Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Szomorú nap ez a mai. Meghalt Peter Falk. Aki csak Columbóként látta, az nézze meg a Férjeket. Én mindig libabőrös leszek tőle. R. I. P.
Peter Michael Falk (New York, 1927. szeptember 16. – Beverly Hills, Kalifornia, 2011. június 23.)
R. I. P.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7702
Szomorú nap ez a mai. Meghalt Peter Falk. Aki csak Columbóként látta, az nézze meg a Férjeket. Én mindig libabőrös leszek tőle. R. I. P.
Peter Michael Falk (New York, 1927. szeptember 16. – Beverly Hills, Kalifornia, 2011. június 23.)
R. I. P.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
-
Vendég
Outcast-ből kint van már pár rész. Látta valaki??
https://www.youtube.com/watch?v=AUASkKkVszI
Én megnéztem mind a hármat és nem igazán éreztem rá az "ízére"... Különösebben nem tetszik a futottak még kategória nálam. Bemutatkozó sorozatok közül a Preacher jobban tetszik.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Outcast-ből kint van már pár rész. Látta valaki??
https://www.youtube.com/watch?v=AUASkKkVszI
Én megnéztem mind a hármat és nem igazán éreztem rá az "ízére"... Különösebben nem tetszik a futottak még kategória nálam. Bemutatkozó sorozatok közül a Preacher jobban tetszik.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
-
Vendég
A horror rövid története...
A Filmvilág blogján találtam.
-
Vendég
Ajánlgattam itt ezt-azt, de most keresnék: nem tudja valaki, hol lehetne ezt fellelni? Az egyik kedvenc regényem adaptációjáról van. Sajnos, nincs meg magyarul, csak a szerző első szövege, az is olyan pocsék fordításban, hogy ajánlani sem nagyon merem, csak angolul. Komoly szívességet kérhet cserébe, aki segít megszerezni valamilyen elérhető formátumban.
Itt az ajánlója:
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Klasszikus krimi kedvelőinek ajánlom ezt a mini sorozatot.
Mi tegnap kezdtük nézni, de az első részből is látszik, hogy igen jóra sikeredett.
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Jó ideje téma Lynch, kíváncsian várom, milyen lesz a folytatás.
- dualcs5000
- Fórumlakó

- Értékelés: 378
Ugyan meg nincs negyed tizenketto elott egy perccel,
en meg is ajanlom a kulonleges, puzzle-szeru megoldas miatt
11:14pm
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Mi majd csak mostanában kezdünk hozzá az éccakai szolgálathoz. Jó olvasni,hogy mindenkinek tetszik.
Két estés, remek szórakozást ígér az Éjszakai szolgálat
Nekem nagyon bejött!
Két estés, remek szórakozást ígér az Éjszakai szolgálat
Nekem nagyon bejött!
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Lángoló mississippi most néztem meg a napokban !
Alan Parker felkavaró filmje a rasszizmusról Gene Hackman nagy alakításával !
A film - és sok más remek darab producere - Robert F. Colesburry volt, aki a Drót Cole detektívjét játszotta, amikor két évad között meghalt. Az alábbi jelenetben emlékeznek rá, a filmjeire való utalásokkal (az első, a mississippi gyújtogatós gyilkosságok: Lángoló Mississippi, a többit a DVD-kiadás kommentárjaiból, vagy az imdb-ről mazsolázzátok ki ).
Ebből még lehet valami...
Reméljük, mert nagyon jó az előzetes!
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- dualcs5000
- Fórumlakó

- Értékelés: 378
Ha meg nem lett volna:
Eye in the Sky
Alan Rickman egyik utolso es
Helen Miller egyaltalan nem utolso alakitasaval.
Lángoló mississippi most néztem meg a napokban !
Alan Parker felkavaró filmje a rasszizmusról Gene Hackman nagy alakításával !
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
The Revenant tegnap volt meg.
A film alapvetően minden tekintetben nagyon tetszett (a kép és hangminőség is referencia szintű), kivéve:
Nagyon túltolták a biciklit. Egyrészt túlzásba vitték az epikus jeleneteket, sok volt a pátosz, másrészt pedig a vége felé már felmerült, hogy mi jöhet még? Talán csak a vulkánkitörés és a meteorbecsapódás hiányzott...
