Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NGA »

A PDF-et megpróbálod?

Én igy nem hiszem, hogy meghallanám a 8 Hz különbséget, de a magasságingadozásra allergiás vagyok. Elmegy a kedvem a zenehallgatástól ilyenkor.

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sajna nekem irtozatosan rááll a fülem a nyávogásra, a barátom kinevetett, de én tényleg hallom a NAD nyávogását hibátlan szijjal is. Ez valami betegség lehet :-) 

Én is sebességérzékeny vagyok. Egyszer voltam a kollégáknál az autórádió szevízben (na ennek is 15 éve.. ) és ott egy motorcserés gépben ment valami akkori menő sláger, és mondam a szakinak, hogy szerintem gyorsabb a lejátszás.. Mondja Ő, hogy most cserélt motort, gyári új, én meg csak állítom, hogy gyors. Nosza elő a mérőszalag, 1000Hz-es mérőhang rajta, beteszi, hangszórókimeneten frekimérő, hát nem 1008-at mutat? Mondom neki, Mondtam hogy gyors. Majd elájult, hogy én ezt honnan hallom.

Vendég

Lemezjátszó

Mi volt a melléklet kiterjesztése? Csak JPG-t meg hasonlót fogad el a GMAIL
RAR.
Amúgy PDF.

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hát igen, ezért irtam, hogy ez még a régi iskola. Egyébként utálom a DD-ket, de az a robosztus, nehéz készülék valahogy kilóg a sorból. A meglepő pl, hogy nem kong a ház, valami kegyetlen merev agyagból csinálták, olyan mint a NAD anyaga. Van vagy 3 mm vastag a ház, tele merevitéssel. Nekem a merevvázas lemezjátszók jobban bejöttek, pl a Lenco L500-as, ami a NAD5120 modositott változata, MDF lapba marva, de merev vázzal. Sajna nekem irtozatosan rááll a fülem a nyávogásra, a barátom kinevetett, de én tényleg hallom a NAD nyávogását hibátlan szijjal is. Ez valami betegség lehet :-)

NAD gyári szij mérete: 4x0,8x160 mm Ajánlom az 5 mm-est, és érdemes kiszedni az egész 33/45-ös váltót belőle, igy elfér az 5-ös szij is. Esetleg még ami jó dolog: a 220V-os kábelre egy kapcsolót rakni, mert a hülye tesla a kapcsolót áthidalta egy kondival, igy a motoron állandó áram van, igaz pici, de kikapcsolt állapotban tekerd meg a motor tengelyét, rögtön érzed, hogy van benne áram. Ezt a 2 modot érdemes elvégezni.

Mi volt a melléklet kiterjesztése? Csak JPG-t meg hasonlót fogad el a GMAIL

Vendég

Lemezjátszó

Hahó!
ezt kaptam vissza:
This is the Invitel Core SMTP Transmitter program at host a.relay.invitel.net.

I'm sorry to have to inform you that your message could not be
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to <postmaster>

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The Invitel Core SMTP Transmitter program

<nagygaborattila@gmail.com>: host gsmtp185-2.google.com[64.233.185.114] said:
552 5.7.0 Illegal Attachment (in reply to end of DATA command)

Vendég

Lemezjátszó

Én egyébként nem tudtam kibékülni a NAD-al, zavart a nyávogása vadiuj szij és max tisztaság esetén is, és az MC10s-el nem volt jó párositás. Most egy DD-t használok, ez még a régi DD iskola szerint lemezjátszó, a JVC fénykorából, amikor még nem a gazdaságosság számitott. Ez most nem nyávog, igaz egy leheletnyit keményebb a hangja, de a NAD erölködő ezt ellensúlyozza. Neked ezt nem kell magyaráznom, hisz neked is az van. Milyen hangszedőt használsz hozzá? Lap vagy csőkarral? Filc alátét? Nekem egyébként a filc alátét igen nagy javulást hozott a JVC-nél, meglepően jó mélyeket hozott, igaz egy kicsit szinez a felső tartományban, de kellemesen teszi, hosszú ideig hallgatható tőle a lemezgyalu.
Macskák a környéken?
Nekm nem nyávog, pedig most is egy kissé laza szíj van rajta... vagy inkább már nyúlt, mert régi.
Le kéne szedni, és vanni másikakat, az az ostoba Sini, van vagy 5000 szíjuk, de csak úgy tudnak adni, ha viszem a mintát... mindez 2005-ben
Nekm lapos a kar, és VMS10 a hangszedő. A filc nem javított, üvegtányérra meg nem sikerült szert tenni... Szegény Földes G. az üveges, aki azt a bizonyos 1-et megcsinálta, szerintem elátkozta azt a pillanatot, amikor belevágott... (a barátom abbanm a házban lakott, ahol Ö volt a boltjával...)
Nekem a DD-k ne jöttek be, főleg a ház olyan kongós hangot tudott adni, amit szépen átvitt a lemezre...
A NAD a függeszett szíjhajtásávan ezt kevésbé hozza elő.

