Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Egyetértek. Viszont én mégis 10/7-re értékelném a látvány miatt. A wingsuit-os ugrás hihetetlen. Nem tudom itt vittek-e bele CGI-t, de azt tudom, hogy azt az ugrást megcsinálták már páran. Jeb Corliss volt a film wingsuit-os technikai tanácsadója. Nyugodtan nevezhetjük mesternek a sportban. Ő az aki kis híján belehalt az alábbi ugrásba:

Ezek a jelenetek miatt érdemes megnézni, mind jól kivitelezett és gyanítom nem sok CGI-t használtak, talán a raklap $ volt az. Gondoltam, hogy neked is tetszeni fog! Ha jól sejtem, te ki is próbálnál egy ilyen ugrást én szeretem a repülőket és nem hagynám el, felszállástól a leszállásig A napokban volt egy műsor a Nat.-on, ott egy tag ernyő nélkül wingsuit-ban ugrott ki ~1000m-ről kartondobozokra landolt, lehet az volt, akit említesz(?)

Érdekes, hogy mennyit durvultak az extrém sportok, mondjuk csak húsz év távlatában is, emiatt is neveztem a jelen kor Holtpontjának.

Jó kis buli lehetett az óceán közepén

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Point Break
Természetesen nem lett jobb, mint a régi Holtpont, ez most 10/5-ös lett csak, nálam. Kenau/Patrick filmet nehéz lett volna űberelni, az egy tizes film volt! A mostani remake-ről nem is volna érdemes beszélni, főleg a színészi oldaláról. Viszont ezt előre is lehetett gondolni, ezért 3D-ben néztem... rég D-ztem már és nem volt más ötletem mára.
Ha a film nem is annyira, de a látvány lenyűgöző! Gyönyörű környezet, hegyek;tenger;vízesés, mind nagyon jól megtervezett és kivitelezett operatőri munkára vall. Csillagos ötös, neki ezért! Nagyon látványos lett, talán ez a jelen kor Holtpontja?
Egyszer érdemes megnézni, aki kedveli a 3D-t az így nézze, erre is rakták a hangsúlyt!

Egyetértek. Viszont én mégis 10/7-re értékelném a látvány miatt. A wingsuit-os ugrás hihetetlen. Nem tudom itt vittek-e bele CGI-t, de azt tudom, hogy azt az ugrást megcsinálták már páran. Jeb Corliss volt a film wingsuit-os technikai tanácsadója. Nyugodtan nevezhetjük mesternek a sportban. Ő az aki kis híján belehalt az alábbi ugrásba:

2:24-től

https://www.youtube.com/watch?v=1hKhofOF_zo

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Természet kedvelőknek, túrázóknak, hegymászóknak ajánlom az alábbi dokumentumfilmet.

http://www.mafab.hu/movies/sherpa-274642.html

[media]https://www.youtube.com/watch?v=hLSWVsV3-9g[/media]

Szép felvételek, gyönyörű tájak, stb, stb.. nem ez a lényeg. Kiábrándító mennyire kihasználja, lenézi a felső tízezer a hegyen megedződött sherpa-kat. Gondoltam, hogy megy a pofátlanság ezerrel, de nem hittem volna, hogy ennyire gusztustalan feudalista módon művelik. Jogos volt a 2014-es lázadásuk.

10/7

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1178

Hozzászólás Szerző: lacee »

hm...fincsi előzetes, remélem a film is ütős lesz, nem csak a Trailer-je..az előzetes alapján számomra város   
https://youtu.be/Hm63ENHykzs
Jónak tűnik,ezt még nem is láttam.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 419

Hozzászólás Szerző: paler »

hm...fincsi előzetes, remélem a film is ütős lesz, nem csak a Trailer-je..az előzetes alapján számomra város   

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Örülök, hogy tetszett. Az amerikai verziót szerintem kár erőltetni...valamiért a jenkik kötelességüknek érzik mindenhez hozzányúlkálni. A Fodesz által ajánlott Szemekbe zárt titkok argentin, vagy a Tégla hong kong-i eredetijét (Szigorúan piszkos ügyek) hasonlóan nagyságrendekkel jobbnak tartom.

