Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én meg mostanában rákaptam a moziba járásra, ráadásul annak a filmklubos változatára.
Legutóbb a Test című lengyel filmet láttam, és nyugodsz szívvel merem ajánlani több okból is.
Egyrészt mert témája ellenére az illúzió helyett valahogy mégis a valóságba visz. A családi problémákat megoldani kívánó, mellékállásban "halottlátó" terapeuta szerepeltetése révén a történetbe belépő irrealitás azt eredményezi ugyanis, hogy bár a film nézése közben nehéz eldönteni, hogy amit éppen látunk az szürreális, abszurd, természetfeletti, vagy épen hiperreális valóság, ez a termékeny feszültség gyógyító feloldást lel a film zárójelenetében. Egy olyan szituáció nyújtja a feloldást, melyet a néző elképzelni sem tudott volna, mert egy ilyen történetet - az anya halála után széthullott család, egymást gyűlölő bulimiás lány és szörnyű bűntényeket vizsgáló, érzéketlen, alkoholista apa egyre inkább kihűlő kapcsolata - nagyon nehéz egyszerre hihetően és nem csalódást keltően lezárni. Itt sikerül.
Kilencven perc után az ember haza is visz valamit. Olyan faék egyszerűségű mondatokat például, mint hogy "Aki szeret, sosem beteg." Meg az élményt, hogy a szemünk előtt szinte semmi nem történt, mégis megváltozott valami, amit észre kellett volna venni.
Nyilván nem véletlenül kapott Arany Medvét.
Persze lesz, aki elátkoz majd, ha megnézi, de nálam 8.5/10.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Azért ez nem így van, liopjuk a benzint, h jobb kocsit vehessünk. Nem 100e. van itt szó, elvrőr és mondjuk 3e.-ről. Én inkább sz@rrágásnak hivnám. 9200 Epsonra van zseton, de 3e. Irgalmatlan összeg a csodás 3D világért.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Laci én vállalom,hogy "szedem" a filmeket.Volt idő mikor anno baromi sokat költöttem el filmekre.Már csak nagyon keveset veszek meg.Én is egyszerűbbnek tartom és olcsóbbnak.
Az évi 50-100000 ft tényleg sok pénz csupán filmre,mikor sok-sok más dolog van ami fontosabb.
Én csak arra értettem,hogy akinek több millát is megér a cucca otthon és ehhez méltó szoba is dukál,az évente biztos elkölt filmekre is sok pénzt,amennyiben fanatikus és szereti a gyűjtögetést.
De nem feltétlenül kell így lennie és én azt is elfogadom,mert lehet,hogy épp azon spórolt évekig,hogy több pénze legyen a mozi eszközökre,filmekre költés helyet....

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Egyébként számomra is kicsit nehezen emészthető,hogy aki elrántott vagy 2 millát egy jó mozira, aztán másik 1 millát a szoba kialakításra, berendezésre,akusztikára és egyéb nyalánkságra ami a hangulathoz kell, miért nem bír ,vagy akar kiadni évi mondjuk 50-100.000ft-ot BD filmekre?

Azt gondoltam, hogy véget ért a történet, de látom még nem!
Ez még nem neked szól!
"Minőség mindenek felett"  A ruhád, a cipőd, a kocsid, a házad, a telked, a tested, a nőd, a szex(törekedsz arra, hogy mindíg 10-es legyen a nőd élményfaktora /én már arra se, hogy legyen élménye  /), a munkahelyeden a maximális teljesítményt nyújtod? Ugyehogy nem?! Tökéletes a hifid, a projid, az akusztikád a mozis szobád mérete? Tehát semmi sem tökéletes! Akkor mit is jelent a minőség mindenek felett? Talán senkinek nem kellene ezzel a hangzatos lózunggal takarózni vagy lengetni mint egy zászlót ...

