Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangszóró szervíz help!

X-hifi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: X-hifi »

Hello ha jol tudom Jumper-nek hivjak. Be is linkelnek egy oldalt de lehet abbol is botrany lenne mar.

Mivel tudnám helyettesíteni? Pesten bolt? vagy házi megoldás? Köszönöm!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Sziasztok!

a hangfalcsatlakozók közötti összekötő arany színű fém lapot hogyan hívják? Budapesten hol lehet venni ilyet? vagy mivel lehetne pótolni?
lásd:
http://www.jbl.waw.pl/images/image_-_es ... ,_low).jpg

Köszönöm válaszotokat!

Üdv.

Hello ha jol tudom Jumper-nek hivjak. Be is linkelnek egy oldalt de lehet abbol is botrany lenne mar.
Vagy itt van egy kulfoldi oldal hatha igy jo lesz.
https://www.amazon.com/Better-Cables-Pr ... B007QWMJKO
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

X-hifi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: X-hifi »

Sziasztok!

a hangfalcsatlakozók közötti összekötő arany színű fém lapot hogyan hívják? Budapesten hol lehet venni ilyet? vagy mivel lehetne pótolni?
lásd:
http://www.jbl.waw.pl/images/image_-_es ... ,_low).jpg

Köszönöm válaszotokat!

Üdv.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: Red75 »

köszi!

1,5 v elég?

Nincs mit. Elég az oda.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Vendég

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

köszi!

1,5 v elég?

Elég és csak 1 pillanatra, míg megindul a membrán. 

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: GTomi »

1.5V ceruzaelemhez hozzáérinted a kábel végét. Amikor kifelé mozdul a mélyhangszóró, abban az esetben a + lesz az elem oldalán is a +.
köszi!

1,5 v elég?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Hangszóró szervíz help!

abban kérnék segítséget, hogy van egy videoton  dc 2050 e, de ebben nincs hátul csatlakozó, hanem a hangfalkábel a váltónál/váltóhoz van forrasztva.

azt szeretném megtudni, hogyha valaki tudja, melyik a + és melyik a - kimenet váltón, (az egyik feljebb van), a bekötéseknél nem látom.

1.5V ceruzaelemhez hozzáérinted a kábel végét. Amikor kifelé mozdul a mélyhangszóró, abban az esetben a + lesz az elem oldalán is a +.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: GTomi »

abban kérnék segítséget, hogy van egy videoton  dc 2050 e, de ebben nincs hátul csatlakozó, hanem a hangfalkábel a váltónál/váltóhoz van forrasztva.

azt szeretném megtudni, hogyha valaki tudja, melyik a + és melyik a - kimenet váltón, (az egyik feljebb van), a bekötéseknél nem látom.

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Sonny

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: Sonny »

@prando
Nézzd meg az üzeneteidet!
Hétvégén rendelek, írj, ha kell valami!
S

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: prando »

Köszönöm!!!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Sziasztok!
Hangváltóban szeretnék kondikat (és tekercseket) cserélni, feljebb lépni. Mundorfokkal vagyok képben, tudtok-e segíteni, hogy hol van megbízható forrás a vásárláshoz. Más tanácsot is szívesen várok. A jelen darabok 100V 39, 33, és 2,7 nF.
Köszönöm előre is!

1. https://www.lautsprechershop.de/index_intro_en.htm  (Itt az "Our Components" oszlop.)
2. http://loudspeakerfreaks.com/Producten_ab.asp?code=10

3. http://www.hificollective.co.uk/componentshome.html

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: prando »

Sziasztok!
Hangváltóban szeretnék kondikat (és tekercseket) cserélni, feljebb lépni. Mundorfokkal vagyok képben, tudtok-e segíteni, hogy hol van megbízható forrás a vásárláshoz. Más tanácsot is szívesen várok. A jelen darabok 100V 39, 33, és 2,7 nF.
Köszönöm előre is!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

biokill
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: biokill »

Javítani nem lehet, de itt van egy pár eladó://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/qua ... ods_groupB
Köszönöm!

CAV A8M
Infinity sm 152

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Kedves Fórumozók!

