Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8953

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Gondolom te is tisztában vagy vele hogy sok mindentől függ. ..... országúti vagy városi használat
napi vagy heti használat km függvény ..soroljam még ?

Ennél picivel komolyabb indoklást vártam. Én mint konstrukciótól félek, eltekintve a használat milyenségétől. De mindegy, mint említettem remélem tartós lesz.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 929

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Ezt miből gondolod? Nem kötekedés, tényleg érdekelne.

Gondolom te is tisztában vagy vele hogy sok mindentől függ. ..... országúti vagy városi használat
napi vagy heti használat km függvény ..soroljam még ?
"Az igazi barát szemből támad."

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Igen. Amikor bejöttek az új, 1,2 és 1,4 tsi motorok, baromi sok probléma volt velük.
Nekem egyelőre szimpatikusabb, amit pl. a Mazda csinál a sykactive motorokkal, de persze tisztában vagyok vele, hogy nem én vagyok a többség.

Remelem neked szerencséd lesz! Gratula az új autóhoz!

Sokat olvastam a TSI motorokról és mint tipikus Magyar vásárló, természetesen vásárlás után!   VW-ből nálam tapasztaltabbak azt állítják, hogy az a generáció amit én vettem, az már nem annyira nyavajás mint az előző generációk bármelyike(aztán majd kiderül). 
Az egyszerűbb felépítésű motornak illő lenne tartósabbnak lennie, de majd az idő megmondja, hogyan döntöttünk.!? Egy új autó vásárlás az elvárásokról a kompromisszumokról a pillanatnyi összbenyomásról szól, hogy az ársávban szóba jöhető kocsik közül, melyik az amit szívesen hazavinnénk, melyik az amivel hosszabb távon is együtt tudnánk élni, és nem csak arról, hogy melyik kocsi motorja fog valószínűleg pár ezer Kilométerrel többet elmenni hibamentesen.  
Köszi, novemberben már 1 éves lesz!   

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

Sokáig fog hibamentesen szolgálni biztos lehetsz benne, gratula....-
Ezt miből gondolod? Nem kötekedés, tényleg érdekelne.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Autós topik autósoknak

Márhogy meddig fog hiba mentesen üzemelni? Jó kérdés ... 

Sokáig fog hibamentesen szolgálni biztos lehetsz benne, gratula....-

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

Igen. Amikor bejöttek az új, 1,2 és 1,4 tsi motorok, baromi sok probléma volt velük. Nekem egyelőre szimpatikusabb, amit pl. a Mazda csinál a sykactive motorokkal, de persze tisztában vagyok vele, hogy nem én vagyok a többség.

Remelem neked szerencséd lesz! Gratula az új autóhoz!

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

A kérdés csak az, hogy meddig?!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

A Magyar közlekedési viszonyokhoz, a közlekedési szabályzókhoz az útminőséghez nekem ezek a számok jobban tetszenek:
1.4, 150 ló, hengerlekapcsolós (kvázi kéthengeres), benyás O3, ami 230-ra is képes ...

A kérdés csak az, hogy meddig?!

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Nekem megfelelne ez a fehér is -
A Magyar közlekedési viszonyokhoz, a közlekedési szabályzókhoz az utak minőségéhez és nem utolsó sorban a pénztárcámhoz, ezek a számok tetszetősebbek mint amire az a Nissan képes ...

1.4, 150 ló, hengerlekapcsolós (kvázi kéthengeres), benyás O3, ami 230-ra is képes ...

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Autós topik autósoknak

Nekem megfelelne ez a fehér is -

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

Annyira kellene, csak azt nem tudom, hogy grafit, vagy kék.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: AVX »

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

Most jöttem a ringről.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

http://www.vezess.hu/automagazin-blog/2 ... -audi-rs7/
Értékelés
1. Audi: Erő, ahogy te akarod. Az RS 7 Performance tökéletesen kontrolláltan adja le hatalmas erejét, kényelmes, biztonságos és csak visszafogottan nagy étvágyú. Nem sportautó!
2. BMW: Erő, ahogy ő akarja. Az M6 sosem hagyja nyugodni vezetőjét . Kiemelt figyelmet igényel nedves úton, és lemondást a komfort terén. Ára is kíván némi kompromisszumkészséget

Adatlap 

Jármű típusa:Audi RS 7
Sportback Performance
BMW M6
Gran Coupé Compettion
Motor            V8-as, benzines turbómotor, 3993 ccm  V8-as, benzines turbómotor,4395 ccm Teljesítmény  445(605)/6100 kW(LE)/fordulat  441(600)/6100 kW(LE)/fordulat
Nyomaték  750 Nm/2500/perc 700/1500/perc
Gyorsulás (0-100)  3,5s 4,1s
Végsebesség  305 km/h 305 km/h
Fogyasztás  13,3 l/100 km 14,0 l/100km
Listaár  38 941 960 Ft  42 963 400 Ft

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Az melyik?
Vision Mercedes-Maybach 6

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

A bordóba? 
Az melyik?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Tyű!
Nem tudom mennyit kellene fizetniük, hogy beleüljek.

