Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Megfordult már egy pár hangsugárzók kábel nálam,és ha már a rezgés csillapítás szóba került,kíváncsi lennék hogy a gyártók milyen elvek alapján választanak külső szigetelést a kábeleikhez.
Vannak kifejezetten nehezen installálható merev kábelek,pl a cable talk 4.1,és vannak rugalmasak,mint pl a fapaci által is említett belden.
Vajon figyelembe veszik és tesztelik is a rezgés csillapítását a kábeleiknek a készítők,vagy más oka lehet a nagyon különböző külső szigeteléseknek?

A rezgéscsillapítást általában a kábel belső szerkezetében oldják meg, jellemzően a vezető erek közé raknak elnyelő anyagot. A külső köpeny inkább a kábel felhasználási területétől függ. Fix telepítésű rendszerekbe szánt installációs kábeleknél puha köpenyt alkalmaznak (PVC), hogy a kábel hajlékony legyen, ellenben pl. a színpadi kábeleknél a mechanikai védelem is fontos szempont, ott strapabíróbb anyagra van szükség (pl. PUR). A nagyobb gyártóknál ugyanaz a kábelszerkezet kérhető többféle köpennyel is.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Megfordult már egy pár hangsugárzók kábel nálam,és ha már a rezgés csillapítás szóba került,kíváncsi lennék hogy a gyártók milyen elvek alapján választanak külső szigetelést a kábeleikhez.
Vannak kifejezetten nehezen installálható merev kábelek,pl a cable talk 4.1,és vannak rugalmasak,mint pl a fapaci által is említett belden.
Vajon figyelembe veszik és tesztelik is a rezgés csillapítását a kábeleiknek a készítők,vagy más oka lehet a nagyon különböző külső szigeteléseknek?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Meg tudod állni, hogy ne szólj? Bennem inkább ez merül fel.
Esete és megrendelője válogatja. Volt már, hogy meg tudtam állni, mert láttam az emberen, nagyon büszke a kábeleire.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: venomer »

Meg tudod állni, hogy ne szólj? Bennem inkább ez merül fel.
Foghatjuk a fekünket ilyen esetek láttán, de van-e jogunk lehülyézni hősünket?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Dehogy akarok vitázni. Sőt. De ha 1000x írod le, hogy nincs olyan, akkor is van. Mitől hallana minden ember egyformán?   De persze az is igaz, amit írsz a kedvelt arányokról.  No, mindegy, ezt is elengedem...

Nincs baj a részletekre figyeléssel, ha a java rendben van. Te magad is szoktál ilyen példákat hozni, pl amikor a rossz akusztikájú szobákban hegyezik a rendszert. Ott is lehet kábeleket függeszteni, meg kerámiamotyókra fektetni, de lehet van fontosabb is. Olyankor valahogy Te is érted, csak most vitázni akarsz.

Írtam volna ilyesmit, hogy mindenki ugyanúgy hall?

A fontossági sorrend mindenkinél más, ezért kérdeztem, hogy Te miként döntöd el. Nyilván vannak olyan hibák, amik értelmetlenné tesznek bármilyen fejlesztést, ennek ellenére találkoztam már olyannal, hogy valaki egy tragikus akusztikájú szobában másfél millió forintos kábelezést állított hadrendbe és esküdött is rá, hogy mennyivel jobb lett a hangzás. Foghatjuk a fekünket ilyen esetek láttán, de van-e jogunk lehülyézni hősünket?

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Úgy tűnik, elbeszélünk egymás mellett, vagy csak simán vitázni akarsz. Nincs olyan, hogy valaki egy hangosabb hangot halkabbnak hall. Nincs olyan, hogy egy - hallgatási pontban mérhetően - hangosabb basszus hangot valaki gyengébbnek él meg. A kedvelt megszólalási arányokban lehetnek eltérések.

Láttál itt példát arra, hogy valaki a saját tapasztalását másokra erőltette? Akit meg nem érdekelnek a részletek, miért olvasná ezt a topikot?

Mi alapján fejlesztek? Leginkább a hangulat és a szerzett benyomások, infók terelnek valamilyen téma felé, amibe beleásom magam. Fogalmam sincs, mi a leggyengébb része a rendszeremnek, de ha tudnám, az sem garantálná, hogy csak azzal foglalkoznék.

