszkodsz a Skylake platformhoz akkor inkabb ezt:

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813132685

De ha audiorol van szo en inkabb maradnek a Haswell vonalon..
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

menyus2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ezzel egyetértve kérdezem, miért következik mindebből, hogy a DDR3 jobb választás?
A DDR4 meg alacsonyabb frekin is pocsek idozitessel bir,ez sajnos jol hallhato.
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Egyertelmuen,kisebb freki alacsonyabb zaj kevesebb ho jobb idozites.
Ezzel egyetértve kérdezem, miért következik mindebből, hogy a DDR3 jobb választás?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Akkor ezt? http://www.asus.com/sk/Motherboards/H170M-E-D3/A Plus-os DDR3-as igen nagy alaplap. ( http://www.asus.com/sk/Motherboards/H170-PLUS-D3/ )
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

menyus2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”