A bordóba? 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

Tyű!
Nem tudom mennyit kellene fizetniük, hogy beleüljek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Az autó 115 millió forintnál kezdődik, a határ pedig a csillagos ég. Cserébe viszont minden luxussal kitömték.

A Mercedes-Maybach S600 már alapjáraton se egy szolid autó, ha pedig hozzányúlnak egy kicsit, még a szupergazdagok is feszengve érezhetik magukat benne. A kanadai Inkas nevű tuningcég még tavaly decemberben bizonyította be, milyen különlegességet lehet kihozni egy ilyen autóból, de úgy tűnik, nem ők voltak az egyetlenek, akik fantáziáját beindította a jármű.
A Carscoops szerint ezúttal a montreali Scaldarsi Motors csapott bele a lecsóba, és rittyentett egy olyan négy keréken guruló hiperluxus autót, hogy a fal adja a másikat. Az S600-as alapokon nyugvó Emperor I valóban egy uralkodói jármű, kívül-belül megspékelve egy rakás luxus kiegészítővel. Annyira jól sikerült ezt a vonalat eltalálni, hogy a Rolls Royce Phantom Zenithehhez képest egy ártatlan bárányka.

A motorháztető alatt egy ikerturbós 6,2 literes V12-es dolgozik, amit a Barbus piszkált meg annyira, hogy 888 lóerőt préseljenek ki belőle. A nagy testű kocsinak 3,7 másodperc kell a 0-100 km/h-s sprint megtételéhez, ami igen szépnek mondható.

Kívülről sincs semmi gond a látvánnyal, sőt. Átalakult, nagyobb lett a kocsi oldalra, gyönyörű felniket kapott, egyes karosszériaelemeket pedig 24 karátos arannyal.
Egyelőre csak 10 darabot készítenek belőle, ezek mindegyikének kikiáltási ára 1,5 millió dollár, vagyis kb. 155 millió forintból kell gazdálkodunk.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Vision Mercedes-Maybach 6

A harmincas évek utánozhatatlan stílusát a legmodernebb kényelmi és hajtástechnológiákkal egyesíti a Daimler hiperluxus-márkájának legfrissebb tanulmánya.

Miután a Maybach önálló márkaként történtő feltámasztására tett kísérlet befuccsolt, a Daimler most a Mercedes még igényesebb kiviteleként próbálkozik a márkával. Ez azonban nem igazán fantáziadús program, ezért a tervezők most elképzelhették, mi volna, ha nem kötné kezüket az anyavállalat.
A Vision Mercedes-Maybach 6-nál talán egyetlen modern autó sem építkezett merészebben az automobil aranykorának stíluselemeiből: a messze elnyúló far, az osztott hátsó szélvédő, a tetőlemezen és a csomagtér fedelén végig futó borda mind olyan részletek, amelyekhez hasonlót Európában a harmincas, az USA-ban a hetvenes évek óta nem láttunk – kétség sem férhet hozzá, hogy a kettő közül melyik állt modellt a Maybach számára.

A csodálatos, klasszikus vonalak alatt azonban ultramodern technika lapul: az 5,7 méteres autó hatalmas padlólemeze alatt elegendő akkumulátort lehetett elhelyezni ahhoz hogy a tisztán elektromos hajtású jármű egyetlen feltöltéssel több mint 500 kilométert tudjon megtenni.
Nem csak ezzel veri a Teslát a Maybach villanyautója (elméletben, legalábbis), hanem a 750 lóerős csúcsteljesítménnyel is.
Említettük már az extra hosszú fart: a Mercedes IAA Concept megalkotásánál tanultakat felhasználva látványos légterelő elemek nélkül is kiemelkedően áramvonalasnak ígérkezik a modell, bár konkrét adatot nem ad közre a cég. Maga az átlátszó burkolat mögé rejtett, 24 colos keréktárcsa is az aerodinamikai jellemzőket hivatott tökéletesíteni.