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Én egyébként nem tudtam kibékülni a NAD-al, zavart a nyávogása vadiuj szij és max tisztaság esetén is, és az MC10s-el nem volt jó párositás. Most egy DD-t használok, ez még a régi DD iskola szerint lemezjátszó, a JVC fénykorából, amikor még nem a gazdaságosság számitott. Ez most nem nyávog, igaz egy leheletnyit keményebb a hangja, de a NAD erölködő ezt ellensúlyozza. Neked ezt nem kell magyaráznom, hisz neked is az van. Milyen hangszedőt használsz hozzá? Lap vagy csőkarral? Filc alátét? Nekem egyébként a filc alátét igen nagy javulást hozott a JVC-nél, meglepően jó mélyeket hozott, igaz egy kicsit szinez a felső tartományban, de kellemesen teszi, hosszú ideig hallgatható tőle a lemezgyalu.

Vendég

Lemezjátszó

Jesszusom, a régi szép idők :-) Nekem még megvan a Heybrook magyar nyelvű kezelésije is:Igy indul:
A Heybrook HB1 hangdobozok a kifinomult angol HI-FI ipar méltó reprezentánsai...
:-)

Ha kérhetem, akko nekem is küld el légyszi ezt a kortörténeti remekművet a nagygaborattilakukacgmailpontcom -ra.

Köszönetem:
Gábor

Mail ment.

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Jesszusom, a régi szép idők :-) Nekem még megvan a Heybrook magyar nyelvű kezelésije is:
Igy indul:
A Heybrook HB1 hangdobozok a kifinomult angol HI-FI ipar méltó reprezentánsai...

Ha kérhetem, akko nekem is küld el légyszi ezt a kortörténeti remekművet a nagygaborattilakukacgmailpontcom -ra.

Köszönetem:
Gábor

Vendég

Lemezjátszó

Hosszas küszködés után, egy fórumtárs kérésére beszkenneltem a NAD 5120 teljes doksiját és leírását, akinek esetleg még kéne, az szóljon...
A http://www.vinylengine.com -on fenn van kb 2 éve a kezelési, a gyorsbeállitó, a hangszedőadatok, és a szervizkönyv is :-) Letölthetően PDF formátumban.

Üdv
Gábor

Kedves NGA!
Beidézem ide képben az enyémet, és mindjárt érted a különbséget:

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Na elfelejtettem bejelentkezni. Az előző én voltam :-)

Vendég

Lemezjátszó

Hosszas küszködés után, egy fórumtárs kérésére beszkenneltem a NAD 5120 teljes doksiját és leírását, akinek esetleg még kéne, az szóljon...
A http://www.vinylengine.com -on fenn van kb 2 éve a kezelési, a gyorsbeállitó, a hangszedőadatok, és a szervizkönyv is :-) Letölthetően PDF formátumban.

Üdv
Gábor

Vendég

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

lehet csinálni, de kell hozzá egy 50Hz-s oszcillátor.
Most oktacc,wagy hülyülsz?

Biagio saját bevallása szerint sem ért hozzá, és a kezdőket sem küdjük el a pitlibe!
Má mé küdtem wona el öket?

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

urak....
stroboszkópról a következőket kell tudni... a lemezjátszó tányérján (oldalán) található osztás változó ..... ugyan is nem kell azonos legyen. a lemezjátszókon lévő stroboszkóp egy elég jó ( stabil) kvarc vezérelt villogó forrás. hogy ez mennyit villog, tök mindegy. egy dolog ami fontos. hogy az osztások száma és a villogások száma egyezzen 33,1/3 fordulatnál, ill 45nél. itt nem feltétlenül kell 50hz legyen a strobi villogása. egy dolog ami nagyon fontos. a strobi villanás sebessége nagyon egyenletes kell legyen, így a lemeztányér lassulása vagy gyorsulása azonnal jól látható lesz. persze igyekeznek az osztásokat minnél kisebbre készíteni (persze csak annyira hogy jól észlelhető legyen a van-nincs különbség), és a strobi frekijét ehhez növelni, mert így az "érzékenység" nagyobb lesz. Tehát az osztás mindegy, a strobi frekijét kell a 33,1/3 hoz igazítani.