Dehogy akarok vitázni. Sőt. De ha 1000x írod le, hogy nincs olyan, akkor is van. Mitől hallana minden ember egyformán?   De persze az is igaz, amit írsz a kedvelt arányokról.  No, mindegy, ezt is elengedem...
Láttam. Nincs baj a részletekre figyeléssel, ha a java rendben van. Te magad is szoktál ilyen példákat hozni, pl amikor a rossz akusztikájú szobákban hegyezik a rendszert. Ott is lehet kábeleket függeszteni, meg kerámiamotyókra fektetni, de lehet van fontosabb is. Olyankor valahogy Te is érted, csak most vitázni akarsz.  

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

mondanál néhány márkanevet?
A Belden 110, a Mogami 60 éve gyárt ipari kábeleket, számomra ők jó példák a kamuzás nélküli, céltudatos fejlesztésre. Mindkét cég kínálatában vannak olyan típusok, amiket évtizedek óta változtatás nélkül gyártanak és rengeteg stúdióban találkozunk velük. De mondhatom az AVX-en sem ismeretlen Klotzot is. Ezek a gyártók elkerülik a HiFi bugyrait, nem kényszerülnek mellébeszélésre és sok oldalas műszaki leírást adnak a termékeikhez. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek a kábelek a HiFi-ben is tökéletesen beválnak a belépő szint felett, ehhez más stratégiát kellene követniük, például az anyaghasználat és a gyártási kapacitás terén. A Belden egymaga több kábelt készít egy héten, mint az összes HiFi kábelgyártó egy év alatt.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: -KP- »

De a nagy cégek, akik évtizedek óta ellátják a stúdiókat, intézményeket a termékeikkel

mondanál néhány márkanevet?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Többször felhoztad már hogy több gyártó direkt rezgés csillapított kábeleket gyárt tehát akkor van benne valami, de szerintem a gyártók ez irányú kijelentéseit fenntartásokkal kell kezelni. Egy gyártónál millió szempont van mit miért csinál, amelyek közül nem elhanyagolható a marketing. Annyi példát látni a világban hogy kitalálnak valamit csak hogy más legyen mint a többieké, vagy valami új ami még nem volt és valódi haszna meg nincs.
Ebben van igazság, tényleg nem kell mindig bedőlni a gyártók kijelentéseinek, de azért vannak olyan cégek, akiknél érdemes figyelemmel kísérni a fejlesztéseket. Elsősorban nem HiFi kábelgyártókra gondolok, mert ott nagyon nehéz kihámozni az igazságot a marketing szövegből. De a nagy cégek, akik évtizedek óta ellátják a stúdiókat, intézményeket a termékeikkel, igen célirányosan cselekszenek, én őket tekintem tanulmányozásra alkalmas példáknak és náluk igen gyakran találkozunk rezgéscsillapítással.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

De, másként is halljuk. A delikvensek hallásvizsgálati görbéit érdemes összehasonlítani. A több basszus is olyan dolog, hogy van akinek a hosszabb utózengés is több. Van akinek a kiemelt felső basszus is több. Stb. És nem, a szubjektumot nem lehet objektíve magyarázni, ha lehetne, a szubjektum objektívvé válna.

A saját tapasztalásokkal semmi gond, mindenkinek magánügye. Én azt nem érzem, hogy ezek másokra erőltetése frankó, ezek elítélése meg nem az. Érdekes, ha Pataki A-t elvizik az UFOk akkor azon mindenki röhög csak, ha valaki kitalálja hogy 1000 csetresz közé a szobában betesz egy  ezeregyediket, attól minden megváltozik, az halál komoly. A leggyengébb lácszem az, ha szemenként vizsgáljuk a dolgot. De én nem is erről írtam Képesek sokan annyira elveszni a részletekben, mintha emberünk elmegy orvoshoz, hogy a jobb lábán van egy szörtüsző gyulladás, miközben a másik talptól combközépig rohad, de az nem fontos.
Egyébként meg vissza is kérdezhetnék. Te mi alapján fejleszted a rendszered?