Az utasajtók a klasszikus szárnyas formátumot követik, az utastérben ellenben semmi múlton merengés nincs: egyetlen, lendületes körpanoráma a műszerfal, az ülések és a kezelőszervek, a padlót a jachtok gyártásánál előszeretettel alkalmazott szilfából rakták le.
Mivel az autó négy villanymotorja nem foglal helyet, a Maybachban elöl is elfér némi poggyász. Ehhez egedi tervezésű táskát kínál a cég, hogy tökéletesen ki lehessen használni a rendelkezésre áló helyet. Hátul pikniktartozékok és egyéb, előre meghatározott tárgyak elhelyezésére szolgáló tárolórendszert találunk.
A digitális műszerezettség hasznos, sőt, elkerülhetetlen, ám egy Maybachban megvan a helye az analóg műszereknek is. A tervezők nem elégedtek meg azzal, hogy ezt a kettőt ötvözték: egy harmadik tájékoztató felületet is bevezettek. A szélvédő teljes egészére információik vetíthetők ki, részben hagyományos, részben a valóságot feljavító (augmented reality) változatban. A szélvédőn megjelenő adatok kézmozdulatokkal kezelhetők.

A fényűző bőrülésekbe miniatűr érzékelőket építettek, amelyek mérik a vitálfunkciókat, a beeső nap mennyiségét, az utas ruházatának a színét és még jó néhány információt, így optimalizálva az ülésállítást, a klímaberendezés vezérlését.
Már többször is említettük a hajtásláncot, de a legfontosabb adatok még hiányoznak: a 80 kWh kapacitású akkumulátor gyorsan tölthető, 5 perc alatt 100 kilométerre elegendő töltést vesz fel. Az autó nem egészen 4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: paler »

Húúú, köszönöm a véleményeket. Főleg hogy ennyire pozitívak, így még inkább felizgatja a fantáziámat. A népítélet oldalát is olvasgatom, és ott is szinte kivétel nélkül csak jókat írnak a verdáról. Csak használt jöhet szóba, de 2010-es évjáratnál öregebbet nem szeretnék venni. Mivel mi éves szinten max.10000km-t használjuk, és főleg városban ezért mindenképpen csak a benzines érdekelne. Ami még nagyon tetszik az Octaviákban, hogy a hátsó csomagtérajtó és ablak egyszerre nyílik, így nem lenne muszáj kombi verzióba gondolkodnunk, mivel ezen a "víziló száj" méretű nyíláson kényelmesen lehetne ki és bepakolni a gépbe a csomagokat. A csomagtartója is óriási (talán 590 literes), ami nekünk alapból elég volna, mivel a mostani A4-nek is a csomagtartó mérete elég számunkra, csak mivel sedan kivitel, ezért a hátsó csomagtérajtó nyílása párszor kicsinek bizonyult már számunkra. És ami még lényeges számomra, hogy meg lenne benne a játékosság/sportosság/dög is, ami azért néha szükséges is volna egy-egy stresszesebb nap után mint levezetés.   Az automata váltótól sem zárkózom el, de ezt még körbe kell járnom alaposabban is. Nem szeretnék egy Audi féle Multitronic mizériát magamnnak, ha lehet kihagynám inkább.

géza123@ Mondjuk mindeketten nagyon odafigyeltük rá, hidegen soha nincs kínozva, erőteljesebb igénybevétel után (ami rendszeres ) nincs azonnal leállítva a motor, minden esedékes szervízt szakszerűen megkapott. 

Jó lenne nekem is kifogni egy gondos első-gazdásat hasonló állapotban. 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Volt ilyen autóm 2 év és ~80.000 km erejéig. Nagyon szerettem, sőt igazából az egyik kedvencem. Méretben, erőben, kénylemben nekem nagyon megfelelt, és a sebességérzet is nagyon jó benne. A 2.0 TFSI volt, DSG-vel. Jelenleg egy kollégám használja, most aktuálisan ~175.000 km a futásteljesítménye és heti szinten ülök benne, vezetem. Eddig egy fejegység cserén kívül (egy idő után nem olvasta az SD kártyákat), és egy jobb első ablakmozgató mechanika megszoruláson kívül nem volt vele gond. Az olajat sem eszi. Mondjuk mindeketten nagyon odafigyeltük rá, hidegen soha nincs kínozva, erőteljesebb igénybevétel után (ami rendszeres ) nincs azonnal leállítva a motor, minden esedékes szervízt szakszerűen megkapott. 
Elég kényes vagyok az ülésekre, és alkalomadtán vezetek egyben ~1000 km-t, de számomra mindig kényelmes volt.
Csak ajánlani tudom.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

Nàlam egy 1.6 os dízel superb volt egy hónapig, fàjt mindenem miután kiszàlltam belőle minden nap.
Az Octavia RS-ben egész jó ülések vannak. 

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”