(remélem az elv érthetően lett leírva) megjegyzem ha nem reggel lenne akkor kiszámolnék nektek pár osztás/villogás aránypárt , de még nagyon reggel van.......
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

lehet csinálni, de kell hozzá egy 50Hz-s oszcillátor.
Biagio saját bevallása szerint sem ért hozzá, és a kezdőket sem küdjük el a pitlibe!
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

Vendég

Lemezjátszó

Nem, Európában a hálózati freki 50Hz Amerikában 60 Hz. Mesterséges fényből is csak a gázkisülésű fényforráso jók, pl: Glimm lámpa vagy a trafós/!/ előtétű fénycső. Led-el is lehet csinálni, de kell hozzá egy 50Hz-s oszcillátor.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

hát én nagyon kezdő vagyok, de nekem annyit mondtak hogy egy ilyen stroboszkóp csak mesterséges fénnyel működik. a felmerült kérdésen filózom hogy most 50-60hz? nem úgy van hogy a sima égő az 60hz? (merthogy elvileg a hálózati fesz 60hz)...egyébként ha tudnék fénymásolni egyet az megfelelően működne, nem?

Nem, Európában a hálózati freki 50Hz Amerikában 60 Hz. Mesterséges fényből is csak a gázkisülésű fényforráso jók, pl: Glimm lámpa vagy a trafós/!/ előtétű fénycső. Led-el is lehet csinálni, de kell hozzá egy 50Hz-s oszcillátor.

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: biagio »

Itt egy svéd honlapról egy stroboszkóp

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: biagio »

de ha jól tévedek, mesterséges fény nélkül is látszik az eltérés, vagy nem?
hát én nagyon kezdő vagyok, de nekem annyit mondtak hogy egy ilyen stroboszkóp csak mesterséges fénnyel működik. a felmerült kérdésen filózom hogy most 50-60hz? nem úgy van hogy a sima égő az 60hz? (merthogy elvileg a hálózati fesz 60hz)...
egyébként ha tudnék fénymásolni egyet az megfelelően működne, nem?

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

A srtoboszkóp se természetes fénynél, se olyan mesterséges fénynél, ahol nincs meg az frevanciától függő vibráció, nem működik!

Vendég

Lemezjátszó

igen ám, de a lemeztányér sebességének semmi köze a hálózati frekihez. Sztem ennek a 60hz-nek akkor van jelentősége ha adott frekin működő mesterséges fénnyel világítod meg.
De bizony számít, mivel a belső glimm is, meg ha külsőt használunk is, az 50 Hz- hez tartozó osztású stroboszkóp kell, az a baj, hogy a neten talált Dual stroboszkóp tárcsának, a 60 Hz-s oldalát rakták fel, mert a másik oldalán 50Hz-s osztások vannak...

Vendég

Lemezjátszó

igen ám, de a lemeztányér sebességének semmi köze a hálózati frekihez. Sztem ennek a 60hz-nek akkor van jelentősége ha adott frekin működő mesterséges fénnyel világítod meg.
Ennek némileg ellenzmond a régi DD lejátszók glimmlámpája, és a kétféle sebességhez tartozó 4 féle strobi beosztás csík.

glimmlámpa=mesterséges fény

... ami a hálózati frekivel villog. Azért is volt azokon a strobi, meg a fordulatszám állító poti.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

De bizony számít, mivel a belső glimm is, meg ha külsőt használunk is, az 50 Hz- hez tartozó osztású stroboszkóp kell, az a baj, hogy a neten talált Dual stroboszkóp tárcsának, a 60 Hz-s oldalát rakták fel, mert a másik oldalán 50Hz-s osztások vannak...

Vendég

Lemezjátszó

Ennek némileg ellenzmond a régi DD lejátszók glimmlámpája, és a kétféle sebességhez tartozó 4 féle strobi beosztás csík.

glimmlámpa=mesterséges fény

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”