Tyűűűűűű, de soknak tűnik (legalább is nekem) 100.000 Ft-ot kiadni filmekre! Egy játékgép szenvedélybetegnek ez az összeg meg sem kottyan! A feleségének már biztosan ... Az arányokat illetve az érzetet befolyásolja, hogy mennyi az éves bevétel. Nem tudom mennyit kellene keresnem/nünk ahhoz, hogy nem fájjon ekkora összeg a svédasztal tekintetében. Tényleg nagyon megszállottnak kell lenni ahhoz, hogy manapság pénzt adjunk ki azért amit egyébként ingyen is el lehet érni. A garázsomban értéktelenedtek el és mennek tönkre azok a gyári dvd lemezek amiket anno 10.000 Ft-ért vettem meg. Amíg lehet, az ilyen jellegű pénzköltéstől tartózkodom. 
A vállalkozók, csalnak, a munkáltatók szívatnak, a politikusok lopnak, csalnak, hazudnak, öletnek, háborúkat robbantanak ki. upsz mennem kell  

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Én szívesen adakoznék a filmiparnak, de számomra nincs meg a megfelelő csatorna. Anno rendszeresen jártam kölcsönzőbe. Talán Forest mellé állnék leginkább és azt a rendszert hoznám vissza. A lemez/kazetta elején lévő filmelőzeteseknek is megvolt a maga varázsa.
Van pár lemezem (koncertek/filmek), de odáig fajultam, hogy sokszor inkább elindítom a letöltést (bárhol is vagyok éppen, elérem a HTPC-t) még egy olyan filmnél is ami megvan, minthogy levegyem a polcról a lemezt, végigvárjam Fodesz által emlegetett figyelmeztetéseket, menütöltést, stb.. Vállalom, ez van. 
Ha lenne egy "tékához" hasonló adatbázis, ami kizárólag filmekkel/zenékkel kapcsolatos, csak minőségi munkákkal, magyar vonatkozással, boldogan fizetnék érte havonta mondjuk egy BD lemez árát. Kapzsi volnék?! 
Anno a havi kölcsönzői díj  kevesebb volt, mint most egy BD lemez. A filmipar és az üzemeltetők is megéltek belőle. Akkor most minimális üzemeltetői díj mellett, fejlett technikai háttérrel, miért fejlődik ilyen lassan a jövő kölcsönzője? (Netflix, vagy bármi más, csak legyen magyar vonatkozás). Nem látja senki, hogy ez a jövő? Ebbe kellene pénzt pumpálni a filmgyártóknak és javulna a helyzet.  

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

SW fanatikusoknak egy jó kis postaláda a ház elé ? 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Nekem pl polcon van a Bosszúállok 1, de HDD-n meg ott figyel a kinti jobb kiadás.

A vinyómról nemrég töröltem le sorra a Philips kapitányt,A nem vénnek való vidéket,Predator 2 részét,Az orvlövészt és aHalálos iram 6 részét,mert mind apránként felkerültek BD-n a polcra.
Én nem tartok vinyón filmet más verzióban,ha közben megszerzem azt BD-n,de csak azért,hogy több helyem legyen.
Még vannak amiket szeretnék megszerezni.
Nagy álmom lenne ha a The Walking Dead sorozat kijönne BD-n itthon,mert tuti elsők között venném meg,de sajnos ez csak álom marad szerintem.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Amúgy most te ittál, hogy ilyeneket irkálsz? 

Ha így tett váljék egészségére. Én is felfeszítenék szívesen egy jó hideg sörétest,most hogy végeztem a fűnyírással,de mennem kell dolgozni sajna

Nem nehéz egyébként összevitatkozni a letöltök/megveszem álláspontokon.Erre nem először látunk már itt példát.
Az előbbi az ami kb 99%-ban a filmeket megvásárlók előtt áll,mert aki megveszi az is ugyanúgy leszedi a netről,így marad az 1% makacs néhány fanatikus filmlemez gyűjtő,aki nem tölt esetleg,csak a muternak a Szulejmánt,

Pár évvel ezelőtt kaptam olyan megjegyzéseket mikor jöttek hozzám demózni fórumtársak - ami természetesen nem negatív volt azért - hogy minek a BD lejátszó,meg minek fizetek a drága lemezekért,mert milyen lassú mire betölt a film és előtte ugye a "rizsa" duma figyelmeztetések,caution és egyéb már megszokott,de azért számunkra dögunalmas másodperceken kellett átverekedni magunkat.

