Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Érdemes megnézni, ha csak picit is hibázik és a dobozok mellé érkezik, akkor vége.
Talán egy tandem ugrást még megkockáztatnék, de csak a legprofibb ernyőssel, aki tudja hogy kell megelőzni egy jól kivitelezett rókát!

Azt mondják (sokan): Ép ember, ép gépből, ép ésszel - nem ugrik ki. 

Ez a denevéres röpködés azért nem semmi!

Csutka

Egy hónap múlva jön a mozikba a Függetlenség Napja 2./ Independence Day: Resurgence.
Elég ütős mozi lesz biztosan!   Will Smith nem szerepel benne.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Nem láttam ezt a kartondobozos felvételt, de megkeresem. Valóban sokat durvultak az extrém sportok és már-már a határokat feszegetik, ami sztem nagyon nem jó az ifjú nemzedéknek. Hamar abbahagyják, kiszállnak belőle, vagy baleset miatt, vagy mert rájönnek, hogy 1-2 év gyakorlás alatt nem tudják hozni a "youtube hősök" által végrehajtott életveszélyes helyzeteket. Múltkorában voltam egy downhill versenyen, ahol a versenyzők 100%-a tizenéves ifjonc volt. Brutális milyen pályán mentek le. Veszélyérzetük egyáltalán nincs. Egy srác az orrom előtt esett akkorát, hogy elájult. Dombról lefelé jövet egy rámpa segítségével ~3-3,5 méter magasra ugratott, majd a levegőben az erős oldalszélnek köszönhetően megbillent és úgy pottyant le, mint egy kilőtt galamb. 10-15 percig vártunk mire a hegy másik oldaláról odaértek a mentők. Az apa 5 percen belül ott volt, de az aggodalom enyhe jelét sem láttam rajta.
A wingsuit-os repülést sajna nem lehet csak úgy kipróbálni. Előtte sok ejtőernyős ugrás kell, ami nem kis kiadás.

Érdemes megnézni, ha csak picit is hibázik és a dobozok mellé érkezik, akkor vége.
Talán egy tandem ugrást még megkockáztatnék, de csak a legprofibb ernyőssel, aki tudja hogy kell megelőzni egy jól kivitelezett rókát!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Ezek a jelenetek miatt érdemes megnézni, mind jól kivitelezett és gyanítom nem sok CGI-t használtak, talán a raklap $ volt az. Gondoltam, hogy neked is tetszeni fog! Ha jól sejtem, te ki is próbálnál egy ilyen ugrást én szeretem a repülőket és nem hagynám el, felszállástól a leszállásig
A napokban volt egy műsor a Nat.-on, ott egy tag ernyő nélkül wingsuit-ban ugrott ki ~1000m-ről kartondobozokra landolt, lehet az volt, akit említesz(?)

Érdekes, hogy mennyit durvultak az extrém sportok, mondjuk csak húsz év távlatában is, emiatt is neveztem a jelen kor Holtpontjának.

Jó kis buli lehetett az óceán közepén

Nem láttam ezt a kartondobozos felvételt, de megkeresem. Valóban sokat durvultak az extrém sportok és már-már a határokat feszegetik, ami sztem nagyon nem jó az ifjú nemzedéknek. Hamar abbahagyják, kiszállnak belőle, vagy baleset miatt, vagy mert rájönnek, hogy 1-2 év gyakorlás alatt nem tudják hozni a "youtube hősök" által végrehajtott életveszélyes helyzeteket. Múltkorában voltam egy downhill versenyen, ahol a versenyzők 100%-a tizenéves ifjonc volt. Brutális milyen pályán mentek le. Veszélyérzetük egyáltalán nincs. Egy srác az orrom előtt esett akkorát, hogy elájult. Dombról lefelé jövet egy rámpa segítségével ~3-3,5 méter magasra ugratott, majd a levegőben az erős oldalszélnek köszönhetően megbillent és úgy pottyant le, mint egy kilőtt galamb. 10-15 percig vártunk mire a hegy másik oldaláról odaértek a mentők. Az apa 5 percen belül ott volt, de az aggodalom enyhe jelét sem láttam rajta. 
A wingsuit-os repülést sajna nem lehet csak úgy kipróbálni. Előtte sok ejtőernyős ugrás kell, ami nem kis kiadás.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Egyetértek. Viszont én mégis 10/7-re értékelném a látvány miatt. A wingsuit-os ugrás hihetetlen. Nem tudom itt vittek-e bele CGI-t, de azt tudom, hogy azt az ugrást megcsinálták már páran. Jeb Corliss volt a film wingsuit-os technikai tanácsadója. Nyugodtan nevezhetjük mesternek a sportban. Ő az aki kis híján belehalt az alábbi ugrásba:

Ezek a jelenetek miatt érdemes megnézni, mind jól kivitelezett és gyanítom nem sok CGI-t használtak, talán a raklap $ volt az. Gondoltam, hogy neked is tetszeni fog! Ha jól sejtem, te ki is próbálnál egy ilyen ugrást én szeretem a repülőket és nem hagynám el, felszállástól a leszállásig A napokban volt egy műsor a Nat.-on, ott egy tag ernyő nélkül wingsuit-ban ugrott ki ~1000m-ről kartondobozokra landolt, lehet az volt, akit említesz(?)

Érdekes, hogy mennyit durvultak az extrém sportok, mondjuk csak húsz év távlatában is, emiatt is neveztem a jelen kor Holtpontjának.

Jó kis buli lehetett az óceán közepén

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Point Break
Természetesen nem lett jobb, mint a régi Holtpont, ez most 10/5-ös lett csak, nálam. Kenau/Patrick filmet nehéz lett volna űberelni, az egy tizes film volt! A mostani remake-ről nem is volna érdemes beszélni, főleg a színészi oldaláról. Viszont ezt előre is lehetett gondolni, ezért 3D-ben néztem... rég D-ztem már és nem volt más ötletem mára.
Ha a film nem is annyira, de a látvány lenyűgöző! Gyönyörű környezet, hegyek;tenger;vízesés, mind nagyon jól megtervezett és kivitelezett operatőri munkára vall. Csillagos ötös, neki ezért! Nagyon látványos lett, talán ez a jelen kor Holtpontja?
Egyszer érdemes megnézni, aki kedveli a 3D-t az így nézze, erre is rakták a hangsúlyt!

Egyetértek. Viszont én mégis 10/7-re értékelném a látvány miatt. A wingsuit-os ugrás hihetetlen. Nem tudom itt vittek-e bele CGI-t, de azt tudom, hogy azt az ugrást megcsinálták már páran. Jeb Corliss volt a film wingsuit-os technikai tanácsadója. Nyugodtan nevezhetjük mesternek a sportban. Ő az aki kis híján belehalt az alábbi ugrásba:

2:24-től

https://www.youtube.com/watch?v=1hKhofOF_zo

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Természet kedvelőknek, túrázóknak, hegymászóknak ajánlom az alábbi dokumentumfilmet.

http://www.mafab.hu/movies/sherpa-274642.html

[media]https://www.youtube.com/watch?v=hLSWVsV3-9g[/media]

Szép felvételek, gyönyörű tájak, stb, stb.. nem ez a lényeg. Kiábrándító mennyire kihasználja, lenézi a felső tízezer a hegyen megedződött sherpa-kat. Gondoltam, hogy megy a pofátlanság ezerrel, de nem hittem volna, hogy ennyire gusztustalan feudalista módon művelik. Jogos volt a 2014-es lázadásuk.

10/7

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1178

Hozzászólás Szerző: lacee »

hm...fincsi előzetes, remélem a film is ütős lesz, nem csak a Trailer-je..az előzetes alapján számomra város   
https://youtu.be/Hm63ENHykzs
Jónak tűnik,ezt még nem is láttam.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: paler »

hm...fincsi előzetes, remélem a film is ütős lesz, nem csak a Trailer-je..az előzetes alapján számomra város   

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Örülök, hogy tetszett. Az amerikai verziót szerintem kár erőltetni...valamiért a jenkik kötelességüknek érzik mindenhez hozzányúlkálni. A Fodesz által ajánlott Szemekbe zárt titkok argentin, vagy a Tégla hong kong-i eredetijét (Szigorúan piszkos ügyek) hasonlóan nagyságrendekkel jobbnak tartom.

Ha meg amerikai film, akkor inkább ez.

A fiók az elképesztő volt!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Sportközvetításek esetén a lassított visszajátszásban miért látható villogás?

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Point Break
Természetesen nem lett jobb, mint a régi Holtpont, ez most 10/5-ös lett csak, nálam. Kenau/Patrick filmet nehéz lett volna űberelni, az egy tizes film volt! A mostani remake-ről nem is volna érdemes beszélni, főleg a színészi oldaláról. Viszont ezt előre is lehetett gondolni, ezért 3D-ben néztem... rég D-ztem már és nem volt más ötletem mára.
Ha a film nem is annyira, de a látvány lenyűgöző! Gyönyörű környezet, hegyek;tenger;vízesés, mind nagyon jól megtervezett és kivitelezett operatőri munkára vall. Csillagos ötös, neki ezért! Nagyon látványos lett, talán ez a jelen kor Holtpontja?
Egyszer érdemes megnézni, aki kedveli a 3D-t az így nézze, erre is rakták a hangsúlyt!

elisha
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1061

Hozzászólás Szerző: elisha »

Nemrég megnéztem én is 1-2 mostani filmet !