Úgy tűnik, elbeszélünk egymás mellett, vagy csak simán vitázni akarsz. Nincs olyan, hogy valaki egy hangosabb hangot halkabbnak hall. Nincs olyan, hogy egy - hallgatási pontban mérhetően - hangosabb basszus hangot valaki gyengébbnek él meg. A kedvelt megszólalási arányokban lehetnek eltérések.

Láttál itt példát arra, hogy valaki a saját tapasztalását másokra erőltette? Akit meg nem érdekelnek a részletek, miért olvasná ezt a topikot?

Mi alapján fejlesztek? Leginkább a hangulat és a szerzett benyomások, infók terelnek valamilyen téma felé, amibe beleásom magam. Fogalmam sincs, mi a leggyengébb része a rendszeremnek, de ha tudnám, az sem garantálná, hogy csak azzal foglalkoznék.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Linket bármire lehet találni, pl. Hitler mai létezésére is. Egy cikk beidézése mit bizonyítana?

Bizonyítani nem tudom, de azt hiszem, egyetlen szakértő, gyártó sem gondolja, hogy egy kábelnek rezegnie kell, nem tudunk olyan fejlesztésről, ami ezt a célt tűzte ki. A rezgéscsillapítással viszont sokan foglalkoznak, tehát ha nem is mindenkire érvényesen, de a többség nevében talán kijelenthető, TUDJUK, hogy fontos. Ennél többet én sem jelentenék ki a témában, csak a fülemre hallgatok.

Nem egy cikk. Egy hiteles cikk. Vagy több.
De mondom csak kíváncsi voltam.

Többször felhoztad már hogy több gyártó direkt rezgés csillapított kábeleket gyárt tehát akkor van benne valami, de szerintem a gyártók ez irányú kijelentéseit fenntartásokkal kell kezelni. Egy gyártónál millió szempont van mit miért csinál, amelyek közül nem elhanyagolható a marketing. Annyi példát látni a világban hogy kitalálnak valamit csak hogy más legyen mint a többieké, vagy valami új ami még nem volt és valódi haszna meg nincs.

Vendég

Kábelezzünk

Pedig már számos területen összeértek és a tudomány használja is ezeket a vívmányokat. Egyetlen hang megítélése nehezen, de egy zenei anyag hangzása természetesen erősen szubjektív terület (ezért is nincs még szabványosítva). A különbségeket nem halljuk másként, csak másként ítéljük meg. A több basszusra senki nem mondja, hogy kevesebb, de hogy kinek melyik tetszik, ott lehetnek eltérések.

Milyen negatív dolgot látsz a saját tapasztalások "elfogadtatásának erőltetésében"? Mi az "a lényeg", amitől eltereljük a figyelmet ezzel? Honnan tekintesz woodoonak egy beavatkozást? Milyen kompromisszumot nem fogad el a "mindenki"? Hogyan határozod meg, hogy a rendszered fejlesztésében mi a "legfontosabb" lépés? A leggyengébb láncszem elmélet már sokszorosan megbukott a HiFi-ben.

De, másként is halljuk. A delikvensek hallásvizsgálati görbéit érdemes összehasonlítani. A több basszus is olyan dolog, hogy van akinek a hosszabb utózengés is több. Van akinek a kiemelt felső basszus is több. Stb. És nem, a szubjektumot nem lehet objektíve magyarázni, ha lehetne, a szubjektum objektívvé válna.

A saját tapasztalásokkal semmi gond, mindenkinek magánügye. Én azt nem érzem, hogy ezek másokra erőltetése frankó, ezek elítélése meg nem az. Érdekes, ha Pataki A-t elvizik az UFOk akkor azon mindenki röhög csak, ha valaki kitalálja hogy 1000 csetresz közé a szobában betesz egy  ezeregyediket, attól minden megváltozik, az halál komoly. A leggyengébb lácszem az, ha szemenként vizsgáljuk a dolgot. De én nem is erről írtam Képesek sokan annyira elveszni a részletekben, mintha emberünk elmegy orvoshoz, hogy a jobb lábán van egy szörtüsző gyulladás, miközben a másik talptól combközépig rohad, de az nem fontos.
Egyébként meg vissza is kérdezhetnék. Te mi alapján fejleszted a rendszered?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Azért ne maradjon ki a történetből, hogy egy nagyon merev építésű hangsugárzó esetében ez kevésbé érzékelhető. Ugyanez kábelek esetében pont fordítva igaz.