Én a "kezdéskor" redőnyt lehúzom,helyezkedem,elhelyezem a testem kényelmesen,szóval nem feltétlenül számít ez nekem,ha át kell rágni magam ezeken és a menün...
A lényeg az,hogy mindenki tölt és ezért szerintem nem érdemes vitatkozni.
Rengeteg lóvét kifizettünk lemezekért a DVD korszaktól,meg még előtte a VHS időkben is.Persze van aki nem és ez megint csak arra jó,hogy újabb vitát szüljön. De mit tegyünk ezzel?

Már a VHS idején is biztosan sokan alig vettek gyári kazettákat,mindenki HBO-ról másolt ,majd jött az LP,mikor úgy voltunk vele,nehogymá csak két film férjen rá egy kazettára,mehet 4 is ,még akkor is ha szar a minőség de így tele van a szalag 

Egyébként számomra is kicsit nehezen emészthető,hogy aki elrántott vagy 2 millát egy jó mozira, aztán másik 1 millát a szoba kialakításra, berendezésre,akusztikára és egyéb nyalánkságra ami a hangulathoz kell, miért nem bír ,vagy akar kiadni évi mondjuk 50-100.000ft-ot BD filmekre?

A moziba járásról,vagy nem járásról eszembe jutott egyik kollégám dumája : " Annyi pénzem sincs,hogy háttal beüljek egy ingyen moziba"

Ezzel totál egyetértek.még akkor is,ha régebben havi 2-3 alkalommal mentem moziba, most meg 2-3 havonta. de minden évben akadnak azért jó filmek.

A 90-es évek közepétől javában hetente mentünk haverokkal moziban,aztán ez évről évre alább hagyott. Már otthon egy jó ideje jobb minőségben lehet filmezni mint a moziban.
A moziba járás egyfajta feeling is, illetve kikapcsol szerintem néha kell és jó elmenni otthonról is,nagy moziban mert az is egyfajta szórakozás,program,akár egy vacsival össze varva.
Aztán persze lehet hasonlítgatni hogy milyen volt ,vagy lett volna otthon.
A családdal utoljára a Hobbit harmadik részén voltunk, képileg tetszett ,a hang viszont hiába volt erőteljes,de trehány volt kevés mélyekkel és pontatlan az otthon megszokotthoz képest

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A nagy filmcímek esetében jobb minőséget kapsz a "tékában". Ezt be kell ismerni sajnos.

Esetenként, ez is hozzá tartozik, ha a Mount verzióra gondolsz. Nekem pl polcon van a Bosszúállok 1, de HDD-n meg ott figyel a kinti jobb kiadás. Sztem ez korrekt, semmi nem indokolja részemről, h valaki hosszú éveken keresztül egy vasat se adjon ki egy filmipari termékre. Sokféleképpen lehet magyarázni, de akkor sem fair.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

A minőség mindennél fontosabb ....-

A nagy filmcímek esetében jobb minőséget kapsz a "tékában". Ezt be kell ismerni sajnos. 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1717

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Tudod mit ne adj a sz@rokért egy fillért se.  De, h egy árva jó film sincs egy évben, amiért adnál sz@ros 1500ft, az hazugság bárhonnan nézed. 

Ezzel totál egyetértek.még akkor is,ha régebben havi 2-3 alkalommal mentem moziba, most meg 2-3 havonta. de minden évben akadnak azért jó filmek.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Hát most ezt érzem az irányodból!

Ami szar az szar, nincs mese. Nem bánom, hogy egy fillért nem fizettem értük. Sőt van olyan is amit leszedek, itt van a gépen kb. 2 hónapig, megnézés nélkül letörlöm, de közben a sok genyó ( lehet, hogy pont Te is) tőlem bugázza tovább. Most jut eszembe, hogy tőlem nem is tudnál, hiszen nálad előbb van a gépeden minden, mint nálam! A kölcsönzős időszaknak egy előnye volt! A kölcsönzősök olyan termékeket amik szarok voltak, el se hozták a kölcsönzőkbe! Nem volt ilyen mértékű szarhullám mint ami az utóbbi időszakban van! Nem vagyok már a betege a hobbinak, ha nem jönnének ingyen a nagybitrátássokcsatornás3D filmek nem vagdosnék magamon ereket.
A reális véleményem az, ha valamilyen módon fizetőssé tennének mindent, az rendbe rakná a filmgyártókat is! Nem születne ekkora mennyiségű ratyi termék. 