Sajnos a hétvégén meghibásodott a Quadral Phonologue Montan hangfalunkban a magas sugárzó. Az eredeti típus T60/10/LT400, azonban ez csak az egyik felében van, a másik (amely meghibásodott) EAS-10 H400G típusú. Ha jól google-eztem akkor ezt Technics hangfalakba szerelték. 
Tudtok abban segíteni, hogy hol foglalkozhatnak lehetőleg Budapesten ilyen javítással? Ha jól tudom ezek szalag magassugárzók (ribbon). Mellékeltem egy képet is a szomorú helyzetről.
Várom segítő válaszaitokat, köszönettel: Lajos

https://www.dropbox.com/s/v84ysfg94vcyv ... 7.jpg?dl=0

Javítani nem lehet, de itt van egy pár eladó://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/qua ... ods_groupB

biokill

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: biokill »

Kedves Fórumozók!

Sajnos a hétvégén meghibásodott a Quadral Phonologue Montan hangfalunkban a magas sugárzó. Az eredeti típus T60/10/LT400, azonban ez csak az egyik felében van, a másik (amely meghibásodott) EAS-10 H400G típusú. Ha jól google-eztem akkor ezt Technics hangfalakba szerelték. 
Tudtok abban segíteni, hogy hol foglalkozhatnak lehetőleg Budapesten ilyen javítással? Ha jól tudom ezek szalag magassugárzók (ribbon). Mellékeltem egy képet is a szomorú helyzetről.
Várom segítő válaszaitokat, köszönettel: Lajos

https://www.dropbox.com/s/v84ysfg94vcyv ... 7.jpg?dl=0

CAV A8M
Infinity sm 152

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni, hátha van valakinek ötlete. Van egy Velodyne CHT-12Q mélysugárzóm. Egy ideje azt vettem észre, hogy mintha a benne lévő erősítő nem kapcsolna ki. Hibátlanul működik egyébként, a kijelzője le- és fel kapcsol, akár kézzel kapcsolom a távirányítóval, akár az erősítő kapcsolja (Auto Standby). De a tünet, hogy mikor ki- vagy bekapcsol, nincs apró "kattanás" (régen szerintem volt de hát persze utólag... :/ ), és a hátulja állandóan forró. Nem értek hozzá, de létezik, hogy valami relé (már ha az kattant régen egyáltalán) elromlott, és nem kapcsol ki az erősítője? Találkoztatok már ilyennel, ez előfordulhat egyáltalán?

Kerestem magyarországi Velodyne szervízt is. A Soner Audiot találtam, de még nem beszéltem velük. Tudtok esetleg ajánlani valakit?

Válaszokat köszi előre is!

Üdv,
Jani

www.retroaudio.hu (ez az Alisca, Bese Attila)
Nekem eddig 2 szubomat nézték át és orvosolták, mindegyikben volt több gyári elkötés is (és alkatrész is mehet tönkre)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Janapok
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: Janapok »

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni, hátha van valakinek ötlete. Van egy Velodyne CHT-12Q mélysugárzóm. Egy ideje azt vettem észre, hogy mintha a benne lévő erősítő nem kapcsolna ki. Hibátlanul működik egyébként, a kijelzője le- és fel kapcsol, akár kézzel kapcsolom a távirányítóval, akár az erősítő kapcsolja (Auto Standby). De a tünet, hogy mikor ki- vagy bekapcsol, nincs apró "kattanás" (régen szerintem volt de hát persze utólag... :/ ), és a hátulja állandóan forró. Nem értek hozzá, de létezik, hogy valami relé (már ha az kattant régen egyáltalán) elromlott, és nem kapcsol ki az erősítője? Találkoztatok már ilyennel, ez előfordulhat egyáltalán?

Kerestem magyarországi Velodyne szervízt is. A Soner Audiot találtam, de még nem beszéltem velük. Tudtok esetleg ajánlani valakit?

Válaszokat köszi előre is!

Üdv,
Jani

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Tannoy DC sugárzó, a mélyközép része pont úgy van megoldva mint bárminek, leszámítva a dupla peremet.

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Valószinű hogy a cséve és a pille találkozásánál nem tökéletes a ragasztás ezért basszusnál zörgő hangot lehet hallani.
De lehet hogy 1 menet le van lazulva, de ilyenkor idáig általában eddig az első probléma merült fel.