Jelzem én tisztában vagyok ezzel, hallom is, de nem foglalkozok vele. Nem kütyüzök.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Úgy tűnik, nem a rezgések nehezen tagadható jelenléte osztja meg a csapatot, hanem hogy ennek van-e hallható hatása egy kábel esetében. No ez az, amit egy pár perces kísérlettel el tud bárki dönteni, felesleges elméleti vitát folytatni a kérdésben. Ha valaki hallja a különbséget, számára máris érdektelenné válnak az okoskodások.
Hogyne szólna bele a hangja? Csak végig kell gondolnia a kétkedőknek a dolgot... Avagy megfülelni...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Az objektív és a szubjektív dolgok sosem fognak összekapcsolódni semmilyen módon. Mindannyian tudjuk, ugyanazon hangot 2 ember teljesen eltérően ítél meg, ezt objektíve megmagyarázni nem lehet, de nem is kell. Én személyszerit örülök, hogy erősen lecsökkent a woodoo. Nem látom, hogy mitől különb a saját woodoo tapasztalások elfogadtatásának erőltetése, mint ezek elvetése? Szerintem ezek is erősen rombolóak, sőt, mivel képesek elterelni a figyelmet a lényegről.
Én úgy kezelem ezt a dolgot, hogy ha valaki rendelkezik egy dedikált zenehallgató helyiséggel, ahol minden klappol, van egy jó, kiegyensúlyozott rendszere, akkor lehet értelme olyan finomságokkal foglalkozni, mint a fentiek. Mondok példát. Hangsugárzó kábel rezgéscsillapítás, miközben a hangsugárzón belül a váltó a terminálon lóg és rezonál benne minden, mint a veszedelem, a reflexcső be sincs ragasztva, stb... Persze, még így is lehet hozadéka, hogy nem adja vissza a rezgést az erősítőre, de lehet nem ez a legfontosabb mégsem. És van még millió és egy ilyen. Mindig arról beszél mindenki, hogy a hifi kompromisszumhozatalok sora. Mikor pedig ott a kompromisszum negatív oldala, pl hogy nappaliban hallgatunk zenét, akkor nem képes elfogadni azt a kompromisszumot, ami ezzel jár. Sok esetben én sem vagyok kivétel. 

Pedig már számos területen összeértek és a tudomány használja is ezeket a vívmányokat. Egyetlen hang megítélése nehezen, de egy zenei anyag hangzása természetesen erősen szubjektív terület (ezért is nincs még szabványosítva). A különbségeket nem halljuk másként, csak másként ítéljük meg. A több basszusra senki nem mondja, hogy kevesebb, de hogy kinek melyik tetszik, ott lehetnek eltérések.

Milyen negatív dolgot látsz a saját tapasztalások "elfogadtatásának erőltetésében"? Mi az "a lényeg", amitől eltereljük a figyelmet ezzel? Honnan tekintesz woodoonak egy beavatkozást? Milyen kompromisszumot nem fogad el a "mindenki"? Hogyan határozod meg, hogy a rendszered fejlesztésében mi a "legfontosabb" lépés? A leggyengébb láncszem elmélet már sokszorosan megbukott a HiFi-ben.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

(egyébként azért kérdeztem a "Tudjuk?"-ot, mert korábban ilyen és olyan vélemény is volt a témában és megörültem a "Tudjuk.."-nak(gondoltam lesz valami link), hogy akkor ezt a jelenséget(nem feltétlen az okát) már valaki igazolta és le van tudva, eggyel kevesebb kérdőjel. Persze ettől még otthon nem változott volna semmi egyik és másik irányba sem(számámomra az a lényeg, hogy én mit érzek), csak érdekelt a téma)
Linket bármire lehet találni, pl. Hitler mai létezésére is. Egy cikk beidézése mit bizonyítana?

Bizonyítani nem tudom, de azt hiszem, egyetlen szakértő, gyártó sem gondolja, hogy egy kábelnek rezegnie kell, nem tudunk olyan fejlesztésről, ami ezt a célt tűzte ki. A rezgéscsillapítással viszont sokan foglalkoznak, tehát ha nem is mindenkire érvényesen, de a többség nevében talán kijelenthető, TUDJUK, hogy fontos. Ennél többet én sem jelentenék ki a témában, csak a fülemre hallgatok.