Ha meg amerikai film, akkor inkább ez.

A fiók az elképesztő volt!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Sportközvetításek esetén a lassított visszajátszásban miért látható villogás?

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Point Break
Természetesen nem lett jobb, mint a régi Holtpont, ez most 10/5-ös lett csak, nálam. Kenau/Patrick filmet nehéz lett volna űberelni, az egy tizes film volt! A mostani remake-ről nem is volna érdemes beszélni, főleg a színészi oldaláról. Viszont ezt előre is lehetett gondolni, ezért 3D-ben néztem... rég D-ztem már és nem volt más ötletem mára.
Ha a film nem is annyira, de a látvány lenyűgöző! Gyönyörű környezet, hegyek;tenger;vízesés, mind nagyon jól megtervezett és kivitelezett operatőri munkára vall. Csillagos ötös, neki ezért! Nagyon látványos lett, talán ez a jelen kor Holtpontja?
Egyszer érdemes megnézni, aki kedveli a 3D-t az így nézze, erre is rakták a hangsúlyt!

elisha
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1061

Hozzászólás Szerző: elisha »

Nemrég megnéztem én is 1-2 mostani filmet !

Szemekbe zárt titok ( 2015 ) : gyenge egyszer elég volt , majd az eredeti változatot is akarom látni !
Aljas nyolcas : Tarantino funként ahhoz képest mit vártam csalódás , bár hozzá teszem a Western nem tartozik a kedvenc műfajok közé de idővel újra adok esélyt és megnézem !
Amerika kapitány a polgárháború : láttam tűrhető az akció rendben de továbbra se leszek nagy Marvel fan !

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 509

Hozzászólás Szerző: MGMART »

45 év után újra vetítették Cannei filmfesztiválon Makk Károly Szerelem című filmjét.

A fimet felújították , teljes körűen restaurálták 4K digitális hordozóra.

Ami érdekes, hogy feltették a kérdést egy riportban a rendezőnek:

-Szebb lett a film?

"-Nem lehet szebb! A fekete-fehér film a maga patinájával összetart valamit.Ezek a régi 40-50 éves filmek patinásodnak, ez egyfajta plusz.Majd beleőrültem, amíg elértem, hogy ezek az egyedi kopások benne maradjanak a felújított verzióban."

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Aki esetleg nem látta, annak ajánlom a Colony sorozatot.
A két főszereplő a Lost és a The Walking Dead főszereplői, a történet ígéretes - LA idegen invázió után, elzárt kolónia, ellenállók, kis akció, kis dráma és kis rejtély. Még nem indult be igazán a sorozat, de hatalmas tartalékokat látok benne a későbbiekben.
Nekem tetszett - júliusban jön a folytatás.

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

A listából kifelejtetted a Nyomtalanult és a Nyisd ki a szemed című filmet. Mindkettő nagyságrenddel jobb mint amit csináltak belőle.
Jogos, ezek is nagyszerű filmek. De a keleti horrorfilmek minden jelentéstartalmától megfosztott amerikai verziói is tökéletes példái ennek a jelenségnek. A szem, Sötét víz...
Az egyik személyes kedvencem a Kairo (Mezsgye). A japán eredeti költőien megrázó, számomra az egyik legjobb horror, amit valaha csináltak. Az amerikai változatot kikapcsoltam, egyszerűen nézhetetlen.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Örülök, hogy tetszett. Az amerikai verziót szerintem kár erőltetni...valamiért a jenkik kötelességüknek érzik mindenhez hozzányúlkálni. A Fodesz által ajánlott Szemekbe zárt titkok argentin, vagy a Tégla hong kong-i eredetijét (Szigorúan piszkos ügyek) hasonlóan nagyságrendekkel jobbnak tartom.