8/10
Nekem is tetszett, de ha egy 40 perccel rövidebb volna akkor élvezhetőbb lenne a film.
The Revenant tegnap volt meg.
A film alapvetően minden tekintetben nagyon tetszett (a kép és hangminőség is referencia szintű), kivéve:
Nagyon túltolták a biciklit. Egyrészt túlzásba vitték az epikus jeleneteket, sok volt a pátosz, másrészt pedig a vége felé már felmerült, hogy mi jöhet még? Talán csak a vulkánkitörés és a meteorbecsapódás hiányzott...
8/10
8/10
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Ha már ennyiszer ajánljátok Lynch filmjeit.....
A lányának is van érzéke a rendezéshez. Ajánlanék mindjárt két filmet is tőle, nálam simán 8/10-es mindkettő.
Azoknak, akik eddig hezitáltak, egy kis löket :-)
Elismerésre méltó szélmalomharcot vívsz Lynch ügyben. Korunk egyik egyik legnagyobb élő rendezőjét kell ajánlgatni egy házimozi fórumon, erre nem tudok mit írni. De mindegy is, hiszen nemsokára itt a Függetlenség napja 2, meg a Transformers 87, hajrá így tovább...tisztelet a kivételnek továbbra is.
A privát David Lynch hetem keretében tegnap éjszaka a (sztem) első normális klasszikusa került terítékre, a Kék bársony (Blue velvet).
Itt már láthatóak, felfedezhetőek voltak a "bajok". Jó értelemben véve. Pont 30 éve...
Ez még egyszerű, érthető, követhető - hatalmas karakterekkel, jelenetekkel, akkoriban (1986!) kiváltképp meghökkentő sztorival.
De nem ezért ajánlom, hanem mert jó nézni. Aki kicsit is meg akar barátkozni a rendezővel, sztem elsőre ezzel a filmmel kezdje (ne a korábbiakkal).
Intro: Lassan jön a maradék a top3-ból, a Lost highway és a Straight story
https://www.youtube.com/watch?v=bWr4JvAWF20
Azoknak, akik eddig hezitáltak, egy kis löket :-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
-
Csutka
Van benne b@szás is. Szó szerint, nem pedig szeretkezés
Ugyanakkor azt gondolom, hogy ha egy gyerek elég felnőtt ahhoz, hogy gyilkosságot, erőszakot nézzen, akkor ahhoz pedig főleg elég felnőtt, hogy szexet nézzen. A mai világ erkölcsi normái totál perverzek, ahogy az örömet okozó szexjeleneteket, sőt a meztelenséget tiltják, de ha lemészárolnak 100 embert azt nyugodtan lehet mutatni.
Mészárlást a híradó is simán mutat.
A Walking Dead-et is meg lehet nézni családdal.
A meztelenséggel nincs baj, a b@szás már más tészta - persze szerintem.
Ezeket ráadásul legtöbbször teljesen értelmetlenül teszik bele a filmekbe. Szerintem csak azért, hogy a stáb is jól szórakozzon forgatás alatt.
Családi filmnek is OK?
Gryllus Dorka általában vetkőzni szokott a filmjeiben.
Csak félelmetes, vagy szex jelenetek is vannak benne?
Van benne b@szás is. Szó szerint, nem pedig szeretkezés
Ugyanakkor azt gondolom, hogy ha egy gyerek elég felnőtt ahhoz, hogy gyilkosságot, erőszakot nézzen, akkor ahhoz pedig főleg elég felnőtt, hogy szexet nézzen. A mai világ erkölcsi normái totál perverzek, ahogy az örömet okozó szexjeleneteket, sőt a meztelenséget tiltják, de ha lemészárolnak 100 embert azt nyugodtan lehet mutatni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Csutka
Víkend:
Korszerű, hálistennek nincs benne semmi a korábban megszokott magyar filmes gagyi-hatásból. Operatőri munka kiemelkedő
10/10
http://www.imdb.com/title/tt3257610/
Családi filmnek is OK?
Gryllus Dorka általában vetkőzni szokott a filmjeiben.
Csak félelmetes, vagy szex jelenetek is vannak benne?
Víkend:
Korszerű, hálistennek nincs benne semmi a korábban megszokott magyar filmes gagyi-hatásból. Operatőri munka kiemelkedő
10/10
http://www.imdb.com/title/tt3257610/