Vendég

Kábelezzünk

Vettem fehér szigetelőszalagot Igaz már 1 hónapja bent van a szekrényben, de nem romlott a hang

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Ha számomra élvezetesebb a zenehallgatás attól, hogy egy krumplit egyensúlyozok közben a fejemen, azt nem akarom mások számára bizonyítani, tőlük viszont elvárom, hogy ne akarják megcáfolni. Egy jelenség mindenkire érvényes létezését nem kell bizonyítani ahhoz, hogy számunkra jelentősége legyen. 
Pontosan, tökéletesen egyetértek.
Ezért nem tudtam hova rakni a "Tudjuk.." kezdetű mondatot.
Mert mint ahogy itt is látjuk(és gondolom a "szakmában" is) rengeteg eltérő vélemény van ebben a témában és egyiket se lehet szerintem a másik elé helyezni, vagy az egyiket igaznak, a másikat meg hamisnak bélyegezni.

Tehát mint ahogy mondtad nem kell cáfolni pl a zenehallgatás közben krumplit egyensúlyozókat, de a krumpli egyensúlyozóknak se kell evidenciaként kijelenteni hogy ez a jelenség létezik és aki nem hallja az vagy süket, vagy begyöpösödött mérnök/tudós.
(persze mind addig míg legalább a jelenségre(nem a magyarázatára) nincs bizonyték (pl alapos tudományos szempontból elfogadható vakteszt))

(egyébként azért kérdeztem a "Tudjuk?"-ot, mert korábban ilyen és olyan vélemény is volt a témában és megörültem a "Tudjuk.."-nak(gondoltam lesz valami link), hogy akkor ezt a jelenséget(nem feltétlen az okát) már valaki igazolta és le van tudva, eggyel kevesebb kérdőjel. Persze ettől még otthon nem változott volna semmi egyik és másik irányba sem(számámomra az a lényeg, hogy én mit érzek), csak érdekelt a téma)

Thunder
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Thunder »

Vidd ki az összes akkumulátort és elemet a szobából, amiben zenét hallgatsz, ha nem akarod magad megvetni.

Vettem fehér szigetelőszalagot Igaz már 1 hónapja bent van a szekrényben, de nem romlott a hang
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

Vendég

Kábelezzünk

Szerintem a gyakorlatban is így van. Ha valaminek a létezését megtapasztalod, érdektelenné válnak a győzködések (okoskodások), amik a nem létezést próbálják bizonyítani. A félreértéseket megelőzendő... nekem semmi bajom nincs azzal, ha valaki tanácsomra kipróbál valamit, de nem hall különbséget. De ha valaki próba nélkül tagad, mert hogy "nem lehet különbség!", az számomra a totális szűklátókörűség és lustaság, amit megvetek.
Vidd ki az összes akkumulátort és elemet a szobából, amiben zenét hallgatsz, ha nem akarod magad megvetni.