A listából kifelejtetted a Nyomtalanult és a Nyisd ki a szemed című filmet. Mindkettő nagyságrenddel jobb mint amit csináltak belőle.

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

Oldboy 2003.

Ha meg amerikai film, akkor inkább ez.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1292

Hozzászólás Szerző: pali923 »

De lehet hogy csak a színháztól 2008-ban? Akkor még szinkronozgat?

Bocsi, szinkront még válal elvétve ahogy látom a szinkron adatbázisban. Hál' isten.

Gáti Oszkár 60 évesen elbúcsúzott a színháztól, azóta nem lépett fel. Győrben csinált egy 60 férőhelyes kisszínházat fantasztikus darabokkal, azt vezérli gyakorlatilag egyedül. Emellett egy temetőben gondnok(!). Szerintem többet nem fog szinkronizálni sem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

Triple 9

Végre egy ízig-vérig  akció mozi a rendező zseni Jonn Hillcout kezei közül, remek színészi gárdával megtámogatva.
Feszültséggel teli atmoszféra jellemezte heist-movie, melyet a lüktető filmzene tesz még teljesebbé.
Apróbb hibái ellenére nagyon szerethető, a bravúros történetvezetés végig fenntartja a figyelmet, nem hagyva üresjáratot.
Méltánytalannak érzem a kritikai megítélését hisz nyilván nem a műfaj megújítása volt a cél, ám a lebilincselő élmény garantált a 
megtekintése során!

10/9

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Saul fia:
Cseppet sem tartozom a zsidózó antiszemita táborba, sem azok közé akik számára unalmas egy történelmi téma. Ennek ellenére nem voltam odáig a filmért. Az operatőri nézőpont valóban egyedi és érdekes, de végig az egész fim során végig elég fárasztó így nézni. A haláltáborok realisztikus ábrázolása letaglózó és borzalmas, de egy idő múlva átvált egy bizonyos monotonitásba az egész. Valószínűleg ez is rendezői koncepció volt, hiszen a megemlékezésekből tudjuk, hogy az ottani emberek fejében pont ilyen folyamatok mentek végbe, film tekintetében viszont úgy érzem, hogy a befejezéssel együtt 1:40 helyett bőven elég lett volna 1 órás időtartam. 6,5/10

Fack ju Göhte 2:
Pozitív csalódás volt, mert nagyon rossz trash filmre számítottam, de másnaposan kanapén szenvedős időtöltésnek pont megfelelt. A szinkron hangminősége meglepően, kifejezetten jó volt. (Csak vígjátékokat nézek szinkronosan.)

Ember a fellegvárban:
Hétvégén kezdtünk neki a sorozatnak, az 1. évad felénél tartunk. Sajnos csak bűn-rossz képminőségben sikerült megszereznem. Nagyon tetszik a téma, a két birodalom mindennapi életének ábrázolása, díszletek, cselekmény, intrikák stb. Negatívum, hogy a szereplők csinálnak sokszor nagyon életszerűtlen dolgokat, de ezeknek a mértéke még elmegy. Remélem hamar láthatjuk a 2. évadot.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Visszavonult úgy tudom, de javítsatok ki ha nem így van.
Akkor a Feláldozhatók 3 volt az utsó

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Nem először szinkronizálja Stallonét, amúgy annyira nem rossz (filmet még nem láttam csak belekukk, akkor szembe azaz fülbesültem én is a Gesztesi szinkronnal )

na kikerestem

Én is rákerestem kíváncsiságból, nem rémlett ennyi Gesztesi/Stallone szinkron.Gáti Oszkár jobb lett volna!

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 828

Hozzászólás Szerző: lacy »

Én is szinkronosan néztem, Gesztesit én sem értettem hogyan került ide!

