Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 884
Pc alapú audio lejátszás
Jó, akkor döntsük el miről beszélünk. Kis hálószobai rendszer mit jelent?
Bármin lehet élvezni a zenét, ehhez nem kell daphile. Ha meg komolyan gondoljuk, önmagában nem megoldás! A kettő között (amiről azt hiszem te írsz) az a kompromisszum. Ez utóbbival sincs baj, csak a helyén kell tudni kezelni.
Egy olcsó kis rendszer alapja számomra nem egy notebookot (100e Ft) jelent hanem pl. egy Raspberryt (15e Ft). Ha jól használom a példát, egy "hálószobai" megoldásnak az pl. teljesen megfelelő.
Win10-et akkor hasonlíts egy daphile-al miután átesett egy optimalizáción. AO vagy manuális csupaszítás, fidelizer stb. Ugyanis ez mind a daphile-ban alap install után benne van: egy sztereó zenehallgatásra optimalizált rendszer. A win10 gyárilag nem az.
Szerintem elbeszeltek egymas mellett, a lenyeg az hogy ha valaki szamitogepen akar zenet hallgatni akar komolyabb rendszerben akkor a Daphile megallja a helyet es meg lehet jobb is mint a Win 10 Pro + AO ami ugyebar 300 euro a Daphile meg ingyenes. Emellett meg mindig lehet win 10 a gepen barmi masra a zenehallgatason kivul de igy meg akkor is sporolunk 120 eurot az AO-n sot meg tobbet mert akkor mar lehet Home windows is a gepen ami tovabbi 100 euro sporolas de ezt mar mindenki dontse el maga mi eri meg es mi nem. Nekem meg ha minden jol megy most fog jonni uj hardware majd azon letesztelem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Pc alapú audio lejátszás
Nem feledjük. Ugyanazon gépen összehasonlítva nekem nagyságrendekkel jobban tetszik a daphile, nincs is verseny, kétely. Egy sima notebookon is teljesen élvezhető a produkció, élvezhetőbb mint a HTPc-m USB kártyával, drága alkatrészekből, igaz elég jó, de mégiscsak kapcsitáppal, win10-zel, okosságokkal. Mondhatnám, hogy ettől nem vagyok boldog, mert nem kevés pénz van benne, de végül mégis az vagyok. Természetesen jobb hardverrel ez is fokozható még sok szinttel biztosan. De pl egy kis hálószobai rendszerbe, ahol nem kell megváltani a világot, elkápráztatni a haverokat, simán elég lehet egy ilyen kis olcsó konfig is + Daphile és lehet élvezni a zenét anélkül hogy a digitális élek, kemény magas hangok nagyon vagdosnák az ember agyát, mert igazából én ezt a különbséget vélem felfedezni elsősorban.
Jó, akkor döntsük el miről beszélünk. Kis hálószobai rendszer mit jelent?
Bármin lehet élvezni a zenét, ehhez nem kell daphile. Ha meg komolyan gondoljuk, önmagában nem megoldás! A kettő között (amiről azt hiszem te írsz) az a kompromisszum. Ez utóbbival sincs baj, csak a helyén kell tudni kezelni.
Egy olcsó kis rendszer alapja számomra nem egy notebookot (100e Ft) jelent hanem pl. egy Raspberryt (15e Ft). Ha jól használom a példát, egy "hálószobai" megoldásnak az pl. teljesen megfelelő.
Win10-et akkor hasonlíts egy daphile-al miután átesett egy optimalizáción. AO vagy manuális csupaszítás, fidelizer stb. Ugyanis ez mind a daphile-ban alap install után benne van: egy sztereó zenehallgatásra optimalizált rendszer. A win10 gyárilag nem az.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Arra van valamilyen megoldás a daphile-ban, hogy hdmi-n küldje a hangot az emotiva proci felé? Amd-s kártyával eddig nem tudtam rájönni.
Az alaplapi analóg hangkártya viszont szól.