Szerintem érdemes lenne azt is leírnod, hogy pontosan milyen típusra (márkára) keresel vállalkozót.
Példa: egy Trabantot vagy Zsigulit bármelyik autószerelőhöz elvihetsz, megjavítják. De egy Ferrari műhelyben valószínűleg nem vállalnak egy Mercedes-AMG-t és vice-versa. 

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Hangszóró szervíz help!

Valószinű hogy a cséve és a pille találkozásánál nem tökéletes a ragasztás ezért basszusnál zörgő hangot lehet hallani.
De lehet hogy 1 menet le van lazulva, de ilyenkor idáig általában eddig az első probléma merült fel.

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Hangszóró javításához keresek szakembert. Elvárások : A saját munkájára igényes legyen a hiba a visszaadás után
ne jelentkezzen, a tökéletes makulátlan karcmentes esztétikai állapotban odaadott hangszóró ugyanolyan tökéletes
makulátlan karcmentes állapotban kerüljön vissza és működjön. Nem a legolcsóbb hangfalból fogom kiszedni amit
szeretnék javíttatni, szóval olyan embert keresek akire rábízható egy komolyabb értékű sugárzó. Sajnos az eddigi
szakik akikkel kapcsolatba kerültem nem teljesítették ezeket az elvárásokat és igazi jó magyar szakikhoz hűen még
neki állt feljebb hogy a hiba ugyanúgy ott van, de legalább ügyesen sikerült összekarcolni a papír mélyközép sugárzó
membránját vagy 7-8 helyen. Nem szeretném nevesíteni, de több munkájuk nem lesz a részemről. 

Az elvárásaidat oké, hogy leírtad, de a hibáról még semmit sem irtál...

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Hangszóró szervíz help!

Hangszóró javításához keresek szakembert. Elvárások : A saját munkájára igényes legyen a hiba a visszaadás után
ne jelentkezzen, a tökéletes makulátlan karcmentes esztétikai állapotban odaadott hangszóró ugyanolyan tökéletes
makulátlan karcmentes állapotban kerüljön vissza és működjön. Nem a legolcsóbb hangfalból fogom kiszedni amit
szeretnék javíttatni, szóval olyan embert keresek akire rábízható egy komolyabb értékű sugárzó. Sajnos az eddigi
szakik akikkel kapcsolatba kerültem nem teljesítették ezeket az elvárásokat és igazi jó magyar szakikhoz hűen még
neki állt feljebb hogy a hiba ugyanúgy ott van, de legalább ügyesen sikerült összekarcolni a papír mélyközép sugárzó
membránját vagy 7-8 helyen. Nem szeretném nevesíteni, de több munkájuk nem lesz a részemről. 

leafface

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: leafface »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Egyik hangfalam halk recsegést adott ki akkor is, ha levettem a hangerejét a saját tekerőgombjával. Kikapcsoltam, visszakapcsoltam, nem változott. Két perc múlva hangos pukkanást adott, utána pedig zúgott. Kikapcsoltam, és azóta nem mertem visszakapcsolni.
A hangfal Genelec 8030A, kb 8 éve vettem.

Mitől lehet ez?
Van bármilyen karbantartási igénye egy ilyen hangfalnak azonkívül, hogy leporolom néha?
Köszi.

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: Yoli666 »

Sziasztok!

Mélynyomó javítással kapcsolatban lenne kérdésem. Mordaunt-Short mélynyomó terhelés nélkül zúg.
Már próbáltam bejövő jelkábel nélkül is és semmi nem változik. Terhelés alatt nem hallom, de alapjáraton sajnos búgó hangot ad.
Mi lehet a baja, hol kezdjem a hibakeresést?

Előre is köszönöm!

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Hangszóró szervíz help!

Nem biztos hogy jo helyen teszem fel a kerdesemet, ezert elore is elnezest!

Nemreg tonkrement a szamitogepen hasznalt aktiv hangsugarzom, ezert vettem egy masikat, nem tul dragat. A szamitogephez csatlakoztatva viszont azt tapasztalom, hogy az uj hangsugarzo búg. Ugyanott, ahol a regi nem búgott.

Mi lehet a gond? Mit tegyek?

Nekem akkor búgott, amikor kontakthibás volt a kábelem. Próbáld megmozgatni a dugókat, esetleg másik vezetékkel összekötni.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”