Tudod mit ne adj a sz@rokért egy fillért se.  De, h egy árva jó film sincs egy évben, amiért adnál sz@ros 1500ft, az hazugság bárhonnan nézed. 

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 967

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Látom jól elvitáztok egymással, és sajnos azt látom a nagy többség sajna csak a tötikét használja és szapulja a szinkron minőségét de semmit nem áldoz arra,hogy adjon valamit is a filmgyártásba.
Azért vannak itt komoly rendszerek amin lehet rendesen mozizni és zenét hallgatni. De gondoljatok bele egy CD vagy bd lemez vásárlása a rendszer árához képest megerőltető lenne ? Nem hinném, hogy az főleg a kapott mínőséghez viszonyítva. Amíg nem volt bd lejátszóm addig nem vettem lemezt egyáltalán, de mióta megvan igen sok lemezem van már.
A minőség mindennél fontosabb ....-
"Az igazi barát szemből támad."

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Duma duma 
a svédasztal a tuti.

Hát most ezt érzem az irányodból!

Ami szar az szar, nincs mese. Nem bánom, hogy egy fillért nem fizettem értük. Sőt van olyan is amit leszedek, itt van a gépen kb. 2 hónapig, megnézés nélkül letörlöm, de közben a sok genyó ( lehet, hogy pont Te is) tőlem bugázza tovább. Most jut eszembe, hogy tőlem nem is tudnál, hiszen nálad előbb van a gépeden minden, mint nálam! A kölcsönzős időszaknak egy előnye volt! A kölcsönzősök olyan termékeket amik szarok voltak, el se hozták a kölcsönzőkbe! Nem volt ilyen mértékű szarhullám mint ami az utóbbi időszakban van! Nem vagyok már a betege a hobbinak, ha nem jönnének ingyen a nagybitrátássokcsatornás3D filmek nem vagdosnék magamon ereket.
A reális véleményem az, ha valamilyen módon fizetőssé tennének mindent, az rendbe rakná a filmgyártókat is! Nem születne ekkora mennyiségű ratyi termék. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

De van. Megnézed moziban, majd eldöntöd, hogy polcra rakod-e. Így lenne kerek az álláspontod.
Ami érdekel azzal így is teszek. Az SW is ott voltam, persze azért annyi pénzem nincs, h minden filmet megnézzek. Sőt nem is kerül minden film moziba. Sajna a normál kölcsönzést megölte az óriási teret hódító net. Így elkerülhetetlen a legjobb szándék ellenére is a használata. A hangsúly nem is ezen van, hanem azon, h egy fillért sem adsz valamiért, de közben arcoskodsz és szapulod nagy mellénnyel amit amúgy elbugáztál. Laci nyelvére fordítva, betör a kormos hozzá elbugázza az 5010-ét, aztán másnap beírja a fórumba, h mekkora egy kacat, és ökör aki ezért pénzt ad. Megnézném lacink reagálását. Remélem így érthető, h mi az ami emésztehetetlen számomra. Jupiszi haha mi lenne a minőségi sok csatornás igényeddel, a 3D ne is említsük, és még a felbontás is csapnivaló sok esetben. Duma duma, a svédasztal a tuti.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