Felek, hogy mivel HiFi Daphile-rol van szo lehet nem foglalkoztak a HDMI reszevel bar biztos van itt aki jobban ert hozza csak magaban tartja ezt az informaciot.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Pc alapú audio lejátszás
Arra van valamilyen megoldás a daphile-ban, hogy hdmi-n küldje a hangot az emotiva proci felé? Amd-s kártyával eddig nem tudtam rájönni.
Az alaplapi analóg hangkártya viszont szól.
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
A lényeg hogy jó lett.
Igen,mert nem az enyém volt.
Pc alapú audio lejátszás
A lényeg hogy jó lett.
Igen,mert nem az enyém volt.
Pc alapú audio lejátszás
Köszi,de nem sikerült ezzel a programmal.
A Rufus tudta megoldani.
A lényeg hogy jó lett.
MiniTool Partition Wizzard.
Szerintem elég egyszerű a használata.
A Rufus tudta megoldani.
Pc alapú audio lejátszás
A Rufus tudta megoldani.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Urak azt ne feledjük, hogy ez egy szoftver.
Egy audio PC és egy HTPC minimum 2 fő komponensből áll: hardver és szoftver. A daphile lehet a megoldás egyik fele az audio PC-nek. Normális hardver (táp, usb kártya stb.) nélkül ez is csak a megoldás feléig tud eljuttatni.
Nem feledjük. Ugyanazon gépen összehasonlítva nekem nagyságrendekkel jobban tetszik a daphile, nincs is verseny, kétely. Egy sima notebookon is teljesen élvezhető a produkció, élvezhetőbb mint a HTPc-m USB kártyával, drága alkatrészekből, igaz elég jó, de mégiscsak kapcsitáppal, win10-zel, okosságokkal. Mondhatnám, hogy ettől nem vagyok boldog, mert nem kevés pénz van benne, de végül mégis az vagyok. Természetesen jobb hardverrel ez is fokozható még sok szinttel biztosan. De pl egy kis hálószobai rendszerbe, ahol nem kell megváltani a világot, elkápráztatni a haverokat, simán elég lehet egy ilyen kis olcsó konfig is + Daphile és lehet élvezni a zenét anélkül hogy a digitális élek, kemény magas hangok nagyon vagdosnák az ember agyát, mert igazából én ezt a különbséget vélem felfedezni elsősorban.
Pc alapú audio lejátszás
Igen, megveszed a winfost jópénzért, aztán jópénzért megveszed az AO-t és kinyírod belőle amivel többet tud emennél. Ha hálózati meghajtón van a zene, akkor egy olcsó kis gép is jó hozzá, pl régebbi laptop bármilyen vinyóval, úgyis ramból játsza ki a zenét. Mondjuk a táp termeli a zajt attól függetlenül, milyen oprendszer fut a vason. Viszont akinek HTPC kell, tehát filmezni is akar, ott már más a dolog. De zenére egy olcsó jó megoldás, az biztos.
Urak azt ne feledjük, hogy ez egy szoftver.
Egy audio PC és egy HTPC minimum 2 fő komponensből áll: hardver és szoftver. A daphile lehet a megoldás egyik fele az audio PC-nek. Normális hardver (táp, usb kártya stb.) nélkül ez is csak a megoldás feléig tud eljuttatni.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Igy belegondolva ez a Daphile milyen jo mert mennyi dolgot megsporolunk pl a HDD-et SSD-et + tapokat hozza. Persze csak akkor ha valakinek nincs tobb tera zeneje. De mar csak teszt gyanant hogy megtudjuk ront-e a hangon ha HDD-ek vannak a gepbe.
Most neztem van mar akar 1 Tera-as pendrive is. Bar azon mar egy komoly PC-et lehet venni.