Vendég

Kábelezzünk

Vannak az objektív műszaki adatok és vannak a szubjektív benyomások. Ahogy fejlődik a tudomány, úgy sorban megtalálja a kapcsolódásokat a két terület között, de addig is talán nem célszerű összekeverni őket, de közöttük sorrendet felállítani sem érdemes. Ha számomra élvezetesebb a zenehallgatás attól, hogy egy krumplit egyensúlyozok közben a fejemen, azt nem akarom mások számára bizonyítani, tőlük viszont elvárom, hogy ne akarják megcáfolni. Egy jelenség mindenkire érvényes létezését nem kell bizonyítani ahhoz, hogy számunkra jelentősége legyen. Ha csak ezt a kis alapvetést elfogadjuk, sokkal békésebb lesz a fórum és esetleg ismét visszatérnek a saját tapasztalásokat megosztó hozzászólások, amik az elmúlt évek rombolása és az áltudományos okoskodások miatt szépen kihaltak. Itt tippeket adhatunk egymásnak és ha ezek közül néhányaknak bejön, akkor együtt örülünk. Ha nem jön be, akkor sincs világvége, de háború se legyen!
Az objektív és a szubjektív dolgok sosem fognak összekapcsolódni semmilyen módon. Mindannyian tudjuk, ugyanazon hangot 2 ember teljesen eltérően ítél meg, ezt objektíve megmagyarázni nem lehet, de nem is kell. Én személyszerit örülök, hogy erősen lecsökkent a woodoo. Nem látom, hogy mitől különb a saját woodoo tapasztalások elfogadtatásának erőltetése, mint ezek elvetése? Szerintem ezek is erősen rombolóak, sőt, mivel képesek elterelni a figyelmet a lényegről.
Én úgy kezelem ezt a dolgot, hogy ha valaki rendelkezik egy dedikált zenehallgató helyiséggel, ahol minden klappol, van egy jó, kiegyensúlyozott rendszere, akkor lehet értelme olyan finomságokkal foglalkozni, mint a fentiek. Mondok példát. Hangsugárzó kábel rezgéscsillapítás, miközben a hangsugárzón belül a váltó a terminálon lóg és rezonál benne minden, mint a veszedelem, a reflexcső be sincs ragasztva, stb... Persze, még így is lehet hozadéka, hogy nem adja vissza a rezgést az erősítőre, de lehet nem ez a legfontosabb mégsem. És van még millió és egy ilyen. Mindig arról beszél mindenki, hogy a hifi kompromisszumhozatalok sora. Mikor pedig ott a kompromisszum negatív oldala, pl hogy nappaliban hallgatunk zenét, akkor nem képes elfogadni azt a kompromisszumot, ami ezzel jár. Sok esetben én sem vagyok kivétel. 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Ez is csak papíron van így. Az okoskodás meg a nemhallók kifejezése, általában őket bőszíti az, amit nem tapasztalnak (azon keresztül, akik igen). Az elkövetkező napokban kipróbálom a könyveket, kockákat, meglátjuk hova tartozom.
Szerintem a gyakorlatban is így van. Ha valaminek a létezését megtapasztalod, érdektelenné válnak a győzködések (okoskodások), amik a nem létezést próbálják bizonyítani. A félreértéseket megelőzendő... nekem semmi bajom nincs azzal, ha valaki tanácsomra kipróbál valamit, de nem hall különbséget. De ha valaki próba nélkül tagad, mert hogy "nem lehet különbség!", az számomra a totális szűklátókörűség és lustaság, amit megvetek.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez is csak papíron van így. Az okoskodás meg a nemhallók kifejezése, általában őket bőszíti az, amit nem tapasztalnak (azon keresztül, akik igen). Az elkövetkező napokban kipróbálom a könyveket, kockákat, meglátjuk hova tartozom.
Ha valaki hallja a különbséget, számára máris érdektelenné válnak az okoskodások.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Ne vicceljetek már! Nem kell tudósnak lenni ehhez... Minden hangsugárzó dobozán jelen vannak rezgések (természetesen ez eltérő mértékű, mivel sokféle felépítésű hangsugárzó van)amit a hf kábel simán átvesz, vezet stb. Ezáltal simán beleszól a hangja.
Úgy tűnik, nem a rezgések nehezen tagadható jelenléte osztja meg a csapatot, hanem hogy ennek van-e hallható hatása egy kábel esetében. No ez az, amit egy pár perces kísérlettel el tud bárki dönteni, felesleges elméleti vitát folytatni a kérdésben. Ha valaki hallja a különbséget, számára máris érdektelenné válnak az okoskodások.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az érzékek mentén, azoknak korlátai mentén való meggyőződés egy igen makacs dolog. Akik utánagondolnak a benyomásaikon túli világnak, ők vannak kevesebben. Nem a "beszéljük meg, te mit tapasztaltál az összes változót számba véve", hanem az "itt valaki hazudik" rendkívül összetett gondolat érvényesül. Ez - legyünk őszinték - jószerivel intelligencia kérdése. Persze szorosan karöltve a tapasztalásokkal, azokat is lehet tanulni: minél többet tud, annál több kétely szorul az emberbe és annál jobban számol a lehetőséggel, hogy ő a szűk keresztmetszet. Tapasztalásokkal viszont a magabiztosság a meggyőződés is teret nyer(het). Hogy e kettő szembenálló között miként libikókázik, az már megint csak ész és érzelmiek kérdése.  Hogy melyiké jobban, az jó kérdés.
ezért kikiáltják nemlétezőnek.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”