Nem először szinkronizálja Stallonét, amúgy annyira nem rossz (filmet még nem láttam csak belekukk, akkor szembe azaz fülbesültem én is a Gesztesi szinkronnal )

na kikerestem

Rocky IV. (Rocky IV) [1985] - r.: Sylvester Stallone

1. magyar változat (szinkron) [Studio Service Kft.]
1. Rocky Balboa - Gesztesi Károly

Kobra (Cobra) [1986] - r.: George P. Cosmatos

2. magyar változat (szinkron) [CÉG, Sonic Stúdió]
1. Marion `Kobra` Cobretti hadnagy - Gesztesi Károly

Túl a csúcson (Over the Top) [1987] - r.: Menahem Golan

1. magyar változat (szinkron) [1990-ben]
1. Lincoln Hawk - Gesztesi Károly

A bosszú börtönében (Lock Up) [1989] - r.: John Flynn

1. magyar változat (szinkron) [1989-ben Magyar Szinkron- és Videovállalat]
1. Frank Leone - Gesztesi Károly

Felpörgetve (Driven) [2001] - r.: Renny Harlin

1. magyar változat (szinkron) [2002-ben Mafilm Audio Kft.]
1. Joe Tanto - Gesztesi Károly

D-Tox (D-Tox) [2002] - r.: Jim Gillespie

1. magyar változat (szinkron) [Balog Mix Stúdió]
1. Jake Malloy FBI-ügynök - Gesztesi Károly

Taxi 3. (Taxi 3) [2003] - r.: Gérard Krawczyk

1. magyar változat (szinkron) [2003-ban Mafilm Audio Kft.]
14. Első utas - Gesztesi Károly

Creed - Apolló fia (Creed) [2015] - r.: Ryan Coogler

1. magyar változat (szinkron) [Mafilm Audio Kft.]
2. Rocky Balboa - Gesztesi Károly

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Nálam hozta amit vártam!
Igaz csak annyit vártam mint a Rocky filmektől...
Szerintem jó volt!
Ami nálam rossz pont, az Gesztesi szinkronja!

Én is szinkronosan néztem, Gesztesit én sem értettem hogyan került ide!
Amúgy a magyar DD rendben volt, jól sikerült tetszett..a ring körül a beszéd hangok, kimondottan jók voltak, ritkán használják ilyen jól a hátsó csatornákat!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Creed
Nagyon vártam már a filmet. Pici csalódás, jobbra számítottam. Pici öröm, mert Stallone nagyon jól felidézte és hozta a régi Balboa karaktert...látszik, hogy nem közömbös neki ez a szerep! Párszor valóban elhittem, hogy ő az öreg Rocky, ez dobott is a filmen, nem is keveset. Összegezve, azért jó volt és érdemes megnézni, egy 10/7-es jár neki részemről, de csak mert ő Rocky
Nálam hozta amit vártam!Igaz csak annyit vártam mint a Rocky filmektől...
Szerintem jó volt!

Ami nálam rossz pont, az Gesztesi szinkronja!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Creed
Nagyon vártam már a filmet. Pici csalódás, jobbra számítottam. Pici öröm, mert Stallone nagyon jól felidézte és hozta a régi Balboa karaktert...látszik, hogy nem közömbös neki ez a szerep! Párszor valóban elhittem, hogy ő az öreg Rocky, ez dobott is a filmen, nem is keveset. Összegezve, azért jó volt és érdemes megnézni, egy 10/7-es jár neki részemről, de csak mert ő Rocky

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

A dzsungel könyve. Az eredeti műhöz nem sok köze van már. Szépen megcsinált CGI-s jószágok néha fura mozgással, mondjuk hat a tízből.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Colonia.

Érdemes megnézni!
Ma du. megnéztük, mást vártam de nézhető volt.Nem voltak elvárások, csalódás sem volt!

De egyszer érdemes megnézni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”