Igen, megveszed a winfost jópénzért, aztán jópénzért megveszed az AO-t és kinyírod belőle amivel többet tud emennél. Ha hálózati meghajtón van a zene, akkor egy olcsó kis gép is jó hozzá, pl régebbi laptop bármilyen vinyóval, úgyis ramból játsza ki a zenét. Mondjuk a táp termeli a zajt attól függetlenül, milyen oprendszer fut a vason. Viszont akinek HTPC kell, tehát filmezni is akar, ott már más a dolog. De zenére egy olcsó jó megoldás, az biztos.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Igy belegondolva ez a Daphile milyen jo mert mennyi dolgot megsporolunk pl a HDD-et SSD-et + tapokat hozza. Persze csak akkor ha valakinek nincs tobb tera zeneje. De mar csak teszt gyanant hogy megtudjuk ront-e a hangon ha HDD-ek vannak a gepbe.
Most neztem van mar akar 1 Tera-as pendrive is. Bar azon mar egy komoly PC-et lehet venni.
Pc alapú audio lejátszás
Azt megköszönném!
Én is így jártam a pendrive-al, de vissza tudtam hozni, este megírom melyik programmal sikerült.
Azt megköszönném!
Pc alapú audio lejátszás
Én is így jártam a pendrive-al, de vissza tudtam hozni, este megírom melyik programmal sikerült.
Azt megköszönném!
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Annyira megéri, hogy a frissen vásárolt Win10-et le is dobtam a gépről, mert zenelejátszást tekintve sehol sincs a Daphile-hoz képest. Win10 Fidelizerrel (ingyenes verzió) és egyéb ügyességekkel sem közelítette meg hangban. Eddig csak azon izgultam, hogy a Tidal menni fog-e, ott szoktam böngészni, új muzsikákat keresni. De most már az is megy, így minden adott ebből a szempontból. Még a YouTube-ot lehetne megoldani, de mivel annak is csak a hangja lenne, így sok értelmét nem látom.
Ezzel teljesen egyet ertek ez a win10-et filmekre gondoltam meg minden masra a zenere Daphile de azert meg tesztelem mert azert a jRiver nagyon tetszik nekem mint lejatszo bar eleinte viszont meg az a jRiver nem tetszett.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Kene egy linuxos topik es reszletesen leirni amolyan szajbaragosan hogyan kell feltelepiteni a merevlemezre mert szerintem 2 giga-t meger a hardisken.
Annyira megéri, hogy a frissen vásárolt Win10-et le is dobtam a gépről, mert zenelejátszást tekintve sehol sincs a Daphile-hoz képest. Win10 Fidelizerrel (ingyenes verzió) és egyéb ügyességekkel sem közelítette meg hangban. Eddig csak azon izgultam, hogy a Tidal menni fog-e, ott szoktam böngészni, új muzsikákat keresni. De most már az is megy, így minden adott ebből a szempontból. Még a YouTube-ot lehetne megoldani, de mivel annak is csak a hangja lenne, így sok értelmét nem látom.
Aki esetleg küzd még a Tidal telepítéssel:
A http://www.mysqueezebox.com/-on meg kell csinálni a reget. Ott bejelentkezni és felvenni a Tidalt a MyApps-ba. Ott beállítani a Tidal Accountot. Ha ez megvan, frissen telepíteni a Daphile-t. Ott miután minden megy szépen, a mysqueezebox accountot beállítani, mentés és restart. Ha minden oké, akkor a http://www.mysqueezebox.com/-on megjelennek a Daphile-ban beállított lejátszók. Innentől megjelenik a Daphile-ban a MyAppsok közt és megy minden, kedvencek, lejátszási listák, minden látható.
Fontos szerintem, hogy ha már próbálkoztunk és nem ment, akkor mindenképp rakjuk újra a Daphile-t tiszta partícióra és újra állítsuk be a squeezebox accountot benne, így fog csak elindulni. Legalábbis nálam így volt. Sok sikert mindenkinek!
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Kene egy linuxos topik es reszletesen leirni amolyan szajbaragosan hogyan kell feltelepiteni a merevlemezre mert szerintem 2 giga-t meger a hardisken.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Na, tegnap sikerult egy kicsit zenelnem a Daphile-al es hat tenyleg jo meg hetvegen fogom probalgatni mert most azert voltak zehezsegek pl nem minden bootolasnal indult el a zene.