De van. Megnézed moziban, majd eldöntöd, hogy polcra rakod-e. Így lenne kerek az álláspontod.
+ ha lenne BD lemez kölcsönző, de nincs igénye erre az embereknek sajnos. Két válaszás van, mozi és a vásárlás! Nekem hiányzik a köztes út...most is kölcsönzőbe járnék! Mivel idő hiányában többnyire egyszer nézős vagyok, marad a letöltés.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Én sem, használom a letöltést, mert nincs más lehetőség a szelektálásra. De te nem szelektálási szándékkal működsz, persze sokan mások sem, elveszik (szépen fogalmazva) mert el vehetik. Ha ezt nem így gondolnád, akkor alkalmanként vennél 2 mozijegyet azt kidobnád a kukába, ha már annyira vállalhatatlan a körülmény. Minőségi termékért prüszkölsz, miközben egy forintot sem vagy hajlandó a kasszába hagyni. Részemről életed végéig Asylum filmekre kárhoztatnálak, és még az is sok lenne azért a pénzért amit a filmstúdiókra költesz. Az Internet költség, meg a villanyszáma tudtommal nem landol egyik filmforgalmazónál, így stúdiónál sem, de lehet tévedek, mert buta vagyok.
A nyakamat tenném rá, hogy Te sokkal hamarabb tőtikéztél mint én. Én még nem tőtöttem le a SW-t és ahogy látom, milyen bitrátájú magyar szinkront tettek alá(és ugye a 3D hiánya) egy darabig nem is fogom. Ha soha nem látom az se fog zavarni. Komolyan NEM!  
Nekem is van júpíszí előfizetésem. Nem olyan sokára a tv-ben is megjelennek ezek a filmek és azért sem fizet külön senki. Jön a dróton keresztül a híradóval az időjárás jelentéssel és a többi szarral együtt! Akkor azok is genyók akik majd úgy nézik meg? Most teljesen értelmetlenül támaszkodtál nekem!  A mai világban az az igazán hülye, aki a svéd asztalnál fizet ... 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Őszinte voltam, nem vagyok képmutató ... 
Én sem, használom a letöltést, mert nincs más lehetőség a szelektálásra. De te nem szelektálási szándékkal működsz, persze sokan mások sem, elveszik (szépen fogalmazva) mert el vehetik. Ha ezt nem így gondolnád, akkor alkalmanként vennél 2 mozijegyet azt kidobnád a kukába, ha már annyira vállalhatatlan a körülmény. Minőségi termékért prüszkölsz, miközben egy forintot sem vagy hajlandó a kasszába hagyni. Részemről életed végéig Asylum filmekre kárhoztatnálak, és még az is sok lenne azért a pénzért amit a filmstúdiókra költesz. Az Internet költség, meg a villanyszáma tudtommal nem landol egyik filmforgalmazónál, így stúdiónál sem, de lehet tévedek, mert buta vagyok.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek ..... aztak....va!

Ez vicc?

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek ..... aztak....va!

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem is értem éjszakánként miért nem jársz üzemanyagot szittyózni a szomszéd kocsijából. Végül is megvetted azt a rohadt autót, az üzemanyagot igazán adhatnák ingyen is hozzá. Van olyan keserves élmény kifizetni a kúton a számlát, mint a moziba beülni a szörnyű körülmények közé. 
Őszinte voltam, nem vagyok képmutató ... 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Mivel léteznek NAAAAGY "kölcsönzők", eszem ágában sincs fizetni érte. Ha figyelembe veszem mennyit megy a gépem emiatt, olcsóbb lenne pénzért kölcsönözni. Ha csak a régimódi kölcsönzők működnének, akkor fizetnék a filmekért, de moziba akkor sem vágynék.
Legutoljára a Múmia 2-t néztük meg a Corvin moziba, ami minőségileg nagy csalódás volt mind a négyünknek(felnőttekről beszélek) és azóta nem vágyom arra, hogy moziba nézzek filmet.  

Nem is értem éjszakánként miért nem jársz üzemanyagot szittyózni a szomszéd kocsijából. Végül is megvetted azt a rohadt autót, az üzemanyagot igazán adhatnák ingyen is hozzá. Van olyan keserves élmény kifizetni a kúton a számlát, mint a moziba beülni a szörnyű körülmények közé. 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Annyira, h fizess is érte? 
Mivel léteznek NAAAAGY "kölcsönzők", eszem ágában sincs fizetni érte. Ha figyelembe veszem mennyit megy a gépem emiatt, olcsóbb lenne pénzért kölcsönözni. Ha csak a régimódi kölcsönzők működnének, akkor fizetnék a filmekért, de moziba akkor sem vágynék.
Legutoljára a Múmia 2-t néztük meg a Corvin moziba, ami minőségileg nagy csalódás volt mind a négyünknek(felnőttekről beszélek) és azóta nem vágyom arra, hogy moziba nézzek filmet.  

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A SW még most sem izgat, de eeeezt nagyon várom! 

Annyira, h fizess is érte? 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

A SW még most sem izgat, de eeeezt nagyon várom!   

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”