Szemekbe zárt titok ( 2015 ) : gyenge egyszer elég volt , majd az eredeti változatot is akarom látni !
Aljas nyolcas : Tarantino funként ahhoz képest mit vártam csalódás , bár hozzá teszem a Western nem tartozik a kedvenc műfajok közé de idővel újra adok esélyt és megnézem !
Amerika kapitány a polgárháború : láttam tűrhető az akció rendben de továbbra se leszek nagy Marvel fan !

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 509

Hozzászólás Szerző: MGMART »

45 év után újra vetítették Cannei filmfesztiválon Makk Károly Szerelem című filmjét.

A fimet felújították , teljes körűen restaurálták 4K digitális hordozóra.

Ami érdekes, hogy feltették a kérdést egy riportban a rendezőnek:

-Szebb lett a film?

"-Nem lehet szebb! A fekete-fehér film a maga patinájával összetart valamit.Ezek a régi 40-50 éves filmek patinásodnak, ez egyfajta plusz.Majd beleőrültem, amíg elértem, hogy ezek az egyedi kopások benne maradjanak a felújított verzióban."

Csutka

Aki esetleg nem látta, annak ajánlom a Colony sorozatot.
A két főszereplő a Lost és a The Walking Dead főszereplői, a történet ígéretes - LA idegen invázió után, elzárt kolónia, ellenállók, kis akció, kis dráma és kis rejtély. Még nem indult be igazán a sorozat, de hatalmas tartalékokat látok benne a későbbiekben.
Nekem tetszett - júliusban jön a folytatás.

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

A listából kifelejtetted a Nyomtalanult és a Nyisd ki a szemed című filmet. Mindkettő nagyságrenddel jobb mint amit csináltak belőle.
Jogos, ezek is nagyszerű filmek. De a keleti horrorfilmek minden jelentéstartalmától megfosztott amerikai verziói is tökéletes példái ennek a jelenségnek. A szem, Sötét víz...
Az egyik személyes kedvencem a Kairo (Mezsgye). A japán eredeti költőien megrázó, számomra az egyik legjobb horror, amit valaha csináltak. Az amerikai változatot kikapcsoltam, egyszerűen nézhetetlen.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Örülök, hogy tetszett. Az amerikai verziót szerintem kár erőltetni...valamiért a jenkik kötelességüknek érzik mindenhez hozzányúlkálni. A Fodesz által ajánlott Szemekbe zárt titkok argentin, vagy a Tégla hong kong-i eredetijét (Szigorúan piszkos ügyek) hasonlóan nagyságrendekkel jobbnak tartom.

A listából kifelejtetted a Nyomtalanult és a Nyisd ki a szemed című filmet. Mindkettő nagyságrenddel jobb mint amit csináltak belőle.

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

Oldboy 2003.

Ha meg amerikai film, akkor inkább ez.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1311

Hozzászólás Szerző: pali923 »

De lehet hogy csak a színháztól 2008-ban? Akkor még szinkronozgat?

Bocsi, szinkront még válal elvétve ahogy látom a szinkron adatbázisban. Hál' isten.

Gáti Oszkár 60 évesen elbúcsúzott a színháztól, azóta nem lépett fel. Győrben csinált egy 60 férőhelyes kisszínházat fantasztikus darabokkal, azt vezérli gyakorlatilag egyedül. Emellett egy temetőben gondnok(!). Szerintem többet nem fog szinkronizálni sem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 355

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

Triple 9

Végre egy ízig-vérig  akció mozi a rendező zseni Jonn Hillcout kezei közül, remek színészi gárdával megtámogatva.
Feszültséggel teli atmoszféra jellemezte heist-movie, melyet a lüktető filmzene tesz még teljesebbé.
Apróbb hibái ellenére nagyon szerethető, a bravúros történetvezetés végig fenntartja a figyelmet, nem hagyva üresjáratot.
Méltánytalannak érzem a kritikai megítélését hisz nyilván nem a műfaj megújítása volt a cél, ám a lebilincselő élmény garantált a 
megtekintése során!