Egyenlore csak egy szamot hallgattam allandoan de aztan vegul hagytam a windowsot zenehallgatasra bar az is lehet hogy az a 8 pohar whisky is hozzajarult. Sajnos meg nem sikerult rabirni, hogy a belso SSD-rol lassa a zenet csak a pendrive-on levo zeneket latta.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Bocsánat! Én azt az esetet irom, mikor a dapile wifin kapcsolódik a routerre, de indulaskor manuálisan nem konfiguralod be. Vezetéken ez nem kell valóban.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Akkor most egy wifis eszközzel kapcsolódj a daphile wifi hálózatra. Jelszó: secret1234 Utána ird be a böngésző cimsoraba azt az ip címet amit látsz a daphile logó alatt és indulhat a proba.
En csak siman a bongeszobe irtam be azt az IP cimet amit ki irt a kepernyore. A Wifi halozatot magatol megtalalta.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Akkor most egy wifis eszközzel kapcsolódj a daphile wifi hálózatra. Jelszó: secret1234 Utána ird be a böngésző cimsoraba azt az ip címet amit látsz a daphile logó alatt és indulhat a proba.
Pc alapú audio lejátszás
Én odáig jutottam vele,hogy boot pendrive-ot készítettem,elindult a bootolás ,a végén a Daphile logó alatt megjelent a ready felirat egy ip címmel és ennyi,innen sehová.
Plusz ajándékként a pendrive-ot sem formázni sem törölni nem lehet.
Én odáig jutottam vele,hogy boot pendrive-ot készítettem,elindult a bootolás ,a végén a Daphile logó alatt megjelent a ready felirat egy ip címmel és ennyi,innen sehová.
Pc alapú audio lejátszás
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Mire változtassuk meg és hogyan?
Azt írja, hogy kliens módban fake MAC cím van, hotspot mósban valós. A másik, hogy a hivatalos oldalon lévő képen a gép dróton csatlakozik a routerre és a gép wifi adaptere hotspot módban van. Így gondolom az csak a távvezérlésre van, minden más dróton megy.
No. Százötvenhatodjára újratelepítettem, mindent ugyanúgy, beírtam az accountot és van Tidal. Mindent ugyanúgy csináltam, eddig nem ment, most megy.
Pc alapú audio lejátszás
Akkor lehet, h 2giga particionálatlan terület kell neki, már nem emlèkszem rá.
A download fülön található a telepítési leírás. Benne van milyen partíciókat (2db) kell létrehozni. A második, data partíciónak javaslom több helyet hagyni, én megszívtam elsőre, hogy a 150 gigás / 5700 fájlos zene mappám nem fért el 4 gigás adatbázisban, kb 5 kellett neki. Ráment pár óra mire erre rájöttem, hibafelderítés elég nehézkes mivel nincs ssh hozzáférés. Másodszorra kapott 20-at biztos ami biztos alapon.
Ha több oprendszert akarsz a gépre és mondjuk a 2. windows, kell egy 3. oprendszert (linuxot) is felrakni a gépre (legalábbis most így látom) mivel a daphile saját grub boot menedzsere nem telepszik be az MBR-be és nem konfigurálható. A windowsé pedig nem is látja a linuxokat.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Megtaláltam, valòszìnű, hogy a MAC addresst meg kell valtoztatni ès látni fogja a mysqueezebox account, utâna mūködnie kell. Most nincs időm vele foglalkozni, valaki kipròbálhatná...
Mire változtassuk meg és hogyan?
Azt írja, hogy kliens módban fake MAC cím van, hotspot mósban valós. A másik, hogy a hivatalos oldalon lévő képen a gép dróton csatlakozik a routerre és a gép wifi adaptere hotspot módban van. Így gondolom az csak a távvezérlésre van, minden más dróton megy.