10/9

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Saul fia:
Cseppet sem tartozom a zsidózó antiszemita táborba, sem azok közé akik számára unalmas egy történelmi téma. Ennek ellenére nem voltam odáig a filmért. Az operatőri nézőpont valóban egyedi és érdekes, de végig az egész fim során végig elég fárasztó így nézni. A haláltáborok realisztikus ábrázolása letaglózó és borzalmas, de egy idő múlva átvált egy bizonyos monotonitásba az egész. Valószínűleg ez is rendezői koncepció volt, hiszen a megemlékezésekből tudjuk, hogy az ottani emberek fejében pont ilyen folyamatok mentek végbe, film tekintetében viszont úgy érzem, hogy a befejezéssel együtt 1:40 helyett bőven elég lett volna 1 órás időtartam. 6,5/10

Fack ju Göhte 2:
Pozitív csalódás volt, mert nagyon rossz trash filmre számítottam, de másnaposan kanapén szenvedős időtöltésnek pont megfelelt. A szinkron hangminősége meglepően, kifejezetten jó volt. (Csak vígjátékokat nézek szinkronosan.)

Ember a fellegvárban:
Hétvégén kezdtünk neki a sorozatnak, az 1. évad felénél tartunk. Sajnos csak bűn-rossz képminőségben sikerült megszereznem. Nagyon tetszik a téma, a két birodalom mindennapi életének ábrázolása, díszletek, cselekmény, intrikák stb. Negatívum, hogy a szereplők csinálnak sokszor nagyon életszerűtlen dolgokat, de ezeknek a mértéke még elmegy. Remélem hamar láthatjuk a 2. évadot.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Visszavonult úgy tudom, de javítsatok ki ha nem így van.
Akkor a Feláldozhatók 3 volt az utsó

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Nem először szinkronizálja Stallonét, amúgy annyira nem rossz (filmet még nem láttam csak belekukk, akkor szembe azaz fülbesültem én is a Gesztesi szinkronnal )

na kikerestem

Én is rákerestem kíváncsiságból, nem rémlett ennyi Gesztesi/Stallone szinkron.Gáti Oszkár jobb lett volna!

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 842

Hozzászólás Szerző: lacy »

Én is szinkronosan néztem, Gesztesit én sem értettem hogyan került ide!

Nem először szinkronizálja Stallonét, amúgy annyira nem rossz (filmet még nem láttam csak belekukk, akkor szembe azaz fülbesültem én is a Gesztesi szinkronnal )

na kikerestem

Rocky IV. (Rocky IV) [1985] - r.: Sylvester Stallone

1. magyar változat (szinkron) [Studio Service Kft.]
1. Rocky Balboa - Gesztesi Károly

Kobra (Cobra) [1986] - r.: George P. Cosmatos

2. magyar változat (szinkron) [CÉG, Sonic Stúdió]
1. Marion `Kobra` Cobretti hadnagy - Gesztesi Károly

Túl a csúcson (Over the Top) [1987] - r.: Menahem Golan

1. magyar változat (szinkron) [1990-ben]
1. Lincoln Hawk - Gesztesi Károly

A bosszú börtönében (Lock Up) [1989] - r.: John Flynn

1. magyar változat (szinkron) [1989-ben Magyar Szinkron- és Videovállalat]
1. Frank Leone - Gesztesi Károly

Felpörgetve (Driven) [2001] - r.: Renny Harlin

1. magyar változat (szinkron) [2002-ben Mafilm Audio Kft.]
1. Joe Tanto - Gesztesi Károly

D-Tox (D-Tox) [2002] - r.: Jim Gillespie

1. magyar változat (szinkron) [Balog Mix Stúdió]
1. Jake Malloy FBI-ügynök - Gesztesi Károly

Taxi 3. (Taxi 3) [2003] - r.: Gérard Krawczyk

1. magyar változat (szinkron) [2003-ban Mafilm Audio Kft.]
14. Első utas - Gesztesi Károly

Creed - Apolló fia (Creed) [2015] - r.: Ryan Coogler

1. magyar változat (szinkron) [Mafilm Audio Kft.]
2. Rocky Balboa - Gesztesi Károly

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Nálam hozta amit vártam!
Igaz csak annyit vártam mint a Rocky filmektől...
Szerintem jó volt!
Ami nálam rossz pont, az Gesztesi szinkronja!

Én is szinkronosan néztem, Gesztesit én sem értettem hogyan került ide!
Amúgy a magyar DD rendben volt, jól sikerült tetszett..a ring körül a beszéd hangok, kimondottan jók voltak, ritkán használják ilyen jól a hátsó csatornákat!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”